Horsetail (Equisetum arvense)

Tampilan batang saka Equisetum arvense

Gambar - Wikimedia / Alex Lomas

El Arvense Equisetum Iki minangka salah sawijining spesies sing jenenge horsetail. Tanduran iki minangka tanduran sing cepet banget, cocog kanggo tuwuh ing kolam lan uga ing pot tanpa bolongan, amarga dhuwure rada sithik.

Sanajan ora ngasilake kembang hias, bantalane lan bentuk godhonge nggawe ide sing apik banget supaya bisa ditemokake. Opo maneh, Gampang diurus, mula angel dipercaya 😉.

Asal lan ciri

Tampilan arke Equisetum

Gambar - Wikimedia / Zeynel Cebeci

Protagonis kita minangka tanduran sing asale saka pesisir wétan pesisir Spanyol, kajaba ing Komunitas Valencian, lan uga saka pulau Mallorca, ing kepulauan Balearic. Sampeyan kondhang minangka buntut jaran, jaran, buntut tikus, reresik perak, atus knuckle utawa candalilo. Wutah iki tuwuh minangka grumbulan abadi rhizomatous ing sacedhake lepen banyu tawa, kanthi dhuwur maksimal 50 sentimeter. 

Asal-usulipun tipis, lan bisa steril utawa subur, sing luwih cendhek lan luwih succulent tinimbang sing sadurunge. Godhonge lurus, warnane ijo. Lan mekar nalika musim semi.

Apa sing ngurus Arvense Equisetum?

Godhong arum Equisetum ijo

Gambar - Wikimedia / MPF

Apa sampeyan pengin ngerti kepiye perawatan tanduran sing apik iki? Cathet:

Lokasi

Sampeyan kudu duwe njaba, ing srengenge kebak. Ing semi-shadow duwe pangembangan sing luwih miskin.

Uga bisa dinikmati ing omah, angger ana ing ruangan sing padhang banget kayata teras interior, nanging ora cocog.

Bumi

Iku gumantung saka ngendi sampeyan duwe:

  • Pot kembang: nggunakake medium sing tuwuh universal (didol Kene), nanging lebokake lapisan lempung dhisik (didol Kene) utawa lempung vulkanik (didol Kene).
  • Taman: tuwuh ing lemah watu gamping, lemes banget.

Irigasi

Kerep banget. Semiatik, lemah utawa landasan kudu lembab. Yen sampeyan wis ana ing pot, sampeyan bisa nyelehake piring-utawa pot tanpa bolongan- lan isi, utawa langsung tandur ing ember karet sing akeh digunakake para tukang kebon, kalebu jinis iki:

Aku bisa ngandhani yen aku duwe papirusPapirus Cyperus) ing ember lan tuwuh mewah, mula para Arvense Equisetum, duwe kabutuhan sing padha banget, aku yakin sampeyan bakal nggawe sampeyan larang regane.

Pelanggan

Tampilan kembang ing arsitektur Equisetum

Kaya pentinge banyune yaiku pelanggan. Ora ana tanduran sing bisa urip mung sawise ngelak. Nanging ati-ati, sampeyan ora kudu nggunakake pupuk wae, amarga duwe sifat obat, bisa uga cepet utawa cepet sampeyan pengin nggunakake mupangate. Pupuk organik paling apik ing kasus kasebutamarga ora nyebabake bebaya tumrap manungsa.

Mula, disaranake sampeyan nggunakake, kayata guano (Kene sampeyan duwe bubuk lan Kene cair), kompos, mulsa (didol Kene), kulit endhog lan gedhang, lsp.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi, yen risiko frost wis liwati lan suhu minimal tetep luwih saka 10-15 derajat Celcius.

Multiplikasi

El Arvense Equisetum multiply dening divisi rimpang ing spring. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu golek oyot rada lan nganggo piso sing sadurunge diinfeksi potong potongan, sing bakal ditandur ing pot utawa ing papan liya ing kebon.

Wabah lan penyakit

Ora duwe alesan supaya gampang dijaga 😉.

Rustitasitas

Nolak frosts nganti -12ºC. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing adhem, lindhungi ing omah kaca utawa ing njero omah.

Artikel sing gegandhengan:
Jinis omah kaca: sing endi sing dak pilih?

Apa gunane?

Ornamental

Tanduran hiasan banget, sampurna kanggo duwe ing pot, blumbang, utawa ing kebon yen sampeyan nampa akeh banyu. Ukuran sing tepat kanggo digunakake minangka tanduran wates utawa pembates, nanging uga bisa ditemokake ing balkon, teras utawa teras.

Medicinal

Equisetum arvense minangka tanduran obat

Kuda jaran nduweni sifat diuretik, penyembuhan lan topik, sing artine nambah ngilangi urin, mbantu nutup cedera - lan uga digunakake kanggo ngatasi gejala radang sendi, osteoarthritis, tuberkulosis lan ginjel.

Kanggo entuk bathi, sampeyan kudu nggunakake batang lan godhong ing infus, sanajan saiki adol krim, pil, lan uga smoothie.

Penting: sampeyan bisa uga wis maca utawa maca ing papan liya sing bisa uga digunakake kanggo watu, yaiku ginjel utawa kandung empedu. Nanging sampeyan kudu ngerti ora ana perawatan sing kudu diwiwiti tanpa konsultasi dhokter. Sampeyan ora muter kesehatan (utawa sampeyan ora bisa main). Dheweke mikir manawa contone petungan, yaiku watu, minangka masalah sing serius banget.

Cukup kanggo njupuk soko, ya pancen rusak, nanging yen wis rusak banjur mbukak saluran sing ora bisa. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bakal duwe masalah sing luwih gedhe (umpamane, ing kasus batu empedu, salah sawijine bisa mlebu pankreas lan nyebabake pankreatitis).

Ngelingi iki, kita mung nyaranake panggunaan iki kanggo masalah suntingan.

Apa sampeyan mikir babagan Arvense Equisetum?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.