Cara ngombe tanduran nalika plancongan

Cara ngombe tanduran nalika plancongan

Duwe tanduran ing omah ateges saben x sampeyan kudu ngombe. Nanging kepiye yen sampeyan bakal adoh saka omah sawetara wektu? Apa sing bakal kelakon karo dheweke? Yen sampeyan pengin ngerti carane ngombe tanduran nalika plancongan Dadi, nalika bali, sampeyan ora nemokake 'pembunuhan tanduran', ing kene kita mbantu sampeyan ngrampungake.

Ana akeh trik sing bisa ditindakake, lan bakal gumantung karo jumlah tanduran sing ana uga kabutuhan saben wong, ana prekara sing kudu dipikirake, utamane amarga ora mung irigasi sing penting, nanging luwih akeh faktor .

Cara ngombe tanduran nalika plancongan

Cara ngombe tanduran nalika plancongan

Apa musim panas, musim salju, musim semi utawa musim gugur, adoh saka omah sampeyan bakal kepingin weruh kepiye ngurus tanduran nalika semana. Biasane yaiku golek "pengganti", yaiku wong sing saben dina teka ing omah sampeyan lan sing tanggung jawab nyiram. Nanging iki dadi kurang umum, amarga kita luwih mandhiri.

Untunge, ana akeh cara kanggo nglindhungi tanduran lan supaya bisa nyandhang cukup suwene rong, telu, utawa uga patang minggu. Nanging kepiye? Kita menehi sawetara opsi supaya sampeyan bisa milih sing paling cocog karo tanduran.

Panci siraman awake dhewe

Sadurunge mikir yen iki solusi sing paling apik, wenehi pitakon ing musim apa, amarga bisa uga durung waktune sing cocog kanggo transplantasi tanduran. Yen wis, bisa uga dadi pilihan, amarga panci kasebut duwe tangki banyu sing ngirim jumlah tartamtu liwat kapiler. Siji-sijine perkara sing kudu sampeyan kendhakake yaiku wektu kanggo tank bisa kosong.

Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan bisa ninggalake tanduran tanpa masalah sajrone 2-3-4 minggu. Gumantung saka suhu, wadhah, lan tanduran dhewe, sampeyan bakal bisa menehi katrangan.

Banyu gelled

Pilihan liyane sing kudu disiram tanduran nalika plancong yaiku liwat banyu permata. Apa sampeyan kepengin weruh apa iku? Yaiku banyu sing didol awujud gel sing diselehake ing ndhuwur bumi. Sampeyan uga bisa nyelehake ing njero dheweke.

Biasane didol kanthi format botol lan sampeyan mung kudu nemplek ing lemah (karo corong mudhun). Dadi kontak karo bumi, mula bakal dadi penyebaran produk kaya sing dibutuhake tanduran.

Biasane suwene rong minggu nanging luwih becik nyelehake rong pot (sanajan sampeyan kurang wektu) kanggo mesthekake yen ora kekurangan banyu (luwih-luwih yen asor utawa mbutuhake banyu luwih akeh tinimbang umume).

Tanduran lan siraman nalika plancongan

Renda katun

Nyiram tanduran kanthi plancongan nganggo tali katun minangka cara sing gampang banget lan yen sampeyan nggunakake kontainer gedhe, sampeyan bakal bisa mungkasi tanduran "disimpen" nganti sewulan (gumantung karo jumlah tanduran sing gumantung).

Sistem iki cukup gampang. Sampeyan kudu golek wadhah, carafe utawa banyu sak botol. Disaranake sampeyan nggunakake botol banyu botol 8 liter lan ngombe siji botol kanggo saben patang tanduran (enem yen cilik).

Saiki, sampeyan kudu golek tali katun. Sampeyan kudu nyelehake ujung menyang lemah saben pot lan ujung liyane bakal mlebu ing botol banyu. Priksa manawa nganti tekan dhasar, supaya ora bisa metu.

Botol banyu luwih disaranake luwih dhuwur tinimbang pot, supaya ukum gravitasi bisa ditrapake ing tali lan banyu.

Sing bakal kelakon yaiku manik bakal rendhem lan njaga landasan lembab, sing ora direndhem supaya tanduran duwe irigasi sing ditutup sajrone wektu ora.

Varian iki yaiku, tinimbang nggunakake tali, nganggo nganggo katun, kayata saka Kaos sing ora nganggo maneh lan ngethok strip supaya bisa digunakake kanggo ngombe. Sampeyan menehi kesempatan kanggo nyelehake pirang-pirang strip saben pot gumantung saka ukuran utawa kabutuhan sing dibutuhake.

Cara ngombe tanduran nalika plancongan

Andhuk lan menyang jedhing

Iki minangka obat gaya kuno sing bisa digunakake kaya pesona, mula ora bakal kelangan apa-apa kanthi nyoba. Babagan sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngerti pirang-pirang tanduran sing ana lan klompok miturut kabutuhan (luwih akeh banyu, kurang banyu).

Sing butuh banyu luwih akeh kudune sijine kabeh, amarga kanthi cara iki tanduran bakal bisa nggawe mikroklimat, lan kelembapan bakal tetep ana ing antarane. Kepiye carane entuk?

Gawanen menyang kamar mandhi. Entuk andhuk sing ora cocog kanggo sampeyan lan buwangake ing wadhah, nampan gedhe utawa dhasar bathtub utawa shower. Rendhem banget kanthi banyu, banjur lebokake tanduran ing ndhuwur. Iki bakal nggawe lingkungan asor (yen sampeyan nutup lawang bathtub utawa shower bakal tetep luwih dawa) lan dheweke bakal bisa nahan akeh.

Yen bisa, luwih becik yen jedhing kasebut duwe cahya alami, supaya ana sing bisa disaring ing njero ruangan.

Ing tanduran yen butuh banyu sithik, kayata succulents, kaktus ..., sampeyan bisa ninggalake ing papan sing ora kena srengenge langsung lan disiram, yaiku piring cilik sing ana banyu lan nggunakake salah sawijining cara sadurunge. Dheweke uga bisa ing jedhing, amarga ora butuh kelembapan, mula bisa urip kanthi lingkungan kasebut.

Tetes kerucut

Ing kasus iki, pilihan iki bisa uga efektif yen sampeyan ora duwe akeh tanduran lan ora mbutuhake akeh banyu. Kerucut biasane didol nganti sak liter setengah, sanajan ana sing luwih cilik, nanging iki ora disenengi.

Sing diarani yaiku tancepake kerucut kasebut ing lemah pot (paling sethithik sak pot saben, loro utawa telu yen ukurane) lan banyu bakal dosis nganti tanduran disiram nalika plancongan tanpa sampeyan ana ing kana.

Nyabut plancongan amarga ora duwe tanduran iku dudu pilihan. Iki ora bisa matesi kita, mula ngerti cara ngombe tanduran nalika liburan iku penting, yen sampeyan bali, sampeyan terus ngrawat bocah-bocah sing nyedhot lan menehi gambar godhong, cabang lan kembang sing apik yen ana dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.