Cara nguripake maneh Dracaena

Cara nguripake maneh Dracaena

Ana kalane, ora preduli sampeyan ngurus tanduran, detail sing ringkes bisa ngganggu kabeh. Nanging ora mesthi pungkasane. Kadhangkala dheweke bisa disimpen. Ing kasus Dracaena kedadeyan kaya ngono. Lan iku yen sampeyan ngerti carane urip maneh Dracaena mula kabeh ora ilang.

Nanging sampeyan ngerti carane nggawe? Ing kasus apa sing bisa ditindakake lan kapan sampeyan kudu nyerah? Kita nerangake teknik paling apik kanggo nguripake Dracaena supaya tanduran sampeyan ora mati.

Cara nguripake Dracaena kanthi gedhe sing wis garing

Cara nguripake Dracaena kanthi gedhe sing wis garing

Salah sawijining masalah Dracaenas yaiku, minangka pabrik umum ing supermarket lan pusat kebon, mula bisa diproduksi meh akeh, mula, kadang-kadang tanduran ora diwenehi perawatan sing dibutuhake.

Amarga alasan iki, nalika sampeyan mulih, lan sampeyan kudu mbiasakake menyang lingkungan anyar, sampeyan bisa uga nemoni masalah bagean saka bagasi sing wis garing. O Kalorone. Apa sing kudu ditindakake?

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing bakal dakkandhani yaiku sampeyan nyoba ngerti sebabe kedadeyan kasebut. Biasane amarga kakehan asor, tegese, sampeyan wis ngombe banget. Priksa manawa lemah wis garing lan, yen ora, disaranake sampeyan nggawe cangkok darurat menyang lemah sing garing, supaya ora pungkasane bosok batang utawa oyot liyane (amarga yen kedadeyan, kabeh bakal ilang).

Banjur, yen batang wis bosok, sampeyan kudu nyopot supaya ora ana kayu sing isih ana lan bisa thukul anyar.

Kepiye yen cabang Dracaena dadi garing?

Masalah liyane sing bakal ditemokake karo Dracaena yaiku cabang sing garing. Apa ditinggalake? Apa sampeyan dipotong? Wangsulane yaiku supaya ora dipateni. Cabang sing garing ora bakal bisa thukul, lan bakal mung ngalang-alangi tanduran amarga matesi tandurane.

Saliyane, kanthi ngethok sampeyan bisa ngidini tuwuh anyar. Nanging ati-ati, sampeyan kudu priksa manawa godhong sing bakal dipotong ora duwe tunas cilik sing bisa ngirit tanduran. Yen mangkono, luwih becik ngenteni sawetara wektu kanggo mbuwang endi lan manawa cabang kasebut pancen ora bakal pulih maneh lan yen sampeyan yakin, coba gunakake tanpa wedi.

Cara nguripake Dracaena sing godhonge tiba

Cara nguripake Dracaena sing godhonge tiba

Tibane godhong yaiku, tanpa mangu-mangu, minangka salah sawijining masalah sing paling umum ditakokake. Lan kasunyatane ora duwe wangsulan sing gampang. Nalika godhong tiba amarga ana prekara sing ora apik. Bisa uga irigasi, cahya, jinis lemah, kompos, suhu ... Nanging munculé penyakit utawa jamur uga pengaruhe ing kene.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh aspek sing bisa mengaruhi Dracaena sampeyan ilang godhong. Apa tegese ora gampang nyimpen? Ora kurang.

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kudu sampeyan lakoni verifikasi, nganggo file saka Perawatan Dracaena, yen sampeyan nyukupi kabutuhan sing diduweni tanduran iki. Sing bakal ngilangi akeh masalah. Lan bakal nilar kita dhewe kanthi hama lan penyakit.

Umume, Dracaena mati nalika tiba godhonge amarga telung sebab: kakehan banyu, hama lan penyakit.

supaya langkah-langkah kanggo ngetutake yaiku:

  • Copot tanduran saka pot lan priksa oyot lan lemah. Yen lembab, kudu langsung dicopot. Lan yen sampeyan ndeleng manawa oyot bosok, ireng uga. Sadurunge dilebokake ing pot liyane, sampeyan bisa ngilangi oyot sing wis rusak supaya bisa nggawe sing anyar.
  • Priksa ngendi sampeyan wis diselehake. Angin banget? Panas? Lokasi kasebut ing lokasi sing salah uga ala.
  • Coba waca batang, cabang, lan godhong sing isih ana. Apa katon apik utawa ana kewan omo utawa bintik-bintik? Sampeyan kudu ndeleng ing loro-lorone sheet, lan kanthi tliti, amarga kadang-kadang ora dingerteni. Yen irigasi durung dadi masalah, uga dununge, kita kudu mikir yen jamur, lan kanggo iki sampeyan bisa nggunakake produk spektrum sing wiyar.

Dracaena karo trunk alus kanggo tutul, apa sing sampeyan lakoni?

Dracaena karo trunk alus kanggo tutul, apa sing sampeyan lakoni?

Kahanan liyane sing bisa dialami yaiku tanduran wiwit ilang atose ing watu. Yaiku, sampeyan ngerti manawa dheweke alus. Apa kuwi ala? Sejatine ya.

Kaya sing sampeyan ngerteni, batang Dracaena mesthi angel, minangka salah sawijining pratandha manawa tanduran sampeyan ora sehat. Nanging nalika iki bakal alus, mula ana masalah sing kudu ditangani.

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, masalah utama ing kene meh kabeh bisa diatur kanthi overlay, sanajan ana faktor liyane kayata jamur, lokasi lan suhu ... Nanging umume penyebab pertama saka kahanan iki disebabake dening overheading.

Saiki, kita bisa nerusake kanthi rong cara:

  • Yen tanduran duwe batang empuk Nanging duwe godhong, luwih becik ngenteni. Mung yen sampeyan ndeleng yen godhonge wiwit rontog utawa layu, mula tumindak sampeyan. Yen ora, wenehake sawetara wektu kanggo tanduran amarga bisa mriksa awake dhewe.
  • Yen tanduran duwe batang empuk lan ora duwe godhong, cekak Nganti ngendi? Para ahli mesthi menehi saran supaya rampung nganti bagean saka bagasi sing sampeyan rumangsa angel. Sawise sampeyan ngethok, kanggo nutup tatu sampeyan ora prelu tuku produk panyegel, nanging nambah sithik lemah saka pot ing wilayah kasebut luwih saka cukup. Kajaba iku, kanthi cara iki sampeyan bakal menehi instruksi sing cepet tunas (bakal suwe, nanging yen sehat bakal ditindakake maneh).

Kaya sing sampeyan ngerteni, urip maneh Dracaena bisa ditindakake. Kita ora ngandhani yen gampang, nanging sing sejatine larang regane, nanging ora mokal uga kanthi usaha lan ngrewangi tanduran sampeyan bakal entuk. Apa sampeyan wis kelakon karo sampeyan? Nyritakake babagan pengalaman sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.