Margariton (Euryops chrysanthemoides)

Tampilan Euryops nalika mekar

Gambar - Flickr / Alejandro Bayer

Tanduran sing dikenal kanthi jeneng ilmiah Euryops chrysanthemoides Iki minangka taman sing paling apik banget kanggo taman sing butuh pager utawa wates sing kurang. Lan ngasilake pirang-pirang kembang sing apik banget, tetep ijo lan uga nolak pruning.

Apa sampeyan rumangsa sithik? Dadi, dakkandhani manawa sampeyan uga ora bakal ngalami kahanan garing maneh wiwit taun kaping loro yen ditandur ing lemah. Dadi Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke?

Asal lan ciri

Tampilan margariton

Gambar - Flickr / Arthur Chapman

Iki minangka shrub asli ing Afrika Selatan, khusus Provinsi Cape Wétan, KwaZulu-Natal, Mpumalanga lan Swaziland. Jeneng ilmiah yaiku Euryops chrysanthemoides, sanajan kondhang minangka margaritón utawa kuning daisy, lan tekan dhuwur maksimal rong meter dadi normal yen tetep ana ing antarane 0,5 lan meter.

Dawane godhong ijo peteng, kanthi wates serrated. Kembangé padha karo kembang aster; dawane diameter sekitar udakara limang sentimeter, lan kuning. Mekar nalika musim semi lan musim panas.

Apa sing dadi perhatiane?

Tampilan kembang Euryops utawa kembang aster

Gambar - Flickr / Alejandro Bayer

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: ing mangsa panas, dianjurake kanggo ngombe paling ora kaping pindho saben minggu, lan sisa taun sepisan seminggu cukup. Yen ditandur ing kebon, wiwit musim kapindho, risikone bisa dikurangi.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis sapisan saben 15-20 dina.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa sampeyan bisa motong cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak. Uga gunakake kesempatan kanggo motong sing wis suwe banget, supaya tanduran bisa bentuk bunder.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Euryops chrysanthemoides?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.