Flamboyan

Flamboyan

El Flamboyan, uga dikenal minangka Flame Tree, minangka salah sawijining wit tropis sing paling populer. Kaca parasol lan kembang sing apik banget bisa dadi tanduran sing dikarepake kabeh, apa kita duwe taman utawa ora.

Ing wilayah tropis sampeyan bisa nemokake ing lurung-lurung, taman, dalan, ... kanthi ringkes, ing endi wae. Nanging, amarga kepekaan kanggo hawa adhem, kita sing manggon ing wilayah sing iklim apik kudu bisa ndeleng mung ing foto, utawa bisa uga ora? Ora preduli sampeyan manggon ing endi, sawise maca artikel khusus iki sampeyan bakal ngerti apa sing dibutuhake, cara ngasilake, lan liya-liyane.

Karakteristik flamboyan

Flamboyan lan kembange

Sadurunge ngrampungake perkara iki, apa sampeyan pengin ngerti apa wit sing apik banget iki? Kanthi cara iki, kita bakal luwih gampang mbedakake ... sanajan, bener, sing angel yaiku kanthi ora ngerti. Nanging ora lara yen ngerti kepiye supaya papan sing kita pilih kanggo nandur, dadi sing paling cocog. Ayo diwiwiti:

Flamboyant, jenenge ilmiah Delonix regia, yaiku wit sing kalebu kulawarga Fabaceae lan kulawarga Caesalpinioideae. Kanthi pangarep-arep umur 60 taun, asale saka Madagaskar, ing bebaya kepunahan amarga kelangan habitat. Duwe a tingkat pertumbuhan sing cepet -mung kondhisi kasebut apik, sampeyan bisa nindakake kanthi laju 50cm / taun- nganti dhuwur 12m, kanthi mahkota parasol diameter 5-6 m. Godhongé ijo, semi-ijo utawa deciduous gumantung saka kahanan iklim lan panen:

  • Kadaluwarsa: wit kita bakal kelangan godhong nalika musim salju-musim adhem ing iklim adhem yen suhu minimal kurang saka 5ºC, utawa ing mangsa garing.
  • Semi-perennial: flamboyan sebagian bakal ilang godhong yen suhu minimal tetep udakara 10ºC lan maksimum ora mundhak luwih saka 18ºC.
  • Abadi: Yen iklim anget, kanthi suhu antara 10 lan 30-35ºC, lan rezim udan ing papan kasebut cekap supaya wit bisa urip, kaya ing iklim tropis sing lembab, flamboyan bakal mesthi duwe godhong. Mesthine, sampeyan kudu ngerti yen bakal kelangan sing paling tuwa ing taun iki, amarga sing anyar teka.

Kembang flamboyan

Kembang, tanpa mangu, daya tarik utamane, gedhe. Dheweke duwe papat kelopak dawane nganti 8cm, lan kelopak kaping lima diarani standar, luwih dawa lan diwarnai kanthi warna kuning lan putih. Werna sing bisa kita ucapake yaiku abang, lan sejatine jinis spesies (Delonix regia) nduweni warna abang, nanging ana macem-macem, yaiku Delonix regia var. Flavida, sing nduweni warna kuning-oranye sing luar biasa. Dheweke thukul saka wit nalika musim semi, Nalika spesimené wis umure 5-6 taun lan, yen bejo lan polinasi, woh-wohan bakal wiwit mateng, yaiku polong sing nalika diwasa, awis, coklat tuwa kanthi dawa nganti 60cm saben 5cm amba. Ing njero kita bakal nemokake wiji, sing manjang, dawane kurang luwih 1cm, lan angel banget.

Batang kasebut duwe kulit kayu sing alus, coklat abu-abu sanajan wiwit cilik. ROOT banget invasi, dadi sampeyan kudu ati-ati khusus kanggo nandur ing cedhak pipa, jubin, utawa konstruksi apa wae. Sing paling becik yaiku nyelehake jarak paling sethithik 10m saka panggonan sing kasebut supaya ora ana masalah.

Kajaba iku, kudu diarani yaiku a tanduran alelopati. Iki minangka tembung sing bisa uga aneh banget nalika kita maca utawa ngrungokake kaping pisanan, nanging nyatane duwe teges gampang dielingi: tetanduran allelopathic yaiku sing ora ngidini meh suket liyane tuwuh ing sangisore iyub-iyub, kaya protagonis kita, nanging uga wit ara Mediterania (Ficus carica) utawa eucalyptus, antara liya.

Migunakake flamboyan

Flamboyant digunakake utamane minangka tanduran hias ing iklim panas, minangka spesimen sing terisolasi supaya bisa dipikirake ing kabeh kamulyan lan nikmati bayangane; sampeyan uga bisa kerja dadi bonsai. Nanging, ing Karibia digunakake polong sing wis mateng (karo wiji) kaya alat musik perkusi dikenal kanthi jeneng shak-shak, sing ing basa Spanyol bakal dadi maracas. Nanging ing Kolombia, digunakake kanggo pakan ternak.

Sifat Flamboyan

Iki minangka wit sing duweni sifat obat sing menarik. Nyatane, digunakake kanggo ngatasi rasa sakit rematik, gejala masalah ambegan lan panandhang asma. Kanggo entuk bathi, sampeyan bisa macerate kulit supaya mengko ditrapake ing area sing lara, utawa masak kembang banjur diombe kaya infus.

Cara ngasilake flamboyan kasebut

Flamboyan umur 5 wulan

Apa sampeyan pengin duwe wit sing apik ing kebon sampeyan? Cathet:

Flamboyan ngasilake kanthi telung cara: kanthi motong, kanthi wiji lan lapisan udara.

Reproduksi kanthi nglereni

Cara nglereni paling cepet, amarga bakal ngidini kita duwe spesimen sing wis tuwuh sajrone sawetara wulan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngenteni nganti musim gugur, lan tindakake langkah-langkah iki:

  1. Pilih cabang semi-kayu sing kandel, paling ora diameter 1cm, lan dawane 40-50cm.
  2. Saiki, gawe potongan bevel (yaiku, rada miring ing njaba), lan nutup tatu wit - dudu ngethok - nganggo tempel penyembuhan.
  3. Moisten dhasar nglereni nganggo banyu, lan lebokake karo hormon rooting cair, sing bakal sampeyan adol ing nursery lan toko kebon.
  4. Banjur wayahe kanggo nandur ing pot kanthi landasan poros, kasusun saka 60% gambut ireng lan 40% perlite utawa serat klapa. Perlite dhewe uga bisa digunakake.
  5. Tambah jiwit belerang utawa tembaga -kaya sampeyan nambah uyah menyang kentang goreng - ing permukaan landasan. Iki bakal nyegah jamur supaya bisa ngrusak pemotongan sampeyan.
  6. Banjur wenehi siraman loma.
  7. Pungkasan, iki bakal tetep ditemokake ing wilayah sing direksa srengenge langsung, lan tansah njaga landasan rada lembab.

Reproduksi dening wiji

Wiji flamboyan  

Iki minangka cara sing paling akeh digunakake ing antarane para penggemar hobi 🙂. Kanggo iki, sampeyan kudu entuk bibit, luwih becik ing musim semi, sing bakal ditemokake didol nursery online utawa, yen sampeyan manggon ing iklim tropis, sampeyan bisa njupuk langsung saka wit.

Sawise sampeyan entuk, sampeyan kudu nerusake scarify mau. Piye carane Gampang banget: nganggo kertas wedhi utawa, yen sampeyan ora duwe, sampeyan bisa nindakake ing tembok, utawa uga nganggo potongan kayu. Sampeyan kudu meksa sethithik, lan menehi sawetara pass, nanging sampeyan kudu ngati-ati supaya ora kebanjiran. Sampeyan bakal ngerti yen sampeyan wis rampung nalika ndeleng warna coklat peteng ing titik sing paling gedhe ing kontak karo watu utawa kertas wedhi kasebut.

Sanding wiji flamboyan

Saiki, dilebokake ing gelas kanthi banyu resik, ing suhu kamar, sewengi. Esuke, sampeyan kudu ndeleng manawa tutup sing aneh sing nutupi umume wis wiwit ditutup, tandha sing jelas yen dheweke wiwit germin. Yen durung ngono, wedhi sethithik - sethithik banget, 2 utawa 3 pass liyane - maneh, lan lebokake maneh ing gelas sewengi. Yen kabeh bisa mlaku, proses germinasi bisa diterusake ing seedbed, sing nyaranake paling sethithik diameter 10-15cm lan jerone 6-8cm.

Gambut ireng dicampur karo 30% perlite bisa digunakake minangka landasan, nanging sampeyan bisa nambah kanthi nambahake 10% kompos organik, kaya vermicompost. Ing kasus apa wae, sawise ngisi panci meh kabeh, sampeyan kudu nyelehake winih ing tengah, lan nutupi karo substrat sing sithik, cukup supaya angin ora bisa nyebul yen gedhe banget. .

Wiji flamboyan arep germin

Lan kanggo ngrampungake, jiwit tembaga utawa belerang bakal ditambahake lan banyu bakal diwenehake, supaya landasan kasebut direndhem kanthi apik. Kita bakal dilebokake ing wilayah sing surya langsung, kita bakal njaga pot supaya rada lembab nanging ora dibanjiri lan, sajrone 5-7 dina, kotyiledon bakal katon, yaiku godhong pertama sing dijupuk kabeh tanduran metu Mengko, godhong flamboyan dhewe bakal nglakoni.

Reproduksi dening lapisan udara

Ing musim semi (wulan April utawa Mei yen sampeyan ana ing belahan langit sisih lor), kanthi cuttex sampeyan bisa ngasorake cabang sing kandel, diametere udakara 2-3cm, lan, impregnating wilayah kasebut kanthi hormon rooting sadurunge ditutup nganggo tas plastik warna peteng (luwih apik ireng).

Banjur, kanthi jarum suntik sing diisi banyu, landasan kasebut "disiram". Iki kudu ditindakake saben 3-4 dina, mula sawise sewulan, oyot bakal wiwit thukul. Sawise sewulan maneh, sampeyan bakal bisa motong wit anyar.

Apa cantuman bisa rampung?

Iki ora minangka teknik umum ing tanduran iki, nanging yen sampeyan pengin duwe kembang oranye lan abang ing wit sing padha, amarga cangkokan sampeyan bakal bisa ngrampungake. Wis rampung kaya ing ngisor iki:

  • A motong sing dadi saka sisih liyane saka cabang sing kandelane paling ora 1cm. Kudu jero.
  • Banjur cangkok dilebokake, sing bakal dadi cabang semi-kayu ing flamboyan liyane.
  • Banjur ditempelake karo tape saluran kanggo cangkokan.

Yen kabeh wis lancar, sajrone rong wulan paling akeh tunas pisanan bakal katon.

Perawatan Flamboyan

Kerajinan ing flamboyan

Iki minangka wit khusus sing duwe papan ing taman, sanajan ora ana ing iklim sing pas. Yaiku gampang banget dirawat, kaya sing bakal dingerteni:

Lokasi

Papan kanggo srengenge kebak. Ora ngidini shade, lan bisa uga duwe masalah semi-shade.

Irigasi

Kerep ing musim panas, sajrone kita bisa ngombe saben 1 utawa 2 dina yen suhu luwih saka 30ºC. Sisa taun kita bakal nyuda frekuensi, lan kita bakal ngombe seminggu sepisan, maksimal loro.

Lulus

Kembang flamboyan

Disaranake banget, luwih-luwih yen sampeyan urip ing iklim sing ora cocog banget kanggo dheweke. Pupuk wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk tumindak cepet, kayata guano, miturut rekomendasi pabrikan. Ing musim gugur lan musim salju, aku menehi saran supaya sampeyan menehi siraman saben wulan kanthi setengah dosis sing dituduhake Nitrofosca (pupuk bal biru).

Substratum 

Bisa digunakake gambut ireng karo perlite dicampur 20%, utawa uga nambah 10% casting cacing.

Transplan

Sajrone taun enom, bisa ditandur ing pot, pass menyang jurusan saben taun, ing musim semi.

Rustitasitas

Pancen sensitif banget marang adhem, apamaneh nalika isih enom. Sanajan ing Kepulauan Canary ana sawetara spesimen diwasa liyane sing tahan nganti -4ºC, kisaran suhu sing ideal antara 10 lan 35ºC.

Kepiye supaya flamboyan tahan musim salju

Iki minangka tanduran sing dak tresnani pirang-pirang taun kepungkur. Aku ukurane, keanggunan, warna kembang ... kabeh. Aku ngerti aku dudu siji-sijine, lan sejatine ana wong - apa sampeyan uga? - sing uga urip ing iklim sing ora kepenak banget kanggo flamboyan, nanging sing pengin nyoba. Mula dakkandhani kepiye carane supaya slamet nganti mangsa.

Ing panggonanku, suhu taunan antara -1ºC (bisa mudhun nganti -2ºC yen ana gelombang kutub) lan 38ºC. Sanajan ngono, aku duwe flamboyan. Nopo nopo Amarga saben mangsa ditinggal ing njaba nanging dilindhungi plastik, lan manawa substrat mesthi udan. Mesthi wae, mung disiram ing dina yen swasana luwih apik, amarga yen oyot bisa nemokake banyu sing adhem banget, lan ora prelu njupuk risiko.

Titik penting liyane yaiku »pupuk biru» sing dakcritakake sadurunge. Yen setengah sendok cilik kompos iki diisi, diwutahake menyang pot lan langsung disiram, sistem oyot bakal disimpen ing suhu amarga bisa terus digunakake, yaiku nyerep banyu supaya tanduran tetep urip.

Hama lan penyakit flamboyan

Fungisida ing flamboyan

Flamboyan minangka wit sing, untunge ora biasane kena hama lan penyakit. Isih, ya yen kala-kala sampeyan bisa ndeleng dheweke mealybugs cottony y aphids sing diilangi kanthi insektisida sing ngemot Abamectin lan / utawa Pyrethrin; lan yen disiram kakehan, jamur Phytophthora bisa ngrusak sampeyan, sing bisa diobati nganggo fungisida spektrum sing wiyar.

Lan nganti saiki kita spesial ing salah sawijining wit sing paling apik: flamboyan. Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

390 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elisabet ngandika

    Spesies ayu. Muga-muga aku ngerti dheweke dhewe sadurunge dheweke ngilang.

    1.    Raigah ngandika

      Halo Monica. Aku nyoba ngowahi flamboyan dadi bonsai. Aku entuk ing alas, gedhe banget dawa lan tak potong ukurane luwih cocog. Isih ora tunas cabang utawa godhong. Suwene dheweke tunas? Aku manggon ing sawijining pulau tropis lan akhir-akhir iki akeh udan tiba lan suhu kurang. Apa masalah iki? Aku bakal ngormati jawaban sampeyan. Ora apa-apa.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Raigah.
        Sampeyan bisa mbutuhake wektu suwe yen wit bakal thukul. Aku ngerti manawa 5 taun kepungkur, dheweke menehi kastanye jaran (Aesculum hippocastanum) lan turu kabeh suwene setaun. Ing taun candhake, dheweke ngetokake godhong, lan saiki dheweke ayu 🙂.
        Kanthi sabar, kedadeyan sing padha karo flamboyan sampeyan. Yen sampeyan ana ing pulau tropis, sampeyan bakal kudu rumangsa ngarep.
        Aku ora ngandhani suwene wektu kanggo tunas amarga angel banget kanggo ngerti. Nanging dakkira ora bakal luwih saka sawetara wulan.
        A Salam.

        1.    Manuel Loera ngandika

          Sugeng siang, aku ora ngerti apa cara paling becik kanggo komunikasi karo sampeyan. amarga aku ora nemokake cara liya kanggo nindakake. Pitakonanku yaiku babagan oyot, ing omah aku duwe flamboyan sing ditandur udakara 4 taun kepungkur lan umure kira-kira antara 3 lan 5 meter lan aku mikir oyot nyebabake sawetara masalah, aku pengin ngerti sepira gedhene tuwuh lan kepiye carane Dheweke ngembang uga cara cethek, masalahku yaiku wit kasebut cedhak karo pager sing cedhak ing lemah sing diisi bahan bumi lan katon kompak, kahanane rasane pager perimeter obah lan kita pengin mbuwang apa wae sing dadi sebab sing nyebabake tembok, muga-muga sampeyan. Apa sampeyan bisa nulungi aku utawa menehi saran sapa sing bakal ngatasi masalah kasebut
          Aku ngormati komentar sampeyan

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Halo Manuel.
            Flamboyan minangka wit sing dawane luwih saka 5 meter.
            Sistem oyot banget invasif lan nyebabake masalah yen ditandur banget ing tembok, jubin utawa pipa.
            Sing paling ideal yaiku nyopot lan ditandur ing papan liya, nanging mesthi wae ukurane wis duwe angel.
            Nanging sampeyan bisa menehi pruning drastis lan nyoba supaya bisa metu kanthi oyod sing bisa. Lan ditandur ing pot.
            Mungkin kaya ngono iku bakal bisa sukses.
            A Salam.


  2.   Monica Sanchez ngandika

    Wit iku wit sing gampang diasilake kanthi wiji. Nyatane, ing iklim panas akeh. Nanging ing papan dununge, yaiku papan sing kudu konsentrasi luwih akeh spesimen ... ana kurang lan kurang amarga deforestasi lan liya-liyane.

    1.    Lucas Noriega ngandika

      Halo, aku duwe wiji biru lan kuning, kepiye proses germinasi, amarga wiji flamboyan abang beda, wiji biru lan kuning luwih rapuh, kepiye aku kudu? Aku ngenteni wangsulan sampeyan matur nuwun

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Lucas.
        Aku pitutur marang kowe: flamboyan biru iku sejatine wit mimarifolia Jacaranda. Wiji kasebut disebar langsung ing pot, kanthi landasan budidaya universal, lan ora dikubur sethithik.
        Babagan flamboyan kuning, aku ora ngerti apa sampeyan ngrujuk babagan Delonix regia var. flavida, ing ngono sampeyan kudu wedhi rada sethithik, nganti sampeyan katon wis coklat (bakal dadi ireng). Banjur kudu dikatutake ing wayah wengi ing banyu, lan esuke disebar ing pot, uga kanthi landasan budidaya universal utawa vermikulit.
        A Salam.

      2.    María ngandika

        Halo, tulung, aku pengin ngerti yen aku sijine pot karo tunas sing lagi wae katon ing njero srengenge langsung utawa yen aku tetep ing iyub-iyub sebagean, matur nuwun.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Maria.
          Ora, luwih becik dilebokake ing setengah warna. Biasane sithik mbaka sethithik lan mbaka sethithik srengenge. Contone, sedina sing menehi jam, dina sabanjure setengah jam,… lan liya-liyane.

          Penting, yaiku srengenge nalika esuk utawa srengenge nalika surup, amarga nalika awan sunar srengenge katon luwih langsung, kanthi kekuwatan sing luwih kuat, lan bisa ngobong kanthi cepet.

          Greetings.

    2.    Alexander Ramirez ngandika

      Halo Monica, aku saka Callao Peru, aku wis nandur wit jinis iki 5 taun kepungkur nanging isih ora mekar, muga-muga bisa menehi saran sing bisa dakkirim, matur nuwun kanthi sanget.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hi, Alexander.
        Kadhangkala dheweke bisa suwe suwe mekar.
        Tip: mbayar sajrone wulan sing luwih anget taun. Kanggo iki, sampeyan bisa nyelehake lapisan kompos organik 3cm kayata humus cacing utawa pupuk kandang, utawa nggunakake mineral kayata Nitrofoska sing luwih cepet digunakke. Yen sampeyan milih sing terakhir, sampeyan kudu tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut supaya ora kakehan dosis.
        A Salam.

