Cara ngrawat wit almond

carane ngrawat wit almond ing pot

Wit almond banget umum ing wilayah kidul Spanyol. Iku wit garing sing wohe almond. Kacang almond digunakake minangka woh garing sing sehat kanggo panganan lan kanggo permen. Akeh wong sing pengin duwe wit almond ing omah, ing pot lan ing kebon. Nanging dheweke ora ngerti carane ngurus wit almond. Care kudu rada ketat ing wiwitan lan luwih entheng nalika berkembang.

Kanggo alasan iki, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani sampeyan carane ngurus wit almond kanthi langkah lan aspek apa sing kudu sampeyan lakoni.

Karakteristik wit almond

carane ngurus wit almond

Wit almond minangka wit sing, nalika diwasa, nduweni batang coklat sing khas banget kanthi kulit pamisah lan dhuwure antara telung nganti limang meter. Godhongé lanceolate, elongated, sempit lan nuding kanthi warna ijo sing kuat lan sprout ing musim dingin., sawise ngembang, cabang-cabangé diisi kembang sing éndah kanthi limang kelopak kanthi warna putih utawa jambon ing pungkasan mangsa, lan mengko woh-wohan lan wiji (almond sing kita mangan mengko) tuwuh.

Wit almond mekar nalika musim dingin, antarane akhir Januari lan Februari (gumantung saka cuaca), lan woh-wohan bakal dipanen 9 wulan sabanjure. Gumantung carane mekar, iki bakal dadi potong taun saiki.. Luwih akeh kembang, luwih akeh woh-wohan.

Cara ngrawat wit almond

kembang almond

Dibandhingake karo wit woh liyane, wit almond mbutuhake daftar perawatan sing relatif singkat. Iku tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu, nanging iku luwih apik kanggo njupuk menyang akun supaya ora nimbulaké gangguan. Punapa mawon, kita bakal weruh ing rinci mengko.

Supaya bisa berkembang, kudu ana ing iklim kanthi suhu sing anget lan ora adhem banget, awit frosts agawe. Amarga ana oyod sing gedhe kanggo nyebar, sampeyan kudu nggawe manawa lemah entheng lan longgar, luwih becik pasir. Babagan pungkasan sing kudu dielingake ing bagean pisanan yaiku supaya ora kena hama lan penyakit amarga bisa mateni.

Cara sing paling nguntungake kanggo entuk wit almond kanthi kualitas apik lan ngasilake yaiku irigasi netes. Riset wis nuduhake yen wit almond bisa entuk produktivitas maksimal yen dheweke seneng irigasi sing nyukupi. Nalika konsumsi banyu irigasi rata-rata 3.000 meter kubik, rata-rata nganti 3.500 kg wiji bisa disebar saben hektar.

Sanajan ora logis amarga sistem suhu sing ditemokake, musim semi minangka wektu sing paling penting sing kudu ditindakake kanggo ngoptimalake panen. Ing wektu iki, wit kasebut ngliwati proses sing paling penting, kayata pangembangan vegetatif, ngembang lan woh-wohan, kanggo sawetara jeneng.

Irigasi lan pertimbangan entheng

kacang almond

Irigasi wit almond adhedhasar sawetara pertimbangan sing dirumusake miturut kahanan lingkungan. Kaping pisanan, kudu dielingake yen yen curah udan cukup lan cukup kanggo njaga hidrasi wit kanthi becik, irigasi ora dibutuhake.

Periode sing paling penting kanggo irigasi yaiku musim semi, sing bisa uga kudu disetel kanggo banyu saben dina liyane. Sawise iku, irigasi kudu diterusake ing mangsa panas lan mandheg 4 utawa 5 dina sadurunge wiwitan panen kanggo nyegah masalah ing potong. Nalika proses rampung, mbanyoni kudu diwiwiti maneh, sanajan ing musim gugur. Iki cocog karo entuk kembang sing akeh banget ing siklus sabanjure.

Wit almond nduweni struktur sing gedhe, mula dheweke terus-terusan kena sinar srengenge sajrone urip. Iki minangka kondisi sing entuk manfaat banget, amarga iku tanduran sing tuwuh luwih apik ing iklim sing anget. Iki ora ateges bisa tuwuh ing iklim tropis, amarga uga kudu adhem.. Ing mangsa adhem iki, wit almond bisa ngilangi dormansi tunas. Mesthi wae, ora adhem banget, amarga frost bisa ngrusak strukture.

Cara ngrawat wit almond ing pot

Senajan wit almond gedhe ing wangun alam, uga menehi kesempatan kanggo nandur ing pot lan nyimpen ing papan cilik ing omah sampeyan. Ing kasus iki, kudu digatekake manawa kudu seneng kahanan sing padha karo sing ana ing lingkungan alam.

Ing kahanan iki kita duwe:

  • Seneng iklim sedheng, karo mangsa panas lan mangsa adhem, darmabakti kanggo sisa tanduran.
  • Sinar srengenge langsung kasedhiya kanggo umume dina. Kita kudu ati-ati banget kanggo netepi syarat iki amarga ora bisa dirundingake.
  • Njamin sistem irigasi sing efisien, luwih becik simulasi netes (bisa disiram). Kabar apik iku bisa ngidinke wektu pangatusan singkat, yen sampeyan lali.
  • Kontrol kelembapan sing ana ing lingkungan amarga bisa nyebabake munculé hama utawa penyakit.
  • Potong kanthi reguler (kira-kira saben 5 taun) kanggo mesthekake supaya tetep produktif luwih suwe. Musim sing apik kanggo iki yaiku preian musim dingin.

Keperluan nutrisi wit almond bakal raket banget karo kahanan tanah sing ditanam. Umume wit almond mbutuhake makronutrien (nitrogen, fosfor, lan kalium) lan mikronutrien (utamane kalsium, magnesium, lan seng).

Mulane, Strategi sing diadopsi yaiku ngevaluasi lemah lan nemtokake kekurangan nutrisi sing kudu diwenehake. Kanthi informasi iki, sampeyan mung kudu menyang toko prodhuk lan tuku pupuk sing cocog kanggo ditrapake.

Yen sistem sing luwih tepat iki ora kasedhiya, strategi paling apik yaiku nggunakake pupuk organik. Pupuk iki kudu ditrapake ing awal musim semi, nalika paling dikarepake, lan terus ing musim panas. Ndhuweni wit almond ora mung seneng wit mulia sing bakal ngisi woh, nanging uga tresna karo kembang sing spektakuler.

Iki minangka pendekatan cilik dibandhingake karo jumlah keuntungan sing ditawakake, mula aja lali nggatekake kabeh kanggo ningkatake kepatuhan. Ing pungkasan dina, iku kabeh teka mudhun kanggo mbanyoni, cahya srengenge, fertilizing, pruning, lan ganti mangsa.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan perawatan wit almond, karakteristik lan pangopènan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.