Pager kembang

Migunakake pager

Hedges mesthi dadi bagean saka uripe manungsa lan makhluk urip liyane. Dheweke minangka tokoh penting ing kebon amarga nglindhungi kita.

Wisteria

Wisteria sinensis: kembang wulu

Wisteria sinensis minangka semak pendakian sing bisa tuwuh nganti 15 meter, lan bisa urip nganti 100 taun. Pancen apik banget kanggo kebon.

Moringa

Properti lan panggunaan Moringa oleifera

Moringa oleifera, uga dikenal minangka Miracle Tree, minangka tanduran asli saka India sing duwe sifat lan panggunaan sing ora bakal nyebabake sampeyan ora peduli.

Mikir

Pies, kembang mangsa

Pies minangka tanduran sing cocog kanggo taman amarga warnane sregep. Kembang ana ing musim salju dadi tanduran musiman.

Pawlonia tomentosa

Wit Urip Paulownia Tomentosa

Wit sing luar biasa ditemokake ing China. Dheweke ngarani wit urip, lan jeneng ilmiah kasebut Paulownia tomentosa. Dekorasi banget lan migunani banget.

Dypsis decaryi

Wit palem segitiga sing ayu

Sawit segitiga, sing jeneng ilmiahe yaiku Dypsis decaryi, minangka salah sawijining telapak tangan sing katon tropis sing paling sukses, amarga bisa tahan es.

Tanduran kanggo kamar

Tanduran duwe ing kamar

Ana sawetara tanduran sing disaranake duwe ing kamar turu amarga ora ngonsumsi oksigen sithik.

Wodyetia

Pruning wit kurma

Pemangkasan wit kurma penting, kaya yen godhong garing tiba ing lemah, bisa nyebabake kerusakan. Ing kene, sampeyan menehi tips babagan pruning.

Flores

Taun pisanan Flamboyant urip

Taun pisanan urip wit iku rumit banget amarga ana hama sing ora bakal ragu-ragu nyusahake urip sampeyan. Dina iki kita bakal weruh kepiye flamboyan ngurus awake dhewe.

Flores

Wit almond, wit kebon sing apik

Wit almond, sing asale saka Asia, minangka salah sawijining wit sing paling umum ing Mediterania. Gampang banget tuwuh, lan almond éca.

Prunus sargentii umum

Cherry hias, cocok kanggo kebon oriental

Yen sampeyan mikir duwe kebon oriental lan sampeyan ora ngerti wit sing bakal dilebokake, salah sijine yaiku hiasan hias. Wit sing ora bakal nyebabake sampeyan ora peduli.

Klompok Sarracenias

Pruning saka Sarracenias

Sarracenias, kayata tanduran karnivora, hibernate ing mangsa adhem, yaiku godhong garing. Pruning penting kanggo nyegah jamur.

Watang

Wit-witan kanthi warna pelangi

Ing wilayah tropis, kita nemokake wit sing megah, sing batang kanthi warna pelangi ora ana sing peduli. Kita ngomong babagan Eucalyptus pelangi.

Tillandsia aeranthos

A carnation sing urip ing udhara

Ing alas lan pegunungan Amerika Selatan, ana tanduran sing kepengin weruh banget: karnasi hawa kasebut. Bromeliad sing urip ing cabang wit.

Akasia tortilis diwasa

Urip ing sabana: Acacia tortilis

Acacia tortilis minangka wit eri sing urip ing wilayah ara-ara samun ing Afrika lan bagean Asia. Iki minangka simbol savannah sing apik banget kanggo taman.

Flores

Akasia ungu, wit kebon sing apik banget

Apa sampeyan duwe kebon cilik lan ora ngerti wit sing arep dipasang? Acacia Ungu minangka pilihan sing cocog. Godhong wungu kasebut bakal nggawe sampeyan tresna, tanpa mangu-mangu.

Catalpa bungei

Catalpa bungei, wit hiasan

Wit bungei Catalpa minangka wit sing akeh digunakake kanggo keperluan hias amarga ukuran makutane sing dadi payung alami.

Dionea

Hibernasi tanduran karnivora

Kanthi adhem, tanduran karnivora kita mlebu ing kahanan hibernasi. Dheweke ora butuh mbanyoni luwih sithik nganti resiko frost rampung.

Holly

Holly: wit Natal banget

Natal wis cedhak banget, mula mula kita ndeleng tanduran Natal, kayata holly. Kita bakal nerangake budidaya lan perawatan ing artikel iki.