  3.   ita candolfi ngandika

    Kepiye cara nutupi supaya ora mati karo frost

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello!
      Yen suhu mudhun nganti -1º Celcius lan sawetara wektu sithik, cukup kanggo nglindhungi kanthi plastik. Nanging yen luwih murah, sampeyan uga kudu dilindhungi nganggo kemul termal utawa, luwih becik yen ana ing omah kaca sing digawe panas utawa ing njero omah ing ruangan sing akeh cahya (alami).
      Salam! 🙂

  4.   Juan ngandika

    Salam! Apa bener manawa bisa ngasilake uga ngethok ranting lan ditandur? Aku maca ing Wikipedia, nanging aku ora yakin. Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Juan.
      Ya, pancen bisa direproduksi kanthi potongan (ranting). Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu njupuk sing kandel lan dawa (udakara 40cm dawane). Sampeyan kudu ngresiki kanthi nganggo kain lembab, lan banjur ditinggalake ing papan sing direksa srengenge sajrone pirang-pirang dina. Sawise wektu iki, saiki wayahe ditandur ing pot kanthi lemah sing subur (luwih disenengi kompos), nambah lapisan lempung vulkanik ing njero banyu supaya cepet cepet. Biasane sajrone rong minggu nganti sewulan bakal mulai oyot.
      Salam, lan yen sampeyan duwe pitakon luwih lengkap, takon 🙂

  5.   Juan Carlos ngandika

    Suwene wektu kanggo menehi kembang, lan kepiye cara motong. Aku nandur 8 ing properti Florida Tengah ...
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Juan Carlos
      Flamboyant minangka wit sing mekar nalika isih enom, ing 4-5 taun.
      Sejatine sampeyan ora prune, nanging yen sampeyan ndeleng manawa cabang saya gedhe banget, sampeyan kudu nindakake sawise ngembang. Motong kasebut ora kudu lempeng mudhun, nanging kudu rada condhong (bevelled), kanthi alat pruning sadurunge ora kena infeksi alkohol apotek. Segelake tatu nganggo tempel sawise ngobati; kanthi cara iki sampeyan bakal nyegah jamur mlebu.
      Yen sampeyan duwe keraguan, tulis menyang kita.
      Sugeng akhir minggu!

  6.   Claudia ngandika

    Halo…. Aku ngerti manawa wit iki nggawe oyot akeh lan bisa uga nambah dhasar. Pitakonane ... apa jarak paling apik ing antarane omah lan wit kanggo nandur? Matur nuwun

  7.   Monica Sanchez ngandika

    Hi, Claudia.
    Bener, flamboyan minangka wit gedhe. Kanggo keamanan, aku nyaranake nandur kanthi jarak paling ora 10 meter ing antarane omah lan wit kasebut.
    Salam lan akhir minggu sing apik!

  8.   DON GARAY ngandika

    AKU SAKA BAJA CALIFORNIA KHUSUS SAKING TIJUANA ,,,, MUNGKIN ING TUMBUHAN JENIS ACA PUTRA ¿¿¿

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, yen suhu ora mudhun ing sangisore 0 derajat Celcius, sampeyan bisa urip ing njaba taun.
      Sugeng akhir minggu!

      1.    Juan Carlos ngandika

        Aku bakal ngurmati jawaban kanggo pitakon pisanan.
        Aku kepengin ngerti manawa njupuk cabang flamboyan bisa dicangkok karo umur 1 taun maneh amarga kembang sing wernane liyane.
        Donatur wis ngrembaka. Apa wayah lan teknik sing paling cocog kanggo tujuan kasebut. Matur nuwun sanget JM - Florida

  9.   Monica Sanchez ngandika

    ¡Hola!
    Graft kudu rampung ing musim semi. Ing kasus flamboyan, jinis korupsi sing paling disaranake yaiku tunas, sing kalebu nggawe sayatan paling jero ing cabang batang, masang potongan, lan banjur dipasang kanthi apik karo pita perekat khusus kanggo cangkokan.
    Nanging, sampeyan kudu ngerti yen warna kembang ora bakal owah. Sing bisa ditindakake yaiku, ing wit sing padha, duwe cabang kembang sing abang, lan oranye liyane.
    A Salam.

    1.    Juan Carlos ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, sanajan ing tengah musim panas, aku ora bisa kliwat kesempatan kanggo nyoba paling ora; Dheweke lunga menyang Florida minggu ngarep lan aku wis nemokake flamboyan kuning sing arep dakcolong ...
      Ora ana cara kanggo ngrusak kontainer kanthi upaya, bener ??? Apa ana pruning rampung?
      Matur suwun maneh.
      Matur suwun maneh

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hello Juan Carlos
        Yen ngono, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan bisa kanthi gampang njupuk cabang saka wit kasebut. Aku pitutur marang kowe, amarga ing pirang-pirang negara, dilarang njupuk cabang lan uga wiji tanpa idin, luwih-luwih yen tanduran kasebut ana ing kebon raya.
        Sawise duwe ijin, ya, sampeyan mung kudu nggawe potongan bevel (yaiku, sudhut rada metu), lan nglindhungi dhasar cabang nganggo foil aluminium, kayata. Copot kembang yen sampeyan duwe, dadi ora mbuwang energi kanggo njaga.
        Kanggo korupsi, potong sing jero lan sisih ing cabang sing kandel - paling ora 1cm - banjur lebokake cangkok. Pasang kanthi apik nganggo tape adesif kanggo cantuman, lan sajrone udakara sewulan utawa rong wulan godhong pertama kudu metu.
        A Salam.

        1.    Juan Carlos ngandika

          Matur suwun sanget!

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Salam kanggo sampeyan 🙂


          2.    Juan Carlos ngandika

            Dina iki aku nggawe cangkokan tunas tameng, nggawe potongan T ing wadhah. Coba delengen, yen ing wektu 10 taun aku duwe wit-witan sing mekar kanthi warna-warna saka ibu. Dakkandhani.
            Kanggo sampeyan, rangkul lan ambung!


          3.    Monica Sanchez ngandika

            Untunge, Juan Carlos. Ayo deleng piye 🙂. Sugeng akhir minggu!


  10.   ya ngandika

    Sugeng siang. Aku manggon ing Argentina. Aku pengin ngerti kapan nandur flamboyan amarga dheweke menehi wiji lan aku ora pengin menehi resiko lan ditandur yen wis ora usum. Saking sampun matur nuwun sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yay
      Sows rampung ing musim semi, luwih-luwih yen cuaca ora cocog. Kanthi cara iki, wit duwe luwih akeh wektu kanggo tuwuh lan duwe tenaga sing cukup kanggo urip ing mangsa adhem.
      Salam lan sugeng dino minggu.

  11.   Lizeth ngandika

    Sugeng enjing, aku manggon ing Monterrey, udakara setaun karo wit kasebut udakara 3 minggu kepungkur, cabang-cabang wiwit garing nanging batange isih ijo lan godhong durung tuwuh wiwit semana, aku kepengin ngerti apa sing bisa daklakoni. ora garing
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lizeth.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Apa sampeyan duwe ing pot utawa ing kebon? Flamboyan seneng banget asor yen panas (suhu ndhuwur 25 derajat Celcius), nanging ora kepenak yen adhem.
      Yen wit enom banget, rawat nganggo fungisida kanggo nyegah jamur, miturut rekomendasi pabrike.
      Pungkasane, yen iklim rada entheng, mesthine kudu ana ing njaba, supaya sinar matahari langsung.
      Yen sampeyan duwe pitakon, hubungi maneh.
      Salam!

      1.    kadal ngandika

        Aku nandur ing ngarep omahku, srengenge mesthi srengenge lan amarga meh saben dinane disiram, mula aku mung ngentekake siji utawa rong dina, lan ing Monterrey biasane biasane luwih saka 30 derajat Celcius kanthi panase. dheweke menehi saran supaya aku ngombe kaping pindho saben dina lan nggawe pupuk sing dakkarepake yen ora masalah

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo maneh, Lizeth 🙂

          Mbanyoni kaping pindho saben dina iku kakehan. Dheweke seneng asor banget, nanging sampeyan kudu ngindhari yen landasan kasebut bakal dibanjiri, yen oyod bisa bosok. Saka pengalamanku dhewe, aku ngandhani manawa tanduran iki tahan 4 irigasi mingguan (sedina ya ora, liyane) kanthi suhu antara 20 lan 37 derajat Celcius.

          Pupuk, ya, nanging pelepasan alami lan alon luwih apik, kayata casting cacing. Scoop sakepel utawa loro sing kasebar ing saubenge kayu, banjur siram. Sampeyan bisa miwiti maneh sawise rong utawa telung wulan.
          Nanging, yen sampeyan wis mung setaun, kemungkinane mung kanggo nyetel panas. Yen sampeyan ndeleng manawa cabang asring tiba, jaga saka srengenge langsung nganti suhu sithik mudhun.

          Lan, kanggo nutupi kabeh ngarep, apa sampeyan wis mriksa manawa ana bug ing godhong? Kanggo nyegah, ora bakal nyemprot karo minyak Neem; Kanthi cara iki sampeyan bakal njamin supaya ora ana aphids utawa mealybugs sing pengin ngrusak wit sampeyan.

          Salam lan akhir minggu sing apik!

  12.   Ana ngandika

    Apa sampeyan bisa nggawe utawa njupuk sikut udara saka flamboyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Ya, mesthine, ing musim semi (wulan April utawa Mei yen sampeyan ana ing belahan langit sisih lor). Kanthi cuttex, sampeyan bisa ngasorake cabang sing kandel, dawane diameter 3cm, rada lan impregnate area kasebut kanthi hormon rooting sadurunge ditutupi nganggo kantong plastik warna peteng (luwih ireng).
      Salam!

      1.    Ana ngandika

        Ok, matur nuwun, aku ora bisa nemokake cara nuduhake foto sing lagi wae diwiwiti winih flamboyan lan mung 36 jam lagi arep ngrusak wiji ijo. Aku manggon ing Puebla Mexico

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Matur nuwun Foto mung bisa dikirim liwat email utawa liwat kaca Gardening On ing Facebook utawa Twitter. Oalah, sugeng !! Tambahake fungisida sithik, kayata tembaga, mula jamur ora bisa nyebabake. Organisme kasebut akeh ngrusak bibit, amarga bisa mateni sajrone pirang-pirang dina. Salam 🙂

  13.   Guadalupe ngandika

    HELLO, AKU Duwe SIJI ING PATIO GOLEKU LAN CANTIK APA GARIS KANGGO KANGGO LAN KANGGO TANPA ALASAN APRENE ORA KANG GOLEK ANE Amarga wis umure telung puluh taun sing ditanam ing kana lan isih ora ana ing jaman iki. , KUNING KUNCI LAN SOPO NAMPAK BISA NGOMONGKE AKU NGANGGO Q MATI lan Q IKU KABEH GOLEK OPO SISI LAN BISA NENG KUNCI ROSIKULOUS KAMU TRESNE DIAWI KANG SEJARAH ING URIP KAMU ... MOHO TULUNGGA KANGGO NGAKAK LAKU ORA KENE MATI.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guadalupe.
      Nuwun sewu banget marang kedadeyan wit sampeyan. Flamboyan kasebut duwe umur umure udakara 60 taun, mula apa sing kedadeyan aneh. Apa ana sing luwih panas utawa adhem tinimbang biasane ing wilayah sampeyan? Aku takon amarga ana tanduran sing wis suwe ditandur ing papan sing padha, yen setaun suhune tetep akeh (utawa sithik) nganti pirang-pirang dina suwene tinimbang umume, wit kasebut, ora adaptasi karo kondhisi anyar iki, ilang godhong.

      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Priksa manawa sisih ngisor lan sisih ndhuwur godhonge sehat, lan batang kasebut ora duwe perforasi aneh. Apa saiki wis dipotong? Yen mangkono, apa wis nambani tempel obat?

      Wiwit awal, aku nyaranake supaya irigasi sabanjure sampeyan nganggo fungisida kimia, miturut rekomendasi pabrike. Jamur minangka oportunis sing ora bakal ragu-ragu njupuk kauntungan kesehatan flamboyan kanggo cilaka, mula fungisida penting kanggo nyegah kedadeyan kasebut.

      Dadi, ora mokal yen tresna marang tetanduran, luwih-luwih yen sampeyan wis nuduhake pirang-pirang taun suwene.

      Yen sampeyan duwe pitakon, hubungi maneh.

      Salam, lan semangat.

  14.   Mario Cantu ngandika

    Halo, aku duwe 2 flamboyan ing omah lan salah sijine, sing paling enom duwe pirang-pirang dina godhong dilipat, taun kepungkur ana kedadeyan sing padha karo flamboyan kaping telu lan garing sawise 4 utawa 5 wulan ing kahanan kasebut. Aku ora pengin iki kedadeyan ing flamboyan nomer loro iki, apa sing dadi sebab? Apa sing kudu aku lakoni kanggo ngindhari? Thanks in advance kanggo saran.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mario.
      Apa sampeyan wis golek wabah? Ana serangga sing ninggalake kaya madu ing sisih ngisor godhong, nggawe katon ditekuk suwe-suwe. Sembarang insektisida sing duwe Chlorpyrifos minangka bahan aktif bakal nggawe sampeyan apik.

      Omongane, umure pira? Yen umure isih enom banget, bisa uga nandhang penyakit jamur, mula dianjurake kanggo nggunakake produk jamur.

      A Salam.

      1.    Mario Cantu ngandika

        Thanks Monica kanggo jawaban sampeyan.
        Aku pitutur marang kowe, wit iki umure udakara 3 taun ditandur ing lemah lan udakara 3 taun ing pot minangka bonsai, amarga ing pot sing lair iku cilik banget lan ora ngidini tuwuh, sawise kita transplor menyang lemah iki tuwuh kanthi normal, nanging ing taun iki nuduhake kondhisi godhong lempitan, ing taun iki musim panas saya parah banget amarga panase lan mikir yen nandhang stres panas, saya asring mbanyoni saben 1 utawa 2 dina gumantung karo suhu sing mundhak dadi 39 ° C utawa 40 ° C nanging ora katon yen nambah, apa sampeyan menehi saran supaya irigasi dikurangi saben 2 dina? Akhir-akhir iki duwe godhong kuning sing pungkasane rontog.
        Apa fungisida sing bisa digunakake lan kepiye cara paling apik nggunakake?
        Matur suwun saran lan salam.

  15.   Monica Sanchez ngandika

    Halo maneh Mario.
    Yen iki pertama kaline ngatasi suhu sing dhuwur, mula ya stres panas. Sanajan ngono, ing kasus kasebut, sanajan frekuensi irigasi kudu ditambah, menehi banyu saben dina bisa luwih mbebayani tinimbang nguntungake. Rekomendasi sampeyan supaya sampeyan banyu saben 2 dina, lan lebokake fungisida cairan spektrum sing wiyar kanggo nyegah jamur, miturut rekomendasi ing wadhah kasebut.
    Salam!

  16.   edgar ngandika

    Kepiye aku bisa nggawe wit tuwuh utawa tuwuh oyot ing sisih yen ora mudhun kanggo nyegah aku narik tembok utawa pagerku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Edgar.
      Cara sing efektif supaya oyot tuwuh luwih murah yaiku matesi penyiraman. Kurangi frekuensi penyiraman, mula sampeyan bakal meksa oyot kudu luwih jero kanggo nggoleki kelembapan.
      A Salam.

  17.   leonor carvajal ngandika

    Ing wektu apa sawise germinasi, wit sing apik iki tuwuh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Leonor.
      Kurang luwih, flamboyan tuwuh 50cm saben taun.
      Salam, nuwun sewu amarga telat anggone nanggapi.

  18.   Gusti Yesus ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa aku bisa nandur framboyan ing kebonku sing mung 3 meter ing ngarepe kamar sing madhep dalan? Apa sampeyan bisa nandur ing tengah samodra 1.5 meter saka tembok? Utawa, apa wit sing sampeyan saranake sing duwe warna banget lan ora agresif karo oyot. Aku manggon ing Monterrey NL lan kita meh kabeh luwih saka 30 derajat lan srengenge tekane sedina muput. Matur nuwun

  19.   Monica Sanchez ngandika

    Halo Yesus.
    Flamboyan bakal nyebabake sampeyan masalah. Luwih becik nyaranake wit buah, utawa Feijoa sellowiana.
    A Salam.

  20.   Gusti Yesus ngandika

    Aku kelalen ngomong yen aku pengin framboyan menehi iyub-iyub lan cabang-cabange tuwuh dadi gedhe lan aku ora nutupi adol sing ana ing ngarepe wit sing arep dituju. Matur suwun banget amarga wis menehi wektu kanggo nanggapi Monica 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Yesus.
      Nanging, flamboyan kasebut duwe oyot sing invasif, sing bisa ngangkat utawa malah ngrusak pipa lan / utawa lemah. Wit-witan sing dakkandhakake wingi bisa dipotong kaya sing disenengi, ing musim gugur utawa ing pungkasan mangsa.
      Salam 🙂.

  21.   dashy ngandika

    Halo Monica. Apa panggunaan komersial sing diwenehake kanggo tanduran iki lan apa panggunaan ekologis sing bisa diwenehake? Iki minangka tugas bayi. Matur suwun dhisik.

  22.   Monica Sanchez ngandika

    Hai Dashy.
    Flamboyan minangka wit sing nyerep karbon dioksida akeh. Iki minangka tanduran sing ditandur kanthi hias banget, nanging ing Karibia, suku-suku pribumi uga nggunakake polong kanthi wiji minangka maraca, lan ing Argentina digunakake minangka panganan kanggo ternak.
    A Salam.

  23.   AZENETH ngandika

    HELLO, AKU SAKING MONTERREY, Duwe FLAMBOYANE 6 TAHUN WIS NGANGGO Woh 2NI, Nanging ISI KANGGO BLACK, APA KANGGO AKU LAKON KANGGO NGARAPI WANGKU

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Azeneth.
      Gosok batang wit nganggo lemon, lan delengen apa ana serangga ing godhong kasebut. Biasane, yen ana semut, amarga aphid wis ana ing tanduran.
      Yen ana, tuku insektisida sing ngemot chlorpyrifos utawa imidacloprid kanggo mateni. Tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut, lan aja lali nganggo sarung tangan sadurunge ngetrapake produk.
      A Salam.

      1.    AZENETH ngandika

        Matur suwun

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Kanggo sampeyan 🙂

  24.   Fernando Galvan ngandika

    Hai Monica, muga-muga sampeyan bisa nemokake sing paling apik, aku pengin mratelakake panemume. Apa sing kedadeyan yaiku aku nandur flamboyan 1.5 meter saka pipa bensin, saiki wit cilik udakara rong meter nanging batange isih isih cilik lan batange udakara ora nganti rong cm. Pitakonku yaiku apa bisa mengaruhi pipa kasebut. Matur suwun sadurunge, salam ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Sayange bisa mengaruhi pipa. Saiki dheweke isih enom, aku nyaranake ngganti situse. Pilihan liyane yaiku ngombe banyu kadang-kadang, yaiku ngilangi rasa ngelak sithik, sanajan iki ora njamin manawa mbesuk oyot bisa tekan.
      A Salam.

