Cara prune poto

Cara prune poto

Apa sampeyan duwe foto ing omah? Apa sampeyan wis tuwuh akeh lan saiki sampeyan kepengin ngerti carane prune poto? Sampeyan wis teka ing papan sing bener amarga kita bakal menehi pandhuan lengkap babagan perawatan khusus iki supaya sampeyan ngerti kapan kudu nindakake, kepiye lan sawetara trik sing bisa digunakake.

Poto umume tanduran gampang banget kanggo ngrawat lan pruning minangka salah sawijining sing paling gampang ditindakake, saliyane bisa nolak pruning sing kuwat yen sampeyan kakehan. Nanging, apa kuncine kanggo entuk asil sing luwih apik?

Kapan foto dipotong?

Kapan foto dipotong?

Poto minangka salah sawijining tanduran paling gampang sing ana ing omah. Arang banget yen ana sing mati (sanajan bisa kedadeyan) amarga tahan banget. Biasane dilebokake ing njero omah lan ditandai karo menek tanduran, sing bisa digunakake kanthi cara nggantung utawa vertikal, gumantung saka apa sing paling sampeyan seneng.

Werna sing unggul yaiku ijo sing padhang, sanajan sampeyan bisa nemokake warna ijo utawa kuning sing katon unik.

Supaya gampang adaptasi karo lingkungan apa wae, poto minangka salah sawijining tanduran sing sampeyan kudu prune supaya ora "uwal saka cara". Lan tuwuh kanthi cepet lan ngidini sampeyan muter sethithik supaya bisa poto vertikal (liwat tutor), godhonge bakal luwih gedhe, utawa digantung, nganggo godhong sing luwih cilik.

Tombol sing bakal ngandhani yen potus wis siyap kanggo dipotong yaiku yen gagange dawa lan lemes. Iki gedhe banget kanggo tanduran lan njupuk akeh kekuwatane, mula nglereni bakal luwih apik kanggo kesehatan tanduran. Nanging kapan kanggo prune poto? Kapan wae taun?

Wangsulan sing gampang yaiku Kapan wae taun, luwih-luwih yen kita wis ngandhani yen tuwuh kanthi cepet; Lan sanajan tunas utawa cabang bisa dipotong sawayah-wayah, disaranake, nalika nggawe pruning foto kanthi apik, sampeyan ngenteni nganti musim vegetatif rampung, yaiku nalika tanduran ora aktif. Lan kapan iku? Khusus ing wulan antarane pertengahan Maret nganti pungkasan September. Tinimbang nindakake nalika tanduran "hibernasi", ing kasus iki luwih becik ditindakake nalika luwih aktif, amarga iki bakal tuwuh lan tuwuh kanthi cepet maneh.

Saiki, iki ora ateges wiwit Oktober nganti Maret sampeyan ora bisa motong; Ya, sampeyan bisa nindakake, nanging ora luwih becik dipotong nganti akeh, nanging mung pangopènan.

Kepiye carane prune potus?

Kepiye carane prune potus?

Saiki sampeyan wis ngerti kapan prune poto, saiki kudu ngerti carane prune poto. Lan sing paling gampang ana. Nyatane, kita menehi kunci, sing bakal menehi sampeyan vertikal lan uga sing digantung.

Pilih batang sing paling dawa

Asal-Usul kasebut luwih adoh dheweke kudu duwe ciri sing ringkih. Coba goleki endi sing cocog karo persyaratan kasebut lan, yen wis ditemokake, kanthi gunting sing cocog, mesthi dipotong ing ngisor simpul cabang.

Priksa manawa alat sing digunakake nggunakake potongan sing resik lan, Kajaba iku, disinfeksi amarga iki bakal nyegah sampeyan lara.

Resiki godhong saka gagang

Sawise sampeyan ngethok cabang kasebut, sampeyan duwe rong pilihan: mbuwang utawa sampeyan nandur. Kita nyaranake sing terakhir, amarga poto bisa digawe saka omah sing bisa diwenehake ing omah utawa menehi wong sing sampeyan tresnani.

Yen sampeyan milih iki, sampeyan kudu milih ngresiki godhong sing ana ing cedhak batang kasebut. Saiki, lebokake ing gelas banyu. Ati-ati kanggo ngganti cairan iki saben dina amarga sampeyan kudu ngenteni supaya oyot bisa nandur ing pot.