Chestnut kanthi sikil pitu

Wit endah ing Spanyol

Sawetara wit ing Spanyol narik kawigaten amarga langka lan asli. Iki kayane wit kastanye kanthi sikil pitu.

Wit carob

Wit carob ing kebon

Carob minangka wit sing asale saka Mediterania. Ngucapke matur nuwun banget, tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu, lan bisa dadi hias banget.

Arbutus

Wit stroberi ing kebon

Wit stroberi minangka shrub sing gampang dirawat ing taman amarga godhong-godhongan sing kuat lan kembang lan woh-wohan sing apik.

Pakis Maidenhair

Tanduran teduh supaya ana ing kebon

Yen sampeyan duwe kebon kanthi sunar srengenge lan wilayah sing rendheng, sampeyan bisa nganggep tanduran iyub-iyub iki sing bakal tuwuh sanajan tanpa sinar srengenge.

Sequoia

Sequoia raksasa - konifer megah

Informasi babagan Giant Sequoia sing megah, asli saka California Lor. Kanthi dhuwur udakara 100 meter, ora ana sing ora preduli.

Wit kayu linglang

Nduwe wit lemon ing omah

Wit jeruk nipis minangka wit sing éndah ing taman kanggo aroma lan kaendahane. Kajaba iku, dheweke menehi lemon sing enak sajrone musim.

Wit

Wit lan semak kanggo teras

Yen ora duwe kebon lan pengin duwe semak utawa wit lan mung duwe teras, balkon utawa teras, ana akeh spesies sing bisa dipilih.

Anigozanthos manglesii

Ketemu kembang Kangaroo Paws

Informasi babagan genus Anigozanthos, sing luwih dikenal minangka Kangaroo Paws amarga kembang penasaran. Saran babagan budidaya lan pangopènan.

chantieri

Tanduran penasaran, Kembang Bat

Tanduran khas iki asring ditemokake ing nursery. Amarga alasan iki, artikel iki nyritakake babagan dheweke, Kembang Bat, lan babagan perawatan sing dibutuhake.

Wit

Kepiye wit bisa ngasilake?

Penjelasan babagan macem-macem cara reproduksi wit sing saiki ana. Informasi babagan cara sing mesthi, potongan lan graf.

Hazel

Tandur wit kemiri

Hazel minangka wit sing apik banget lan warna sing bisa sampeyan lakoni ing kebon sampeyan. Ora mbutuhake ati-ati banget sanajan penting ngerti sawetara rahasia nalika nandur.

Sarracenia

Reproduksi tanduran karnivora

Pandhuan babagan cara ngasilake tanduran karnivora. Informasi babagan reproduksi wiji, potongan lan divisi. Katrangan babagan cara nggawe.

Wit klapa

Wit klapa: simbol tropis

Saran babagan budidaya lan perawatan wit klapa. Informasi babagan landasan sing paling disaranake, sepira kerepe mbayar, cara njaga.

Chamaedorea elegan

Ruang tamu La Palmera: sekilas

Informasi babagan cara ngurus elegan Chamaedorea, sing luwih dikenal kanthi jeneng Salon Palm, ing njero ruangan lan ing njobo ruangan.

Begonia Eliator

Jagad Begonias

Tanduran sing luwih gampang ing omah yaiku Begonias. Iki diklasifikasikake dadi telung klompok gedhe.

Kembang Tembok

Ngumpulake wiji kembang II

Kita bakal sinau kanggo nglumpukake wiji Calendula, Cosmos, Wallflower lan Bluebird. Yaiku winih kembang mangsan.

Sedum palmeri

Tanduran sukulen

Sedum Palmeri, Suaveonlens, Aenium Arboreum, Tradescantia Navicularis lan Sedum Praealtum minangka tanduran sukculent sing cocog kanggo kebon lan pot.

tagete

Ngumpulake wiji kembang

Kanggo terus ngrasakake tanduran mangsan saben taun, kita kudu nglumpukake winih. Artikel iki ngandhani babagan nglumpukake sawetara wiji.

Spatiphilian

Karakteristik Spatifilo

Espatifilo minangka tanduran sing cocog kanggo omah amarga bisa ngresiki hawa. Iki uga ayu banget lan gampang dirawat.

Tampilan tomentosa Kalanchoe

Jinis Kalanchoe

Kalanchoe minangka omah sing gampang dirawat. Iki minangka kulawarga succulents sing dekorasi banget.