  25.   Juan Carlos ngandika

    Aku duwe Wit Whiteberry sing pengin ditransfer. Yen ora bisa, dakkethok.
    Dhasar udakara udakara 12 cm lan dhuwure udakara 12 utawa 15 meter. Yen ngilangi mokal, kepiye cara paling ora bisa disimpen? Wenehi woh barbara!
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo pitulung sampeyan!

  26.   Monica Sanchez ngandika

    Hello Juan Carlos
    Mulberry sampeyan amba banget supaya ora bisa ngasilake kanthi minimal jaminan, amarga oyod kasebut bisa uga tuwuh akeh. Sampeyan bisa nyoba nggawe parit ing saubenge wit paling sethithik sak meter, lan nyoba nyopot, lan sampeyan uga kudu nyuda dhuwur tanduran, nganti maksimal 3m. Wit mulberry tahan banget, nanging sanajan sampeyan bisa ngatur kanthi bal bal ROOT sing apik, aku ora bisa njamin manawa bakal urip.

    Salah sawijining pilihan yaiku nggawe potongan ing pungkasan mangsa salju. Sampeyan mung kudu ngilangi sawetara cabang lan nyuntikake dhasar karo hormon rooting. Tandur ing landasan keropos (perlite, umpamane), lan banyu sawetara wektu kanggo njaga tingkat asor.

    Sampeyan uga bisa nindakake lapisan udara, kaya sing dijelasake ing artikel iki. http://www.jardineriaon.com/multiplicacion-de-arboles-y-plantas-acodo-aereo.html

    Salam, lan semoga sukses.

  27.   Verónica ngandika

    Hai Monica, sugeng enjang

    Aku pengin ngerti wulan sing paling apik kanggo nyemprotake flamboyanku, aku nandur setaun kepungkur lan udakara 3 mnt durung kembang nanging gedhe lan tuwuh loro tangan kenthel saliyane batang tengah sing wis dakwaca Aku kudu ngethok limpa kasebut supaya trunk unik lan bentuk jamur dadi vdd nggawe aku nuwun sewu katon rwaning banget nanging yen sampeyan menehi saran, aku bakal nindakake, wulan apa sing paling apik kanggo dipotong? Matur salaman

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Pruning mung perlu yen pengin wit duwe wujud tartamtu, utawa yen ana cabang sing repot. Dadi, yen sampeyan seneng flamboyan nalika tuwuh, saran saya ora bisa 🙂.
      A Salam.

  28.   Verónica ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo tanggepan Monica, aku wis maca pungkasan .. Aku saiki bisa, muga-muga menehi bentuk payung utawa jamur lan aku njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa bakal mbuwang godhong, dadi ing taun kapisan tuwuh saya gedhe saya nandur 40 cm lan wis duwe 3 mt sajrone setaun, mula sedhih banget, nanging muga-muga bisa terus tuwuh lan duwe bentuk sing dikarepake uga bisa nguatake batang pusat .. Matur suwun sanget kanggo saran.
    Aku seneng maca sampeyan, salam saka Mty

  29.   Verónica ngandika

    Pitakon liyane .... Cabang sing dak potong yaiku
    Suket banget ... Apa sampeyan mikir aku bisa nggunakake maneh minangka pruning supaya aku bisa menehi loro wit liyane?
    Thanks maneh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo maneh, Veronica 🙂.
      Ya, mesthine sampeyan bisa nandur ing pot kanthi landasan poros (gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha, kayata). Mesthi wae sampeyan prune pring, mung kari nganggo 2 cabang nganggo godhonge dhewe-dhewe. Kanthi cara iki, dheweke bakal njupuk kauntungan saka energi sing ditinggalake kanggo ngetokake oyot.
      Muga-muga sukses!

  30.   Verónica ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban lan saran Monica, sampeyan apikan banget lan cepet banget nanggapi ... Lan pandhuan sampeyan apik banget .. Semalat

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

      1.    Gonzalo Rodríguez Ramírez ngandika

        Hai Monica, aku kepengin ngerti manawa kembang flamboyan dikunjungi hummingbirds utawa kupu-kupu.
        Matur nuwun kanthi sanget, salam
        Gonzalo.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Gonzalo.
          Burung hummingbird bakal ngomong ya, kupu-kupu sing ora dakkandhani.
          A Salam.

  31.   Lizbeth ngandika

    Halo, flamboyanku, umure wis 4 taun, siji lagi miwiti nyelehake godhonge kuning? Dheweke wis ngeculake kabeh lan sing liyane uga nempatake kaya mengkene, apa sing bisa kedadeyan bisa ditulungi

  32.   Monica Sanchez ngandika

    Hai Lizbeth.
    Apa luwih adhem utawa luwih panas tinimbang biasane? Mbok manawa dheweke wis disiram luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, utawa kurang banyu. Apa sampeyan wis ndeleng godhong kanggo ndeleng manawa ana serangga? Yen ngono, ora bakal lara yen ditrapake nganggo insektisida spektrum sing wiyar.
    A Salam.

    1.    Lizbeth ngandika

      Halo Monica, durung adhem banget, wiwit garing udakara rong wulan kepungkur lan ora ana godhong, ana tanggane ngethok tutup tangane ✋, uga ora nate tumindak ala, banjur ing kana ana pirang-pirang hujan es, sawise ing kana wiwit garing. Nanging aku ora ngerti apa sebabe sing nyebabake garing, wit ku sing liyane diwiwiti kanthi gejala sing padha, sing dakkerteni aneh yen kulitane wiwit garing lan metu nalika recine

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Lizbeth.
        Lan, apa biasane sampeyan ana udan es ing wilayah sing sampeyanenggoni? Apa wong flamboyan ngalami sadurunge? Minangka priori, aku arep ngandhani manawa kedadeyan meteorologi kasebut bisa uga nyebabake kesehatan wit-witan saiki, amarga regia Delonix ora tahan suhu ing ngisor nol kajaba spesimen sing diwasa lan aklimatisasi.

        Kemungkinan liyane yaiku yen dheweke kekurangan banyu utawa kompos ing sawetara titik, lan wis ringkih amarga serangga oportunistik.

        Rekomendasi sampeyan supaya sampeyan nambani kabeh spesimen kanthi fungisida (spektrum sing wiyar). Yen ngono, ora bakal nglarani sampeyan nglindhungi karo plastik omah kaca nganti risiko frost wis kliwat, amarga sanajan wis ngalami suhu sithik ing acara liyane, saiki kesehatane ora padha.

        Yen godhonge tiba, biasane lumayan, amarga adhem. Nanging sampeyan kudu ngawasi dheweke lan, ing ndhuwur kabeh, lindhungi supaya ora dadi tambah parah.

  33.   Sam ngandika

    Halo, pitakonku ing ngisor iki, aku duwe loro flamboyan, kanthi jarak udakara 1 meter ing antarane saben bagasi, suwene wis pirang-pirang taun, lan kahanane isih apik banget, pirang-pirang minggu kepungkur ibuku ngerteni aku minangka titik ireng utawa putih, lan wiwit iku wis mbuwang resin akeh, godhong ing ngisor dalan saya direndhem, aku wedi yen mati amarga wit-witan sing ditresnani kulawarga, apa perawatan sing bisa dakwenehake supaya ora ilang iku? Amarga wit kasebut amba banget. Matur nuwun

  34.   Monica Sanchez ngandika

    Halo Sam.
    Goleki fungisida sing ngemot tembaga, lan lebokake menyang log, cabang, lan godhong. Baleni perawatan saben telung minggu. Iki kudu ngatasi masalah kasebut, nanging yen ora, tulis maneh maneh lan kita bakal nemokake solusi liyane.
    Muga-muga sukses!

  35.   Matias ngandika

    Halo, dakkandhani yen aku wiwit germin wiji flamboyan lan dilebokake ing pot lan ing 3 minggu diwiwiti nganggo batang ing tingkat lemah sumbu ireng. Banjur tanduran wiwit bosok banjur mati, aku ora ngerti kenapa kedadeyan kasebut bakal kelakon? Aku wis nyoba pirang-pirang wiji lan kedadeyan sing padha. Aku nandur winih ing pot sing bakal germinates lan sawise 3 minggu mati amarga batang lan ujung godhonge wiwit ireng lan ing endi tuwuh uga dadi ireng! Amarga bakal dadi solusine, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Matias.
      Saka sing sampeyan pratelakake, tanduran kasebut mesthi kena jamur Phytophtora. Kanggo nyegah iki, sampeyan kudu ngetrapake fungisida nalika nyebar wiji, lan baleni perawatan saben 15 dina kanthi instruksi sing ditemtokake ing paket kasebut.
      Dadi pancen ora bakal kelakon maneh 🙂.
      A Salam.

  36.   ANAHI ngandika

    HELLO MONICA SING Duwe FLAMBOYAN 5 TILU TAUN IKU ORA NGANGGO SPESIFIKASI ING LORO. Apa KANGGO MUNGKIN TRANSPLANI KANG MASJOT JALUR?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Anahi.
      Yo bener. Dheweke bisa disimpen ing pot nganti pirang-pirang taun, sanajan kabeh urip nalika dipotong. Disaranake sampeyan lebokake ing panci sing jembar lan jero, mula luwih becik.
      A Salam.

  37.   Laura ngandika

    Halo Monica! Aku saka Argentina Buenos Aires. Aku duwe flamboyan pot sawetara taun kepungkur, aku pengin nandur ing sisih ngisor omahku, nanging aku ora wani amarga pangembangane, dheweke kandha yen sampeyan bisa nggawe sumur kanthi alun-alun meter lan lebokake styrofoam ing pinggir supaya oyot mudhun lan ora bakal ngrusak pondasi utawa pipa, lsp. Apa sampeyan duwe ide yen cara iki bisa digunakake? Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Laura.
      Kaya sing dak ngerteni, styrofoam pungkasane saya asor, mula saya nyaranake sampeyan supaya alangi anti-rhizome (biasane digunakake kanggo ngontrol tuwuhing pring) ing papane.
      Nanging, tandurake supaya adoh saka omah supaya bisa ngindhari masalah mbesuk.
      Salam 🙂.

  38.   laura ngandika

    Matur suwun sanget Monica !!!! Kabeh sing paling apik!

  39.   Feli ngandika

    Halo Aku seneng bisa nandur kembang ing kebon mburi omahku, cedhak karo sendhang. Aku manggon ing Florida Tengah lan mangsa mongso durung nate ana ing sangisoré 20 derajat. Apa sampeyan mikir manawa flamboyan, abang utawa kuning, bisa tuwuh ing kene?

    1.    Juan Carlos ngandika

      Aku manggon ing Teluk Tampa, aku duwe 7 ditandur ing lemah suwene rong taun, lan 5 ing pot kurang saka setaun, lan aku ora duwe
      masalah Sampeyan kudu ngurus nalika isih enom.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Wigati
        Kanthi suhu kasebut, sampeyan bisa tuwuh flamboyan tanpa masalah 🙂.
        Greetings.

  40.   Francisco Javier Alvarez Gomez ngandika

    Halo sugeng siang. Aku mung pengin ngerti apa sampeyan bisa menehi tanduran. kanggo reforest unit olahraga. ing ejido, kotamadya Salto de Agua maju.
    Nyedhiyakake nomer kula lan aku bakal kontak langsung.

  41.   Mariana ngandika

    hai aku saka venezuela. Aku wis ndeleng sawetara salinan ing wilayahku, kabeh apik banget. Aku udakara 10 tuwuh ing pot, aku nandur 2 ing lemah, nanging sawise 1 taun tanpa kakehan, mula bakal garing, dakkira ora bakal thukul, aku wedi nandur luwih akeh lan uga bakal kelangan, aku ngerti. padha duwe oyot sing kuwat nanging lemah iki angel banget, apa bisa mati amarga atose bumi lan keluwihane srengenge? Apa sing bisa daklakoni supaya wong liya sing ora dakpateni uga ora pati akeh? Kepiye yen aku nyebar langsung ing lemah, apa bakal luwih adaptasi karo cuaca sing ora apik? Suhu ing Zulia, suhune panas banget, biasane saka 34 nganti 36 derajat

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mariana.
      Ya, iku bisa dadi sebab matine 2 flamboyan sampeyan. Rekomendasi sampeyan, yen bisa, nggawe bolongan tanduran jero 1 m lan dicampur karo gambut ireng sing dicampur karo perlite. Nanging yen angel banget, sampeyan bisa nyoba nyebar wiji sing thukul langsung ing lemah. Sing ana ing pot sampeyan mesthi bisa prune supaya cilik.
      A Salam.

  42.   Juan Carlos ngandika

    Hai Monica, aku nyoba anthill ing dhasar salah sawijining flamboyan pertengahan sing godhonge dadi peteng banget dibandhingake karo 5 liyane sing ana ing ngarep omah. Udakara udakara 1,6 m.
    Gunakake organofosforat, Bifenthrin.
    Aku ora weruh wabah anyar mbandhingake karo wong liya ... Apa aku kudu lampus utawa bakal pulih?
    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Juan Carlos
      Semut bisa nggawe tanduran cukup ringkih, nanging angel banget mateni. Saran kula supaya sampeyan ngobati serangga sing ngemot Chlorpyrifos; kanthi cara iki, sajrone wulan, maksimal loro, wit bakal ngasilake godhong sing ijo lan sehat.
      Good luck.

      1.    Juan Carlos ngandika

        Matur nuwun sanget!

  43.   paola ngandika

    Halo Monica. Aku wedi karo flamboyan 50 cm ing pot. Sepira umure kudu ditransfer menyang lemah lan ing wektu pinten taun, kanthi mempertimbangkan manawa panggonanku, Buenos Aires, Argentina, adhem ing mangsa adhem.
    gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo paola.
      Kanthi dhuwur sampeyan wis bisa nyelehake ing lemah tanpa masalah 🙂, nanging sampeyan kudu eling yen ora ndhukung suhu ing ngisor 0ºC. Wektu sing cocog kanggo tanduran yaiku musim semi.
      Salam, lan selamat kanggo wit sampeyan!

  44.   Ismael ngandika

    Halo, aku duwe salah sawijining wit kasebut lan ing musim salju, cabang isih ireng lan garing terus, ing wayah awan menehi iyub-iyub, tanggaku duwe 2 wit lan ora ana sing garing utawa ilang kabeh godhong kaya aku, apa bisa Aku iya

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ismael.
      Dheweke bisa uga ora nampa perawatan sing padha. Pupuk karo pupuk organik (kayata guano, kayata) wiwit musim semi nganti musim gugur lan mula bakal sehat lan kuwat ing musim salju, sing bakal bisa diatasi tanpa ilang godhong.
      Sampeyan uga penting banyu asring nalika banyu luwih anget, 4-5 kali seminggu.
      Salam 🙂.

  45.   Jacqueline ngandika

    Apa wit kasebut bisa tuwuh ing peternakan kanthi suhu 100 ° F?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jacqueline.
      Ora masalah, nanging sering disiram supaya ora garing 🙂
      A Salam.

  46.   priskila ngandika

    Halo Monica. Aku saka Buenos Aires, Argentina. Bojoku nggawa wiji flamboyan saka Kuba, sing kita germin lan saiki kita duwe pot pot pot sing apik sing dhuwuré 30 cm lan dhiameter dawane 50 cm.
    Kita pengin ngerti manawa bisa ditransplantasikan menyang pot sing luwih gedhe. Yen ana stasiun sing disenengi. Lan nalika digawa menyang dharatan.
    Uga sawetara godhong saka sisih ngisor, nyedhaki gedhe, dadi kuning banjur tiba. Sisane ijo banget. Iki biasane? Yen sampeyan bisa menehi pendapat, kita bakal ngucapake matur nuwun banget.
    Sambutan tresno.
    Priscila - Juan Carlos

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Priscila.
      Sugeng witmu 🙂
      Sampeyan bisa pindhah menyang pot sing luwih gedhe yen oyot tuwuh metu saka bolongan got, ing musim semi.
      Saka sing dietung godhong ngisor, ya umume. Oalah, yen sampeyan duwe ing wilayah sing suryo srengenge langsung nanging mung sawetara jam, aku saranake sampeyan pindhah menyang lokasi liya supaya srengenge bisa langsung srengenge saben dina.
      A Salam.

      1.    Priskila ngandika

        Halo Monica. Kita matur nuwun kanthi cepet nanggepi sampeyan.
        Kita bakal miwiti musim gugur lan dina ora kepenak banget. Lan malah kurang ing musim salju.
        Apa kita kudu ngati-ati supaya wit ora kena pengaruh ing dina adhem lan es?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Ora ana apa-apa, iku sing kita karepake 🙂.
          Yen ana embun-embunan, ya. Flamboyan ora bisa tahan adhem, mula saranake supaya suhu maksimal mudhun ing ngisor 10ºC, lindhungi. Yen suhu minimal ing musim salju ora mudhun ing ngisor -2ºC, cukup bakal dibungkus nganggo plastik transparan; Saiki, yen luwih adhem, luwih becik dilebokake ing njero omah, lan gawe omah kaca mini kanthi botol 5l (nggawe bolongan cilik supaya udhara bisa diperbarui).
          A Salam.

  47.   Juan Carlos ngandika

    Sawetara wektu kepungkur, aku menehi komentar salah sawijining 7 flamboyan sing nyoba, lan aku wiwit ngerti godhonge saya peteng.
    Perusahaan kasebut ujar manawa ora bisa mengaruhi wit kasebut, nanging godhonge ilang kabeh.
    Kepiye aku ngerti yen dheweke isih urip utawa bakal mari?
    Sing liyane ora kelangan godhong ing mangsa adhem, dheweke katon luwih tipis ...
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Juan Carlos
      Kanggo ngerteni manawa isih urip utawa ora, coret sethithik: yen ijo, mula isih bisa urip.
      Sprinkle awu ing sacedhake balok kanggo ngusir semut, lan pupuk tanduran ing proses kasebut.
      Pilihan liyane yaiku nggunakake bumi sing diatomasi, sing bakal sampeyan adol ing nursery utawa toko kebon.
      A Salam.

      1.    Juan Carlos ngandika

        Gagasan apik banget! Matur suwun maneh.
        Aku kepengin weruh ing endi dheweke duwe kantor utawa praktike ...
        JC

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hello Juan Carlos
          Aku seneng banget kanggo sampeyan.
          Salam 🙂

          1.    Juan Carlos ngandika

            Saran sampeyan wis mesthi migunani, yen bisa migunani, aja ragu-ragu nulis aku; Aku minangka dokter hewan sing praktek ing Florida ... lan anyar kanggo arborikultur, dadi sampeyan bisa nggunakake apa wae sing ditawakake. Aku nggawe kewan cilik.


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Matur suwun kabeh, Juan Carlos 🙂.
            Lan, padha dakkandhakake, yen sampeyan duwe pitakon utawa masalah karo tanduran, sampeyan bisa nulis marang kita kapan sampeyan butuh.


  48.   Albert Réq Dadi Hdz ngandika

    Halo, apa ana sing menehi pitutur marang aku babagan agresif oyot Flamboyan, khususe nganti tekan endi oyot bisa tuwuh lan sepira jerone ngubur. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Albert.
      Kanggo safety, dianjurake kanggo tanduran kanthi jarak minimal 10m, yen ngono.
      Oyot umume wit jebule nganti 60cm; nanging, ana sawetara sing paling jero 2m.
      A Salam.

