Dekorasi taman kanthi Jacaranda

jacaranda mimosifolia

Protagonis saiki minangka wit hias sing luar biasa, kanthi kembang lilac lan godhong sing apik banget. Kita ngomong babagan Jacaranda, sing jenenge ilmiah Jacaranda mimosifolia. Gampang banget ditemokake ing kebon botani, nursery lan dekorasi kutha kita ing kabeh iklim panas, tanpa frosts sing kuat: saka Mediterania nganti subtropis. Wutah sing cepet lan adaptasi kanggo meh kabeh jinis lemah, ditambahake manawa tahan sawetara kahanan garing nalika diwasa, dadi Jacaranda minangka pilihan sing paling disaranake ing kebon.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, perawatan lan cara dekorasi kebon karo Jacaranda.

Karakteristik utama

jacaranda

Asli saka tropis Amerika, ing jacaranda Bisa tuwuh nganti dhuwur udakara 15-20 meter, kanthi batang sing arang banget kandel 50cm. Iki dudu wit kanthi cabang sing padhet banget, nanging menehi shade nalika diwasa utawa dipotong saben-saben. Godhonge tumindak kaya deciduous utawa semi-deciduous, yaiku bisa tiba kanthi total utawa sebagean ing musim salju yen adhem rada adhem.

Salah sawijining fitur sing paling apik yaiku mekar kaping pindho: ing musim semi lan musim gugur. Dadi, yen sampeyan seneng ndeleng wit-witan mekar sajrone pirang-pirang taun, mesthine sampeyan bakal menehi wit. Antarane kaluwihan sing diduweni nalika duwe jacaranda ing kebon yaiku minangka salah sawijining wit sing bisa nyedhot CO2. Iki bakal mbantu kita supaya bisa nggawe lingkungan sing tenang lan resik lan kegiyatan ing njobo. Siji-sijine minat saka spesies iki dudu kapasitas pemurniane, nanging uga digunakake kanggo wit-witan kanggo nyelarasake dalan, taman, alun-alun, boulevards amarga oyot kasebut ora duwe agresif kanthi lemah. Uga duwe kemungkinan ambruk utawa mudhun ing sikil, mula iku digunakake ing lingkungan kutha.

Asal lan habitat Jacaranda

Wit iki sing duwe kembang sing cukup spesifik bisa tahan polusi lingkungan. Iki minangka sebab liyane manawa dibudidayakake kanthi frekuensi gedhe ing lingkungan kutha. Tuwuh ing Brasil, Bolivia, Uruguay, Paraguay lan sawetara wilayah Argentina lan jumlah wong saya mudhun ing wilayah kasebut kanthi iklim sing luwih anget utawa garing. Perlu suhu tartamtu lan ora pati dhuwur lan asor lingkungan.

Katrangan babagan Jacaranda

kembang jacaranda

Kita bakal njlentrehake apa ciri sing bisa dipikolehi wit kasebut yen ana ing lingkungan sing apik kanggo pembangunan. Yen wit diwasa saka Jacaranda mimosifolia Kondisi kasebut kondisine apik lan bisa nganti paling dhuwur nganti 20 meter. Biasane yen kondisine ora optimal, bakal tekan dhuwur 15 meter. Ramalan wit iki minangka ciri khas makutha kanthi diameter meh 6 meter. Sejatine katon kaya payung kanthi cara alami, nanging umume, dibentuk nganggo pruning.

Salah sawijining kaluwihan sing ditawakake wit iki yaiku ing kebon yaiku nduweni shade intensitas medium, nanging nyenengake. Akar kasebut miring, ukurane padha lan apik. Siji aspek sing kudu disorot yaiku ora oyot sing invasi, mula ing wektu kekurangan banyu kayata musim panas, bakal nandhang sangsara banget. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa jacaranda ora bisa ditemokake ing iklim sing garing utawa luwih panas kanthi alami.

Batang biasane katon bengkok lan nduwe tampilan dhuwur, gundhul lan pipa. Kulit kayu katon kaya gabus retak lan duwe talang cethek lan celah.

