Durian lan woh-wohan

Asale Durian ditemokake ing Asia Tenggara. Wong Durián utawa uga dikenal kanthi jeneng Durión (Durio zibethinus), yaiku macem-macem wit sing kalebu kulawarga Malvaceae lan Asal-usul tanduran iki ditemokake ing Asia Tenggara.

Karakteristik durian

Karakteristik durian

Ing kulawarga iki kita bisa nemokake kembang sepatu, katun lan okra. Wit Durion bisa udakara antara 25 nganti 50 meter, gumantung karo spesies kasebut. Agul-agul awet, kanthi tuwuh sing ngelawan, kanthi bentuk elips lan ing wektu sing padha, kanthi ukuran kira-kira udakara 10 nganti 18 sentimeter.

Kembang durian réproduksi kanthi klompok wiwit 3 nganti 30, ing sawetara cabang dawa lan ing batang kasebut. Saben kembang duwe calyx lan udakara lima kelopak, lan ing sawetara kedadeyan mung tekan papat utawa enem.

Durian minangka wit sing bisa mekar sepisan utawa kaping pindho lan panenane saben taun.

Bisa beda-beda gumantung karo spesies sing padha, lokalitas lan uga panen. Said wit duwe kemampuan kanggo nahan woh-wohan sajrone patang nganti limang taun. Woh sing dikepung ditemokake digantung ing cabang sing wis diwasa suwene telung wulan sawise polinasi.

Ana 30 jinis wit Durian sing wis diakoni. Kanthi sakabehe, asli saka Asia Tenggara lan paling ora kabeh sangang duwe woh-wohan sing bisa dipanganNanging, ana pirang-pirang spesies sing woh-wohan durung diklumpukake uga ditliti, mula bisa uga ana spesies liyane sing duwe woh-wohan sing bisa dipangan.

Woh piye iku?

Woh Durian dihargai luwih saka kabeh wong asli lan duwe bentuk banget macem-macem, amarga bisa dadi bunder utawa persegi miturut spesies kasebut.

Biasane duwe ukuran diameteripun 40 sentimeter, kanthi bobot antara loro lan telung kilogram; nduwe cangkang karo duri sing wernane ijo utawa coklat, lan duwe cangkang sing biasane pucet utawa abang, gumantung karo spesiese.

Iki nduweni rasa sing nyenengake uga intens, kanthi tekstur krim sing meh padha karo alpukat lan aroma sing cukup kuat, sing asring ora nyenengake. Kosok baline, wiji saka woh iki bisa dipangan nalika lagi dipanggang, lan nalika digiling, bisa digunakake kanggo nggawe kue.

Iki dihormati uga dikenal ing Asia Tenggara, amarga dadi dianggep minangka ratu kabeh woh-wohan. Jeneng kasebut asale saka istilah Melayu duri, sing tegese eri, mula kanthi seselan an sing digunakake kanggo nggawe ganti ganti, jeneng buah eri dijupuk.

Siji-sijine spesies sing bisa ditemokake ing pasar internasional yaiku Durio zibethinus, sisane mung bisa ditemokake ing lokalitas.

Durian nggunakake

Durian nggunakake

Iki minangka spesies sing duwe akeh pengakuan amarga nutrisi saka woh-wohan, yaiku ditondoi kanthi ambu sing ora enak, meh podo karo bawang bombay sing bosok, mula ing sawetara hotel ing Asia Tenggara ora pareng nganggo woh iki ing njero ruangan, amarga ambune iki isih ora subur, lan umume kedadeyan akeh wektu nganti ilang kabeh.

Dadi, lelungan nganggo woh iki dilarang babar pisan, uga ngenalake ing bandara.

Sanajan ambune ora enak, Pulp Durion dianggep minangka krim sing akeh panganan enak lan mujudake salah sawijining woh-wohan paling apik ing saindenging jagad. Akeh wong liya sing ngrasakake rasane njijiki.

Akar, kulit lan uga godhong digunakake kanggo obat populer. Saliyane, kanggo ngonsumsi wiji, kudu dibakar utawa digoreng ing lenga. Kajaba iku, salah sijine panggunaan woh iki yaiku nyiyapake es krim.