  49.   Emma Suarez ngandika

    Hola

    Aku duwe 4 bibit Flamboyant sing digawe saka winih. Umure lagi 6 wulan. Nganti wingi dheweke seneng lan sehat. Sadurunge bengi, wiwit godhong godhong nalika awan lan kabeh anak wadon lan pang-pangine padha asat. Aku pisah sadurunge kedadeyan. Dina iki aku teka lan telu liyane padha. Aku ora pengin dheweke mati. Aku mriksa lan ora nemu hama. Sampeyan bisa mikir penyakit apa wae sing bisa diduweni. Cuaca anget lan ora ana pangowahan suhu ing dina-dina iki. Aku ngerti yen ana sing nulungi dheweke.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ema.
      Saka sing sampeyan etung, iki minangka jamur sing nyebabake dheweke.
      Nambani nganggo fungisida spektrum sing wiyar, luwih becik cair, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      Muga-muga sukses.

  50.   Maria .. ngandika

    Pira tuwuh ing taun kapisan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Gumantung saka ukuran pot, lan kahanan sing tuwuh. Umpamane tambang saya thukul 45-50cm, ditandur ing pot 40cm ukuran gedhe.
      A Salam.

  51.   Emma ruiz ngandika

    Aku duwe kripik flamboyan umur rong setengah taun, kabeh godhonge nalika musim salju lan saiki ngeculake godhong anyar nanging nalika tuwuh saya ringkih, kuning banjur coklat lan coklat.
    Apa sing bisa aku lakoni? Aku ora pengin kelangan. Aku duwe pot ing pot gedhe.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Emma.
      Aku menehi saran supaya sampeyan nindakake perawatan anti-jamur, kanthi fungisida universal cair, lan sampeyan kudu menehi banyu sok-sok, paling ora seminggu utawa kaping pindho saben minggu. Nalika suhu wiwit mundhak, tambahake frekuensi penyiraman, nanging nyoba ngindhari penyiraman banyu.
      Muga-muga sukses.

  52.   Millie vera ngandika

    Aku nandur flamboyan biru (jacaranda) udakara 3 nganti 4 taun. Wis saya elek banget amarga cabang dawa banget diuripake lan mung duwe godhong ing pucuke. Saiki (April 2016) duwe cabang kembang, aku pengin ngerti yen sawise ngembang aku bisa prune supaya wiwit cabang lan katon kaya flamboyan normal kanthi bentuk kaya payung.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Millie.
      Jacaranda kalebu spesies sing beda karo flamboyan. Sing nomer siji yaiku Jacaranda mimosifolia, lan sing nomer loro yaiku regio Delonix.
      Ing endi wae, sampeyan bisa motong ing pungkasan mangsa utawa musim gugur. Saiki ora dianjurake amarga tanduran wis tuwuh saya gedhe.
      A Salam.

  53.   Arturo ngandika

    Halo .. Aku butuh saran sing arep ditandur jacaranda lan framboyan ing taman .. Apa sampeyan menehi saran supaya 2 wit kasebut digabung?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Arturo.
      Sampeyan bisa nandur kanthi cedhak, nanging nyaranake sampeyan supaya jarak 5m ing antarane siji lan sijine, ing ndhuwur kabeh, flamboyan bisa entuk kaca parasol sing khas.
      A Salam.

      1.    Arturo ngandika

        Matur suwun banget ... apa sampeyan duwe rekomendasi kanggo jacaranda? sawetara link ..

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Ya, iki ana link babagan perawatan jacaranda. Klik kene.
          Apik akhir minggu!

  54.   Enrique ngandika

    Monica, aku manggon ing Cuernavaca lan aku pengin nandur flamboyan ing pot. Sepira ukuran lan jero umume pot kanggo entuk wit kanthi makutha diameter 2 utawa 3 meter? Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Enrique.
      Pancen angel dingerteni, nanging aku ngetung yen ing jero pot 50cm lan ambane padha, sampeyan bisa entuk flamboyan sing apik banget.
      A Salam.

  55.   mlumpat ngandika

    Halo, aku duwe flamboyan patang taun, aku ngenteni nalika mekar, wis dak pupuk, dak siram saben dina kaping telu ing mangsa panas, cukup lemah, udakara udakara 4 meter, saben taun Owahi godhonge, nanging saka kana ora kedadeyan, apa maneh sing bisa daklakoni? Aku seneng saran sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo lupillo.
      Kadhangkala dheweke bisa suwe suwe mekar. Aku pitutur marang kowe, aku uga duwe wit sing tuwuh kanthi cepet, sing kudune saiki wis kembang, nanging durung rampung sawise 7 taun wiwit germinal.
      Nanging tetep jaga kaya saiki, lan mengko bakal cepet berkembang 🙂.
      A Salam.

      1.    Juan Carlos ngandika

        Aku duwe 7 ditandur ing saben lahan udakara 1,80 m. Aku mulet ing sacedhake kayu, dhuwure 2 nganti 3 cm saka kayu kasebut.
        Dheweke ngasilake pupuk 10-10-10 saben wulan saiki, semprotan kanggo godhong lan mineral minor ing lemah.
        Aku kepengin weruh apa ora bakal ngganggu panyerepan aditif iki ...
        Juan Carlos

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hello Juan Carlos
          Ora, ora bakal ngganggu, aja padha sumelang 🙂. Mulching pancen njaga kelembapan, nanging tanduran bisa nyedhot mineral saka kompos sing diwenehake tanpa masalah.
          A Salam.

          1.    Juan Carlos ngandika

            Gracias!


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Kanggo sampeyan 🙂


  56.   antonio ngandika

    Halo Monica, pitakonanku yaiku: Aku duwe fraboyan udakara. 2 taun aku urip ing Nuevo Leon, Meksiko, suhune 30 ° Celcius, wiwitane subur banget godhong-godhongan sing digawe shade nanging 6 wulan saiki nalika godhong anyar wiwit metu, godhonge sithik banget sing meh ora menehi, aku wis pruned sethitik liyane saka cabang sing aku ora ngerti apa nanging aku pengin saran sampeyan. Matur nuwun kanthi rumiyin, salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Antonio.
      Suwene iki sampeyan prune? Bisa uga amarga sampeyan isih pulih. Ing kasus apa wae, aku nyaranake pupuk karo pupuk organik, kayata guano, sing efek cepet. Kanthi cara iki, wit bakal ngetokake godhong anyar lan, suwe-suwe, bakal katon subur maneh.
      A Salam.

  57.   Claudia ngandika

    Sugeng enjing, kita duwe flanboyant ing teras omah, kita lagi anyar ing kene. Aku seneng banget, nanging aku rumangsa sedhih banget lan aku wis ngerteni sawetara potongan horisontal ing batange sing nempel saka zat caket. Aku pengin ngerti apa penyakit lan carane bisa diobati, matur nuwun kanthi sanget. Kita ana ing Florida cedhak Fortlauderdale.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Katoné flamboyan kasebut sengaja disengaja, utawa kanthi nalar serangga banget. Nalika sampeyan ngethok, normal yen resin bakal metu, nanging bakal cepet mari lan mula wae. Nanging yen katon rada sedhih, kaya sing sampeyan ujarake, bisa uga serangga utawa jamur nggunakake tatu kasebut kanggo mlebu lan ngrusak.
      Aku nyaranake sampeyan supaya wit bisa ndeleng manawa sampeyan ndeleng jinis serangga, lan yen ana, gunakake nganggo insektisida sistemik spektrum sing jembar, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut.
      Saliyane, yen ora ana tandha-tandha hama, banjur rawat nganggo fungisida sistemik, uga tindakake pandhuane. Produk iki bakal mateni jamur.
      A Salam.

  58.   jimmy ngandika

    Aku duwe, isih enom banget, nanging aku seneng banget, bisa tuwuh, muga-muga bisa ndeleng kanthi gedhe lan kembang-kembang sing apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai jimmy.
      Ya, suwe-suwe mesthi bakal dadi wit sing luar biasa 🙂
      A Salam.

  59.   Gambar placeholder Marcela Flores ngandika

    Hai Monica, apa sampeyan duwe komentar babagan nggawe bonsai framboyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Marcela.
      Flamboyan minangka wit sing bisa digunakake bonsai. Kanggo nindakake iki, kudu diidini tuwuh kanthi cepet ing pot sing jembaré luwih jero tinimbang pirang-pirang taun, lan nalika kandhange paling sethithik 2cm, oyot bakal dipotong sithik (ora luwih saka 3cm ), lan bakal ditandur ing pot sing rada cethek (20cm).
      Ing taun candhake, dicopot saka pot lan oyot ditutup maneh, wektu iki 5cm, lan ditandur ing pot cethek (15cm).

      Mengko, ing taun katelu, bisa ditandur ing tray bonsai, menehi gaya shakkan (rada miring), utawa chokkan (vertikal resmi).

      A Salam.

  60.   Eugenia ngandika

    Halo Monica,
    Aku sijine wiji tabachín (flamboyan) kanggo germin seminggu kepungkur lan tanduran cilik wis wiwit tuwuh. Pitakonku, kanggo nandur, ing posisi apa aku kudu nyebar wiji ing lemah. Horisontal utawa vertikal (lan yen mangkono, apa titik nalika tanduran wiwit mudhun utawa munggah?
    Thanks in advance

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Eugenia.
      Kaping pisanan, sugeng 🙂
      Lan mangsuli pitakon sampeyan: wiji luwih becik diselehake, yaiku, kanthi horisontal, ditutupi substrat cilik (cukup supaya ora bisa dideleng).
      Mangkono, disaranake nambahake bubuk bubuk fungisida kanggo nyegah jamur supaya ora rusak.
      A Salam.

  61.   Juani Gamez ngandika

    Halo, aku duwe wit, umure wis 3 taun, nanging isi bintik-bintik putih, apa sing bisa aku lakoni? Aku bakal ngrewangi pitulung sampeyan, aku tresna marang wit, kanthi cepet, matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Juany.
      Titik putih ing flamboyan biasane katon saka banyu jebule. Aku nyaranake mbanyoni kaping 3-4 kaping seminggu ing mangsa panas, lan 1 utawa 2 saben pitung dina suwene taun.
      Kajaba iku, sampeyan uga kudu ngobati jamur, kanthi fungisida sistemik spektrum sing jembar.
      A Salam.

  62.   Juan Carlos ngandika

    Transplantasi kasebut Luwih becik ditindakake nalika musim salju nalika turu »utawa musim semi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Juan Carlos
      Luwih becik ditindakake sadurunge tuwuh maneh, ing wiwitan musim semi.
      A Salam.

  63.   Veronica lopez ngandika

    Halo, dina sing apik, aku saka MTY. Aku duwe wit lan isih duwe 9 wulan lan garing kurang saka seminggu aku duwe kerikil, aku sijine minangka ornamen lan aku weruh wiwit garing aku nyelehake amarga wis garing aku ngethok cabang sing wis garing nanging saben dina saya garing lan aku ora ngerti sebabe aku mriksa yen truk wis ora ijo maneh, kebak biji coklat , kabeh lan tangga teparo duwe siji lan dheweke uga duwe. Kedadeyan padha karo aku, aku ora pengin dadi garing, apa sampeyan bisa nuntun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Aku nyaranake sampeyan ngobati fungisida spektrum sing akeh. Ana sing apik banget sing diarani Fosetil-Al, aku ora ngerti yen dipasarake ing kana; Yen sampeyan ora bisa nemokake, fungisida spektrum luas universal bakal ditindakake. Tindakake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      Muga-muga sukses.

  64.   Dayan ngandika

    Ing omahku duwe umur 30 taun, masalah amarga logistik ora ditandur ing sacedhake omah lan saiki retak tembok, kepiye aku bisa ngerti kira-kira oyot kasebut

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Dayan.
      Sampeyan bisa ngerti sepira suwene oyot kasebut kanthi ngitung jarak wit sing ditandur, lan dununge dununge. Ing meter kasebut, sampeyan kudu nambah luwih saka 3-4m, amarga biasane nalika wiwit break, amarga ora mung cukup jero, nanging ing wektu sing padha saya kenthel.
      Nanging ngerti tenan angel 🙁

  65.   marina de ortega ngandika

    Aku seneng amarga ing negara saya ana sawetara, nanging ing kene jarene Acacia, aku ora ngerti sebabe. Salam saka Panama. Aku wis duwe wiji flanboyan ing pot. Muga-muga lan dheweke wis lair, saya kuwatir.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Untunge, Marina 🙂

  66.   Angeles Ibanez Esteban ngandika

    Halo, aku seneng banget lan seneng karo kaca sampeyan. Aku germin wiji lan tuwuh apik banget, aku ditransfer menyang pot sing luwih gedhe lan mati. Aku germine winih kaping pindho lan ing wektu iki aku lebokake ing panci gedhe wiwit wiwitan, diametere udakara 55 cm. Wis pirang-pirang dina tuwuh, udakara udakara 55 cm. Pitakonku yaiku kudu pruned supaya duwe bentuk parasol utawa apa aku kudu tuwuh dhewe. Saiki, batang sekunder ora simetris.

    Thanks lan salam apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Malaekat.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan 🙂. Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Babagan pitakon sampeyan, flamboyan minangka wit sing ora bisa dipotong, kajaba sampeyan pengin kerja dadi bonsai. Dheweke mung bakal entuk kaca parasol.
      A Salam.

  67.   juan carlos ngandika

    Halo, informasi apik babagan flanboyan lan aku utamane kaya pitakonku, aku nemokake potongan ing dalan sing dawane 2 meter, dheweke dijupuk saka rais, kabeh karo rais sing dipotong ing endi ra wiwit luwih dhuwur lan Aku nandur, nggawa menyang omah lan ditandur, lan kudu ngurus apa? Aku njaluk tulung menehi rekomendasi, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Juan Carlos
      Kanggo saiki, aku nyaranake nglindhungi saka srengenge langsung, lebokake bolong iyub-iyub. Yen sampeyan bisa, goleki njupuk hormon rooting bubuk, lan banyu kanggo nyampur. Yen ora, alternatif sing apik yaiku nggunakake lentil (ing kene bakal nerangake kepiye). Iki bakal mbantu wit ngetokake oyot anyar.
      Banyu kaping loro kaping telu saben minggu, gumantung saka sepuhe panase, ngindhari banyu sing mbebayani.
      Yen sampeyan wis wiwit tuwuh, mula sampeyan bisa pupuk karo pupuk sing bisa ditemokake, kayata, universal, guano, utawa humus.
      Salam, lan semoga sukses 🙂

  68.   Heimar ngandika

    Untunge, kita duwe wit iki ing lokasi, nanging sayang, potensi hias ora dihargai. Aku dadi insinyur agroforestri lan mula aku kudu ningkatake implementasi wilayah ijo ing area umum. Aku duwe sawetara wiji lan aku bakal ngasilake maneh kanggo promosi panggunaan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng banget, Heimar.
      Wit kasebut minangka wit sing, yen swasana anget, sampeyan kudu nguntungake.
      Untunge 🙂

  69.   Maida Garcia Hernandez ngandika

    Aku wis bisa nggawe framboyan ing Chili nganti 50cm lan saiki ing mangsa godhonge wis garing. Aku ndeleng batang sing kuat lan malah ana siji cabang liyane. Aku nutupi ing wayah wengi, aku bakal nuruti saran sampeyan.
    Ing kene ana wit sing padha, nanging kanthi kembang lilac yaiku Jacaranda. … Makane aku ngarep-arep bisa nggayuh wit sing apik iki sing tuwuh ing Kuba. Matur nuwun kanggo nampa registrasi.
    Maida

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maida.
      Semoga sukses. Ing kahanan apa wae, Jacaranda luwih tahan adhem tinimbang flamboyan, bisa tahan es nganti -3ºC.
      Sanajan mangkono, yen suhu minimal ing wilayah sampeyan ora mudhun ing ngisor 0ºC, flamboyan bakal tuwuh tanpa masalah; sanajan mudhun nganti -1ºC, mula nglindhungi awake dhewe lan mula wae.
      Salam 🙂

  70.   Lillian ngandika

    Salam, Monica. Aku manggon ing Florida, AS lan duwe wiji Flamboyan kerdil sing dakkirim saka Puerto Rico nalika kepungkur. Apa aku kudu ngetutake rekomendasi sing padha karo Flamboyan sing tuwuh gedhe? Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lilian.
      Apa maksud sampeyan karo flamboyan kerdil? Cavesalpinia pulcherrima katon kaya flamboyan nanging sejatine ora. Kanggo germining wiji sampeyan kudu tundhuk kejut termal, yaiku, lebokake kanthi saringan- 1 detik ing banyu sing umob lan 24 jam ing banyu ing suhu kamar; banjur ditandur ing pot nalika srengenge kebak.
      A Salam.

  71.   Liz ngandika

    22: 25

    Nuwun sewu, aku mung tuku wit franboyan lan bocah-bocah sing dolanan bal-balan banjur nggegirisi banjur mbelah wit dadi loro

    apa isih saya gedhe utawa kudu tuku liyane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Liz.
      Secara prinsip bakal bisa tuwuh tanpa masalah. Cut bagean bengkok, lan lebokake tempel ing trunk sing wis ditinggalake. Siram 3 kaping seminggu, lan paling sewulan sampeyan kudu ndeleng tunas anyar sing tuwuh.
      A Salam.

  72.   nes ngandika

    Salam .nanging aku bisa nyamar dadi 3 warna (abang, kuning, biru) ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nes.
      Ya, sampeyan bisa dicangkok tanpa masalah. Nanging flamboyan biru ora ana. Iki minangka wit sing jeneng ilmiah kasebut Jacaranda mimosifolia, lan ora ana gandhengane karo flamboyan (Delonix regia).
      A Salam.

  73.   Marga ngandika

    Hai Monica, taun kepungkur aku nandur flamboyan saka wiji, loro tuwuh lan udakara rong meter, ditandur ing pot, aku seneng banget lan ngarep-arep bisa ngrembaka, matur nuwun saran, aku saka Gran Canaria

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marga.
      Rong meter wis? Kanthi setaun? Nggumunake. Tambangku umure 2 taun lan meh ora ana ukuran paling gedhe 50cm.
      Kepiye rasane swasana? 🙂
      Nanging supaya bisa berkembang, sampeyan kudu ngenteni luwih suwe. Ing iklim sampeyan padha ing 2-3 taun maneh, dheweke wis mekar.
      A Salam.

  74.   Alex ngandika

    Halo! Aku wis nemokake situs web sampeyan lan menarik banget. Aku wis nyoba kaping pirang-pirang nandur wiji Flamboyan, wiwitane thukul nanging mesthi mati, lan saiki wiji langsung bosok sadurunge germin. Wiji sing aku kumpul ing wulan September taun kepungkur, apa bisa dadi bosok amarga wis ora subur maneh? Utawa mung nggunakake fungisida ora bakal kedadeyan?
    Amarga wektu iki, aku bakal ngetutake cara sing sampeyan waca ing situs web sampeyan kanggo ndeleng manawa ana kabegjan, saiki lapisan pelindung transparan wis diwiwiti, kanggo ndeleng manawa ana kabegjan ing wektu iki ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alex.
      Jamur kasebut meh mesthi. Dheweke tetep waspada.
      Nambani nganggo fungisida sadurunge germinasi, sawise kedadeyan, lan sajrone taun pisanan urip. Sampeyan bisa nggunakake tembaga utawa belerang ing musim semi lan musim gugur, nanging nalika musim panas luwih becik nggunakake fungisida sistemik kimia.
      Muga-muga sukses.

  75.   araceli ngandika

    Halo, dina sing apik, aku pengin sedhih yen sampeyan duwe wektu kanggo kembang

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Araceli.
      Iku gumantung banget karo iklim lan cara tuwuh. Yen kondisine cocog, yaiku yen suhu tetep ing ndhuwur 20 lan 30ºC lan disiram kanthi rutin, bisa kembang ing 4 taun. Yen ora, butuh wektu luwih suwe: antara 6 lan 10.
      A Salam.