Kembang paling sethithik 5 sentimeter lan bentuk tabung. Werna minangka campuran antara biru lan ungu lan minangka wit sing duwe wektu ngembang kaping pindho saben taun. Pisanan kedadeyan ing musim semi nalika suhu wiwit luwih dhuwur sawise musim salju. Sing nomer loro kedadeyan ing musim gugur nalika suhu wiwit mudhun amarga musim salju teka. Kadhangkala kayane sprouts nalika musim panas yen suhu ora dhuwur banget.

Syarat lan perawatan

wit gedhe kembang kembang wungu

Kita bakal ngerti apa syarat lan perawatan sing dibutuhake supaya bisa nghias kebon kanthi apik karo jacaranda. Kaping pisanan yaiku jinis lemah sing kudu disebar. Kudu dadi lemah jero, subur, lempung utawa pasir. Yaiku lemah sing bisa dikembangake kanthi kahanan sing apik. Sanajan nolak sawetara konsentrasi jeruk nipis, nanging ora tahan suwe. Frost sing kedadeyan ing musim salju mesthine luwih entheng lan suhu sing mudhun tiba-tiba ora asring banget. Disaranake nandur ing sacedhake pesisir nanging kudu dilindhungi saka angin gedhe sing biasane dadi khas daerah kasebut. Lokasi sing paling apik yaiku ing endi ora ngluwihi 100 meter saka lumahing segara.

Antarane masalah sing kudu ditindakake yaiku banyu terus-terusan, utamane nalika musim pertumbuhan lan pangembangan. Sampeyan kudu disiram kaping pindho saben minggu sajrone musim semi lan saben dina ing mangsa panas. Kaya sing wis diandharake sadurunge, wit kasebut butuh banyu akeh. Wit iku wit sing ora mbutuhake pruning kanggo mbentuk utawa njaga, sanajan bisa ditindakake yen tuwuh ora kaya sing dikarepake. Sampeyan uga ora prelu ngilangi bagean-bagean wit sing dadi garing supaya bisa nggawe cabang anyar. Copot cabang garing iki bisa ditindakake kapan wae taun.

Kanggo mesthekake pangembangan sing tepat Jacaranda mimosifolia saka kompos sing dianjurake. Paling ora, sampeyan kudu mbayar kaping pindho saben taun supaya tanduran tuwuh ing kahanan sing apik. Pupuk sing paling disaranake yaiku kalium sulfat lan kudu diwenehake sajrone tahap pertumbuhan lan pengembangan.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan perawatan sing dibutuhake supaya jacaranda bisa nghias kebon kanthi sampurna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

61 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   laura ngandika

    Aku seneng banget karo spesies iki. nyatane aku nandur loro ing omahku amarga duwe kembang sing asri banget.

    1.    Monica Mendizabal ngandika

      Halo, aku pengin konsultasi karo sampeyan ... Aku nandur jacaranda 7 taun kepungkur .. Wis 2 taun ing pot nganti ditandur. Aku pengin ngerti babagan oyot .. yen mlebu jero utawa ora .. amarga dheweke liwat aku cedhak karo pipa pembuangan omah ...

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hello monica
        Jacarandas duwe oyot cethek, mula yen ana lemah, pipa, utawa konstruksi sing ana ing cedhak (kurang saka 2 meter), bisa ngrusak.
        A Salam.

  2.   Beatriz Larregle ngandika

    Matur nuwun kanggo data

  3.   Nathalia ngandika

    Aku seneng maca publikasi iki, amarga aku wis nyoba kaping pirang-pirang germin tanpa sukses! Aku bakal ngajak sampeyan nyoba karo instruksi sing diterangake ing kene lan aku bakal menehi katrangan kepiye carane

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nathalia.
      Semoga sukses, sampeyan bakal crita 🙂
      A Salam.

  4.   Elena Robledo ngandika

    Matur nuwun, sampeyan wis menehi informasi kanthi apik, aku wiwit ngunggahake wit cilik sing apik iki. Aku ora ngerti yen uga duwe kembang putih. Ing negara aku durung ndeleng dheweke. Salam 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello elena
      Aku seneng artikel iki migunani kanggo sampeyan.
      Ya, sing duwe kembang putih angel dideleng, nanging mesthi bakal dadi bagean saka wit-witan kutha 😉.
      A Salam.

