Kepiye cara nggawe pistachios?

Pistachios

Apa sampeyan seneng pistachios? Sejatine aku tresna marang dheweke. Nyatane, aku seneng banget karo dheweke dadi aku luwih seneng ora tuku ... utawa ora asring banget. Yen sampeyan uga kepincut, coba tandur ing teras utawa kebon.

Aja padha sumelang, yen sampeyan ora ngerti kepiye carane bakal dijaluk cara nandur pistachios langkah demi langkah.

Nalika nyebar?

Pistachios minangka woh-wohan sing asale saka tanduran Pistacia Vera, yaiku wit ijo sing asale saka Asia sing tekan dhuwure 10 meter. Kanggo njupuk spesimen lan bisa nikmati ing kebon utawa malah ing kebon sampeyan bisa tuku wiji utawa tanduran sing wis thukul ing musim semi, amarga bakal nalika ditandur utawa ditandur kaya sing biasane.

Sanajan ing artikel iki, aku bakal ngomong babagan tanduran, sampeyan kudu ngerti manawa tanduran kasebut duwe oyot sing jero, mula dianjurake supaya dipasang udakara 5-6 meter saka tembok lan konstruksi liyane supaya ora ana masalah ing mbesuk.

Kepiye cara nyebarake?

Sawise sampeyan entuk winih saka Pistacia Vera ing nursery (fisik utawa online), bakal wayahe ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngisi medium kanggo wiji wiji (sampeyan bisa entuk Kene) pot udakara udakara 10,5cm.
  2. Sawise iku, disiram kanthi tliti lan maksimal rong wiji dilebokake ing saben wadhah sabisa-bisa.
  3. Banjur ditutupi lapisan substrat sing lancip banjur disiram maneh, wektu iki nganggo sprayer supaya lapisan permukaan bumi wis lembab.
  4. Sabanjure, label dipaku ing landasan sing sadurunge bakal ditulis tanggal nyebar lan jeneng tanduran.
  5. Pungkasane, dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak lan disiram saben wektu saengga substrat ora kelangan asor.

Mangkene, bakal germin ing 2-3 wulan paling.

Wit pistachio

Gambar - Plantas.ddinnova.net

Tanduran sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.