  76.   Ruth Acevedo ngandika

    Halo, aku duwe wit flamboyan sajrone seminggu panas banget nganti ngluwihi 40 derajat lan godhonge dadi kuning, banjur coklat lan pungkasane padha garing lan tiba dhewe nanging cabang-cabang kasebut katon ngliwati blowtorch kaya kembang hangus lan Sawise kabeh aku weruh, yen wit gedhe mripat cilik kaya perforasi lan saka kana metu kaya banyu cilik sing katon kaya madu lan uga sawetara cacing utawa larva metu lan ing bagasi ana sawetara serangga sing mlaku ing njaba. Aku nggosok batang wit lan katon ijo, sadurunge kabeh ing musim semi, kita bisa wit cilik banget, kajaba pruning kasebut, aku ora menehi tamba. Wit kasebut bakal nyimpen bal godhong iki.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rut.
      Sampeyan bisa menehi banyu 3-4 kaping seminggu, lan ngobati serangga sistemik, nanging aku ora ngerti manawa bakal disimpen.
      Muga-muga kabegjan lan slamet.

  77.   Yanina ngandika

    Halo, aku saka Panama, aku pengin ngerti manawa flamboyan bisa ditandur ing lapangan sing lagun. ing Panama aku durung weruh spesimen kanthi warna kuning sing ditemokake. salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.
      Ora, sayang ora. Pancen pengin akeh banyu, luwih-luwih ing musim sing paling panas, nanging ora bisa tuwuh yen tansah "sikil teles".
      Flamboyant (Delonix regia), kanthi kembang abang lan kuning, asale saka Madagaskar.
      A Salam.

  78.   Yanina ngandika

    Matur suwun wangsulan, apa sampeyan menehi saran wit kanggo papan kaya ngono, salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yanina.
      Kanggo lemah laguna, sampeyan bisa nyelehake wit awu, utawa laurel Amerika (Karel latifolia) yen lemah asem lan ora ana es.
      Uga ana liyane, kayata Taxodium distichum, nanging butuh iklim sing adhem.
      A Salam.

  79.   Julio P. ngandika

    Halo Monica, sugeng enjing, sampeyan ngerti aku manggon ing Monterrey lan pirang-pirang wulan kepungkur (meh setaun) aku nandur Flamboyan lan nganti rong minggu kepungkur godhong kuning wiwit katon, nanging aku wiwit ndeleng yen katon kaya nangis ing bagasi lan sawise iku lembaran Kuning. Apa sing bakal kedadeyan? Aku nyebar nalika kandel 4 cm lan saiki 22 cm. Aku ngombe saben dina kaping 3.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Julio.
      Sampeyan duwe foto? Yen mangkono, apa sampeyan bisa ngunggah menyang situs web tinypic utawa photoshack banjur nyalin link ing kene?
      Sejatine, aku bakal menehi pitutur marang kowe apa sing ana wit sampeyan yaiku jamur, sing diobati nganggo fungisida sistemik sing didol ing nursery. Nanging yen sampeyan bisa ngliwati foto, dakkandhani luwih becik.
      Ngomong-ngomong, sampeyan saiki lagi musim salju, iya? Suhu minimum apa sing sampeyan duwe? Aku takon iki amarga kadhang kala ana owah-owahan suhu sing tiba-tiba, utawa yen sithik banget, bisa uga nyebabake retakan ing kayu.
      A Salam.

      1.    Julio P. ngandika

        Saiki kita lagi panas. Aku nganggep amarga ana owah-owahan musim, nanging ora ana sing bisa dideleng. Godhonge garing banjur dakelingi uga ana sawetara cabang. Apa sekarat? Isine isih godhong ijo nanging sithik banget.
        matur nuwun kanggo tanggepan cepet.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hello Julio.
          Saka sing dakdeleng, flamboyan ngalami potongan aneh ing bagasi. Umume, jamur wis mlebu ing sawetara tatu lan nyerang.
          Amarga alasan iki, aku nyaranake ngobati fungisida sistemik, miturut pandhuan ing wadhah kasebut.

          Dene wit kurma, duwe mealybugs, sing diarani "Kutu San José". Dheweke diobati kanthi 40% Dimethoate.

          Salam 🙂

          1.    Julio P. ngandika

            Sugeng enjang Monica, matur nuwun kanggo tanggepan cepet. Aku wis nggunakake fungisida lan dimethoate. Elinga yen Mauricio (witku) lagi nggaringake cabang lan tiba, dheweke gundul. Uga elinga yen agul-agul ora mbukak kaya biasane. Aku kuwatir dheweke bisa uga sekarat. apa aku kudu menehi pupuk kanggo nulungi dheweke? matur nuwun lan dina sing apik.


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Hello Julio.
            Ora, tanduran sing lara ora bisa dibuahi amarga kompos bakal ngobong oyot.
            Sawise diobati, sampeyan kudu ngenteni lan menehi reaksi.
            A Salam.


          3.    Julio P. ngandika

            Hai Monica, aku nyambung link iki menyang sawetara foto, nalika aku mriksa kanthi tliti lan aku nemu sing aneh. iku kaya bintik-bintik ireng ing njero wit.
            http://imageshack.com/a/img924/5308/mDjMyD.jpg
            http://imageshack.com/a/img922/6742/UUt2Ar.jpg
            bisa dadi jamur?
            Aku ngapresiasi wangsulanmu.
            matur nuwun lan salam.


          4.    Monica Sanchez ngandika

            Hello Julio.
            (Aku wis mbusak pesen liyane).
            Ya, iku jamur 🙁. Nambani nganggo fungisida sistemik, sing bakal sampeyan adol ing nursery.
            A Salam.


          5.    Julio P. ngandika

            Hai Monica, sugeng enjing, cariyos, kula bakal nerusake perawatan.
            Matur suwun sanget kanggo tanggepan cepet.
            dina sing apik
            Salam.


          6.    Monica Sanchez ngandika

            Kuwi sing kita karepake 🙂. Yen sampeyan duwe pitakon maneh, sampeyan ngerti, tulis maneh. Kabeh sing paling apik.


  80.   Ma Elena Garcia Cerón ngandika

    Aku duwe framboyan lan dheweke umur 3 taun, aku saka Monterrey nl. Meksiko lan aku wis ngerti yen sedhih banget katon kaya mati lan godhonge mudhun lan bakal ana wong Samana sing ngelingi .... apa sing kedadeyan ... aku kudu ngirim foto ... kanggo mbantu sampeyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ma. Elena.
      Apa sampeyan wis ndeleng manawa ana serangga ing antarane godhong kasebut? Biasane, nalika dheweke katon sedhih, amarga cabang-cabang kasebut tiba, amarga dheweke kena wabah utawa amarga kakehan utawa kurang banyu.
      Kanggo nyegah, aku nyaranake nambani Minyak neem, lan siraman saben 2 utawa 3 dina saiki ing mangsa panas.
      A Salam.

  81.   Maria Santosa ngandika

    Apa bisa di pot, lan isih subur?. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Ya, tanpa masalah. Nanging mesthine ora kekurangan kompos.
      A Salam.

      1.    Elizabeth ngandika

        Halo, aku saka Costa Rica lan kebonku duwe 8 wit sing apik ing spesies iki, ing kene diarani malinche, dheweke isih ora kembang amarga umure, kita ngarep-arep wektu kasebut, aku lan bojoku tresna karo wit iki. Aku seneng golek wiji kanthi warna kuning, aku kepengin ngerti manawa ana wong sing bisa menehi?
        Tetep ngrungokake, salam

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo, Elizabeth.
          Maksude delonix regia var. flavida? Yen mangkono, ing ebay sampeyan bakal nemokake wiji 🙂.
          A Salam.

  82.   Robert ngandika

    Aku duwe loro flamboyan sing ditandur ing kebon udakara 8 taun. Dheweke lagi wae thukul Wit iki luwih kenthel nanging mung duwe sawetara ranting sing menehi godhong banjur padha tiba banjur mengko bisa bali saka cabang-cabang kasebut garing Wit-witan direksa saka angin ing salah sawijining sisih omah
    Aku ngomong karo sampeyan saka Fuerteventura ing Kepulauan Canary
    Robertgabi1984@gmail.com
    Matur suwun sing wis nyimak. Aku njaluk tulung menehi solusi kanggo masalah iki. Ora dikarepake kanggo nyopot saka ngendi wae. Aku seneng banget. Aku nandur nalika ibuku isih urip. Iki emosional rasane kanggo aku. Muga-muga bisa uga wangsulan liwat mail, att Robert

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Robert.
      Flamboyan butuh akeh banyu lan pupuk supaya bisa tuwuh kanthi terus-terusan, mula saranku supaya sampeyan menehi banyu 3-4 kali seminggu, lan pupuk saka musim semi nganti musim gugur, amarga iklim Fuerteventura ngidini wit tropis bisa tuwuh tanpa masalah nganti musim iki.
      Kanggo kompos, sampeyan bisa nggunakake pupuk organik utawa mineral, lan luwih becik nggunakake salah sawijining jinis siji lan sijine liyane. Kanthi cara iki sampeyan bakal menehi kabeh nutrisi sing dibutuhake.
      A Salam.

  83.   Miguel ngandika

    Halo Monica! Aku Miguel saka Valencia-Spanyol, aku seneng yen ana wong kaya sampeyan, apikan, nuduhake ilmu karo wong-wong sing ora mangu-mangu babagan jinis-jinis wit iki. Matur nuwun Aku pitutur marang kowe, ing musim panas iki, dheweke menehi wiji saka Nepal, kalebu 2 saka Delonix regia, ora ngerti spesies apa, aku ninggalake dheweke taun ngarep, saiki aku wis kenal. Apa sampeyan mikir manawa spesies iki bisa berkembang apik ing Valencia utawa Alicante? Antarane wiji kasebut yaiku 16 saka Artocarpus heterophyllus, (Roti). Sing dakkarepake banjur germinasi amarga yen garing, dheweke bakal mati. Kabeh wis germin, saiki lagi wit cilik, aku seneng banget. Sampeyan mikir bakal tuwuh kanthi apik kanggo komunitas iki. Salam. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo pangandika sampeyan 🙂.
      Aku pitutur marang kowe: ing endi aku urip suhu udakara 38-39ºC ing mangsa panas lan -1ºC ing mangsa adhem. Aku duwe flamboyan sing wis ngliwati 3 mongso, ya rada ndhelik. Godhonge rontog, nanging ing musim semi thukul maneh.
      Ing Valencia, prekara sing padha bisa uga kedadeyan ing wit-witan, yaiku tumindak kaya deciduous. Nanging, ing Alicante bisa uga mung padha polah kaya semi polong, mung ilang sawetara godhong.
      Kabeh masalah kanggo nyoba, lan menehi Nitrofoska nalika musim salju 😉.
      A Salam.

  84.   Rebecca Loyo ngandika

    Halo Monica! Aku seneng banget bisa nemokake blog sampeyan, amarga aku wis maca kabeh komentar sing wis diwenehake marang para pengikut lan sampeyan wis jelas babagan keraguan babagan flamboyanku. Matur suwun sanget.!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Rebeca 🙂.
      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan Oalah, yen sampeyan duwe pitakon, takon.
      A Salam.

  85.   martha camacho cantu ngandika

    halo monica sugeng rawuh !! Ing taun kepungkur, kita nyebar salah sawijine sawise sawetara wulan godhong wiwit kuning lan dadi suwe-suwe nganti garing sadurunge iki, kita konsultasi lan dheweke menehi sawetara bahan kimia kanggo nylametake nanging ora menehi saran supaya kita ngilangi lan uga bumi. Apa sing diduweni lan dheweke menehi bahan kimia liyane kanggo mateni jamur lan supaya srengenge menehi endapan lan nyelehake lemah anyar lan kita bisa nandur wit liyane lan taun kepungkur aku nandur framboyan liyane udakara 6 wulan lan sayangé saiki lagi nyiyapake godhong kuning ing sisih pisanan, aku ndeleng bab sing padha karo sadhuwure sing saya sedhih banget, sejatine tuwuh luwih akeh tinimbang sing sadurunge, turah liyane ijo banget nanging yen Aku ngerti yen duwe godhong kuning sing saya akeh kanggo masalah iki, tulungana, matur nuwun sadurunge lan salam.

  86.   martha camacho cantu ngandika

    Ana kedadeyan sing dakkandhani yen aku saka Monterrey lan aku ngombe banyu 4 dina seminggu

    Lan ana prekara liya sing butuh pirang-pirang taun ing papan sing padha digawe tugas garing kanggo garing wit sing ngangkat beton banget. Kita ora ngerti apa iki wis ngrusak bumi lan ana konsekuensi sanajan wis pirang-pirang taun ???
    matur nuwun salam maneh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marta.
      Aku ora mikir manawa bahan kimia sing digawe 4 taun kepungkur mengaruhi wit kasebut, amarga udan bakal udan, lan meh mesthi, yen isih ana apa-apa, bakal ana ing jarak sing oyot wit ora bisa tekan.
      Miturut pendapatku, aku sampeyan duwe kelembapan berlebihan. Apa lahan kasebut duwe saluran sing apik, yaiku suwene wektu kanggo nyedhot banyu? Apike, nalika sampeyan ngilekake banyu, bumi bakal cepet nyedhot banyu. Yen ora, siraman 4 kaping seminggu bisa uga gedhe banget.
      Ngomong-ngomong, sampeyan mbayar? Ing wulan sing luwih anget, luwih becik mbayar, nggunakake pupuk cair, kayata guano, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  87.   Alberto Siordia Torres ngandika

    Halo, aku duwe flamboyan umur 10 taun, sampeyan duwe gelas diametere meh 15 luwih, sawetara minggu kepungkur aku ngerteni manawa cabang sing tipis tiba lan potongan vertikal lan digawe apik, aku kira bisa uga po grab utawa kewan sing nggawe potongan tepat, sampeyan ngerti apa sing bisa ditindakake lan cara ngontrol utawa ngilangi, salam saka oaxaca

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Alberto
      Kayane ana bug sing nyerang wit sampeyan.
      Sampeyan bisa ngobati karo Diazinon, Deltamethrin, utawa Fenvalerate.
      A Salam.

  88.   Rolando ngandika

    Halo Monica, aku seneng banget bisa nemokake spesialis babagan subyek lan kaya sampeyan. Aku akeh sangsi, aku kepengin terus framboyan yen aku duwe, aku ora ngerti apa bisa nandur ing kebon amarga isih cilik saliyane sing isih terus disiram lan ing komentar aku maca yen pengin nyoba manawa oyot cenderung tuwuh mudhun, kita kudu ngeculake rasa ngelak lan nglakoni garing kabeh, saliyane iku, sawetara cm adoh yaiku pager omah, trotoar kanthi bentuk jalur lan alun-alun beton polesan 2 x 2 meter. lan aku ora pengin dhasar kasebut mengaruhi aku.
    Yen sampeyan lebokake ing pot, bahan lan pangukuran apa sing kudu kasebut? Ing wayahe isih ana ing tas ireng sing didol, aku ora ngerti yen kena pengaruh kanggo aku, aku urip ing Monclova Coahuila, iklim sing panas luwih saka 30 ° CI pengin njaga framboyan, aku matur nuwun kanggo wektu iki lan saran sadurunge, salam!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rolando.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan 🙂.
      Flamboyan minangka wit sing butuh akeh papan, mula pot sing luwih gedhe bisa saya apik. Paling ora, aku nyaranake 1m x 1m. Ing kono iku bakal tetep cilik, nanging bakal katon ayu 🙂.
      Minangka bahan sampeyan bisa nggunakake beton kanthi picadín, nanging lebokake watu utawa rod wesi supaya luwih kuwat.
      A Salam.

  89.   veronica ngandika

    Halo Monica. Aku wis teka saka Kepulauan Canary, aku marani anak wadon, lan aku ketemu karo flamboyan ... yaiku rasa cinta ing kawitan. Wit sing apik banget, kabeh padha mekar lan kanthi polong ing kono, kemungkinane mlebu wiji menyang Chili yaiku nol ... sing sampeyan goleki ing toko sing disegel lan disertifikasi supaya bisa mlebu ing negara kasebut.
    Aku ora nate krungu wit sing apik iki, dadi aku mlebu «ngolah kebon» ing endi aku lengganan lan aku seneng kabeh lagu lan nemokake sejarah flamboyan.
    Saiki, sawise kabeh saran sampeyan, aku bakal nyoba germin winih, lan yen dikersakake Gusti, aku bisa njaluk salinan.
    matur nuwun kanggo kontribusi gedhe ... tansah akurat, mesthi siyap.
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan, Veronica 🙂. Kowe nglakoni sing bisa hehe
      Yen sampeyan duwe pitakon, ngerti.
      A Salam.

  90.   MOK ngandika

    wit iku aku kabeh ditandur aku entuk winih nanging aka ing REYNOSA TAMPS. MEXICO ora mekar banget lan aku kepengin weruh yen bakal daging babi, nanging ora ana sing biasane mbayar, miturut sampeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai MOK,
      Ya, bisa uga amarga kurang pupuk, utawa banyu, amarga iklim sing luwih anget, mula asring disiram.
      A Salam.

  91.   LETIKIA ngandika

    HELLO AKU SAKING SING apik banget Sonora MEXICO lan aku tresna marang FLAMBOYAN ing kene, diarani wit geni aku nandur loro ing kebonku lan padha ayu, nanging telung wulan suwene luwih panas lan padha wiwit garing, dheweke durung nate meh akeh. SING GESANG, KANGGO TANPA JENIS ORA APA, Aku ORA NGGUNAKI EARTH LAN GOLEKI POWDER TOBACCO, MUNG KANGGO MUNG KANGGO MATI PK AKU GOLEK APA KANGGO LAK ?? Matur nuwun maju lan aku seneng golek situs ing endi dheweke peduli karo wit ..

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Leticia.
      Sepira kerepe sampeyan menehi banyu? Ing hawa panas, penting supaya lemah mesthi lembab (nanging ora dibanjiri), lan diasilake kanthi rutin nganggo guano cair yen dicakup ing ngisor instruksi sing ditemtokake ing bungkus kasebut, utawa nganggo humus cacing utawa pupuk kandang kanthi pouring lapisan udakara 2cm kandel yen lagi ana ing lemah.
      A Salam.

  92.   Rodrigo aldana ngandika

    Hai Monica, seneng ketemu sampeyan.
    Aku transplantasi Flamboyant menyang kebon njero ruangan 2 taun kepungkur. Iki ditindakake dening wong sing wis nindakake kaping pirang-pirang.
    Wiwitane kabeh ora apa-apa.
    Cabang dadi ijo lan asri maneh, nanging:
    1. Aku durung bisa mekar, isih kepenak banget.
    2. Aku rumangsa yen sawetara cabang dadi kuning ing kuning.
    3. Aku wis saya gedhe nanging isih ana ing pergola lan wiwit bunder, mula aku prune prune nanging ora ngerti kepiye cara paling apik kanggo nindakake.
    Apa sampeyan bisa nulungi aku karo ide?
    Aku duwe foto nanging ora ngerti apa aku bisa ngirim menyang email liwat sampeyan?

