Carane nyelehake watu hiasan ing taman

Salah sawijining cara kanggo nghias taman yaiku liwat watu hiasan

Ana pirang-pirang cara kanggo nggantheng area njaba, kayata masang watu hiasan. Iki ora mung menehi warna ing kebon kita, nanging uga Padha bisa digunakake kanggo manggoni spasi kosong lan menehi kesan visual sing apik banget kanggo kabeh wong sing ngunjungi. Ing artikel iki kita bakal nerangake carane sijine watu hiasan ing taman supaya sampeyan bisa embellish ing dikarepake.

Kita ora mung bakal ngandhani carane nindakake, nanging uga bakal menehi sawetara gagasan sing bisa ditrapake ing kasus sampeyan; yen sampeyan seneng wong, mesthi. Dadi terus maca yen sampeyan duwe tekad kanggo dekorasi kebon kanthi watu hiasan sing apik.

Kanggo apa watu ing taman?

Watu taman hiasan duwe sawetara fungsi

Yen sampeyan pengin sinau carane nyelehake watu hiasan ing taman, sampeyan kudu ngerti apa fungsi utama. Mesthi, iki babagan dekorasi ruang angkasa kita, nanging dekorasi lan kepraktisan bisa bebarengan. Ing kasus watu, kita bisa nggunakake sampeyan ing sawetara cara:

  • Nggawe dalan sing dadi saka wiwitan kebon nganti ngisor, lawang mlebu omah, area tartamtu, lsp.
  • Nutupi bumi kanthi urut nglindhungi dheweke.
  • Beda ruangan ruangan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka telung aspek sing migunani banget kanggo nempatake watu, sing uga bisa dadi hiasan banget. Kita bisa muter karo ukuran lan werna saka padha lan kanthi mangkono beautify taman kita dikarepake.

Apa aku kudu nyelehake watu hiasan ing taman?

Penting kanggo nyelehake bolong anti-germination

Saliyane ngerti carane nyelehake watu hiasan ing taman, kita uga kudu nggatekake bahan sing dibutuhake. Kanthi nggunakake sandhangan lan piranti sing cocog, kita bakal nyuda resiko nglereni utawa cilaka awake dhewe. Ing ngisor iki sampeyan bakal weruh dhaptar cilik kabeh sing dibutuhake kanggo dekorasi kebon kita kanthi watu:

  • Watu sing arep kita gunakake, jelas
  • Sarung Tangan
  • Sepatu sing apik lan nyaman
  • Sandhangan sing nyaman lan reged
  • Gafas de security
  • Anti-germination bolong kanggo nyelehake ing ngisor watu

Sampeyan uga dianjurake kanggo milih papan ing taman kanggo nyelehake watu sadurunge digunakake lan kanthi mangkono duwe panggonan lan diatur. Saenipun, iku bakal dadi panggonan ngendi aja tuwuh vegetasi, supaya ora ngrusak.

Carane nyelehake watu hiasan ing taman: Desain

Desain nalika dekorasi kebon kita karo watu iku penting banget

Sadurunge sinau carane nyelehake watu hiasan ing taman, kita kudu mikir babagan desain sing dikarepake. Kanggo iki, penting kanggo ngrancang kebon kita, kanthi tangan utawa kanthi program tartamtu. Kanthi wilayah sing dipilih ing ngendi kita pengin nyelehake watu hiasan, Kita uga bisa entuk kira-kira jumlah sing dibutuhake. Perlu dicathet yen ora bakal lara yen nyekel watu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake yen kita kudu nyelehake sing anyar ing mangsa ngarep.

Artikel sing gegandhengan:
Desain taman kanggo pamula

Nalika mikir babagan ide lan desain kanthi watu hiasan kanggo kebon kita, Kita bisa milih yen kita pengin kabeh watu padha karo materi lan werna, utawa yen kita pengin nyampur. Loro-lorone opsi bisa spektakuler! Kita uga bisa nyelehake watu sing padha sing diubengi pinggiran watu sing padha nanging saka jinis lan werna sing beda, kanggo menehi tandha pemisahan kanthi apik, utawa nggawe wangun kanthi teknik sing padha.

Mesthi wae ana macem-macem jinis watu hiasan. Contone sing marmer: Iki biasane ireng, putih, kuning, jambon utawa coklat. Ing sisih liya, watu gamping duwe nada sing luwih alami, kayata kayu manis, ireng lan putih. Ing kontras, watu granit mung ana ing jambon utawa abang.

Apa sing kudu dilebokake ing watu kebon?

Sampeyan ora bakal bisa nindakake kerja keras lan dekorasi kebon sampeyan kanthi watu sing apik yen sistem drainase sampeyan ora apik. Tanpa iku, iku gampang banget kanggo banjir, rampung ngancurake desain. Kanggo alasan iki Penting banget yen kita priksa manawa ora ana banyu sing akumulasi ing wilayah sing arep dilebokake watu. Kanthi cara sing padha, penting kanggo njaga kebersihan sing apik ing saindenging ruangan supaya bisa tetep luwih apik.

Kajaba iku, iku Highly dianjurake nyelehake bolong anti-germination antarane lemah lan watu. bolong iki serves kanggo nyegah vegetasi saka tuwuh, mangkono mbantu kanggo njaga desain utuh minangka watu mung ditahan dening bumi.

Ideas

Ana sawetara ide kanggo dekorasi kebon kita nganggo watu

Saiki kita ngerti carane nempatake watu hiasan ing taman, ayo ngrembug sawetara gagasan babagan carane nyelehake. Nanging ing pungkasan keputusan kasebut Padha gumantung ing rasa saben wong, papan sing kasedhiya lan wektu sing arep kita gunakake kanggo nggawe.

Artikel sing gegandhengan:
Gagasan kanggo dekorasi kebon kanthi watu
  • Dalan: Sampeyan bisa nggawe macem-macem jinis dalan sing digawe saka watu hiasan kanthi warna siji utawa campuran. Kita uga bisa nyelehake pinggiran watu warna liyane supaya ditandhani kanthi apik.
  • Diferensiasi zona: Yen kebon duwe suket, alam utawa buatan, nanging kita pengin mbedakake wilayah tartamtu, kayata wilayah "adem", kita bisa ngisi lemah kanthi kerikil sing apik.
  • Pulo: Kita uga bisa nggawe pulo cilik kanthi watu ing tengah kebon. Kita nggawe wates karo jinis watu ukuran apa wae lan ing njero kita nyelehake watu utawa kembang utawa tanduran liyane.
  • Tanduran lan wit: Ide liyane yaiku nyelehake watu hiasan ing lemah ing jejere lan ing antarane tanduran lan wit, utawa malah nggawe pigura kanthi nggawe wates karo dheweke.
  • Panci: Gagasan sing padha sing kita sebutake bisa ditrapake kanggo pot. Ing pirang-pirang kasus, luwih becik ndeleng watu sing nutupi lemah pot tinimbang ora lemah dhewe.
  • Taman Zen: Kebon Zen dadi luwih modern lan apik banget. Sing paling misuwur yaiku kombinasi watu, wedhi lan tanduran sing harmonis; kabeh banget rapi lan imbang. Jinis papan iki menehi sentuhan asli kanggo taman, teras, teras utawa omah. Kajaba iku, bisa digawe kanthi ukuran sing beda-beda, saengga bisa adaptasi karo papan sing kasedhiya.
Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe kebon zen

Muga-muga artikel iki bisa mbantu sampeyan nghias kebon kanthi watu hiasan lan desain sing unik lan spektakuler. Pengunjung sampeyan mesthi bakal kesengsem!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.