Agrimoni (Agrimonia eupatoria)

Agrimoni eupatoria

Ana tanduran jamu sing, sanajan wiwitane asring banget kanggo kita, nalika sampeyan ngerti, dheweke kaget ... lan supaya luwih apik, kayata Agrimoni eupatoria. Tanduran iki, sing gampang ditemokake ing endi wae ing Spanyol, ngasilake kembang dekorasi sing apik banget, lan uga bisa ditandur kanthi becik ing sisih loro dalan kebon utawa ing pot.

Pangopènan kasebut gampang, lan yen ngomong babagan sifat-sifat obat, kita bakal ngerti manawa pantes duwe ruang ing teras utawa langsung ing tanah kita. Temokake.

Asal lan ciri

Eupatoria Agrimonia ing habitat

Gambar - Wikimedia / O. Pichard

Protagonis kita minangka ramuan abadi saka Semenanjung Iberia, ditemokake ing lahan sing ditanduri, wit oak utawa wit ek, utawa ing alas campuran. Jeneng ilmiah yaiku Agrimonia eupatoria, sanajan umume dikenal minangka suket, agrimony, oraga, suket lacera, suket pitik utawa suket Yunani.

Wutah nganti dhuwur antara 20cm lan siji meter, kanthi gagang erect saka godhong sprout kasusun saka telu nganti enem pasangan leaflet sing ijo. Kembang kasebut kuning, duwe lima kelopak lan pucuke dawa. Bisa polinasi dhewe.

Nggunakake

Kajaba bisa digunakake minangka tanduran hias, menarik uga kepiye medicinal, amarga minyak esensial sing diekstrak saka batang lan kembang lan infus minangka astringent lan decongestant kanggo sistem pencernaan. Iki uga digunakake nglawan diare lan disentri.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang eupatoria Agrimonia

Gambar - Flickr / HermannFalkner / sokol

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Taman: thukul ing lemah sing subur lan lemes.
    • Panci: landasan universal sing tuwuh bisa digunakake.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis, sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -17ºC, sanajan urip luwih apik ing iklim panas.

Rasakake agrimony sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.