Cara ngilangi cacing lan ulat sing mengaruhi tanduran

carane ngilangi cacing lan ulat sing mengaruhi tanduran

Sawijining dina sampeyan tangi esuk, sampeyan menyang kebon lan nalika sampeyan ngerti yen tandurane ora katon kaya sawetara jam kepungkur. Ana apa? Yen ana "pelaku" sing ditemokake, kita mesthi bakal nemokake cacing lan uler. Sanajan penting diwenehi feed amarga ora bisa urip, lan disaranake supaya ana macem-macem serangga supaya kebon tetep sehat lan seimbang, sejatine ana sawetara sing liwat.

Dadi apa ana cara kanggo ngilangi, utawa paling ora ngusir cacing sing nandhang tanduran sing ditresnani? Ing kene kita bakal mulang babagan cara ngilangi cacing lan ulat.

Cacing lan uler

cacing ing tanduran

Uler minangka larva sing kalebu klompok serangga sing kalebu kupu lan ngengat. Kita ngerti manawa ing pérangan pisanan siklus urip, kupu-kupu lan moths endhog ing tanduran lan sawetara dina lair Uler. Uler yaiku sing nyebabake tanduran lan tanduran kita amarga dheweke duwe napsu sing seneng banget. Kebutuhan kanggo panganan terus-terusan supaya bisa dadi kupu-kupu anyar, mula kita nemokake masalah ing tanduran lan palawija, sing nyebabake masalah hama. Ing sawetara kesempatan, karusakan sing bisa nyebabake serius banget lan nyebabake total panen panen.

Kita ngerti manawa ana akeh bahan kimia nglindhungi perkebunan kita, nanging bisa dadi beracun kanggo manungsa lan lingkungan. Mula, kita bakal mesthi golek cara ngilangi cacing lan ulat kanthi alami. Kanthi cara iki, kita entuk efek sing kuat, tanpa efek samping lan ngajeni lingkungan.

Cara ndeleng ulat

Salah sawijining aspek utama yaiku sinau ndeteksi anané ulat ing tanduran, sing wis mati lan ing kebon. Cukup langsung. Wangsulan: Bab ingkang sapisan sing kudu kita tingali kanthi ukuran lan warna lan sing nomer loro saka visibilitas lan bukti-bukti sing diasilake ing sayuran. Sawetara gejala utama sing kedadeyan nalika ditemokake ulat ing tanduran bisa ditemokake kanthi gampang. Kita bisa ndeleng galeri eksfoliasi, bolongan lan gigitan ing godhong entheng. Dheweke uga bisa nyerang tunas sing luwih lembut lan woh-wohan kanggo menehi panganan kanthi jumlah luwih akeh.

Salah sawijining gejala sing bisa gampang ngenali ulat yaiku akumulasi titik ireng ing godhong sing dadi kotoran. Bakal ditransplantasikan nganggo godhong cokotan, bintik-bintik ireng utawa bolongan, kita bisa ngerti yen ulat kasebut ana, sanajan ana warna kanggo kamuflase.

Cara mbusak cacing lan ulat kanthi alami

uler

Ayo goleki carane bisa ngilangi ulat kanthi nggunakake pestisida utawa pestisida buatan. Kanthi cara iki, kita njamin kesehatan tanduran lan ora ngasilake sampah beracun sing bisa nyebabake kesehatan utawa lingkungan. Ayo goleki bahan-bahan utama sing dibutuhake:

  • Tomat: tanduran tomat ngasilake molekul sing diarani alkaloid sajrone metabolisme. Alkaloid iki minangka obat sing bisa nyegah obat ora mung cacing lan ulat, nanging uga aphid.
  • Cilantro: Iki minangka tanduran sing duwe macem-macem sifat lan bisa digunakake kanggo ngusir spesies sing paling ngganggu iki. Kita mung kudu nyaring lan nyampur kanggo nyebar nganggo semprotan.
  • Nettle: Uga dianggep minangka gulma amarga tuwuh kanthi gampang ing kebon lan kebon. Nanging, kondhang amarga sifat-sifat obat lan dadi pestisida sing apik banget. Yen nyampur 100 gram nettle kanthi banyu 10 liter, kita bisa duwe pestisida sing sampurna. Kanggo nindakake iki, kita kudu ngeculake sawetara wektu.
  • Tembakau: duwe alkaloid sing diarani nikotin, sing uga bisa nyegah obat omo. Kita mung kudu nyampur 60 gram tembakau alami karo 1 liter banyu.

