Daffodil liar (Narcissus jonquilla)

Kembang narcissus jonquilla

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Kembang sing dikenal minangka daffodil alam bébas Dheweke minangka bulbous sing bisa ditemokake ing Spanyol, lan, yen dakkandhakake, kalebu sawetara jinis sing paling apik. Werna warna kuning kasebut narik kawigaten banget, saengga ora bakal kaget yen luwih saka siji lan luwih saka loro bakal nyedhaki dheweke kanggo mikir babagan suwene.

Nanging, Apa sampeyan ngerti ciri lan perawatane? 

Asal lan ciri

Daffodil liar minangka tanduran bulbous sing asmane ilmiah yaiku daffodil narcissus. Dheweke endemik ing Spanyol, khusus ing Semenanjung Iberia, sanajan wis dadi naturalisasi ing saindenging Mediterania, lan ana abadi. Godhonge lurus, warnane ijo, lan tuwuh terus nganti dhuwur 20 nganti 50cm. Kembang kasebut awujud umbel, fleksibel, kuning lan wangi. Woh iku kapsul oval.

Minangka penasaran kanggo ujar manawa salah sawijining bulbous sing digunakake kanggo entuk minyak esensial sing digunakake minangka minyak wangi.

Apa sing dadi perhatiane?

daffodil narcissus

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Yen sampeyan pengin duwe spesimen daffodil liar, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing iyub-iyub sebagean.
  • Bumi:
    • Panci: sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: thukul ing lemah sing subur lan lemes.
  • Irigasi: kudu disiram 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene setaun.
  • Pelanggan: sajrone musim kembang, luwih becik disubur kanthi pupuk ekologis, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: multiply dening wiji utawa bohlam nalika musim gugur.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -5ºC. Yen urip ing wilayah sing adhem, luwih becik nglindhungi bohlam ing papan sing adhem lan garing ing njero omah nganti swasana apik.

Apa sampeyan mikir babagan daffodil liar?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.