Cara ngrawat wit palem ing pot

Pohon palem ing ruang tamu bisa diduweni ing kamar turu

Gambar - Wikimedia / Pluume321

Wit kurma minangka tanduran sing biasane disimpen ing pot, utamane nalika isih enom lan / utawa kurang saka rong meter. Sanajan ora kabeh bisa disimpen ing wadhah kanggo kabeh urip, sebagéyan gedhé cocok kanggo manggon ing siji nganti pirang-pirang taun. Nanging sanajan mangkono, kudu dieling-eling manawa cepet utawa mengko sing paling disaranake yaiku nandur ing lemah.

Saiki nalika wektu iku teka, aku bakal nerangake kanggo sampeyan carane ngrawat wit kurma ing pot, lan preduli saka apa sampeyan duwe ing jero ruangan utawa ing Patio.

Pandhuan perawatan wit palem pot

Wit kurma sing tuwuh ing pot mbutuhake perawatan sing apik, amarga yen ora diwenehi, pungkasane bakal saya lemes lan lara. Dadi, yen kita kepengin dekorasi omah utawa ruangan ruangan karo dheweke, penting kanggo ngerti apa sing bakal dakkandhakake:

Sijine ing wilayah sing akeh cahya alami

Aren areca mbutuhake cahya sing akeh

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Kabeh wit kurma butuh cahya, lan ana akeh sing kudu ing panggonan sing cerah, kayata Phoenix, Parajubaea, Butia utawa Washingtonia contone. Nyatane, ing antarane sing paling akeh dibudidayakake, mung Chamaedorea, Licuala, Livistona lan Pritchardia bisa (lan ing kasus Chamaedorea iku perlu, amarga yen ora bakal diobong kanthi cepet) ing iyub-iyub.

Artikel sing gegandhengan:
8 jinis wit kurma njero ruangan

Kurang cahya nyebabake godhong-godhongan ilang warna, lan tingkat pertumbuhane saya mudhun, utawa malah mandheg. Lan yen wit kurma entek tenaga, ora bakal ngasilake godhong anyar utawa saya kuwat.

Pot kudu duwe kerajinan ing dhasare lan ukurane pas

Ora ana sing luwih elek kanggo meh kabeh tanduran, kajaba sing akuatik, sing dilebokake ing pot tanpa bolongan. Fokus ing wit kurma, iki banget sensitif kanggo keluwihan banyu, nganti yen dilebokake ing pot utawa wadhah tanpa bolongan got, banyu sing stagnant bakal ngrusak oyod.

Uga, iku penting sing ukuran bener; sing, iku amba lan cukup dhuwur supaya padha bisa tuwuh saperangan utawa telung taun, nanging ora luwih. Yen dilebokake ing salah siji sing gedhe banget, risiko rotting uga dhuwur banget, amarga lemah sing teles banget saben sampeyan mbanyoni utawa udan. Mulane, supaya ora ana masalah, becike milih sing ukurane antarane 5 nganti 10 sentimeter luwih amba lan luwih dhuwur tinimbang sing wis ana.

Lebokake lemah sing entheng lan subur

Lemah sing ditanam ing pot kudu kualitas apik. Kanggo alasan iki, kita bakal nandur ing pot kanthi substrat kanggo tanduran ijo, utawa kanthi campuran lemah universal kanggo tanduran kanthi perlite 30%. Ana akeh merek ing pasar, nanging saka pengalaman dhewe, aku nyaranake ing ngisor iki: Kembang (didol Kene), Fertiberia (didol Kene) lan Weedness (for sale Kene), amarga sanajan kompak sithik, dheweke isih nyerep banyu tanpa masalah.

Aku wis nyoba substrat liyane sing, nalika rampung garing, mandheg nyerep banyu, lan kanggo nindakake maneh sampeyan kudu sijine ing panci ing cekungan kanggo sawetara wektu (setengah jam utawa luwih).

Banyu mau saka wektu kanggo wektu

Wit kurma minangka tanduran sing bisa ana ing pot

Dheweke ora bisa kekurangan banyu. Irigasi bakal luwih kerep ing mangsa panas tinimbang ing mangsa, lan saliyane, wit palem sing ana ing njaba kudu disiram luwih asring tinimbang sing ana ing njero ruangan.. Mulane, lan elinga yen dheweke ora ndhukung keluwihan banyu, luwih becik nggunakake meter kelembapan kayata iki, paling ora ing wiwitan nganti kita duwe pengalaman liyane.