Calatea

Perawatan Calatea

Calatea minangka tanduran sing asri lan duwe kembang sing apik banget. Iki minangka tanduran ing njero ruangan sing mbutuhake perawatan minimal.

Clivia

Care Clivia

Clivia minangka tanduran njero ruangan sing cocog kanggo papan sing kurang entheng, adhem lan apik. Iki nuduhake kembang-kembang bentuk lonceng sing apik.

Lithops

Watu urip

Ana jinis kaktus sing bisa dibingungake karo watu, iki dikenal minangka watu urip. Dheweke sejatine minangka kaktus, diarani Lithops.

Iga Adam

Iga Adam

Iga Adam minangka tanduran sing ora butuh perawatan. Cocog banget kanggo njero ruangan ing papan sing padhang.

Ayu dening awan

Konvolusi lan perawatane

Konvulusi minangka tetanduran kanthi kembang cilik sing asri banget. Iki kalebu 200 spesies tanduran. Kita bakal menehi komentar babagan sawetara.

Coleo

Care Coleus

Coleus minangka kelas tanduran sing kalebu macem-macem jinis. Perkaliane gampang lan minangka griya kebon sing apik banget.

Sukulen

Sukulen ing kebon

Sukulen cocog banget kanggo wong sing ora duwe wektu kanggo nandur tanduran. Iki uga cocog kanggo kebon, vertikal utawa horisontal.

Tanduran dhuwit

Dhuwit sing apik banget?

Tanduran iki bisa narik dhuwit utawa ora. Kudu mbutuhake perawatan sing sithik lan cocog kanggo omah.

Bromeliad

Perawatan bromeliad

Bromeliad minangka tanduran tropis sing mbutuhake perawatan dhasar supaya uripe ing negara-negara kulon dawa banget.

Walnut

Kenari saka Walnut

Walnut iku penting banget ing antarane wit-witan amarga kabeh bisa digunakake. Kacang, godhong lan kayu digunakake akeh.

Laurel garing

Tanduran arum pangatusan

Deskripsi teknik pangatusan tanduran obat utawa aromatik kanggo digunakake ing infus utawa ing panganan.

Palem

Dekorasi kebon karo wit kurma

Wit aren minangka tanduran khusus banget amarga kasedhiya lingkungan eksotik sing digunakake: kebon, teras, teras utawa interior. Sinau babagan bentuk, macem-macem jinis lan papan asale, uga piguna nalika dekorasi kebon.

Pak Diego

Tanduran mekar wengi

Tanduran nokturnal yaiku tanduran sing mekar ing wayah wengi amarga ana penyerbuk ing wayah wengi. Tuladhane yaiku Dondiego.

petunia

Surfinia utawa Petunia?

Surfinias minangka hibrida saka Petunias. Artikel iki ngerti bedane lan kamiripan ing antarane kalorone.

Tanduran nang njero

Cara ngurus tanduran ing njero ruangan

Salah sawijining sebab utama kenapa tanduran njero ruangan urip suwe, biasane tingkat asor ing lingkungan. Ayo, faktor liyane mbantu tetanduran tuwuh kanthi apik.

Lentera Cina Ijo utawa Physalis Alkekengi

Lentera Cina, sumber vitamin C

Farolillo Tionghoa minangka macem-macem macem-macem tomat, kanthi woh sing ditutupi lan akeh sifat, uga akeh Vitamin C sing ana.

Kembang marigold

Calendula: Kagum saben wulan

Calendula utawa Wonder minangka tanduran taunan kanthi kembang sing subur. Kasedhiya macem-macem panggunaan, kanggo kuliner lan obat. Tandurane gampang banget.

Grubbery

Cara nandur semak kebun

Saiki yen wis nduwe grumbulan, penting ngerti cara nandur, luwih-luwih yen ana pirang-pirang, mesthine kudu jarak sing ideal supaya oyot ora bisa campuran. Ayo goleki ing kene poin-poin sing kudu dielingi.

Grubbery

Tanduran hias apa?

Yen sampeyan pengin nambah ijo ing kebon kutha, sampeyan bisa mikir babagan semak hias, spesies sing duwe kaluwihan banget.

wit

Tips nalika tuku wit

Nalika tuku wit, prelu dipikirake sawetara aspek sing bakal mbantu spesimen kasebut tuwuh sehat lan kuwat.