  5.   Carlos ngandika

    Halo, aku entuk sawetara wiji saka jacaranda lilac lan aku bakal miwiti proses germinasi kanthi macem-macem cara lan ndeleng tingkah lakune; Langsung ing landasan, ing germinator kanthi katun lembab lan kanthi cahya sing dikendhaleni, aku uga bakal ngrembesake wiji kaya sing dijelasake ing artikel sampeyan. Aku nindakake ing Venezuela; Aku pengin ngerti luwih lengkap babagan wit iki, kayu-kayane lan bisa uga nggunakake obat-obatan, coba dakkandhani yen sampeyan duwe riset babagan topik iki. Sambutan sing apik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Untunge karo winih!
      Ya wis, dakkandhani: kayu digunakake kanggo tukang nyina interior.
      Babagan sifat-sifat obat, kembang lan / utawa godhong digunakake kanggo infus kanggo ngatasi masalah gastrointestinal, kanggo pilek lan uga kanggo ngatasi gejala kanker.
      A Salam.

  6.   Yisela marquez ngandika

    Halo Aku pengin ngerti babagan proses bonsai lengkap. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yisela.
      Kene We nerangake sampeyan. Yen sampeyan duwe keraguan, hubungi maneh.
      Salam 🙂

  7.   maria luz marcovich ngandika

    Aku tresna sampeyan, aku nandur siji ing pungkasan September taun kepungkur lan tuwuh saya gedhe, asri, mung saiki ing pungkasan musim gugur lan kanthi suhu sithik banget, aku wis ngerteni yen mandheg tuwuh lan sawetara godhonge tiba mati, tulung aku pengin dadi kuwat maneh dwebo sing bakal digunakake kanggo ngrawat

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria Luz.
      Lumrahe yen ilang sawetara godhong, utawa uga nalika musim salju-musim salju. Ing musim semi bakal thukul maneh.
      Yen wis adhem, mula ora kudu dibuahi, amarga tandurane tetep ora tuwuh.
      A Salam.

  8.   Alejandra ngandika

    Halo !! Aku nandur Jacaranda udakara 3 taun kepungkur. Ukurane kira-kira luwih saka sak meter lan duwe 3 cabang udakara 50cm. Saiki ukurane luwih saka 7 meter !! lan cabang utama yaiku 3 meter. Gedhe tenan !! Masalahe yaiku durung ngembang =

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Kadhangkala, dheweke butuh wektu suwe kanggo kembang.
      Yen ora, aku saranake kanggo pupuk karo pupuk organik cair (kayata guano), ing musim semi lan musim panas.
      Dadi bisa uga bakal mekar rauh.
      A Salam.

  9.   Mel ngandika

    Halo, aku mung nandur siji udakara 2 m lan bagune cukup bengkong, apa ana cara kanggo nyempurnakake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai aku l.
      Iku gumantung 🙂. Yen sampeyan duwe batang sing tipis banget, kurang saka 1cm, sampeyan bisa menehi tutor lan mbenerake kanthi masang loro utawa telung tali utawa tali, nanging yen 1-2cm, bisa uga rampung nanging butuh luwih akeh wektu. yen senar kudu luwih longgar lan dikencengi sethithik saben 5-6 wulan.
      Yen luwih saka 2cm luwih becik ora dicoba, amarga bisa rusak.
      A Salam.

  10.   Alejandro uribe ngandika

    Halo, aku duwe 3 jacarandas sing ditandur luwih saka patang taun lan durung ngembang, apa sing bisa ditindakake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alejandro
      Ana wit sing butuh kembang, sanajan asalé saka "wong tuwa" sing padha, mesthi bakal ana siji utawa luwih sing butuh wektu luwih suwe.
      Aku menehi saran supaya sampeyan pupuk karo pupuk organik cair (ekstrak guano, humus, utawa ganggang) - aja nyiksa iki, amarga iku alkali banget) sajrone musim semi lan musim panas, lan aja dipotong.
      A Salam.

