Karakteristik lan perawatan thyme lemon

Karakteristik saka thyme lemon Apa sampeyan duwe pitakon babagan Perawatan lan perawatan Apa sing kudu sampeyan wenehi lemon limau?

Umume wong takon babagan sing padha. Tanduran kembang saka kulawarga sing lipped wis misuwur ing omah. Aroma jeruk nipis sing bisa mambu ing ruangan lan omah sipat antibakteri lan antijamur dheweke wis misuwur.

Karakteristik limau limau

perawatan lan perawatan thyme lemon Akeh sing nggawe kesalahan nandur ing jejere tanduran aromatik liyane, sing mengaruhi tuwuh, mula luwih becik dilebokake dhewe, ing pot medium, lan lebokake ing jendhela, amarga mbutuhake akeh srengenge kanggo menehi aroma kembang jambon.

Taman ing Eropa tengah lan kidul biasane kebak tawon sing nyerbuki kembange. Ahli botani ngaku yen bisa ditandur kabeh taun, nanging luwih disenengi ing tengah utawa pungkasan musim salju, mula tuwuh dadi iklim sing luwih panas lan kadhemen ora mengaruhi.

Ing Spanyol, debat digawe babagan spesies iki lan akeh sing mbingungake karo tim khas Andalusia, nanging lemon thyme luwih saka hibrida ing antarane loro saka telung jinis iki: Thimus vulgaris (thyme umum) lan Thimus pulegiodes.

Nyatane, taksonomi nggambarake ambune minangka jeruk, sing nuduhake manawa ora ambune kaya lemon. Ana sing mbandhingake karo bergamot lan yaiku, ing lenga penting ana indeks thymol lan carvacrum sing dhuwur.

Sampeyan ora usah kuwatir godhong wungu! dheweke bakal terus ngrasakake panganan, daging, iwak lan salad sampeyan. Ndhuwur dhuwur antara 13 lan 40 sentimeter, biasane duwe batang kayu lan tahan kanggo kabeh kajaba kakehan banyu.

Perawatan dhasar thyme lemon

Saluran penting banget kanggo tanduran iki, dadi yen sampeyan ora duwe akeh wektu kanggo ngurus, ora dadi masalah, sampeyan bisa menehi banyu saben wektu lan kabeh bakal apik.

Overwatering bisa garing amarga oyot bosok utawa diserang jamur. Yen sampeyan ngamati godhonge ana padha dadi kuning, mandheg disiram, priksa lemah, pupuk lan suda dina irigasi.

Tanduran ing omah ora angel lan yen sampeyan ngetutake langkah sing bener, sawetara wiji bisa germin. Sawise 90 dina, mula bakal diwasa lan butuh 180 dina maneh, wiwit yaiku tanduran sing tuwuh alon. Sampeyan uga bisa milih tunas.

Elinga, yen winih kudu disebar cethek lan ing endi sunar srengenge saengga sawise rong utawa telung minggu, sampeyan bisa ndeleng bibit lan ngrasakake mambu lan rasane.

Siji-sijine perkara sing kudu sampeyan perhatian yaiku njaga batang tetep alus lan tetep anyegarkan. Tandurane lan pruning uga kudu dilakoni srengenge, dadi esuk iku wayah paling pas.

Miturut spesialis, sampeyan kudu ngelingi manawa potongan kasebut kudu sadurunge mekar, yen kudu njaga sifat-sifat obat.. Sampeyan ora dianjurake supaya garing kaya spesies sing umum.

Asring digunakake minangka a freshener udara alami kanggo omah, nanging salah sawijining fungsine sing paling penting yaiku infus detoks, sing biasane dicampur karo madu lan woh-wohan.

Cara nandur tanduran thyme lemon

tanem thyme lemon Tanduran thyme lemon katon minangka semak ijo sing tuwuh kanthi godhong cilik sing wangi lemon, dadi tanduran sing gampang tuwuh kanthi nggunakake gastronomis tanpa wates ing sajian sing mbutuhake jeruk lan cathetan asin.

Cara nandur thyme lemon iku gampang banget, amarga macem-macem cilik iki bakal ngrembaka ing wilayah sing tahan dhuwur.

Herb aromatik iki seneng a lemah sing lemes lan mbanyoni minimalamarga ramuan iki tahan banget tumrap kahanan lemah lan kahanan garing lan kurang banyu. Uga ora duwe masalah serangga utawa penyakit sing signifikan.

Mulane, Perawatan thyme lemon iku gampang kaya nyebar tanduran ing srengenge lan aja ngindhari, amarga gampang bosok oyot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.