Ficus macrophylla

Ficus macrophylla ing taman

Salah sawijining wit cemeng sing dekorasi kanthi apik ing kutha lan pusat kutha yaiku Ficus macrophylla. Wit sing kalebu kulawarga Moraceae lan dikenal kanthi jeneng anjir ireng utawa wit anjir ireng. Bisa nganti 60 meter ing dhuwur yen tuwuh ing kahanan sing apik, mula bakal dadi elemen dekorasi kanthi ukuran gedhe.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake karakteristik utama lan perawatan sing dibutuhake.

Karakteristik utama

Ficus macrophylla lan tuwuh

Wit sing asale saka Australia lan umume ditemokake ing njobo. Wis umume ndeleng ing taman lan kebon amarga hiasan lan gampang ditandur.. Ana wong sing nggunakake elemen dekorasi ing njero ruangan nggunakake spesimen ing mode bonsai.

Jenis ficus iki tuwuh ing wilayah sing cedhak segara sing luwih anget. Jeneng umum asale saka kisaran alami sing ana ing Australia. Iki ditemokake ing Teluk Moreton ing Australia. Iki kalebu spesies sing ora ngidinke hawa adhem amarga biyasane duwe suhu ing wilayah Australia sing dhuwur. Mangkono, yen frosts asring -3 derajat asring, sampeyan bisa mati. Yen kosok balene, kita bakal nemokake frost tartamtu, mula bakal bisa urip tanpa ana masalah.

Yen kita menehi perawatan sing dibutuhake, bisa dadi wit gedhe ing wektu sing kurang. Thanks kanggo ukuran sing gedhe banget lan morfologi batang kasebut dekorasi sing apik banget kanggo taman lan kebon. Kajaba iku, digunakake minangka kontribusi shade tambahan ing wilayah sing luwih panas lan ing area piknik.

Ngurus kanggo Ficus macrophylla

Ficus macrophylla ing kebon

Sanajan gampang dirawat lan umume tahan akeh hama lan penyakit, ora ateges kita bisa ninggalake tanpa perawatan. Biasane tanduran hias sing digunakake ing papan umum luwih gampang dirawat, amarga sampeyan ora bisa menehi perhatian khusus kanggo saben wong. Yen milih tetanduran kanthi ati-ati banget, kita ora bakal bisa melu kanthi frekuensi sing padha kaya ing elemen dekorasi pribadi kayata ing njero ruangan lan kebon.

Supaya Ficus macrophylla tuwuh ing kahanan sing apik Sampeyan mbutuhake lemah sing lembab lan cekap lan ing area sing akeh cahya alami. Cahya iki bisa dadi sinar srengenge utawa semi bayangan kanthi sampurna. Gumantung saka lokasi sing pengin diwenehake, gumantung saka sarana. Contone, yen pengin dilebokake ing taman kanggo nggawe area rekreasi utawa piknik, kita kepengin nyelehake ing area srengenge langsung supaya bisa duwe ruangan sing teduh kanggo nyelehake wong.

Pangembangan tekan tahap paling apik nalika lemah duwe pH netral, sanajan uga urip ing lemah sing rada asam lan alkalin. Nduwe sistem oyot sing gedhe banget. Iki nyebabake kudu ana sistem perencanaan kanggo papan sing bakal ditemokake amarga kudu bisa berkembang kanthi cara normal. Yen milih milih mlaku-mlaku ing kutha, kita kudu mesthekake yen cukup papan kanggo oyot bisa dibandhingake yen perlu.

Minangka kanggo mbanyoni, ora butuh banyu sing akeh banget, amarga tanduran tahan kekeringan. Cocog banget kanggo diselehake ing njobo ruangan yen udan ora asring banget, manawa dheweke uga bakal bisa urip lan berkembang kanthi apik.

Kembang lan woh-wohan

Ficus macrophylla ing kutha-kutha

El Ficus macrophylla yaiku wit sing cukup pamer sing duwe mahkota sing akeh penduduk. Godhonge nduwe rupane lonjong, lonjong lan gedhe. Ukurane bisa antara 15-30 cm. Godhong ora bakal ilang amarga musim iki saya mandhiri, sanajan isih anyar.

Kembang cukup cilik dibandhingake karo godhonge. Ukurane mung antara 2 lan 3 cm. Dheweke mbentuk sycope kuning-putih lan biasane ora katon. Dadi wit gedhe kaya godhong gedhe, kembang cilik asring ora dingerteni.

Woh Ficus iki minangka jinis ara ukuran cilik. TIsine isih diametere udakara 2,5 cm. Wiwitane ijo, nanging yen wis diwasa, wungu dadi ungu. Werna ara ora mesthi seragam, amarga kita bisa nemokake sawetara bintik-bintik cahya ing sadhuwure. Bisa dipangan nanging ora bisa sugih. Biasane ora kalebu ing gastronomi, amarga rasane isih akeh sing dikarepake.

Sanajan dudu panganan kanggo manungsa, nanging migunani banget kanggo manuk. Akeh manuk lan kewan galak cilik liyane sing mangan ara.

Budidaya njero ruangan

Ficus macrophylla ing bonsai

Sanajan kita tuwuh ing njero ruangan lan bentuke kaya bonsai, butuh pot sing gedhe supaya oyot duwe ruangan sing cukup kanggo tuwuh kanthi normal. Bisa dipangkas kapan wae ing taun iki, nanging ing pungkasan musim semi lan awal musim panas yen wis cocogAmarga cuaca sing anget bakal mbantu tuwuh maneh kanthi luwih cepet. Kanthi cara iki, kita uga ngidini potongan sing transplantasi bisa tuwuh kanthi luwih aman.

Banyu sing keluwih kudu diindhari kabeh supaya oyot ora bosok. Disaranake nggunakake sistem pembuangan sing cocog. Sampeyan luwih gampang ngombe banyu seminggu sadurunge lan sampeyan kudu ndeleng manawa lemah kasebut dibanjiri utawa ora. Yen ana akeh banyu sing nglumpukake, bisa nguntungake munculna hama lan penyakit.

Tanduran kasebut mesthine kudu dununge ing wilayah sing duweni cahya sing bisa njamin pertumbuhane. Disaranake banget asor lingkungan cukup dhuwur saengga bisa tuwuh kanthi apik. Kita bisa nyimpen wadhah banyu sing kebak ing jejere pot kanggo menehi asor luwih akeh utawa bisa nyemprotake godhong tanduran ing pangkalane kanggo njaga kelembapan.

Muga-muga karo tips kasebut sampeyan bisa ngurus Ficus macrophylla lan nikmati kaendahan ing njobo utawa ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.