  11.   William ngandika

    Kanca sing ujar wit jacaranda ora mekar mesthekake manawa pancen spesies kasebut ing ndhuwur utawa amarga ora ngerti dheweke entuk Acacia.

  12.   Cynthia fernandez ngandika

    Hai Aku mung nyebar sawetara wiji jacaranda. Aku kepengin ngerti pirang-pirang taun suwene bisa dadi wit ukuran apik kanthi warna lan kembang. Sepira kerepe aku kudu pupuk lan kapan? Uga sampeyan kudu nyelehake zat besi sulfat? Pitakon liyane, apa aku kudu pindhah saka pot menyang pot sing luwih gedhe, utawa langsung dilebokake ing lapangan? Matur nuwun kanthi sanget, lan nuwun sewu amarga akeh sangsi !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cynthia.
      Untunge karo winih kasebut!
      Nanging sampeyan kudu sabar 🙂. Wit jacaranda bisa njupuk 5 nganti 7 taun nganti kembang lan iyub-iyub, sanajan wektu iki bisa dikurangi sithik yen dibayar ing musim semi lan musim panas kanthi guano cair kanthi instruksi sing ditemtokake ing paket kasebut, lan yen ditransplantasi setaun sepisan . diwutahake menyang pot sing sabenere luwih gedhe.
      Sulfat besi ora perlu, kajaba yen banyu irigasi angel banget (duwe jeruk nipis).
      A Salam.

  13.   maricela ngandika

    apik morning
    Aku duwe wit jacaranada sing umure udakara 20 taun, nanging akhir-akhir iki nyebabake akeh viskositas. Aku ora ngerti kenapa amarga durung nate kedadeyan sadurunge, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maricela.
      Saka sing dietung, katon kaya ngebor.
      Sampeyan bisa nglawan Cypermethrin, 10%.
      A Salam.

  14.   Alba ngandika

    Halo, wis 2 taun wiwit nandur jacaranda lan ora ana sing berkembang suwalike, kabeh godhong wis meneng. Q aku bisa nindakake iki kanthi srengenge kebak.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo alba.
      Apa sampeyan saben taun narik godhong? Yen ing wilayah sing adhem musim dingin, lumayan yen tumindak kaya kadaluwarsa.
      Saran kula supaya sampeyan pupuk wiwit musim semi nganti musim panas, tuang contone lapisan udakara 3cm pupuk organik (pupuk jaran utawa sapi, coran) saben wulan.
      Sampeyan uga butuh siraman sing rutin lan asring. Ing mangsa panas kudu disiram sekitar 3 utawa 4 kali seminggu, lan sisa taun 2 kali seminggu.
      A Salam.

  15.   Claudia Alejandra Benitez Delgado ngandika

    Halo Monica,

    Aku mikir nandur wit Jacaranda lan aku ngerti artikel iki migunani banget. Aku manggon ing Gran Canaria lan ing kene aku ndeleng ing sawetara taman, muga-muga bisa entuk winih langsung saka wit utawa, yen gagal, dijupuk saka lemah. Ing Argentina lan Uruguay, saka ngendi aku asale, wit iki misuwur banget.
    Saka sing dakwaca, aku kudu nandur luwih saka 2 kurang saka siji konstruksi utawa pipa. Aku arep tetanduran ing pojokan. Aku nindakake uga ing jarak 2 meter? Sawise suwene ing pot, disaranake ditransfer menyang kebon lan musim apa sing paling cocog kanggo nindakake?

    Matur suwun,

    regards

    Claudia

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Ya, kanggo nyegah luwih becik 2m saka konstruksi apa wae.
      Wektu paling apik yaiku ing musim semi, yen swasana wiwit kepenak.
      Wit kasebut bisa ditandur ing lemah nalika katon ukurane, yaiku yen umure paling sethithik 50cm.
      A Salam.