Ing tangan liyane, yen kita duwe piring ing ngisor, kita kudu saluran sawise saben mbanyoni. Kanthi cara iki kita bakal nyegah oyod mati amarga kelembapan sing berlebihan.

Fertilize mau ing spring lan panas

Penting kanggo fertilize palm potted nalika lagi akeh, malah yen kita arep kanggo nyimpen ing wadhah kanggo akèh taun. Yen kita fertilize wong-wong mau, kita bakal nggawe wong akeh kuwat, sehat, lan ijo. Dadi aja ragu-ragu kanggo mbayar, contone, pupuk cair khusus kanggo wit palem (kayata iki), utawa nganggo pupuk, uga cairan, kayata guano.

Nanging ya: sampeyan kudu ngetutake pandhuan ing wadhah, yen ora, tanduran bakal nandhang karusakan.

Supaya padha ora kekurangan kelembapan lingkungan

Dadi dheweke bisa uga wit palem mbutuhake kelembapan sing dhuwur, utawa paling ora luwih saka 50%. Yen panggonan sing kita duweni nduweni kelembapan sing dhuwur, kita ora kudu nindakake apa-apa; Nanging yen dilebokake, contone, ing lingkungan sing garing banget, mula kita kudu nyemprotake godhong saben dina nalika srengenge ora ana maneh, utawa nyelehake wadhah kanthi banyu ing sakubenge. Kanthi cara iki kita bakal ngindhari manawa pucuk godhong dadi coklat, lan wit palem katon ala.

Ganti menyang pot sing luwih gedhe yen perlu

Lan iku wit kurma sing disimpen ing pot sing padha ing salawas-lawase, sawise sawetara taun pungkasane garing amarga ora ana papan. Dadi ora kelakon, elinga kanggo nandur ing sing luwih gedhe saben-saben oyod metu liwat bolongan got, utawa saben 3 taun rata-rata. Yen tuwuh banget alon, kayata Arenga utawa Caryota, bisa diganti saben 5 taun.

Masalah paling umum saka palem pot

Wit kurma bisa kobong utawa lara

Gambar - Flickr / Scot Nelson

Ana sawetara perkara sing bisa kedadeyan ing palem pot, yaiku:

  • Godhong kanthi tip coklat: bisa uga amarga asor lingkungan sing kurang, paparan draf utawa dadi panas. Ing kasus kasebut, kudu disemprotake karo banyu, uga adoh saka rong pungkasan.
  • Godhong enom dadi kuning: iku gejala cetha kurang banyu. Sampeyan kudu mbanyoni luwih akeh.
  • Godhong lawas dadi kuning: nek tandurane apik ya ora masalah. Godhong-godhongan lawas mati nalika godhong-godhongan anyar thukul. Nanging, yen kuning akeh, mula amarga disiram banget. Kanggo mbenerake, sampeyan kudu mbanyoni kurang lan aplikasi fungisida multiguna.
  • Godhong dadi coklat ing wayah wengi: bisa uga amarga kena sinar srengenge. Lan iku yen wit kurma wis kabeh urip ing iyub-iyub, lan nalika kita mulih kita sijine iku ing panggonan kang panas, iku bakal kobong amarga ora digunakake kanggo iku. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu acclimatize sethitik dening sethitik, lan mbabarake kanggo suryo srengenge mung yen iku saka jinis srengenge.
  • Blade tengah mati: biasane amarga spesimen kasebut luwih lemah tinimbang liyane. Iki kedadeyan nalika akeh tunas ditanam ing pot sing padha, kaya sing kedadeyan Chamaedorea elegan Lan Lutescens dypsis. Bisa ditanggulangi yen ditransplantasikan menyang pot sing luwih gedhe, nanging iki ora bakal njamin kaslametan kabeh tunas.
    Panyebab liyane sing bisa uga yaiku keluwihan banyu, sing nyebabake munculé jamur sing ngrusak oyod dhisik lan batang kanthi godhong mengko. Sayange, ora ana perawatan.
  • Hama: angga abang lan mealybug. Loro-lorone umume ing njero ruangan, nanging uga katon ing wit palem ruangan. Dheweke bisa diobati nganggo bumi diatomaceous, sing minangka insektisida ekologis sing efektif banget.

Muga-muga sampeyan saiki ngerti carane ngrawat wit palem ing pot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.