Ficus repens

Ficus repens

El Ficus repens Dikenal kanthi sawetara jeneng umum kayata ara memanjat, ficus pendakian utawa karpet, ficus creeping, ficus Tionghoa utawa ficus kerdil. Iki amarga minangka tanduran saka genus Ficus sing duwe godhong sing luwih cilik tinimbang spesies liyane. Godhong iki duwe ciri khas kanggo bentuk jantung. Tumindake pendakian nggawe tanduran pelapis kain sing apik banget lan kanggo dekorasi ing njero ruangan lan njobo, angger iklim lan perawatan cocog.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake karakteristik utama ing Ficus repens lan perawatan apa sing kudu ditindakake minangka tanduran dekorasi.

Karakteristik utama

Karakteristik utama wit anjir

Sampeyan bakal bisa ndeleng jeneng ilmiah saka Ficus baris yen sampeyan nggoleki informasi luwih lengkap babagan tanduran iki. Uga dikenal kanthi jeneng kasebut. Godhongé dadi ciri khas tanduran iki Wujude kaya jantung lan umume udakara 3 cm. Dheweke dununge ing sadawane batang sing mbentuk jinis batang. Dadi tanduran pendakian, butuh akeh ruang supaya bisa berkembang kanthi lengkap. Iki minangka salah sawijining kekurangan sing ditemokake tanduran nalika tuwuh ing njero omah. Nanging, apik banget kanggo nutupi papan tartamtu ing kebon kanthi tenaga jok.

Biasane, minangka tanduran sing sampurna kanggo dekorasi lan bisa digunakake ing macem-macem wilayah. Kita bakal ndhaptar sawetara struktur sing Ficus repen paling populer.

  • Tutup gubuk kayu. Yen kita duwe gudang alat kayu, wit anjir sing bisa munggah bisa dipasang ing ndhuwur atap tembok sing padha utawa ing sisih kasebut.
  • Wit kebon. Sampeyan uga bisa nyelehake ing sawetara cabang wit-witan liyane supaya bisa dadi kaya alas.
  • Temboke omah lan teras.
  • Ing bar utawa lawang omah.
  • Topiaries

Sanajan iki minangka papan sing cukup apik kanggo nyelehake tanduran iki, bisa digunakake ing jinis kontainer utawa pot. Yen sampeyan pengin, katon luwih apik yen kita pasang dadi tanduran gantung. Kabeh kagunaan fleksibilitas iki menehi bathi nalika digunakake. Nanging, watesane yaiku iklim.

Sanajan tanduran sing ciri khas apik banget, Kita ora bakal bisa nggawa dheweke ing njobo ruangan yen iklim kita biasane adhem nganti adhem kanthi wengi.

Perkebunan saka Ficus repens

Pendaki Ficus repens

Kanggo ngapikake dekorasi karo spesies tanduran pendakian iki, kita bakal ndhaptar sawetara spesies sing nggabungake kanthi sampurna:

  • Bunga gairah
  • Kelapa sawit
  • Bignonia Capreolata
  • Loropetalum

Nalika nandur Ficus repens kita kudu ngerti manawa sampeyan bisa nambah musim kasebut. Sampeyan ora prelu ngurmati wektu sing wis ditemtokake. Dheweke asring digunakake minangka tutup dhasar kanggo spesies liyane. Iki supaya lemah tetep lembab lan uga nyegah erosi. Yen sampeyan nyelehake ing tembok supaya prilaku memanjat, sampeyan bakal bisa ngerteni dhuwure nganti 6 meter.

Penyebarane cukup gampang yen njupuk oyot batang kanggo transplantasi. Kita bakal nerangake sampeyan kanthi langkah-langkah kepiye sampeyan kudu nandur wit anjir:

  • Tuku lemah pot sing apik. Substrat bisa ngemot nutrisi sing apik tanpa mbutuhake rega sing larang.
  • Tanduran kudu bolongan got supaya banyu irigasi ora nglumpukake.
  • Kita nyiyapake wadhah kanthi pot pot nganti 5 cm saka pinggir tanduran. Yen cuaca ngidini, sampeyan bisa nyebar langsung ing njaba. Mengko kita bakal weruh perawatan lan sarat sing dibutuhake.
  • Kita bakal nggawe bolongan cilik ing lemah kanggo ngenalake wiji Ficus.
  • Kita nambah banyu kanthi akeh supaya tuwuh apik.
  • Lokasine kudu ana ing papan sing cerah lan ora kena angin.

Yen wis ditandur, umume gampang nemplek ing tembok. Aja nyoba nyopot saka kana amarga kain sampeyan ora cocog.

Perawatan sing diperlokake

Katresnan karo tembok

Kita bakal njlentrehake perawatan sing Ficus repens dadi sampeyan bisa seneng suwe-suwe. Umume, dudu tanduran sing kangelan anggone njaga utawa ngrawat. Pancen angel nggawe tanduran iki ora gampang tuwuh. Salah sawijining tugas utama sing kudu sampeyan lakoni yaiku pruning. Supaya bisa nduweni ukuran sing cocog lan disesuaikan karo kebon sampeyan, pruning iku penting. Paling penting, yen sampeyan nandur ing njero omah, sampeyan kudu nyetel ukurane ing ukuran ruangan kasebut.

Perlu irigasi tingkat lemah saben 5-7 dina. Nalika mbanyoni ora bakal udan godhong, mung landasan. Indikator sing kudu dingerteni nalika ngombe yaiku lemah sing lembab, aja soggy. Yen banyu, banyu irigasi bakal nglumpukake, mula bakal nyebabake sawetara penyakit lan rusak tanduran. Mula, yen ana ing pot, penting pot kasebut bolongan pembuangan.

Sepisan sewulan kita bakal nggunakake pupuk cair sing alon. Sajrone musim tuwuh, kita bakal menehi sampeyan saben wulan. Nanging, yen wis diwasa, sampeyan mung kudu nggunakake setaun sepisan.

Minangka kanggo pruning sing kasebut ing ndhuwur, cukup gratis lan kanggo rasa. Wektu sing disaranake ditindakake yaiku ing musim semi, yen suhu luwih dhuwur. Kanthi pruning, sampeyan bisa duwe ukuran lan bentuk sing dipengini kanggo dekorasi.

Supaya tanduran tetep kondisine, luwih becik ngresiki bledug saka godhong nganggo andhuk lembab kanggo nambah dekorasi lan nyegah sawetara hama.

Wabah lan penyakit

Dekorasi karo repet Ficus

Iki minangka tanduran sing tahan banget tumrap hama lan infeksi dening serangga. Nanging, sampeyan kudu ngawasi supaya ora ana sing nyerang, utamane ing njobo.

Musim paling panas paling mbebayani kanggo tanduran iki. Bisa diserang dening:

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih lengkap babagan Ficus repens lan perawatan sing sampeyan butuhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.