Perawatan alami kanggo ngilangi cacing lan ulat

obat omah nglawan ulat

Sampeyan lagi bejo: wangsulane ya. Lan ora, ora prelu nggunakake serangga kimia. Nyatane, nalika nindakake perawatan ing kebon, sabisa-bisa kudu nyingkiri panggunaan produk kimia kasebut, amarga beracun kanggo manungsa lan lingkungan, luwih-luwih yen ora nggunakake kanthi apik, utawa yen kakehan nggunakake dheweke.

Nglawan cacing lan ulat kanthi bakteri

Nanging ora mung sapa, nanging karo Bacillus thuringiensis. Sampeyan bakal nemokake bakteri iki didol ing toko kebon lan nursery, lan sampeyan uga bisa entuk Kene. Sampeyan mung kudu nyemprotake lemah ing wilayah sing kena pengaruh ing wayah sore, yaiku nalika cacing metu kanggo dipangan. Mesthine, sampeyan kudu eling yen uga menehi ulat kupu-kupu, mula yen sampeyan ora pengin ngrusak, luwih becik nggunakake cara liya.

Bawang putih lan cangkang endhog kanggo ngusir para penyewa kasebut

Apa sampeyan mbuwang endhog? Aja maneh: bisa digunakake kanggo ngusir cacing. Potong lan disebar ing lemah. Sampeyan bakal weruh sepira mbaka sethithik anggone mandheg. Kajaba iku, nalika bosok, bakal dadi kompos kanggo tanduran sampeyan.

Lan babagan papak? Bawang putih minangka insektisida alami sing ora mung nyegah cacing, nanging uga hama liyane, kayata kutu kutu. Cincang siji utawa loro siung bawang putih banjur pasang ing sakupenge tanduran sing kena pengaruh.

Narik kewan kanggo dipangan ing cacing

Ana akeh sing menehi panganan, kayata kodhok, kobongan, blackbirds, sparrow, mol ... Gawe kebon sampeyan dadi papan sing aman: lebokake kothak susuh utawa kolam, utawa ana sudhut sing teduh.

Kepiye yen ora ana sing sukses? Banjur ora bakal ana pilihan liyane kajaba nggunakake fitositian kimia, kayata iki. Mesthi wae, sampeyan kudu maca instruksi babagan paket lan tindakake pandhuan supaya ora ana masalah.

Kanthi trik kasebut, sampeyan ora bakal kudu kuwatir maneh karo cacing


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

17 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carla ngandika

    Halo, aku nemokake cacing putih ing tanahku, aku wis nandur cibulet, ketumbar lan mint ... Aku uga duwe kemangi ing tanah iki, (ing kana aku weruh yen godhonge dipangan nanging ora ngerti yen dheweke dipangan), banjur Aku nandur jahe kanggo ndeleng apa ana sing tuwuh ... Dina iki pirang-pirang wulan mengko, nalika plow lahan, aku nemokake ing sektor sing aku sijine jahe ... sawetara larva jinis ulat, putih ... lan siji peteng meh ireng . liyane kabeh putih ing macem-macem ...

    C
    Apa mau? Lan yen dheweke ala, kepiye anggone nyerang tanpa ngrusak cacing ????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Carla.
      Dheweke bisa uga nematoda. Masalahe yaiku ana macem-macem spesies sing nguntungake, lan liyane ora. Sejatine aku ora ngerti babagan serangga, nanging yen sampeyan wis nemoni masalah, nyaranake sampeyan ngrusak lemah nggunakake metode solarisasi. Kelemahane yaiku yen kabeh ngilangi: serangga lan tanduran, nanging sampeyan bakal duwe lemah sing resik.
      A Salam.