      1.    Claudia ngandika

        Sing tepat wektu! Aku seneng bisa nandur saiki. Matur suwun sanget Monica !!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Kanggo sampeyan 🙂

  16.   ROBERT ngandika

    Halo, mangga bisa menehi informasi yen jacaranda bisa ditandur kanthi potongan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Robert.
      Ya, sampeyan bisa nambah tikel kanthi potongan. Potong cabang kayu sing dawane udakara 40cm, impregnate endhas nganggo hormon rooting ing bubuk, lan sawise ditandur ing pot nganggo substrat saluran (vermikulit, akadama, gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha, utawa liyane), kudu disiram lan dilindhungi saka srengenge langsung.
      Cenderung gampang ROOT, sawise 3-4 wulan.
      A Salam.

  17.   Joshua ngandika

    Hai Informasi sing apik banget, dheweke minangka wit favoritku, ing omahku aku duwe kamar. Nanging duweke ora kembang :(. Dheweke wis udakara patang taun ing jubin lan ora kembang, thukul godhong lan sapanunggalane kajaba pirang-pirang kembang. Kepiye cara mbayar lan nulungi dheweke kembang?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Josue.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.
      Kadhangkala wit-witan kasebut suwe saya suwe saya mekar. Sampeyan bisa nyubur nalika musim semi lan musim panas kanthi nambahake lapisan kompos 2-3cm kompos (umpamane wedhus) sapisan sewulan.
      A Salam.

  18.   marcio ngandika

    Piye kabare Aku manggon ing Uruguay, aku duwe setaun lan setengah jacaranda sing bakal dikepengini. Dina iki 15 Mei, aku pour banyu sak ember karo 2 sendok triple 15. Nanging aku banjur wiwit mikir lan kita lagi ana ing tengah musim gugur. ora bakal lara? Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marcio.
      Gumantung saka suhu ing wilayah sampeyan saiki ahora. Yen swasanane kepenak lan ora adhem, mula ora bakal krasa.
      A Salam.

  19.   Pablo ngandika

    Halo, artikel sing apik banget. Kayane aku, yen sampeyan arep nandur cabang utawa ngethok, sampeyan kudu nyuda bagean sing dikubur lan pupuk sing apik yaiku lentil. Aku rencana nyelehake sawetara cabang ing ember 20 liter kanthi lemah lan lentil. Bakal ngawula? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Pablo.
      Kita seneng sampeyan seneng artikel kasebut.
      Luwih becik ditanam ing ember. Mesthi bakal mari 🙂
      A Salam.

  20.   Zulma ngandika

    Parapaea mi minangka salah sawijining wit sing paling apik. Aku mung pengin ngerti wektu motong sampeyan. Log utama wis miring lan aku pengin mbenerake. Dheweke umure 1 taun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Zulma.
      Yen mung nyuda lan enom banget, sampeyan bisa menehi tutor lan nggandheng nganggo tali.
      Oalah, musim pruning yaiku ing pungkasan mangsa.
      A Salam.

  21.   Ezequiel MG ngandika

    Setahun kepungkur aku entuk wit cilik udakara 30 cm lan saiki ukurane 2 meter, makutha ijo bisa uga kanggo musim iki, nanging yen aku kepengin tuwuh luwih cepet, isih durung menehi kembang kaya biasane ndeleng ing taman ...
    Apa ana cara supaya bisa tuwuh luwih cepet?
    Keprigelan utama apa sing kudu sampeyan tuwuh supaya tanpa cacat?
    Pira meter persegi sing cocog kanggo nandur wit? amarga aku ninggalake udakara 2 meter ing sisih omahku lan jarak 1.5 meter ing wadhuk lan aku kepengin ngerti manawa omahku bisa ngrusak struktural nalika wit wis diwasa, amarga aku ndeleng ing CDku ditandur ing salah sawijining sisih trotoar lan aku ngerti manawa oyot kasebut nggawe dhewe amarga sejatine nabrak beton ing trotoar kasebut. Salam. 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ezequiel.
      Supaya tanduran tuwuh cepet, kudu disiram lan dibuahi kanthi rutin (tanpa kakehan banyu utawa pupuk). Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan perawatan kasebut Kene.
      Babagan jarak saka trotoar lan omah, wis cedhak. Sing paling disaranake yaiku nandur udakara 3m, mula yen sampeyan bisa ngekstrak ing pungkasan musim salju lan nandur luwih adoh, mula bakal paling apik.
      A Salam.

