Damiana (Tunera diffusa)

Kembang damiana cilik lan kuning

La damiana Iki minangka tanduran sing apik banget sing bisa ditandur ing pot lan ing kebon. Ngasilake kembang kuning sing, sanajan ana sing sithik, bisa padhangake papan sing ditandur. Kajaba iku, bisa narik serangga sing migunani, kayata tawon, sing yen kita duwe kebon, umpamane, bakal migunani banget kanggo polinasi 😉.

Pangopènan kasebut ora angel, lan kaya ora cukup, nduweni sifat sing bisa narik kawigaten. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine? Sabanjure aku bakal crita kabeh babagan dheweke.

Asal lan ciri

Tanduran damiana bisa ditandur ing pot utawa ing kebon

Protagonis kita minangka semak asli saka Meksiko, Brasil, Bolivia lan California sing jenenge ilmiah Turnera diffusa, sanajan kondhang dikenal minangka damiana, suket wedhus, suket rusa, oreganillo, wedhus wedhus utawa pembuat kaos pria. Wutah nganti dhuwur antara 0,3 lan 2 meter, lan minangka tanduran sing ngepang banget. gagange lurus, warnane rada abang.

Godhonge sederhana, ganti, aromatik, oblong utawa rhombic-ovate, dawane 1 nganti 2 cm, glabrous ing sisih ndhuwur lan tomentose ing sisih ngisor. Kembang kasebut biseksual, dhewekan, aksila, dawane 2-12mm lan kuning. Woh iki kapsul dawane 4-5mm, lan isine wiji cilik.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran damiana dekorasi banget

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Sampeyan kudu nyelehake tanduran damiana njaba, ing srengenge kebak. Saiki, sampeyan bisa uga duwe ing njero ruangan yen sampeyan duwe kamar sing padhang banget.

Bumi

  • Pot kembang: ora prelu ruwet. Bisa tuwuh kanthi subur ing medium sing tuwuh universal, dicampur utawa ora kanthi 30% perlite. Sampeyan bakal nemokake loro substrat sing didol ing nursery, toko kebon utawa online. Sampeyan uga bisa tuku sing pertama Kene lan sing nomer loro Kene.
  • Taman: tuwuh kanthi subur ing kabeh jinis lemah, sanajan luwih milih saluran pembuangan sing apik. Yen lemah ing tanah sampeyan kompak banget, gawe bolongan tanduran udakara 50cm x 50cm, lan campuran lemah karo perlite ing bagean sing padha. Dadi, sampeyan ora prelu kuatir bab iki.

Irigasi

Frekuensi irigasi bakal beda-beda gumantung karo iklim lan musim ing taun sing ana, uga yen ditandur ing lemah utawa ing pot. Dadi sing paling becik yaiku mriksa asor lemah sadurunge disiramNalika musim panas bakal luwih asring disiram, nalika musim gugur lan musim salju ora butuh banyu akeh.

Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nindakake salah sawijining perkara ing ngisor iki:

  • Lebokake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor: yen metu kanthi praktis, mula kudu disiram.
  • Gunakake meter lembab digital: bakal enggal ngandhani carane lembab saka bagean bumi sing wis ana hubungane. Supaya luwih migunani, lebokake maneh, nanging wektu iki luwih adoh utawa cedhak karo tanduran.
  • Timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina- Lemah udan luwih abot tinimbang lemah sing garing, mula prabédan iki bisa dadi pandhuan nalika nyiram.
  • Digali sethithik ing lemah ing saubenging tanduran: Lumahing bumi cepet banget, luwih akeh tinimbang lapisan ing njero, sing asring nyebabake disiram luwih asring tinimbang sing dibutuhake. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu nggali sawetara inci ing saubenging tanduran kanggo ndeleng sepele tenan asine.

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk apik banget kanggo damiana

Bubuk guano

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas (bisa uga ditindakake ing musim gugur yen swasana entheng utawa anget) luwih becik dibuahi pupuk ekologis sewulan sepisan. Amarga khasiat sing cepet lan kandungan gizi sing dhuwur, aku nyaranake nggunakake guano, sing uga gampang dipikolehi. Sampeyan bisa nemokake ing nursery, toko kebon, utawa Kene. Mesthine, sampeyan kudu ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing bungkus surat kasebut, amarga sanajan alami, nanging konsentrasi banget yen yen njupuk dosis, bisa "ngobong" tanduran.

Multiplikasi

Damiana multiplies dening wiji ing spring. Langkah-langkah kanggo tindakake yaiku:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngisi panci utawa nampan bibit (bisa dipikolehi Kene) kanthi landasan universal sing tuwuh.
  2. Banjur, banyu sak tenane, priksa manawa landasan wis lembab.
  3. Sabanjure, pasang wiji ing ndhuwur, lan tutup nganggo landasan tipis.
  4. Pungkasane, banyu maneh, wektu iki nganggo sprayer, lan lebokake pot utawa nampan ing njaban srengenge.

Mangkono, wiji bakal germin ing 2-3 minggu.

Pruning

Iku ora necesary. Cukup kanggo mbusak kembang sing wis garing.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing ora nolak kadhemen utawa beku. Mbok menawa bisa nganti -1ºC yen wis diwasa, luwih becik ora dibuwang nganti suhu sithik.

Apa properti kasebut?

Godhong Damiana ijo

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan, damiana minangka semak sing godhonge nduweni sifat. Nyatane, yaiku stimulasi, afrodisiak, lan obat kuat. Iki digunakake ing infus.

Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.