    2.    Carmen ngandika

      Apik banget Aku ngresiki tanduran sing gedhe ing kebonku lan sawetara cacing putih sing lemu banget lagi muncul, lagi kriting saka oyot. Apa produk iki disaranake?
      Gracias

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai carmen.

        Ya, sampeyan bisa nggunakake obat kasebut kanggo ngilangi.

        Greetings.

  2.   Carlos Garcia ngandika

    Halo .. ana rong succulent ing njero apartemen ... Ing salah sawijine cacing ijo katon endhas kuning banjur ninggali semacam laba-laba ... aku nyopot lan nyopot godhong sukulen sing layu lan kena pengaruh ... Aku ngetutake ngorek sithik ing lemah lan aku ninggalake setengah klapa bawang putih lan nutupi maneh .. Aku ngetrapake banyu ing lemah. Apa iki cukup kanggo nyegah ora muncul maneh? Cedhak karo succulents, kita duwe poinsettia nanging ora duwe kewan omo ... Mung godhong sing biasane nutupi putih suwe-suwe. Apa ana gandhengane?
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Yen ngono, aku nyaranake sampeyan uga bisa nambani Cypermethrin 10%. Iki bakal mateni larva apa wae sing ana ing lemah.
      A Salam.

  3.   Romina ngandika

    Halo! Aku duwe pirang-pirang kaktus lan succulents, aku nemokake cacing peteng, kaya ireng, mangan godhong, lan ninggalake tanduran kaya drool. Copot godhong sing dipangan banjur pisah tanduran sing wis dipangan saka liyane. Apa bisa dadi? Lan kepiye carane aku bisa ngilangi? Salam!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Romina.
      Aku nyaranake ngobati cypermethrin, yaiku insektisida sing bakal mateni cacing kasebut.
      A Salam.

  4.   Mercè ngandika

    Sugeng Enjing,

    Aku duwe tanduran loro, siji mint lan liyane kemangi, loro-lorone bisa dipangan cacing ijo nanging luwe banget.

    Dicoba nganggo semprotan kimia nanging ora bisa digunakake.

    Apa sampeyan mikir aku bisa nggunakake perawatan alami kanggo ngilangi?

    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mercè.
      Aku nyaranake nambani nganggo bumi sing garing (didol ing Amazon, lan ing toko sing adol barang kaya panganan kewan, woh-wohan, lsp).
      Sampeyan ngeculake tanduran lan ing lemah, kaya-kaya nambah uyah. Dina sabanjure ora bakal ana cacing maneh.
      A Salam.

  5.   gustavo ngandika

    Sugeng siang, aku duwe kembang ara-ara samun lan aku mung meruhi babakan cabang-cabange mulai rontog nalika mriksa aku nemokake yen akeh cacing ing njero awake lan wis ana sawetara tangan sing nggawe rahasia sadurunge rampung karo kembangku,

    Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gustavo.
      Nambani nganggo 10% Cypermethrin.
      A Salam.

  6.   Cecilia Flores ngandika

    Aku duwe cacing sing padha karo sing ana ing foto, mung sing iki luwih ijo tinimbang putih lan tangane ora ireng .... Apa sing tak lakoni?

  7.   Marianela ngandika

    Sugeng siang! Ing kebonku, lettuces sing dipangan katon lan aku ngerteni akeh cacing kanthi warna lan wulu. Kepiye aku bisa nglawan dheweke? Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marianela.
      Yen sampeyan bisa, nyaranake nggunakake bumi diatomaceous, yaiku bubuk putih saka alga mikroskopis. Dosis 35g saben liter banyu. Dheweke adol ing Amazon.
      Yen sampeyan ora bisa nemokake, ing artikel sampeyan duwe obat alami liyane.
      A Salam.

  8.   Estela Campos ngandika

    Muga-muga kanthi obat-obatan ing omah iki gzanos ilang, amarga mateni tanduran cilik, matur nuwun kanthi sanget kanggo tips babagan obat ing omah.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Estela.

      Matur nuwun Muga-muga migunani tumrap sampeyan.

      Matur suwun!