Sawetara sing ditindakake yaiku nandur kanthi langsung lan tetep lembab dadi lemah. Iki dudu ide sing ora apik nanging butuh wektu luwih suwe tinimbang yen nggunakake gelas banyu.

Ngenteni nganti tuwuh oyot

Apa oyot wis tuwuh? Ya iku sing paling pungkasan sing kudu sampeyan lakoni yaiku tandur, ing pot anyar utawa pot sing wis ana, saengga nuduhake papan karo tanduran ibu.

Kepiye nggawe poto godhong?

Apa sampeyan kelingan yen kita marang sampeyan nandur apa sing wis dipotong karo tanduran ibu? Iki minangka trik sing digunakake akeh kanggo nggawe poto godhong.

Sing ditindakake yaiku ngethok cabang, enteni nganti tuwuh oyot lan diselehake ing sakubenge tanduran asline supaya entuk kahanan sing godhonge luwih dawa tinimbang saiki.

Alesan kenapa poto katon kurang godhong-godhongan amarga, nalika tuwuh, batang kasebut kaya-kaya dadi gedhe, lan nyebabake godhong ing wilayah kasebut. Saliyane, kanthi nyelehake batang tanduran dhewe ing kene, iki didhelikake lan sampeyan bisa menehi aspek sing digoleki.

Kepiye cara motong potus vertikal?

Yen sampeyan duwe poto vertikal, nalika tuwuh apa sing ditindakake yaiku ilang bentuk, bunder, oval, lsp. Supaya bisa nindakake poto vertikal, luwih becik sampeyan luwih becik njaga bentuk kasebut, supaya sampeyan kudu ngethok cabang sing metu.

Yen sampeyan pengin, amarga poto saya akeh, mula ora ana godhong ing sisih ngisor, apa sing bisa ditindakake yaiku nandur batang kasebut ing dhasar (yen wis ana oyot) kanggo ndhelikake, , sampeyan nggawe potongan ing tanduran ibu.

Pincer poto: kapan lan kepiye?

Pincer poto: kapan lan kepiye?

Sumber: homemania

Yen sampeyan ora ngerti clamping ora liya yaiku ngethok godhong anyar sing metu saka kuncup. Iki ditindakake kanthi tangan, khusus, kanthi jempol lan driji, lan kanggo pertumbuhan sing luwih kompak.

Ing njiwit poto, sing kalebu yaiku nyopot godhong pisanan saka gagang, kaya yen ngethok ranting sing lembut, nggunakake tangan, sanajan sampeyan uga bisa nggunakake gunting utawa piso. Mesthi wae, disaranake sampeyan nindakake nalika cabang paling sethithik 15 sentimeter, kajaba poto sampeyan kandhel (yen mangkono, enteni nganti ana cabang 5-8 cm).

Kepiye nggawe tutor kanggo poto?

Apa sampeyan pengin nggawe poto sing digantung dadi vertikal? Mungkin tutor sing daktindakake wis rusak lan sampeyan butuh guru liyane? Aja kuwatir, sejatine sampeyan ora kudu mbayar dhuwit kanggo tuku sing anyar, bisa ditindakake kanthi gampang banget.

Sampeyan mung butuh a tiang tebu, dhuwure sing sampeyan butuhake, sepotong bolong plastik (kayata jaring nyamuk), paling sethithik 30 sentimeter lan dhuwure tiang sing sampeyan duweni; godhong garing lan rereget sithik.

Sing diarani yaiku nyelehake bolong sing dawa lan, ing salah sawijining pucuk, sijine tongkat lan sawetara lemah lan godhong garing. Saiki, sampeyan kudu muter bolong kanthi cara supaya sampeyan bisa muter. Jupuk sawetara kabel, tali utawa padha lan taleni kabeh supaya ora longgar lan bakal siyap kanggo dipasang ing tanduran.

Banjur sampeyan mung kudu nulungi tanduran kanggo mbungkus tutor iki lan mula bakal tuwuh.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sinau babagan prune poto iku gampang banget, uga kabeh kegiyatan sing kalebu kegiatan iki. Apa sampeyan wani nindakake karo tanduran sampeyan? Aja wedi, sampeyan mesthi ora bakal mateni dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.