Sipat buah durion

Iki minangka woh sing duweni sifat antimikroba, antijamur, antibakteri lan uga nduweni kemampuan kanggo ngusir parasit usus.

Durion nyedhiyakake jumlah akeh karbohidrat, vitamin sing kalebu klompok B, vitamin C, lan sawetara mineral kayata: belerang, zat besi, mangan, kalium, magnesium, lan tembaga; nanging saliyane iku, nyedhiyakake serat uga asam lemak, sing akeh mupangate; kaya omega 3 lan omega 6.

Mupangat Durian

  • Apik banget kanggo nglawan saben efek sing ngasilake stres.
  • Iki nduweni kemampuan kanggo nyegah anemia.
  • Iki bisa njaga fungsi sistem jantung sing optimal.
  • Iki minangka pitulung banget kanggo njaga kontrol ing tingkat gula ing getih kita.
  • Kaya sing wis kasebut, iku paling apik kanggo ngilangi parasit sing lodge ing usus.
  • Mbantu nyegah lan ngatasi migren lan migren.
  • Iki nduweni sifat diuretik lan mulane minangka woh sing apik banget kanggo nglawan penylametan cairan.
  • Iki nduweni kemampuan kanggo ngatur turu.
  • Iki mbantu nyerna panganan kanthi bener.
  • Iki nduweni kemampuan kanggo nglawan kuatir lan uga insomnia.
  • Bisa nglindhungi mukosa saka usus besar kita.
  • Iki nduweni sifat sing mbantu awak njaga transit sing apik ing usus, kaya salah sawijining woh-wohan sing biasane nglawan sembelit.
  • Iki minangka woh sing disaranake kanggo nambah katrampilan kanggo sinau lan uga kanggo memori.
  • Ngurangi inflamasi lan bisa ngatasi rasa lara.
  • Iki menehi mupangat kanggo nambah sistem kekebalan awak.
  • Ing Asia, iki minangka woh sing dianggep aphrodisiac.

Cara mangan Durian sing bener

Manfaat buah durian

Kaya sing wis kasebut sadurunge, woh Durion bisa bobote antara loro nganti lima kilogram.

Kita bisa ngerti woh iki siyap kanggo dikonsumsi nalika kulit wis diwiwiti kanggo break. Nalika semana kita njupuk kesempatan kanggo mbukak kanthi tliti kanthi tliti.

Sawise rampung, kita copot pulp sing biasane ana warna kuning pucet. Kita bisa mangan kanthi seger yen wis dicopot saka cangkang.

Dadi, Kanthi pulp Durián, sampeyan bisa nggawe es krim, smoothie sing enak, permen lan panganan cuci mulut liyane sing kita kenal. Kaya sing wis diandharake, kita bisa masak wiji banjur dipangan, bisa digoreng, dipanggang utawa digodhog, nanging iki minangka woh sing mambu sing ora enak banget, mula akeh wong sing nyoba ngindhari, dudu ngenalake panganan cuci mulut favorit.

Babagan kalori sing ana ing woh Durian, kita bisa ujar manawa nawakake jumlah kira-kira 145 kilokalori saben 100 gram.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gladis ngandika

    Durian suwene suwene kanggo woh sawise wiji lair

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gladis.
      Kurang luwih 8 taun suwene.
      A Salam.

  2.   balok ngandika

    Wit endi sing ana gandhengane karo wit durian?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai bảo

      Sejatine aku ora ngerti apa sing kudu dak wangsuli. Ayo dakjlentrehake: durian yaiku wit sing kalebu kulawarga Malvaceae. Ing kulawarga kasebut, ana sawetara wit, kayata Bombax, utawa Tillia (wit kapur). Nanging, watake beda karo duren.

      Kanggo nemokake wit sing mirip, kita kudu golek kulawarga liya, kayata Moraceae. Ing kana kita bakal nemokake Artocarpus altilis, buah sing padha banget karo durian.

      Muga-muga aku bisa ngrampungake keraguan sampeyan. Salam.