Cara nggawe komposisi langkah demi langkah

Kompos Aku seneng ngolah kebon ijo, lan aku luwih seneng ngirit saben bisa lan luwih akeh dhuwit, luwih-luwih yen lingkungan uga entuk bathi. Salah sawijining cara kanggo entuk kebon sing ora kekurangan apa-apa yaiku nduwe lemah sing dibuahi. Lan kepiye carane ditindakake? Gampang banget: nyelehake kabeh bahan organik ing sak papan yen kita bebarengan.

Apa sampeyan pengin ngerti carane nggawe kompos krasan? Dadi, aja nganti ngenteni maneh, lan terus maca.

Suket garing

Suket sing mentas dipotong, uga uwuh dipotong, bisa dibuwang menyang tumpukan kompos.

Kompos ing tumpukan

Yen sampeyan duwe wilayah sing akeh, sing paling becik yaiku kompos ing tumpukan digawe ing lapisan udakara 20cm maksimal. Kanthi cara iki, bisa diarani alam lan sampeyan bakal makarya kanthi luwih raket. Papan sing sampurna bakal dadi papan sing slope, amarga kanthi cara iki bisa ngindhari kelembapan berlebihan.

  • Sepisanan, ing kontak karo lemah, ing ranting y kulit garing.
  • Kapindho, ing kethokan ijo, sing akeh karbohidrat.
  • Katelu, tambahake lapisan kayata pupuk kandhang, sing sugih nitrogen.
  • Papat, ditutupi karo a lapisan udakara 4cm bumi.
  • Pungkasan, sampeyan bisa nambah bahan kaya karbonat kanggo nyuda acidity, kayata kulit endhog.

Penting, sadurunge nempatake lapisan liyane, sampeyan banyu sadurunge sing wis sampeyan pasang. Sawise tumpukan rampung, sampeyan kudu nutupi rereget utawa serbuk gergaji. Siraman saka wektu ke wektu supaya lembab lan kompos kanthi bener.

Cacing kompos

Cacing kompos

Cara nggawe kompos ing kompos

Yen sampeyan ora pengin katon, sampeyan bisa nyelehake, kaya sing dijlentrehake ing langkah demi langkah, kabeh lapisan ing a composter. Nganti sawetara wulan, sampeyan bakal duwe kompos sing siap digunakake.

Kanggo luwih nyepetake proses, sampeyan bisa tuku akselerator kompos ing nursery lan pusat kebon, lan gunakake minangka rekomendasi ing paket kasebut.

Apa sampeyan mikir Yen sampeyan ragu-ragu, nulis kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.