  22.   Stella ngandika

    Apa bisa ditandur ing sacedhake tembok pamisah? Aku kudu transplan saka pot menyang lemah, aku kudu ngurus apa suhune sithik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Stella.
      Ya pancen, nanging angger ora ana pipa sajrone meter.
      Wit iku wit sing tahan banget adhem lan frost nganti -2ºC, aku uga wis ndeleng spesimen sing tahan -4ºC. Sajrone mangsa sampeyan mung kudu ngombe sithik, udakara kaping pindho saben minggu 🙂.
      A Salam.

  23.   Gambar placeholder Fernando Bellera ngandika

    Halo kanca-kanca sing dikasihi. Aku saka Venezuela. Aku penggemar wit warna. Aku duwe udakara 150 tabeybuias kuning (araguaney), udakara 40 jacarandas umur rong taun. sanajan aku dhewe nyebar wiji sing aku tuku kaya wit iki, nanging aku ngerti yen godhonge beda-beda bentuke udakara 6 sing dak tuku ing nursery lan duwe udakara 20 flamboyan, utawa akasia abang, ing antarane bucar lan apamate. Muga-muga wit-witan sing adol wiji kaya jacarandas bakal subur.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Nyengsemaken. Dheweke mesthi ayu.
      Aja kuwatir: dheweke bakal subur. Ana ing Venezuela, dakkira ora bakal suwe. Mungkin setaun rong taun maneh.

      Ngono, aku ngajak sampeyan gabung karo kita Klompok telegram. Ing kana sampeyan bisa nuduhake foto tanduran, mamang, lsp.

      A Salam.

  24.   Elena ngandika

    Halo, aku seneng karo artikel kasebut, udakara 3 dina kepungkur 3 wiji Jacaranda saya thukul. Aku wis maca kabeh komentar lan ngelingi kabecikan sing kudu sampeyan wangsulan. Iki menehi motivasi kanggo takon babagan keraguan babagan kecambah.
    Aku germine ing njero omah sing lagi thukul. Bakal luwih gampang nggawa wong-wong mau metu ing srengenge. Utawa sanajan dheweke ngakoni aku? Matur suwun sanget lan salam saka Cancun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello elena
      Aku nyaranake sampeyan nggawa wong-wong mau ing njaba saiki, supaya bisa berkembang luwih apik.
      Selehake ing papan sing dilindhungi srengenge langsung, lan yen wis thukul luwih gedhe lan kuwat, saya suwe saya srengenge, mbabarake saben minggu utawa saben 15 dina suwene rong utawa loro cahya langsung.
      A Salam.

  25.   Guillermo Kiwam ngandika

    Halo, piye kabare? Dina iki aku ngerti yen wiji jacaranda saya germin lan aku ditransfer menyang pot, sejatine 2, aku pengin ngerti apa sing daklakoni yen wis ana ing kana lan kahanane aku duwe udakara 20 jacaranda germin per pot, kang Apa sampeyan nyaranake aku?
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.
      Kaping pisanan, aku nyaranake nambani semprotan jamur, supaya ora ana jamur.
      Ing musim semi, sampeyan bisa transplantasi bibit jacaranda, kanthi ngetutake langkah-langkah sing kasebut artikel iki.
      A Salam.

  26.   Nanci Rastelli ngandika

    Hai Wit favoritku yaiku Jacaranda. Aku nandur telu ing taun 2012 nanging isih durung mekar. Aku manggon ing sisih kidul Provinsi Santa Fe. Dheweke ngalami frosts, kita wis nglindhungi dheweke akeh. Dhuwure telung meter, loro mau. Liyane mung meter. Apa sing bisa daklakoni kanggo mbantu dheweke berkembang? Matur suwun !!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nanci.
      Penting, kudu sabar. Wit-witan sok mbutuhake pirang-pirang taun kanggo mekar.
      Sampeyan bisa menehi kompos karo pupuk organik sajrone musim semi lan musim panas, mula bisa ngasilake kembang mengko.
      A Salam.

