Celindo (Philadelphus coronarius)

cendol

Dina iki kita bakal ngobrol babagan semak rempah-rempah sing kondhang amarga kaendahan lan kaendahane kanggo dekorasi kebon. Babagan babagan cendol. Jeneng umum kalebu celinda, philodelfo, jarum suntik, melati palsu utawa wit jeruk palsu. Jeneng ilmiah yaiku Philadelphus coronarius. Ing artikel iki, sampeyan bakal bisa ngerti kanthi jero kabeh ciri, budidaya, perawatan sing dibutuhake lan sawetara rasa penasaran. Muga-muga sampeyan bisa sinau babagan bisa babagan shrub sing apik iki.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan celindo? Terus maca 🙂

Karakteristik utama

kembang celindo

Kita ngomong babagan grumbulan babagan loro nganti telung meter lan bercabang. Wutah kasebut gumantung saka kahanan sing ditemokake lan yen perawatan kudu diwenehake. Salah sawijining ciri sing nggawe semak iki duwe kaendahan yaiku cara nyebarake cabang. Cabang dadi cabang, cabang kasebut intersect, nggawe kontras sing apik.

Godhong celindo ijo lan tektur serrated Kembang duwe warna putih sing ngelingake kemurnian amarga mambu. Ing antarane macem-macem macem-macem jinis celindos, kita bisa ndeleng kembang kanthi nada ungu lan godhong dibedakake karo mottling godhong. Godhong kalebu jinis godhong lan duwe bentuk oval lan pucuke pucuk.

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, warna umume ijo tuwa, sanajan sawetara jinis bisa uga duwe ijo lemon. Kembang digawe ing musim semi, amarga suhu wiwit mundhak sithik lan angin saya kepenak teka. Parfum duwe bau sing ngelingake babagan jeruk. Nalika mekar kebak, dadi salah sawijining shrub sing paling apik ing kabeh musim semi.

Kembang kasebut duwe papat kelopak bunder lan lair saka racemes terminal ing pungkasan April. Biasane umume nganti wulan Juni, gumantung karo suhu lan udan sing ditawakake iklim ing panggonane.

Syarat sing dibutuhake kanggo budidaya

detail kembang celindo

Yen pengin tuwuh celindo ing kebon kanggo menehi kaendahan, mula kudu dipikirake sawetara aspek. Umume, minangka tanduran godhong, bisa tahan suhu nganti sithik urip ing -29 derajat. Amarga ilang, bisa ngoptimalake energi sing ana, amarga ora duwe godhong kanggo dipangan.

Nalika ditandur ing kebon, mesthine kudu ana ing papan sing srengenge katon padhang. Dheweke bisa urip kanthi semi-shade, nanging yen papane anget banget. Yen suhu ing wilayah kasebut umume akeh, mula bakal bisa urip kanthi apik ing area teduh. Sanajan ndhukung es, iku ora sampeyan terus-terusan. Disaranake ora duwe suhu sing ekstrem banget.

Sawise kita nandur lan bisa urip ing taun kapisan, mula bakal diwiwiti. Tahan tahan garing, mula yen ing wilayah sampeyan kurang udan, bisa tahan kanthi apik. Yen kita ngalami kahanan sing luwih garing tinimbang udane luwih sithik, Ora bisa ngenteni celindo menehi kembang sing apik. Dheweke bakal dadi mlarat, nanging dheweke bakal bisa nolak kanthi apik.

Care

pangopènan celindo

Mbanyoni penting banget supaya kembang tetep kuwat, mula ing mangsa paling panas sampeyan kudu nambah frekuensi nyiram. Kanggo menehi dhukungan sing apik, kudu nggunakake pupuk pasir. Yen lingkungan apik, sampeyan kudu mbanyoni sedheng.

Iki ora nuntut banget kanggo jinis lemah. Sing paling penting, kedadeyan ing umume tanduran, yaiku mbutuhake saluran sing apik. Lemah sing cenderung banjir asring dadi mungsuh paling ala kanggo tanduran dharatan. Amarga iku, kita kudu mesthekake, yen mbanyoni mbanyoni utawa udan deres, lemah ora banjir lan nyelehake oyot celindo.

Kembang kasebut bisa thukul ing kayu taun sadurunge. Iki tegese, yen mbutuhake pruning, kudu rampung sepisan mung nalika kembang rampung.

Ing mangsa panas dadi penting banget yen kudu ngombe 2 utawa malah kaping telu seminggu. Woh-wohan kasebut bentuk kaya kapsul tetramerik lan akeh wiji cilik. Saiki, akeh spesies hibrida celindo sing dibudidayakake sing bisa dibedakake karo mripat kanthi motif godhong lan nada kembang sing luwih wungu. Yen sampeyan bakal tuku grumbulan sing lagi tuwuh lan pengin sing asli, delengen ciri-ciri kasebut kanggo ngenali manawa hibrida utawa ora.

Migunakake, hama lan penyakit

hama lan penyakit celindo

Celindo bisa dideleng kanthi asring dekorasi taman kutha lan kebon. Yen sampeyan pengin duwe ing omah, sampeyan kudu ngerti sampeyan bisa nggunakake dhewe lan ing klompok. Nalika klompok celindos ditandur lan tekane mangsa kembang, mula pancen bisa dideleng. Kembang putih sing kuat dicampur karo ijo godhong nyedhiyakake gambar sing luwih anget lan kaya musim semi kanggo sing nonton.

Umume, semak iki duweni hiasan hias ora mung visual, nanging uga wangi. Nanging, kita ora mung kudu nggatekake aspek paling dhasar saka budidaya lan pangopènan, nanging rentan kena infeksi hama lan penyakit.

Antarane hama sing paling umum bisa sampeyan lakoni yaiku bintik-bintik mottled sing disebabake amarga ditambahi, jamur bubuk, lan teyeng Hama uga bisa nyerang celindos kita. Sing paling misuwur kang aphids, mealybugs lan nematode.

Reproduksi celindo

multiplikasi celindo

Yen kita pengin ngasilake celindo, kita kudu ngenteni musim semi. Iki nalika wit duwe energi luwih akeh kanggo tuwuh sawise nggawe potongan. Yen pengin nindakake perkalian ing musim gugur, kita bakal nggunakake kayu alus lan kayu keras ing mangsa semi.

Pruning reresik lan pangopènan dibutuhake bakal rampung sawise musim kembang. Mangkene cara cabang sing garing dicopot ing bevel.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa ngurus lan nikmati celindo ing kebon.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.