Tandur tanduran njero ruangan

Cara transplantasi tanduran njero ruangan

Tanduran ing njero ruangan kudu ditanam maneh yen pot utawa wadhah sing ana wis sithik. Kabeh sing kudu sampeyan ngerteni nalika nggawe pangowahan lan kanthi cara apa.

Ngolah kebon

Tanduran kanggo ngusir hama

Sanajan ora obat satus persen sing efektif, nggunakake tanduran aromatik lan jinis tanduran liya kanggo ngusir hama ing kebon minangka alat sing efektif banget. Kita ngandhani endi jinis sing paling cocog kanggo saben jinis hama.

Geranium

Penyakit geranium

Geranium minangka tetanduran perennial sing populer banget sing ora mbutuhake ati-ati banget. Nanging sampeyan kudu ngontrol manawa sampeyan ora lara lan menehi saran kabeh sing dibutuhake.

Peonies

Tanduran abadi lan abadi

Perennial lan perennial tahan saka siji mangsa menyang mangsa liyane lan bisa urip paling ora rong taun, nanging nalika perennial ilang ing musim salju lan dilahirake maneh, perennial njaga godhonge sajrone wulan adhem.

Bawang putih pot

Bawang putih pot

Syarat lan kabutuhan kanggo nyebar lan ditanem bawang putih ing pot

Bromeliad

Tanduran sing nyedhot asap lan mambu. Penyegar udara alami

Apa sampeyan ngerti manawa ana tanduran njero ruangan sing bisa nyedhot ambune ora enak lan uga asap? Iki minangka tanduran sing ngilangi ambu lan ngresiki hawa, dadi freshener udara alami sing paling apik. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine?

Tanduran natal: mistletoe

Tradhisi Natal sing lawas ujar manawa mistletoe bakal nggawa rasa seneng ing omah sing dununge lan katresnan lan kesuburan kanggo pasangan sing ngambung ing sangisore cabang.

Germinator

Bibit throuts

Kedelai, alfalfa, lentil, kubis abang, radishes, chickpeas, brokoli, kacang polong ... Sprouts nawakake macem-macem sprouts sing enak, sing uga nduweni sifat kesehatan sing migunani. Ing wulan Desember, nalika kegiyatan kebon alon, dadi wektu sing tepat kanggo nggawe tunas ing omah.

Araucaria Excelsa

Wit Natal. Alami utawa gawean?

Apa pilihan ekologis sing paling akeh kanggo wit Natal? Alami utawa gawean? Kita nganalisa kemungkinan kaslametan wit alami, spesies sing paling cocog lan perawatan dhasar.

Poinsettia

Poinsettia: hama lan penyakit

Lan kita terus karo Poisentia, Poinsettia utawa tanduran Natal. Tujuane kita: kaslametan lan pembangunan supaya bisa dinikmati maneh taun ngarep. Sawise Poinsettia: kepiye supaya bisa urip ing Natal lan Poinsettia: peduli sawise Natal, dina iki dakwenehake cicilan paling anyar ing miniseries iki, kanthi gejala hama lan penyakit sing bisa mengaruhi tanduran godhong abang.

Poinsettia

Poinsettia: carane urip ing Natal

Apa sampeyan pengin poinsettia sing awet? Ngerti manawa sing menehi jaminan paling apik kanggo kaslametan? Ngerti perawatan tanduran Natal? Wis cukup kanggo nyedhaki dheweke lan kabutuhane. Ayo elinga yen dudu mung ornamen liya, iku makhluk urip, sing bisa dadi tanduran sing apik yen bisa urip.

Panci

Pangukuran pari-pari miturut panen

Tabel pandhuan syarat kanggo saben sayuran kanggo pot kembang utawa kebon kutha. Nuduhake volume lan pangukuran saka pot miturut panen, kabutuhan utawa ora kanggo pamulangan, jarak nyebar utawa transplantasi lan jinis oyot saben spesies

Tanduran kanggo jedhing

Tanduran kanggo jedhing

Ora kabeh spesies ora cocog kanggo jedhing. Kita butuh tetanduran sing tahan asor lan panas banget. Lan gumantung yen sampeyan duwe cahya alami utawa ora, sampeyan butuh spesies tartamtu. Kita nuduhake sampeyan sawetara jinis tanduran sing paling cocog kanggo jedhing.

winih kubis abang

Gobis: nyebar lan germinasi

Musim gugur lan musim salju yaiku musim kubis. Minangka salah sawijining sayuran sing tahan banget kanggo adhem, kalender ...