  27.   Vanesa werle ngandika

    Sugeng siang aku duwe jacaranda sing saka apa sing dakdeleng ing komentar kasebut cedhak karo omahku rong meter lan aku kepengin ngerti kapan aku bisa transplan? Aku saka misi Argentina. Lan pitakon liyane, wit kasebut duwe meteran batang lan kapisah dadi loro cabang, dhuwure durung nganti 3 meter, kepiye carane supaya segmen gabung lan tuwuh saya suwe saya kurang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Vanesa.
      Sampeyan bisa mindhah ing musim semi, sadurunge tuwuh maneh.
      Babagan pitakon liyane sampeyan, sampeyan kudu motong cabang sing ora sithik, mung sing bakal ditinggalake.
      A Salam.

  28.   Jehú Sánchez Gijón ngandika

    Halo, aku duwe proyek ing tangan. Aku saka Tlaxcala, aku tuwuh wiji Jacaranda kaping pisanan, udakara telung minggu kepungkur mula germin (12 Mei 2018).
    Sing dak goleki yaiku bisa nandur wit-witan cilik yen wis gedhe, ing papan-papan sing kurang wit lan bisa dideleng kanthi warna-warni ing panorama.
    Aku pengin ngerti apa wektu sing luwih apik kanggo transplantasi wit lan perawatan supaya bisa tuwuh tanpa campur tangan.
    Lan uga kanggo ngerti apa aku duwe ijin kebon. Bisa uga nandur 40 wit utawa luwih cedhak saben taun utawa rong taun.
    Yen sampeyan bisa menehi saran babagan kabeh sing kudu dingerteni, aku bakal ngormati.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Yehu.
      Wektu paling apik kanggo tanduran ing lemah yaiku musim semi, yen risiko frost wis kliwat.
      Babagan perawatan:
      -Arigasi: 2 utawa 3 kali seminggu.
      -Pupuk: sewulan sepisan nganggo pupuk organik (guano, kompos, mulsa). Sampeyan nambah lapisan sing kandel lan dicampur karo lemah.

      Babagan ijin kasebut, aku ora bisa ngandhani kenapa aku ana ing Spanyol.

      A Salam.

  29.   Octavio gomez ngandika

    Halo Monica!
    Aku duwe jacaranda umur 18 taun sing sukses banget, nanging ing taun iki mekar mung sethithik, mula mung sawetara cabang sing thukul, umume gundhul. Saiki ing Spanyol, kita lagi mangsa panas banget lan godhong sawetara kaya rontog, dak kira wis sekarat. Bagéyan saka trunk garing, tanpa kulit kayu. Ayo goleki apa sampeyan bisa nulungi aku. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Octavio.
      Ya, lan panas banget 🙂 (kita nulis saka Spanyol hehe, aku saka Mallorca).
      Apa sampeyan wis mbayar? Yen ora, aku saranake supaya saiki nganggo pupuk organik, kayata guano utawa pupuk pitik (yen sampeyan entuk sing seger, coba garing ing srengenge sajrone seminggu). Lebokake lapisan 3-4cm ing sakubenging batang sepisan saben wulan ing mangsa panas, lan banyu.
      A Salam.

  30.   Emilia Carmen Bordogna ngandika

    Halo, aku duwe jacaranda ing sisih omahku ing Valentin Alsina, Lanus. Umure luwih saka 10 taun, kembang cilik lan wiwit taun kepungkur aku ora njupuk kembang, godhonge tuwuh apik banget, ing sekitar jacarandas, lan ana kembang. Ing wulan November wayahe mekar, kita tengah November lan sampeyan isih durung weruh kembang katon

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Emilia.
      Sampeyan bisa uga ora sithik ing kompos. Tambah lapisan udakara 5cm pupuk sapi utawa guano, lan aduk kanthi becik karo lemah.
      Dadi saben wulan utawa rong wulan sepisan.
      Bakal mekar maneh, mesthi 😉
      A Salam.