    THANK YOU VERY MUCH

    Rodrigo
    Guatemala

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rodrigo.
      Kadhangkala, butuh wektu suwe kanggo kembang, 5 nganti 7 taun, bisa uga luwih dawa, gumantung saka panen lan iklim.
      Cabang sing kekuningan biasane amarga kurang banyu. Yen panas banget (luwih saka 35ºC lan suwene pirang-pirang dina), bisa uga disiram saben rong dina.
      Babagan pruning, sanajan dudu spesies sing disaranake pruning, nanging bisa uga dicoba tetep katon alami sing diduweni; tegese, batang sing lurus kanthi makutha sing diasinake. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa prune kanthi motong kabeh cabang.
      Yen sampeyan pengin, upload gambar menyang situs web Tinypic utawa Imageshack, lan salin link ing kene supaya luwih becik dakcritakake kepiye cara nerusake.
      A Salam.

      1.    Rodrigo aldana ngandika

        Hai Monica, Nuwun sewu amarga telat.
        Aku masang tautan karo foto Flamboyant sing saiki.
        Iki kanggo ndeleng manawa sampeyan nuntun cara prune supaya bisa menehi bentuk iyub-iyub sing bener lan bisa ngerteni yen bisa dadi luwih godhong.

        Mangkene sawetara foto nalika aku transplantasi:

        http://imageshack.com/a/img923/8093/tFRbYz.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/3353/3z9c1w.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/866/M5FvKk.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/9056/6rWm0A.jpg
        http://imageshack.com/a/img922/2847/9uqR6V.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/84/2zGEtD.jpg
        http://imageshack.com/a/img922/3277/mto9sU.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/2226/eOUllL.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/110/KVMPyu.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/1651/OO0qn3.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/2595/Tc18nG.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/2669/i9Puew.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/1475/CZbA8Z.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/9012/DyDizB.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/5524/utS3DT.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/8660/frMNfl.jpg

        Lan iki asale saka negara saiki:

        http://imageshack.com/a/img922/5758/7nNN93.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/3784/z5RY6I.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/8987/jMAouL.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/9982/B3FhCA.jpg
        http://imageshack.com/a/img922/9821/V8WBYo.jpg
        http://imageshack.com/a/img922/5578/bxxVfR.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/3122/jfZh0b.jpg
        http://imageshack.com/a/img922/9077/Qxhw5N.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/66/9W8laJ.jpg
        http://imageshack.com/a/img923/577/Xfurf7.jpg
        http://imageshack.com/a/img924/7030/rHxJdu.jpg

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Rodrigo.
          Saiki aku nyaranake sampeyan tinggalake kaya saiki, kanggo ndeleng reaksi.
          Pupuk kanthi rutin nganggo pupuk organik (kayata guano ing format cair, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket), mula bakal ngilangi akeh cabang.
          A Salam.

  93.   Kaisar Li ngandika

    Hello monica
    Saka Peru.
    Aku manggon ing pesisir, nanging udakara 850 meter ing sadhuwure segara, lemah iki asat banget, lan aku ora ngerti apa sebabe sebabe wit cilikku saka dhasar mung duwe diameter loro. Aku tuku kanthi dhuwure 30 cm udakara 5 utawa 6 wulan kepungkur, saiki wis kliwat 2 meter, aku kuwatir yen lancip, amarga angin nggawe ramping, aku nulungi ndandani postur nganggo sawetara dhukungan, nanging Saka jam pira mula batang iki saya amba? Aku ora ngerti yen oyot kasebut invasi kaya kayu putih lan aku nandur meh 2 meter saka tembok fasad lan nyiram udakara seminggu pisan. Aku ora ngerti apa pengaruhe, nanging tangga teparo wis nandur wit sing diarani araucaria, dakkira arupa pinus kanthi jarak uga 2 meter saka witku (sing diarani Ponciana ing kene). Mesthi wae, kebonku udakara 30 cm ora rata ing tembokku, lan wit liyane, udakara ora rata-rata 1 mt amarga ponciana. Ngenteni saran sampeyan. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Aku mikir yen kedadeyan flamboyan sampeyan yaiku kekurangan banyu. Mbanyoni seminggu sepisan iku sithik, luwih-luwih ing wulan sing paling panas.
      Aku nyaranake mbanyoni kaping 2 / minggu. Pupuk uga apik, nanging amarga ana oyot invasi lan udakara 2m saka tembok, mula luwih becik 🙂.
      Araucaria ora bakal ngrusak wit sampeyan, uga uga kosok balene.
      A Salam.

  94.   Frederick Leitner ngandika

    Halo Monica. Aku saka Paraná, Argentina. Kita duwe iklim sedheng lan subtropis. Nanging kadang-kadang suhu mangsa adhem tekan 0 ° C. Taun-taun pisanan aku ora nutupi ing mangsa adhem, aku nyelinep ing kebon wiwit 4 nganti 5 taun. Ing taun kepungkur menehi akeh godhong lan cabang anyar. Kita musim panas (30 ° C) lan durung ngasilake godhong. Ora dijamin nalika musim salju. Cabang utama lan batang katon ijo, dudu ranting lawas (winates). Kayane ranting iki diuripake nalika entuk kekuatan. Wis 2 utawa 3 wulan aku nyiram meh saben dina. Dhuwure udakara 3 nganti 3,5 meter. Aku wis nempatake aktivator dedaunan. Aku nyoba karo Triple XV dina iki. Apa sampeyan apikan banget menehi saran utawa nuduhake apa sing salah karo dheweke? Sugeng 2017.

    1.    Juan Carlos ngandika

      Apa sing kedadeyan karo dheweke yaiku ora ana sing apik ing Argentina. ?
      Wong sabangsa.

    2.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Federico.
      Wit sampeyan bisa uga wis rada adhem tinimbang umume, lan saiki saya angel tuwuh.
      Pupuk ora bisa digunakake kanggo sampeyan.
      Saran kula kanggo nambani fungisida sistemik (sampeyan bakal bisa nemokake ing nursery), amarga jamur sing kuwat banget bisa nginfeksi sampeyan.
      Sugeng Warsa Enggal.

      1.    Frederick Leitner ngandika

        Halo Monica. Matur suwun wangsulan. Aku langsung nggunakake fungisida sistemik. Ora kasebut kanggo Delonix, lsp. Nanging amarga ukuran tambangku: (udakara 3,5 meter. Batang kasebut wis meh 20 cm diametere ing dhasar) Aku sijine udakara 5 cm3, wis kaping pindho. Sanajan kepengin banget tunas cilik (janin banget), dheweke ngerti yen wit kasebut isih urip. Aku banyu saben 2 dina. Udakara 15 lt. Dakkira, wis beku ing mangsa adhem. Lan wis mengaruhi cabang ndhuwur. Aku uga wis weruh jinis laba-laba sing ngubengi saben cabang. (Nggolek kutu utawa liya-liyane?) Apa aku kudu tetep nganggo fungisida? Suhu saiki luwih dhuwur tinimbang 30 ° C lan akeh srengenge. Matur suwun sadurunge.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Federico.
          Yen duwe laba-laba, luwih becik ditambani nganggo acarisida. Fungisida ora bakal mbantu.
          Aku seneng wit iku bisa urip 🙂. Mesthi wae saya apik.
          A Salam.

  95.   natalia pierola ngandika

    Halo, aku saka Santiago del Estero, Argentina, ing provinsi kita, cuacane udakara panas banget ... bisa nganti 50 derajat. Kurang luwih setaun kepungkur aku nandur flamboyan kanthi warna oranye .. wis tuwuh apik banget, nanging ing sawetara dina kepungkur aku ngerteni yen godhonge dadi kuning kaya godhong wit ing musim salju .. Ireng minimalis Titik lan saka ing kana dheweke wiwit kuning. Aku pengin sampeyan nuntun aku apa sing kudu ditindakake amarga aku wedi kelangan wit flamboyan sing apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Natalia.
      Yen suhu nganti suwene pirang-pirang dina berturut-turut, luwih penting banyu luwih asring, supaya lemah ora garing.
      Yen sampeyan ora mbayar, sampeyan uga kudu mbayar, umpamane nganggo cairan guano, tindakake pandhuan kasebut ing kemasan produk.
      A Salam.

  96.   Susana ngandika

    Halo Monica, aku Susana, saka Chaco, aku duwe wit sing umure kurang luwih 10 taun lan kuatir amarga gagange wiwit kupas lan mbukak, uga cairan cair sing berminyak sing ana macem-macem serangga. Matur nuwun, aku ngenteni wangsulan sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Susan.
      Saka sing diitung, kayane jamur mengaruhi dheweke. Sampeyan bisa ngobati fungisida sistemik, kanthi instruksi kasebut ing paket kasebut.
      A Salam.

  97.   Jaime Meraz ngandika

    Aku nandur flamboyan ing Cd. Juarez, lan aku sijine struktur logam lan plastik kanggo nglindhungi saka kadhemen. Godhong garing, pitakonanku - apa ana pangarep-arep yen sprouts? Carane aku bakal ngerti? Apik banget informasi sampeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi James.
      Flamboyan ing wilayah sing sedheng tumindak kaya wit godhong, ilang godhong nalika musim gugur-musim salju.
      Yen suhu ora adhem banget, yaiku yen ora mudhun ing ngisor -2ºC, bakal tuwuh ing musim semi.

      Nanging, yen sampeyan ndeleng manawa pangowahan dadi coklat peteng meh ireng, iku tandhane ora apik.

      A Salam.

  98.   Bryan E. ngandika

    Halo Monica, aku duwe flamboyan umur 6 wulan sing dak wenehake kanggo mbah putri sing aku germine saka winih, aku bangga banget haha, kita wis nandur ing papan pungkasan, udakara 50cm lan wis menehi cabang nomer loro , sampeyan menehi saran supaya ngethok cabang nomer loro supaya ana siji batang lan luwih dawa maneh utawa apa aku bakal ninggalake kaya ngono? Aku nggoleki iyub-iyub sing apik lan bentuk nalika diwasa, aku menehi foto supaya sampeyan bisa ngerti kepiye.
    http://imagizer.imageshack.us/a/img924/460/fLIT4P.png

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Bryan.
      Wit iku ayu tenan 🙂
      Luwih becik ditinggalake. Pruning lan flamboyan ora bisa urip bebarengan.
      A Salam.

      1.    Juan Carlos ngandika

        Napa pruning lan flamboyan ora akur?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hello Juan Carlos
          Flamboyant minangka wit sing suwe-suwe entuk makutha parasol sing khas. Yen wis dipotong, ana risiko yen bisa nyebabake bentuk sing ora wajar. Contone, kanthi cabang sing dawa banget ing sisih siji lan cendhak ing sisih liyane.
          A Salam.

          1.    Juan Carlos ngandika

            Ndadekake akal!
            Matur nuwun sanget!


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Salam kanggo sampeyan.


  99.   octavio ngandika

    Thanks Monica kanggo panjelasan kasebut, aku nggawa sawetara polong karo wiji saka Tenerife, aku nandur rong minggu kepungkur lan saiki si cotyledon wis mulai metu, dakkandhani kepiye kahanane, aku seneng blog sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Sugeng wiji kasebut, Octavio 🙂. Kita seneng yen sampeyan seneng blog. Kabeh sing paling apik.

  100.   Carlos Ramirez ngandika

    Kepiye, aku duwe flamboyan sing godhong cilik lan tuwuh sithik, aku wis ngeculake lemah lan saben 20 nganti 25 bal biru diwenehi banyu, nanging ora tuwuh beda karo sing dak wenehake marang ibuku sing aku wis ngukur kira-kira 3 meter lan umure padha, apa sing bisa daklakoni? Aku seneng banget ... salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Apa sampeyan duwe ing lemah utawa ing pot? Yen sampeyan duwe ing pot, sampeyan bisa uga butuh pot sing ukurane luwih gedhe, kayata diameter 35-40cm.
      Yen ana ing dharatan, kudu diresiki kanthi rutin, supaya lemah ora garing nanging tanpa disiram.
      A Salam.

  101.   Carlos Ramirez ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, aku duwe ing lantai lan aku mbanyoni saben dina ing wayah wengi amarga srengenge akeh banget, aku seneng banget karo wit kasebut nanging ora tuwuh aku pengin ngerti alternatif kanggo nggawe wit?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Aku nyaranake sampeyan pupuk karo guano, yaiku pupuk alami sing efektif banget. Sampeyan mung kudu tindakake pandhuan ing paket amarga bisa uga ana risiko overdosis.
      Wani 🙂

  102.   Anna ngandika

    Halo, kita nembe nuwuhake flamboyan cilik udakara 15 cm 5 dina kepungkur, nanging wingi godhonge mulai tiba, batang murni lan ranting kasebut ditinggalake, aku pengin ngerti sebabe kedadeyan iki lan yen bakal pulih lan yen ana sing bisa tak lakoni, bisa uga amarga owah saka pot menyang kebon?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Anna.
      Kadhangkala wit-witan cilik angel banget transplantasi. Minangka langkah kaslametan, dheweke nyelehake godhong kanggo nglampahi kabeh energi ing produksi oyot anyar, sing bakal dadi tanduran bisa pulih.
      Banyu saka wektu kanggo wektu supaya lemah ora garing, lan kabeh liyane ngenteni 🙂.
      A Salam.

  103.   JORGE ngandika

    Halo, aku nate ngetutake BLOG iki sajrone 2 taun, aku duwe FLAMBOYAN (TABACHIN) suwene 4 taun ing latar mburi omahku, wis tuwuh tanpa masalah, saiki apik banget, kira-kira 2.5 MT sing dhuwur lan gandhengane wis kasedhiya TEBAL, Nalika NANE TANPA AKU NGGALAP LUNJUT ing FLOOR 1.5 MT Luwih jero lan 1 MT. X 1 MT Saben Sisi, MASALAH IKU kira-kira 3 METER saka omah lan aku wis maca ing kene, lan aku wis menehi komentar babagan invasi ROOT, pitakonku: Yen aku ngontrol pertumbuhane lan aku nindakake Ora ngluwihi 2 meteran ing dhuwur lan aku ringkes, apa aku bisa nyegah ROOT saka tuwuh sing gedhe banget lan jero lan entuk tembok ing omahku?
    Uga aku mikir bakal nyelehake pipa sing dawa lan mung menehi liwat kana, kanthi cara iki aku bakal ROOT bakal ngetutake banyu sing mudhun lan nyegah ROOT saka nggoleki golek banyu irigasi, tulung menehi pilihan sampeyan, aku uga menehi pilihan liyane. Ora pengin ngilangi, kurang saka saiki sing PRETTY, nanging aku uga pengin ngindhari kerusakan ing omahku, salam lan salam kanggo BLOG sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Matur nuwun kanggo tembung.
      Ya pancen: yen pang-pange dipotong, wit ora prelu oyot luwih akeh.
      Prunen nem wulan sadurunge musim sing paling panas, paling ora ditinggalake 4 tunas.
      A Salam.

  104.   Marco ngandika

    Sugeng Enjing. Aku duwe umur 18 taun sing flamboyan, aku ngerteni manawa cabang-cabange ditekuk lan ora ana godhong-godhongan, wulu iki, kepiye? Lan kepiye carane supaya aku subur subur maneh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Marco
      Ngendi sampeyan manggon? Yen wis gundul, bisa uga kurang banyu lan pupuk. Sajrone mangsa paling panas, sampeyan bisa uga kudu mbanyoni saben dina supaya lemah ora garing. Sampeyan uga penting kanggo pupuk kanthi rutin nganggo pupuk organik, kayata cacing humus, lapisan sing kandel udakara 3cm ing sadhuwure sebulan pisan.
      A Salam.

  105.   Patty ngandika

    Sugeng enjang Monica! Ing umur pira raspberry ngembang? Aku wis duwe 3 taun ing kebon, ing lemah, lan aku ora ngerti kepiye maneh wektu nalika tuku lan durung mekar. Apik banget, sehat banget, saiki lagi tunas amarga nalika musim salju godhonge ilang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patty.
      Iku gumantung banget ing panen lan iklim. Yen kondisine bisa ditindakake 4 taun, nanging kadhang kala luwih suwe.
      Sing penting tuwuh. Cepet utawa mengko bakal mekar.
      A Salam.

  106.   sheila ngandika

    Aku mung kudu nanem tabachcin ing njaba omahku. Nanging saiki aku ora yakin sepira ambane bolongan oyot kasebut. Paling dakkira 50 cm. Apa sampeyan menehi saran kanggo tanduran maneh? Amarga aku ora pengin oyot mbuwang aku saka trotoar. Ujunge 2 meter saka dhasar omah kasebut. Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sheila.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk lan tanduran ing papan liya. Rong meter jarak sing apik, nanging wit iki duwe oyot sing invasi, kanthi cenderung tuwuh kanthi horisontal.
      Yen sampeyan bisa nandur kanthi jarak sing luwih gedhe, paling ora telung meter, bakal bisa tuwuh tanpa nyebabake masalah.
      A Salam.

  107.   Crystal ngandika

    Halo, aku duwe flamboyan umur 2 taun sing wiwit kembang, nanging kabeh godhonge ambruk lan godhong anyar durung rampung tuwuh. Iki kedadeyan sawise aku ngethok cabang ngisor. Apa sing kedadeyan lan apa sing kudu daklakoni kanggo ngembangake godhong? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Crystal.
      Bisa uga dheweke lara. Yen ngono, aku nyaranake ngobati fungisida, yaiku produk sing bakal mateni jamur.
      Ngomong-ngomong, angel banget flamboyan (Delonix regia) bisa kembang sawise rong taun. Ana shrub sing katon mirip lan mekar enom banget: Caesalpinia pulcherrima. Iki uga dikenal kanthi jeneng flamboyán.
      Dadi Delonix, aku mung bisa ngucapake selamat. Dheweke mesthi bakal pulih 🙂.
      A Salam.

  108.   Lourdes ramos ngandika

    Halo, aku seneng karo wit flamboyanku, dawane udakara 3 meter lan godhong ijo cahya sing akeh, nanging isih durung kembang, apa sing bisa dakgawe supaya mekar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lourdes.
      Kadhangkala tanduran mbutuhake kembang nalika sethithik. Kanggo mbantu sampeyan, sampeyan bisa nyubur nalika musim semi lan musim panas kanthi kompos organik, kayata conto pupuk wedhus. Sampeyan lapisan kira-kira 3cm saben wulan utawa rong wulan, lan ora ngira yen saya suwe saya mekar.
      A Salam.

  109.   Lourdes ramos ngandika

    Monica Zanchez, Matur suwun sanget lan berkah, aku bakal enggal enggal nindakaken, sampun angsal kandang wedhus, lan nalika kembang aku bakal ngirim foto, matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Mesthi wae bakal mekar 🙂
      A Salam.

  110.   Rodolfo Hernandez ngandika

    Hai Monica, aku duwe masalah karo witku. Aku kirim salam dhisik lan matur nuwun minangka kaca sing apik banget sing mbantu aku menehi informasi, witku, wis pirang-pirang wulan garing, sebabe omahku mung pirang-pirang wulan lan nalika aku teka, garing ing kabeh cara, pitakonanku yaiku apa iki bisa dibalekake amarga tanduran iki bisa di pistol hahaha, pancen aku pengin ngerti cara urip maneh lan kepiye cara lan aku bisa nindakake. mikir arep menyang nursery kanggo ndeleng kepiye carane bisa ngatasi iki, Eyang nandur, dheweke tilar donya lan amarga dheweke tilar donya kanthi tentrem, tanduran iki ora mandheg maneh, aku putune lan dheweke bakal manggon ing omahe tanpa wates lan aku pengin sampeyan menehi saran, matur nuwun, aku ngenteni wangsulan sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rodolfo.
      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan.
      Babagan sing pertama sing dakkarepake yaiku ngeruk batang: yen ijo, ana pangarep-arep 🙂.
      Sing sabanjure yaiku nyiram banyu kanthi tliti, ngrendhem kabeh lemah kanthi apik, kanthi hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk).
      Pungkasane, sampeyan kudu ngenteni. Siraman saben rong-telung dina, banjur deleng reaksine.