Mulsa pot

Perlindhungan tanduran saka adhem

Nalika suhu mudhun ngisor 6º, pancegahan kudu ditindakake supaya ora utawa minimalake kerusakan tanduran kita. ROOT tanduran pot luwih sensitif marang kadhemen. Amarga ana risiko frost, kita ora bakal nyebar utawa transplantasi, nanging apa sing ditindakake karo tanduran cilik sing nembe ditandur utawa tuwuh?

celery lan radishes

Tanggalan Crop November

Kalender panen, nyebar lan panen sayuran ing amceta sing cocog karo wulan Nopember lan wilayah Mediterania.

Tanduran gondho ing pot

Arum ing wulan Oktober

Apa aromatik sing bisa ditanam ing wulan Oktober? Apa jinis pot sing sampeyan butuhake kanggo ditandur ing omah? Kapan dheweke bakal diwasa? Kepiye sampeyan kudu ngurus dheweke? Kalender panen cendhak iki menehi wangsulan cepet.

Jiffys: Bibit Gambut sing Ditindhes

Jiffys: Bibit Gambut sing Ditindhes

Jiffys minangka disk gambut cilik sing kompak kanthi kualitas dhuwur, dilapisi bolong. Keuntungan sampeyan yaiku ora prelu transplantasi, sampeyan langsung ngenalake, yen wiji wis germin ing pot pungkasan, amarga dhewe-dhewe kalebu substrat.

Tanduran kacang wiji sing akeh

Kacang polong

Ing musim gugur wayahe nyebar wiji. Kita bisa tuwuh ing pot lan nikmati ing pot kembang kita.

Kacang polong bunder

Budidaya kacang polong

Kabeh tombol kanggo tuwuh kacang polong ing pot, tanduran utawa tabel budidaya. Nyebar, irigasi, perawatan lan panen gandum iki ing pot utawa kebon kutha.

potong kacang polong

Tanggalan Crop Oktober

Tanduran lan panen tanggalan kanggo sayuran pot sing cocog karo wulan Oktober. Data indikatif kanggo wilayah Mediterania.

Wortel

Wortel panci

Tumbuh wortel ing omah iku gampang yen sampeyan ngerti persyaratane. Panyeburan sayuran iki kudu nyingkiri suhu sing adhem lan bakal ngasilake panen sajrone taun.

Tunas ing cangkir yogurt

Ayo nyebar! Piranti lan aksesoris

Wiwit nyebar nganti panen, sajrone fase beda sing ditandur, kita butuh aksesoris lan alat khusus. Ing kebon cilik, kayata ing omah, alat kasebut beda karo sing digunakake ing kebon lemah.

Swiss chard

Chard pot

Chard minangka potong sing gampang kanggo taman kutha kita. Ing pot utawa meja sing saya akeh, ukurane cukup gedhe lan bisa nyedhiyakake konsumsi kulawarga sajrone pirang-pirang wulan. Panci gedhe lan suhu anget minangka syarat mung kanggo tanduran lan transplantasi.

Stevia

Stevia: tanduran sing legi

Stevia minangka tanduran modis. Amarga pemanis alami iki wis mlebu ing Eropa, saben dina ana luwih akeh produk sing nggabungake Stevia minangka pemanis. Konsumsi kasebut ora mengaruhi indeks glikemik utawa hipertensi, lan efek antioksidan lan anti-inflamasi disebabake. Ora duwe kalori, ora lemak jenuh, ora gula, lan ora ana karbohidrat. Iki diuretik lan pencernaan. Iki ora ngasilake kolesterol utawa fermentasi utawa reaksi karo komponen panganan liyane. Budidaya ing omah gampang banget.

Godhong garing

Pulih tanduran garing

Godhong garing, landasan garing, tanduran garing ... Nalika bali saka plancongan, kita bisa nemokake masalah garing ing tanduran. Kanthi perawatan minimal, bisa mari maneh.

Tanduran pot aromatik

Tanduran gondho

Tanduran tanduran aromatik ing pot iku gampang. Tanduran lan jamu iki, ditanduri wiwit jaman kuna, nawakake akeh kemungkinan dekorasi, gondho, kuliner lan obat-obatan.

bibit salad romaine

Lettuce pot

Tumbuh apu cepet lan gampang. Saran babagan nyebar, iklim, irigasi lan pangembangan kanggo entuk salad ing kebon sayuran.