Cupressus arizonica

Cupressus arizonica

Dina iki kita bakal ngomong babagan cemara Arizona. Jeneng ilmiah yaiku Cupressus arizonica lan digunakake ing sawetara kebon kanggo dekorasi lan kanggo menehi tampilan arboreal. Tuwuh ijo lan tuwuh kanthi cepet, mula ora prelu kuwatir tuwuh supaya cepet. Sanajan dipikirake, babar blas ora beracun uga ora ngasilake woh wohan beri sing terus-terusan noda lemah.

Yen sampeyan pengin sinau kanggo ngurus Cupressus arizonica supaya sampeyan bisa entuk ing kebon sampeyan, ing kene kita bakal nerangake kabeh babagan.

Karakteristik utama

Karakteristik saka Cupressus arizonica

Wit ijo sing duwe tingkat tuwuh sing cukup cepet. Keuntungan kasebut mbantu banget ngasilake lemah kanthi cara sing padha karo pinus. Ana macem-macem wit iki sing luwih dikenal kanthi jeneng Glauca. Amarga ora kakehan pangopènan, luwih becik diwenehi ing kebon lan diwenehi tampilan arboreal tanpa kudu kuwatir banget babagan perawatane.

Tahan frosts medium lan entheng. Ndhukung kekeringan medium, utamane nalika suhu luwih akeh. Sampeyan uga apik kanggo ndhukung angin gedhe lan lemah alkalin, sanajan luwih milih netral. Wangun wit kasebut kerucut lan bisa dekorasi kebon sawayah-wayah taun.

Werna godhong kasebut wungu-biru utawa ijo peteng. Kembang digawe ing musim semi. Iki bisa urip luwih saka 100 taun yen sampeyan duwe kahanan lan perawatan sing dibutuhake. Yen wis diwasa bisa ngukur luwih saka 25 meter lan ambane antara 2 lan 3 meter.

Makutha biasane jinis piriform lan godhong-godhongan kanthi nada abu-abu lan bluish, kaya sing wis kasebut sadurunge. Kulit ing batang kasebut duwe warna coklat semu abang lan, amarga nuduhake banget, bisa menehi kombinasi warna sing apik karo spesies liyane. Cabange cukup kandel lan ora kandhel tinimbang cemara sing umum. Sampeyan bisa nemokake godhong resin ing godhong. Kembang lanang bisa katon ing warna kuning lan katon wiwit musim gugur. Dene woh-wohan kasebut minangka soal nanas kanthi bentuk bola lan warna-warni. Dheweke bisa dadi abu-abu biru-coklat nganti coklat semir, kaya kulit kayu.

Distribusi

Woh-wohan Cupressus arizonica

Spesies iki bisa ditemokake kanthi alami ing pegunungan Arizona, New Mexico lan Texas. Mula, duwe jeneng cemara Arizona. Ing wilayah kasebut disebar lan aklimatisasi ing iklim lan dhuwure antara 1000 nganti 2000 meter. Biasane ditanduri asring banget kaya pager lan wit taman. Amarga kasunyatane angel banget dijaga, tuwuh kanthi cepet lan perawatane ora kepenak, mula dadi tanduran sing apik banget kanggo dekorasi papan umum kayata taman lan kebon.

Iku cukup tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu, sing mbantu luwih akeh ing perawatane. Sanajan ora kakehan, bisa tahan frust uga. Iki bisa urip kanthi apik ing meh kabeh jinis lemah, uga sing ana ing plester. Sing pancen ora ditrima yaiku puding lemah. Kita bakal bisa ndeleng iki luwih apik nalika ngomong babagan perawatan sampeyan.

Saliyane ditandur minangka pager dekorasi taman lan kebon, iki uga minangka alat pembentuk angin sing apik banget. Iki amarga duwe bantalan sing cukup kandel lan kandhel, mula ora ngidinake angin ing antarane cabang-cabang kasebut. Kajaba iku, angin ora bakal ngrusak amarga tahan apik banget. Kabeh mau nggawe wit sing sampurna kanggo dipasang ing dalan kutha ora mung minangka layar angin kanggo nyemprotake ing kutha, nanging uga minangka layar swara.

Kanthi nduwe cabang sing luwih kenthel lan kandhel, ora bakal bisa rame rame liwat dalan. Kanthi cara iki, kita bisa nylametake awake dhewe supaya ora bisa nyelehake layar gawean sing bisa uga kalebu anggaran sing luwih gedhe lan ngilangi estetika kutha. Wit kanthi bantalan sing apik, ora peduli lan bisa nulungi hawa ing kutha bisa dadi pilihan sing apik.

Ngurus kanggo Cupressus arizonica

Tuku cemara Arizona

Saiki kita bakal nganalisa kanthi langkah-langkah kanggo njaga perawatan lan perawatan sing dibutuhake kanggo spesies iki. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku ngerti lokasi sing dibutuhake ing kebon. Sampeyan butuh cahya srengenge sing kebak, sanajan bisa uga urip kanthi semi-shade. Organisasi tanduran ing kebon sampeyan kudu diprentah miturut prioritas saben tanduran. Sawetara luwih sabar tinimbang shade tinimbang liyane. Ing kasus iki, sing paling becik yaiku nduwe sunar srengenge, sanajan uga bisa urip kanthi semi-shade yen ora ana sing kedadeyan.

Pancen tahan ing hawa adhem lan dhuwur, mula sampeyan ora prelu kuatir, kajaba yen jelas yen iklim sampeyan adhem banget lan frosts kuwat lan asring banget. Ora disaranake luwih dhuwur tinimbang 0 derajat.

Sanajan ing jinis lemah ora nuntut, ya prelu drainase apik banget. Yaiku, aja nganti banyu irigasi nglumpukake terus-terusan. Iki bisa nyebabake wit kasebut mati amarga bosok oyot. Mula, kita kudu ngindhari apa wae yen lemah bakal banjir nalika ngombe.

Babagan irigasi, sampeyan mung kudu ngombe seminggu sepisan yen katon garing banget utawa saben 10 dina yen lemah tetep lembab. Rong taun pisanan sing lagi ditandur, kita kudu nyiram luwih asring, sanajan meh ora bisa dianggep.

Maintenance

Detil Cupressus arizonica

Sanajan minangka wit sing, kaya sing wis sampeyan ngerteni, meh ora mbutuhake perawatan, sawetara pangopènan mbutuhake yen kita kepengin ngrampungake. Ing Cupressus arizonica Perlu dipangkas supaya bisa mbentuk pager. Pruning iki biasane digawe kanggo estetika. Disaranake ditindakake ing pungkasan musim salju, nalika tuwuh luwih cepet lan bisa nolak hama kebon lan penyakit sing umum.

Yen sampeyan pengin nambah, sampeyan bisa nindakake kanthi winih, lapisan utawa cantuman. Sing paling apik yaiku tuku sing wis ditanam ing nursery lan terus ngrawat.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa seneng Cupressus arizonica ing kahanan sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.