      Aja dibuahi, amarga oyute lemes banget lan ora bakal bisa nyedhot gizi kasebut.

      Muga-muga sukses.

  111.   Xenia ngandika

    Halo, sugeng enjang, apa sampeyan bisa menehi pitakon nalika wektu paling tepat kanggo transplantasi flamboyan, aku duwe bocah telung wulan ing pot. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Xenia.
      Yen oyot tuwuh metu saka bolongan got ing pot, saiki sampeyan bisa kanthi gampang.
      A Salam.

  112.   Matthias apitz ngandika

    Halo Monica,

    Nggolek saran babagan cara ngurus Framboyan ing Internet, aku wis nemokake Blog sampeyan. Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh terwelu.

    Wit cilik sing ana ing foto kasebut umure udakara 10 taun lan aku njupuk saka wiji sing dakgawa saka Havana. Yen pengin, sampeyan bisa kanthi bebas ngunggah foto menyang Blog, amarga aku duwe hak. Aku manggon ing Jerman lan ora bisa nandur wit cilik ing sanjabane omah. Ana ing kantorku ing ngarep jendela sing amba banget, nanging durung nate ngrembaka nganti saiki. Wingi dheweke ngethok sawetara amarga dheweke saya edan ing plafon kantor. Aku nyelehake sawetara cabang kayu, kanthi cabang ijo ing gelas banyu. Delengen apa tuwuh oyot.

    http://www.unixarea.de/image20170604_105156348.jpg

    Salam saka Munich

    Matthias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Matthias.
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan.
      Wit sing luar biasa sampeyan ana ing omah. Dheweke sehat banget.
      Sugeng, lan semoga sukses kanthi potongan kasebut.
      A Salam.

      1.    Matthias apitz ngandika

        Halo Monica,

        Matur nuwun kanggo "kembang" babagan witku. Apa sampeyan ngerti apa sing kudu aku lakoni supaya bisa subur? Umure meh 10 taun.

        Gracias

        Matthias

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Matthias.
          Kowe saka ngendi? Aku pitutur marang kowe amarga flamboyan butuh iklim sing anget ing taun iki. Kajaba iku, kudu disiram asring lan dibuahi nalika musim semi lan musim panas, kanthi pupuk kandhang contone.
          A Salam.

  113.   Lupita razo ngandika

    Halo Monica
    Aku urip ing iklim sedheng, Guanajuto
    1 taun kepungkur, aku nandur Framboyán, sing dhuwure 1.50 meter lan duwe 2 tunas cilik 10 cm lan batang sing tipis banget, wiwitane ora thukul, nanging kanthi ati-ati lan pupuk, sawetara tunas anyar wis muncul, durung Tansaya gedhe nanging batange Kandane luwih kenthel lan duwe sawetara tunas anyar lan 3 cabang udakara 50 sentimeter ...
    Aku pengin sadurunge rwaning tuwuh luwih, paling ora ana meter liyane
    Dadi pitakonanku yaiku yen sampeyan nyaranake ngethok cabang sing ana ing pinggir lan mung sawetara sing cilik sing ana ing tengah?

    Salam lan matur suwun sadurunge

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lupita.
      Flamboyan minangka wit sing ora dianjurake kanggo dipotong. Suwe-suwe, bakal kenthel dhewe lan bakal duwe bentuk payung sing kurang luwih.
      Kanggo nyepetake tuwuhing sawetara, nyaranake sampeyan mbayar guano, babagan dosis sing dituduhake ing paket kasebut.
      A Salam.

  114.   Maria Pardo ngandika

    Halo, aku María saka Puebla México, aku wis nulungi sampeyan udakara limang dina kepungkur babagan fassula singkong, lan aku seneng karo wangsulanmu.
    Aku uga duwe flamboyan, ing Meksiko diarani «tabachín». Aku duwe udakara 12 taun karo wit iki; saben musim salju, gundul, lan godhong tuwuh maneh nalika musim semi: nanging masalahe yaiku yen durung tau kembang. Wis mesthi ana ing pot terracotta, dhuwure 60 cm lan diameter 70 cm. Aku menehi lapisan kompos domba ing cahya, kaya sing sampeyan saranake kanggo cassia. Apa aku tetep mbayar saben wulan?
    Thanks in advance

    María

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria, maneh 🙂
      Flamboyan pot duwe akeh masalah mekar. Wit-witan gedhe banget sing butuh papan akeh. Yen sampeyan bisa, aku nyaranake nandur ing lemah sing mesthi bakal kembang saiki.
      Yen ora bisa, ya, sampeyan kudu mbayar saben wulan supaya ora entek gizi lan bisa mbesuk, ing sawijining dina.
      A Salam.

  115.   osvaldo ngandika

    Hai lan matur nuwun; Aku duwe 7 flanboyans ing pot utawa panci, kabeh iku ayu lan sehat lan kabeh umure padha 4 taun, nanging mung siji sing menehi kembang lan sajrone telung minggu dheweke ambruk lan cabang ora tuwuh. Kabeh padha ing wilayah sing padha lan aku menehi jumlah banyu lan kompos sing padha kanggo aku supaya ora layu. Aku manggon ing florida wiji Puerto Rico. Aku kudu kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Osvaldo.
      Saiki bisa uga ngalami panas, utawa bisa uga butuh luwih akeh banyu. Yen suhu dhuwur banget (25ºC utawa luwih), bisa uga kudu banyu saben rong dina, lan uga saben dina supaya lemah ora garing.
      Ing kahanan apa wae, umume umume tetanduran tuwuh lan liyane ora. Kelakon asring banget 🙂. Sanajan asale saka wong tuwa sing padha, mesthi ana wong sing males, utawa sing ora seneng karo dununge.
      Yaiku masalah sabar lan terus ngrawat.
      Sawijining dina dheweke bakal berkembang.
      A Salam.

  116.   Matthias apitz ngandika

    Halo Monica,

    Matur nuwun kanggo "kembang" babagan witku. Apa sampeyan ngerti apa sing kudu aku lakoni supaya bisa subur?

    Gracias

    Matthias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Matthias.
      Kanggo kembang flamboyan kudu cukup papan supaya oyot bisa tuwuh kaya sing dibutuhake (saenane ditandur ing lemah), lan bisa dibuahi sajrone wulan anget, kanthi pupuk universal kanggo tanduran utawa pupuk organik kayata minangka guano, pupuk kandhang o humus.
      A Salam.

  117.   Laura Gonzalez ngandika

    Hai Monica, matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake ilmu kebon sing terkenal.
    Udakara 10 dina kepungkur aku transplantasi Flamboyan sing daktampa amarga dudu calon tuwuh ing papane lair, wit ukurane 2 meter lan dawane godhong .75 meter, nalika transplantasi, aku weruh godhong lan godhong-godhongan sing umume sedhih, saiki godhong wis garing, kanthi batang sing isih ijo. Apa wit cilik iki duwe pangarep-arep? Lan apa sing bisa dak lakoni kanggo mbantu sampeyan adaptasi? Aku manggon ing Guanajuato, Meksiko, kanthi anget.

    Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Laura.
      Normal yen nandhang sangsara sawise transplantasi, nanging ... angger wernane ijo isih ana pangarep-arep 🙂.
      Aku nyaranake mbanyoni nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk), lan ngenteni.
      A Salam.

  118.   Lupita razo ngandika

    HELLO Monica, maneh saka Guanajuato, deleng Flamboyanku, udakara udakara meter setengah luwih, batang isih tipis lan kanggo nyangga lan tuwuh terus, aku nemplek teken ing sisihane, naleni karo pita pitakonku yaiku apa iki ora mengaruhi tuwuhing sampeyan?
    Nduwe 3 ikatan ing macem-macem bagean supaya bener ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lupita.
      Ora, aja padha sumelang. Ora bakal mengaruhi, paling ora negatif 🙂.
      Kanthi pitulung saka tutor sampeyan bakal bisa tuwuh luwih apik.
      A Salam.

  119.   Veronica ngandika

    Halo monica diskulpa kuantas flamboyan wiji apa aku kudu sijine x pot?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Gumantung saka ukuran pot 🙂. Yen diameteripun 10,5cm, nyaranake sampeyan ora luwih saka 3; yen luwih cilik 1 utawa 2.
      A Salam.

  120.   Simon ngandika

    Halo, aku duwe loro flamboyan sing aku urip ing Alicante lan taun kepungkur dheweke hebat, umure rong meter, ing musim salju taun kepungkur padha ilang godhong, lan ing taun iki mung siji sing saiki miwiti tunas, lan liyane dudu lan cabang-cabang sing duwe warna kasebut dadi peteng banget, aku ora pengin mati, dheweke nuli ngandhani aku ngilekake irigasi brotomax kanggo ndeleng manawa tunas yen sampeyan bisa menehi saran, aku matur nuwun banget, aku seneng iki wit lan aku ora pengin mati,
    Matur suwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Simon.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Ing mangsa panas, serangan saka mealybugs y Mabur putih, nanging bisa uga kena pengaruh lelungan Lan Laba-laba abang.
      Mbanyoni saiki kudu asring, supaya lemah ora garing. Sampeyan bisa banyu nganggo brotomax, gizi sing akeh lan bakal menehi kekuatan.
      A Salam.

      1.    Simon ngandika

        Halo Monica, aku menehi sampeyan link sawetara foto supaya sampeyan luwih ngerti saiki sing dakpengini yaiku prune lan copot kabeh cabang sing ireng sadurunge tekan batang, matur nuwun sanget, salam
        http://subefotos.com/ver/?b608af7706d27d0861ac2c36300af1bao.jpg

        http://subefotos.com/ver/?9133fc2d705998f280f82894734ee11ao.jpg

        http://subefotos.com/ver/?d669f6c16434553ecc7a74692bb24bb9o.jpg

        http://subefotos.com/ver/?ed8a51f7cb640c0525610d0e726f0165o.jpg

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Simon.
          Wit sing kurang apik 🙁 Bolongan kasebut katon kaya uler bor.
          Aku nyaranake ngobati minyak mineral musim panas 1% + parasi metil 35% kekayaan 0,2%. Sampeyan rendhem katun kanthi apik, lebokake banjur lebokake bolongan nganggo tempel utawa tambal.
          A Salam.

  121.   Simon ngandika

    Halo Monica, matur nuwun kanthi cepet nanggepi, yen aku wis tliti kanthi tliti lan sampeyan ora duwe hama, aku ndeleng bolongan ing sisih ndhuwur batang dina kepungkur udakara limang milimeter lan udakara limang sentimeter, iku bolongan sing sampurna kaya-kaya dilatih bor lan sadurunge aku ora yakin, sing paling kuatirake yaiku cabang-cabang kasebut dadi ireng banget kaya yen cabang-cabang kasebut bosok amarga saben-saben bakal luwih akeh, apa sampeyan bisa motong saiki supaya ora luwih akeh?

  122.   sergio ngandika

    Halo Monica

    Aku nandur wiji saka flambollan lan nalika umure wis 3 minggu, aku weruh yen wis garing, ana ing pot kira-kira 10 nganti 15 diameteripun kanthi landasan lan disiram saben 2 dina lan miturut prinsip aku nyelehake ing setengah -payangan, banjur aku ganti menyang papan sing menehi sunar srengenge meh sedina muput, dheweke lair tanggal 15 Juli, lan ngandhani yen ana kedadeyan sing salah amarga ana sing wis garing lan nyoba ngombe luwih akeh nanging ora reaksi, kayadene pangatusan lan sing liyane setengah alergi aku sijine ing iyub-iyub lan aku ora ngilekake banyu, aku bakal seneng yen sampeyan bisa nulungi aku, aku manggon ing Spanyol khusus ing Barcelona lan aku seneng wit kasebut, lan aku bakal seneng yen sampeyan bisa ngurus aku

    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sergio.
      Dheweke bisa uga kena infeksi jamur. Kaya ing musim panas, aku nyaranake sampeyan ngobati fungisida semprotan, supaya sampeyan ora ilang.
      Babagan mbanyoni, amarga panase luwih becik disiram saben 2 dina. 🙂
      A Salam.

  123.   sergio ngandika

    Matur nuwun Monica, aku bakal nyoba nuruti saran sampeyan, lan aku menehi wiji liyane kanggo germin kanggo ndeleng kepiye, kepiye yen dakkandhani yen aku sijine tembaga sulfat lan kayane ana sing bisa digunakake, aku mikir babagan fungisida, nanging saiki bakal nambani,

    Pitakon tartamtu yaiku yen wiji wis germinal, lan aku transplantasi menyang pot. Apa aku dilebokake ing srengenge langsung utawa ing iyub-iyubku? Aku mikir yen ing tahap kasebut srengenge ngukum banget, amarga godhonge isih enom banget,

    Muga-muga sampeyan nuntun aku ing monica iki, salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sergio.
      Aku seneng wis bisa 🙂
      Ya, nalika germin dilebokake ing semi-shade. Ing musim semi, lebokake ing srengenge sing saya langsung.
      A Salam.

  124.   ALEXANDRA ngandika

    Hai Monica, aku saka Argentina, embun-embunan nyekel witku lan sisihane empuk alus banget. Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Aku nyaranake ngeruk: yen ijo isih ana pangarep-arep lan sampeyan mung kudu nglindhungi nganggo plastik omah kaca nganti musim salju rampung. Yen ora, yen coklat utawa ireng, ora ana sing bisa ditindakake maneh 🙁
      A Salam.

  125.   David ngandika

    Dear Monica:

    Aku pengin ngerti yen flamboyan berkembang nalika dibudidayakake minangka bonsai.

    Dadi, aku wis suwene 15 taun ing jagad bonsai minangka hobi lan aku pengin ngerti yen flamboyan nalika bonsai berkembang, amarga amarga kembang oranye sing apik, aku seneng dadi bonsai, nanging wiwit kerja ing kana, pisanan aku pengin ngerti yen bisa berkembang kaya bonsai, amarga yen ora, iku ora bakal padha, aku ora seneng banget anggone makarya kaya-kaya berkembang.

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo david.
      Aku mung magang Bonsai 🙂, nanging aku wis maca kaping pirang-pirang saka wong sing duwe pengalaman yen flamboyan pancen angel yen bisa digunakake kaya bonsai. Mbok manawa kanthi pupuk karo pupuk sing akeh kalium, sampeyan bakal bisa cepet ngrampungake.
      A Salam.

  126.   Lupita ngandika

    Good afternoon:
    Aku saka Monterrey, Nuevo León lan duwe flamboyan umur 1 taun, ing wulan kapisan tuwuh saya gedhe lan dadi ijo lan asri, nanging suwene rong wulan, cabang-cabang wis garing lan ing sadhuwure godhong duwe jenis bintik-bintik coklat lan putih, aku ora ngerti yen ana wabah utawa apa 🙁 apa aku kudu menehi perawatan sing luwih istimewa utawa aku menehi mati amarga wis mati? Biasane aku bakal ngombe saben dina liyane, nanging aku maca manawa bisa ngatasi banyu, saiki aku ngombe kaping pindho saben minggu, nanging ora ana sing owah.
    Matur suwun banget sadurunge, aku ngenteni tanggepan sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lupita.
      Mbok wis duwe mealybugs. Aku nyaranake ngobati Chlorpyrifos kanthi ngetrapake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      Mangkene, yen panas banget ing omah sampeyan (30ºC utawa luwih), siram saben dina liyane. Sampeyan bakal nggawe luwih apik 🙂
      Oalah, yen sampeyan pengin nuduhake foto ing klompok telegram.
      A Salam.

  127.   Itati ngandika

    Hai Aku mikir manawa tanduran sneakku duwe rayap, aku pengin ngerti apa sampeyan bisa nulungi aku ngrampungake masalah iki, dheweke ngangkat kabeh kulit kayu lan wis garing, apa iki bakal mengaruhi tanduran? Saking sampun matur nuwun sanget !! Aku ora pingin mati 🙁 Aku nggosok batang iki isih ijo lan isih garing pang-pange.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Itati.
      Sampeyan bisa ngobati nganggo Permethrin, yaiku insektisida sing bisa digunakake kanthi kontak lan ingest. Supaya luwih efektif, tuangake dosis sing disaranake langsung menyang banyu irigasi.
      A Salam.

  128.   Enrique covarrubias ngandika

    Winih langsung dipasang ing plato lan aku entuk enem franboyan sajrone seminggu lan wis gedhe

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Enrique.
      Sugeng rawuh Aku nyaranake ngobati fungisida supaya jamur ora bisa cilaka, amarga ing umur iki tunas rentan banget.
      A Salam.

  129.   José Luis ngandika

    Halo sugeng dalu, aku pengin ngerti apa sing bisa kedadeyan karo witku, aku wis udakara udakara setaun setengah taun, ukurane luwih saka 2 meter lan wiwit sedina muput godhonge dadi kuning lan wiwit tiba liwat kabeh cabang, aku saka Monterrey lan mung tips paling dhuwur sing thukul lan sisane tetep murni, aku weruh batang kasebut goresan lan aku ora ngerti yen terus ngombe utawa rata, ora ana sing bisa rampung, sawetara ranting lagi mekar, nanging aku ora ngerti bakal tahan musim salju

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello José Luis
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Sampeyan bisa uga ngelak. Sampeyan kudu asring nyiram nalika musim panas, udakara telung nganti patang kaping seminggu.
      Apa sampeyan wis ngerteni manawa ana hama ing godhonge? Mungkin duwe Laba-laba abang, lelungan o aphids.
      A Salam.

  130.   Mario ngandika

    Sugeng enjing, jam pinten wektu sing paling tepat kanggo tetanduran Flamboyan 60 cm ing kebon sing ana ing ember 20 liter sing dijenengi minangka pot, aku manggon ing Monterrey NL sadurunge, aku seneng banget karo perhatian lan wektu sampeyan.
    Best regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mario.
      Sampeyan bisa nandur nalika musim semi.
      A Salam.

  131.   David M. ngandika

    Halo, dheweke saka Monterrey NL, aku duwe 6 wong Framboyans cilik sing lagi ditandur ing cedhak pager omah Country, 2 meter saka pager kasebut.

    Kepiye carane nggawe supaya nalika diwasa ora bakal ngrusak pager sekitare?

    Dheweke uga ngandhani yen wong Framboyan ngeculake akeh godhong lan nggawe akeh "rereget" lan godhonge sing tiba ngremehake suket.

    Apa sampeyan bisa nerangake babagan iki?

    Thanks in advance.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo david.
      Sampeyan bisa nggawe parit sak jerone 60cm, lan lebokake bolong anti-rhizome, utawa beton.
      Godhong flamboyan tiba ing saindhenging taun, amarga metu saka sing anyar. Apa sing sampeyan ucapake babagan pekarangan, ora, iku ora bener. Asring ditandur ing cedhak dheweke, delengen:

      A Salam.

