Apa perawatan kanggo Carmona bonsai?

Bonsai saka Carmona

Gambar - Flickr / jmiguel.rodriguez

Apa sampeyan arep tuku bonsai saka Carmona? Dadi, aku menehi sampeyan serangkaian tips sing bisa uga migunani banget kanggo sampeyan supaya bisa ngrasakake kaendahane sajrone pirang-pirang taun. Lan iku, sanajan bisa dianggep tanduran gampang, yen sampeyan ora duwe barang ing pungkasan sampeyan bakal kelangan dhuwit kanthi sia-sia.

Dadi, yen sampeyan pancene pengin ngrawat dheweke kanthi sehat, nganti bisa sehat, mula kita bakal bisa ndeleng prelu ngurus apa sing dibutuhake.

La Carmona kaya apa?

Tampilan grumbulan ing Carmona

Yen sampeyan arep tuku bonsai, luwih becik ngerti apa tanduran kasebut yen diidini tuwuh kanthi bebas, amarga kanthi cara iki kita bisa ngerti kepiye tingkah polah yen bisa digunakake . Ing kasus Carmona, dheweke kalebu jinis sing kalebu limang jinis (C. heterophylla, C. lycioides, C. microphylla, C. retusa y C. viminea) asale utamane saka Asia Tenggara lan Australia.

Tandurane tuwuh minangka semak utawa wit cilik sing dhuwure 1 nganti 3 meter, kanthi godhong cilik lan lobed kanthi warna ijo peteng sing mengkilap lan ngasilake kembang putih sing akeh. Woh cilik, ijo, abang utawa ireng, bentuke bunder. Kajaba iku, yen kondisine pas, bisa tuwuh batang sing kandel.

Kepiye Carmona bonsai dirawat?

Iki minangka perawatan sing sampeyan butuhake:

  • Lokasi:
    • Ing njaba ruangan: ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
    • Indoor: ing ruangan sing padhang, tanpa draf.
  • Substratum: sing ideal yaiku campuran akadama kanthi 30% kiryuzuna.
  • Irigasi: sedheng Udakara 4-5 kali seminggu nalika musim panas, lan udakara 2 kali seminggu suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas kanthi pupuk cair khusus kanggo bonsai sawise indikasi sing kasebut ing kemasan.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa salju, copot cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak, lan potong sing wis suwe banget.
  • Transplan: saben 2-3 taun, ing musim semi.
  • Rustitasitas: sensitif banget marang adhem. Yen ing mangsa adhem ing wilayah sampeyan, suhu mudhun kurang saka 0 derajat, sampeyan kudu nglindhungi ing omah kaca utawa ing ruangan sing padhang saka draf.

Ora yakin arep tuku ing endi? Aja padha sumelang:


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.