  132.   Tentrem ngandika

    Halo Monica! Kaping pisanan, aku matur nuwun kanthi maturnuwun amarga sampeyan wis kolaborasi ing blog iki. Aku tresna banget karo wit iki!
    Aku nulis kanggo sampeyan saka Cartagena (Murcia) ing Spanyol. Suhu ing mangsa adhem bisa mudhun dadi -2 utawa udakara 2 derajat nalika subuh lan paling dhuwur saka 13 nganti 15. Musim panas luwih panas udakara 35 taun. Aku duwe 2 flamboyan ing omah kaca lan aku duwe 2 pitakon:
    1- Apa iki wektu sing pas kanggo nggawe potongan? Yen ora, apa sing paling apik? Aku wis maca ing ndhuwur manawa sampeyan nyelehake kira-kira 40cm, nanging apa aku kudu motong godhonge supaya ora garing, supaya cabang dikupas? Aku bakal dilebokake ing omah kaca nganti dadi panas.
    2- Loro-lorone ana ing pot gedhe, umure umure 3 utawa 4 taun (dijupuk saka wiji) lan dhuwure mung sak meter. Apa aku bisa nandur tanduran ing njaba? Kapan aku kudu nindakake? Aku bisa nyoba siji lan cadangan liyane. Kepiye sampeyan bisa nglindhungi saka wengi sing adhem? Tanah sing aku urip luwih alkalin tinimbang asam, bisa uga pH 8 utawa luwih, apa sampeyan seneng? Utawa aku kudu nyuda lan kepiye?
    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Paz.
      Aku mangsuli sampeyan kanthi bagean:
      1.- Ing kasus flamboyan, dadi tropis, saranake sampeyan nggawe stek ing musim semi, sadurunge musim semi digawe panas. Sampeyan kudu ninggalake rong pasang godhong, yen dheweke duwe.
      2.- Aku pitutur marang kowe padha. Iklim sing sampeyan lakoni padha karo kahanan sing dakalami ing kene, kanthi bedane yen ing musim panas kita tekan 38ºC. Supaya bisa urip luwih apik, mula kudu ditandur nalika wiwitan musim semi, saengga bakal entuk cuaca apik 8-9 wulan supaya bisa nguwatake awake dhewe. Nanging tetep, ya, cadangan siji yen mung. Babagan lahan, aja padha sumelang. Nanging nglindhungi wong-wong mau sajrone taun kapisan nganggo plastik omah kaca.
      A Salam.

  133.   Ignacio ngandika

    Halo Monica, muga-muga sampeyan sehat, aku pitutur marang kowe, aku isih balapan karo framboyan, spring wis teka ing Uruguay lan kabeh bakal thukul maneh, meh aku ora prelu nutupi dheweke ing musim salju wiwit musim salju iki ing kene garis lintang iki anget banget karo macem-macem musim panas lan suhu dhuwur sing ora biasa. Panjalukku babagan pemangkasan, aku pengin ngethok sawetara cabang saka ngisor supaya wit cilik bisa dirakit, saiki dak rampungake nalika musim semi lan kanthi nggunakake cabang sing dipotong kanggo nggawe stek, utawa aku wis metu saka wektu, utawa ora ana prune kanggo framboyan lan wit mung tangan? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ignacio.
      Ora, flamboyan minangka wit kebon ora disaranake dipotong. Dheweke mung njupuk bentuk saka wektu.
      A Salam.

  134.   Silvia Alba ngandika

    Hai Aku mung nggunakake salah siji wit iki, sampeyan ana ing pot lan ukurane udakara 80 cm, aku duwe 2 anggur sing bisa ditandur, siji minangka teras omahku nanging teras cilik lan kita wis duwe liyane wit ing kana lan suhu paling sithik yaiku -5 utawa ing omah wong tuwa nanging dheweke urip ing papan sing suhu nganti -10 derajat utawa luwih. Luwih becik ditandur ing endi, apa luwih becik ngenteni musim salju rampung?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Silvia.
      Flamboyan ora nolak beku sing kuwat 🙁
      Aku nyaranake luwih akeh ing pot sing gedhe, supaya sampeyan bisa direksa saka adhem kanthi bungkus nganggo plastik, kayata.
      Sampeyan uga bisa nggawe bonsai, kaya sing dijelasake ing artikel iki.
      A Salam.

  135.   Gabriela ngandika

    Halo, aku duwe framboyan, nanging akhir-akhir iki kita waca ana ing bagasi kaya madu sing ambune nggegirisi lan pang-pange padha tiba dhewe. Sales sing bisa lan yen duwe solusi. Wis umur 3 taun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.
      Umume duwe serangga ing njero batang kasebut. Aku nyaranake ngobati insektisida borer sing bakal ditemokake ing nursery.
      A Salam.

  136.   Patricia brunello ngandika

    Hai Monica, sugeng siang, kula nyerat amarga nembe tuku flamboyan. Ing wilayahku musim semi lan meh mlebu musim panas (Patagonia Argentina). Dhuwure 1,20 meter. Ing mangsa panas, biasane ana suhu 35 ° utawa luwih lan ing mangsa adhem - 5 °. Sanajan wis ngerti manawa sensitif banget tumrap kadhemen, aku kepengin nglakoni kabeh supaya bisa aklimatisasi lan berkembang. Aku arep ditandur ing kebon sing ambane 36 meter dawane 10 meter. Aku seneng yen sampeyan bisa menehi saran nalika nandur (pupuk sing dibutuhake lan kualitas lemah ... uga sepira cm ing jero lemah), lan kanggo perawatan utamane ing musim salju. Aku wis maca manawa ditutupi plastik amarga ora ditutupi saka kadhemen, ngreksa asor (aku ngira yen kain anti-frost luwih apik). Aku ngenteni komentar sampeyan supaya sampeyan bisa nulungi aku supaya wit saya cepet lan kuwat ... matur nuwun sanget! Patricia salam saka kidul.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Nuwun sewu yen sampeyan bakal ngandhani iki, nanging flamboyan sensitif banget marang kadhemen osts Frost nganti -5ºC bakal dipateni, mula saben taun sampeyan kudu nglindhungi nganggo plastik lan anti-frost.

      Aja kuwatir bumi: Aku sijine siji ing lemah watu gamping (kompak banget lan gizi kurang) lan tuwuh tanpa masalah nganti musim salju teka. Mesthi wae, sampeyan kudu mbayar wiwit musim semi nganti musim gugur kanthi pupuk organik (sampeyan bisa nambah cangkang endhog lan gedhang, kantong teh, pupuk kewan hérbivora, guano,…).

      Salam lan semoga sukses.

  137.   rogelio ngandika

    Halo, aku saka Monterrey, Nuevo León.
    Apa sing bakal "adhem" kanggo framboyan?
    rong puluh ??? 20 derajat? 15? 10 ??
    Matur suwun wangsulan.
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rogelio.
      Ing 10ºC wiwit ilang godhong, lan ing 0º pancen ora ana. Ing -1ºC urip sampeyan ana ing bebaya.
      A Salam.

  138.   Hernan ngandika

    Halo Monica, sugeng enjang, sampeyan bakal nggawa Flamboyan saka misi Argentina, aku manggon ing Buenos Aires.
    Ing kene suhune antara 5 ° lan 35 °, sejatine aku seneng wit kanthi makutha lan warnane, mung siji ing kene, aku pengin ditandur ing ngarep omah ing trotoar.
    Papan sing bakal ditandur yaiku ing sadawane dalan lan cordon dalan sing 2 x 3 meter.
    Pitakonanku yaiku apa aku kudu nggawe perimeter jinis amben konkrit, supaya oyot ora luwih akeh, lan yen prune prune dipotong supaya ora nganti saya dhuwur, idane ora ngluwihi 4 nganti 5 meter Dhuwur.
    lan kapan wektu sing pas kanggo mindhah saka pot menyang suket.

    matur nuwun sanget kanggo jawaban sampeyan
    lan aku kirim salam saka negara dulce de leche.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Hernan.
      Flamboyan minangka wit sing oyot banget nyerang. Supaya bisa ana ing papan kasebut tanpa nyebabake masalah, kudu digali bolongan 1m x 1m lan nutupi sisihane kanthi beton. Kajaba iku, penting kanggo motong cabang ing pungkasan mangsa salju supaya makutha duwe bentuk bunder.
      Wektu paling apik kanggo tanduran ing lemah yaiku musim semi.
      Salam saka Spanyol 🙂

  139.   Mariano ngandika

    Halo Monica, aku seneng informasi sing terkenal, rong dina kepungkur winih flamboyan saya thukul, wingi dak lebokake ing pot. Pitakonanku yaiku apa aku kudu nyelehake sunar srengenge, nimbang sepira tandurane? Dina iki suhune 32 35 derajat ing kene. Matur nuwun kanthi sanget hug!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Mariano.
      Ora, saiki aku nyaranake luwih akeh supaya duwe ing area sing padhang banget, ing njaba, nanging tanpa sinar srengenge langsung. Nalika suhu mudhun ngisor 30ºC, sampeyan bakal bisa digunakake srengenge kanthi sethitik lan mboko sithik.
      A Salam.

  140.   Mariano ngandika

    Thanks yuta yuta Monica!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Yuta apa-apa 🙂

  141.   Fabian ngandika

    Halo Aku duwe Chivato amarga flamboyan diarani ing wilayah-wilayah Entre Rios, Argentina. Wutah kanthi tingkat normal. Aku nandur taun kepungkur kanthi udakara 50 cm lan dina iki 2,50 m kanthi jarak 30 meter. Aku nandur ukuran liyane sing padha yaiku 3,50 m. Kayane tingkat pertumbuhan saya dhuwur banget, nanging ora. Paling cilik ing wektu kasebut sadurunge musim panas duwe warna kuning ing pirang-pirang godhonge sing katon saka tengah nganti pungkasane tekan godhong sing paling enom. Aku kuwatir amarga musim gugur iki miwiti proses musim gugur nanging saiki durung tekan musim panas. Apa sing bisa dadi amarga sing paling dhuwur apik banget. Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Fabian.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Bakal langka yen wis, nanging aja nganti ora bisa disepelekake aphids, lelungan o Laba-laba abang.
      Apa sampeyan wis mbayar? Sampeyan bisa uga amarga sampeyan ilang gizi. Aku nyaranake sampeyan njupuk pupuk kewan hérbivora utawa sithik guano.
      A Salam.

  142.   lilin sandra ngandika

    wit flamboyan cilikku menehi bal sing pungkasane kaya kembang dandelion! ... iku normal? s
    mengko bakal menehi kembang ????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sandra.
      Bisa uga dudu flamboyan. Yen sampeyan bisa, kirim foto menyang Profil Facebook kanggo ndeleng.
      A Salam.

  143.   Rocio ngandika

    Halo sugeng siang, aku duwe tabachin, dheweke kandha yen padha karo flambyan nanging ora tuwuh saya gedhe, aku wis setaun suwene, ukurane meh 4 meter, nanging durung ngasilake kembang siji, iki normal? Utawa kepiye carane supaya bisa ngrembaka? Aku seneng banget karo wit-witan kembang iki lan komentar yen ana sawetara lanang lan mung kembang wadon sing rada frustasi, apa bener iki? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rocio.
      Jeneng tanduran umum kadhang-kadhang nggawe kebingungan.
      Mung flamboyan sejatine yaiku Delonix, sing dibahas ing artikel kasebut. Ana liyane sing uga diarani flamboyan, nanging ora ana gandhengane, lan Caesalpinia pulcherrima.
      Loro-lorone tetanduran kembang lan woh tanpa masalah. Delonix bisa mbutuhake pirang-pirang taun, dene Caesalpinia biasane kembang ing 2 taun utawa luwih awal.
      Aku nyaranake sampeyan mbayar Pupuk organik wiwit musim semi nganti tiba. Lan ngenteni.
      A Salam.

  144.   Daniel ngandika

    Halo! Aku pengin sampeyan nuntun ... Aku nandur wit framboyan setaun setengah kepungkur ... dawane meh 50 cm ... lan aku mesthi tresna banget, saiki umure meh 5 meter lan gedhe banget iki tansah ijo lan godhonge ... udakara 2 minggu kepungkur ing suhu nganti 0 derajat lan saiki meh ora ana godhong ... dheweke ilang sawetara dina ... lan isih ijo, aku kuwatir yen wit durung slamet lan meh arep mati, tanggane duwe siji padha nanging wit-witan isih ijo lan godhong ... mula aku sangsi

    suhu tetep 2 minggu ngisor 15 derajat ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Aja padha sumelang. Dheweke mesthi bakal mari. Ana wit sing, sanajan asal saka wong tuwa sing padha, bisa uga adhem kurang luwih. Ora ana sing padha.
      Kayane sampeyan pancen ora seneng banget karo fresco, nanging ora ana sing kudu kuwatir. 0 derajat terus apik, lan luwih akeh yen wis duwe ukuran tartamtu kaya flamboyan sampeyan.
      A Salam.

  145.   Verónica ngandika

    Trik liyane kanggo ngatasi musim salju yaiku ngombe flamboyan karo banyu anget. Ing mangsa adhem, sing paling penting yaiku supaya substrat dadi anget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Ya, efektif banget. Salam Veronica 🙂

      1.    LUPITA, GUANAJUATO ngandika

        Halo, aku ora ngerti kepiye bisa masang foto,

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Lupita.
          Flamboyan minangka tanduran sensitif kadhemen. Nalika suhu mudhun ngisor 0 derajat, bakal ngilangi kabeh godhong.
          Oalah, sampeyan bisa ngirim foto menyang Profil Facebook.
          A Salam.

  146.   LUPITA, GUANAJUATO ngandika

    Halo Monica,
    Aku duwe franboyan umur setengah taun, aku kuwatir banget yen ing musim salju godhonge wis ganti warna, padha malih dadi coklat, sing narik kawigatenku yaiku yen ing sisih ndhuwur duwe pucuk ijo banget, nanging kabeh Down kaya garing , Aku ora pengin mati, apa sing kudu aku lakoni, apa biasane musim salju? Aku nganggep yen durung adhem banget, aku saka GUANAJUATO MEXICO, aku bakal nyoba masang foto!

  147.   Beatriz Perez ngandika

    Sugeng siang, aku duwe flamboyan sing ditandur ing lemah ara-ara samun kira-kira 10 wulan kepungkur, godhonge meh wae banjur pulih, nanging saiki ilang kabeh godhong maneh, aku urip ing Aruba (pulau Karibia), suhune ana 30 + / - Sepanjang taun, aku menehi pupuk kanggo bougainvillea, apa iki bisa ngrusak?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.
      Aku luwih percaya yen sing sampeyan butuhake yaiku banyu. Kanthi suhu kasebut, perlu saben mbanyoni asring disiram.
      A Salam.

  148.   Nancy ngandika

    Halo, dina sing apik, kuatir yen tabachin saya tahan musim salju kanthi apik nanging saiki lagi ilang godhong lan cabang. Sing dadi kuwatir aku yaiku para pengisep ora tuwuh kanthi apik, dheweke nggulung, aku ora ngerti apa sing dakkarepake bisa, tulung, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nancy.
      Bisa uga reaksi iki minangka akibat saka kadhemen. Aku nyaranake sampeyan menehi banyu agen rooting krasan supaya bisa ngetokake oyot anyar, sing bakal menehi kekuwatan.
      A Salam.

  149.   Sebastian Quiroz ngandika

    Halo Monica! Pisanan aku arep menehi ucapan selamat marang sampeyan ing kaca iki, amarga wis nulungi aku banget kanggo ngrawat snitch (flamboyan) kita. Aku manggon ing Esperanza, Santa Fe, Argentina. Ing kene, mongso adhem mongso adhem. Perubahan Iklim bakal pengaruhe. Isih ana dina, sawetara, 0 drajat, sajrone iki. Wis rong taun suwene aku nyolok, musim salju pisanan sing digunakake ing pot, ing omah kaca. Kita transplantasi menyang lemah, metu saka musim, lan kabeh adaptasi kanthi cepet lan cepet. Ing mangsa kapindho, kita nggawe tutup termal lan sanajan godhonge ilang, godhonge terus tuwuh kanthi cepet. Ing musim semi pulih godhonge kanthi sampurna. Iki bakal dadi mangsa ketiga (kaping papat ing umur, asale saka omah kaca), dhuwure 2,90 meter. Pitakonku yaiku apa perlune dilindhungi maneh kanthi ukuran kasebut. Wit sing sehat lan kita wis pupuk karo humus cacing tanah saben wulan wiwit Desember (musim panas ing belahan bumi iki). Aku bakal nyoba ngunggah foto. Matur suwun lan salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sebastian.
      Yen ngono, aku nyaranake nglindhungi taun iki uga ... nanging ora ana maneh.
      Ayo dheweke tambah kuwat, banjur taun ngarep mandheg 'mancing' dheweke.
      A Salam.

  150.   Raul Santiago ngandika

    Hello monica
    Taun kepungkur udakara Agustus aku nandur flamboyan cilik 40cm ing trotoar omahku, tuwuh dadi 60cm sajrone sewulan, adhem wiwit mandheg lan saiki tuwuh, saiki tuwuh maneh nanging sisih ndhuwur wis garing kabeh. triple 17 nalika adhem, panas wis diwiwiti lan saya thukul maneh saka tengah kurang luwih lan 3 ranting anyar metu, aku ngethok sisih garing sisih ndhuwur lan uga rong cabang lan mung kari siji? Utawa apa sing disaranake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Raul.
      Aku nyaranake sampeyan motong kabeh sing garing. Amarga nandhang kadhemen, saben cabang sing urip dietung, sanajan wit kasebut katon ora enak sauntara. Mesthi wae bakal njupuk cabang anyar ing taun iki, sing bakal katon luwih apik 🙂
      Taun ngarep dheweke bakal "mbangun" cangkir kasebut.
      A Salam.

  151.   Elida Tristan ngandika

    Dina apik!
    Aku duwe flamboyan umur 5 taun, ing mangsa iki suhune mudhun nganti udakara 1 ° ing kutha sing dakenggoni lan cabang garing lan aku milih prune, aku wis ngerteni yen durung thukul tunas lan musim semi wis diwiwiti Aku ngerteni manawa balene duwe bolongan cilik sing mung bisa dideleng saka cedhak. Aku kudu kepiye? Apa aku isih bisa nyelehake supaya ora mati?
    Aku seneng banget karo witku, apa sampeyan bisa nulungi aku?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elida.
      Sampeyan bisa ngobati kanthi insektisida anti-mboseni sing bisa didol ing nursery.
      Kabeh liyane yaiku sabar 🙂
      Muga-muga sukses.

      1.    Elida Tristan ngandika

        Matur nuwun kanggo tanggepan cepet!
        Wingi aku lunga maneh mriksa wit lan weruh ana serangga cilik sing metu saka bolongan.
        Dina iki dheweke tuku insektisida sing sampeyan saranake.

        Salam saka Monterrey, NL Mexico!

  152.   soraya mora ngandika

    Halo, aku duwe wit geni lan duwe kewan putih kaya bal-balan cilik, dheweke wis garing, dheweke ana ing macem-macem bagean wit lan nalika kumpul ing cabang, kayane wit kasebut ditutupi salju.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Soraya.
      Dheweke yaiku mealybugs. Kanggo ngilangi sampeyan, sampeyan kudu ngobati serangga anti-mealybug sing didol ing nursery, utawa kuas sing direndhem ing alkohol apotek yen wit kasebut sithik.
      A Salam.

  153.   Gambar placeholder Alicia Santoyo Lozano ngandika

    Halo, dina apik, aku duwe flamboyan, apik banget, udakara 5 meter. kira-kira, ing wulan Desember ana suhu sithik banget lan aku mikir mung godhonge wis dibakar, bisa ditindakake ing wulan Februari lan seminggu sawise dipangkas, kulit bakal wiwit dikethok lan kita sadhar yen asine wis garing , duwe tunas cilik udakara 80 cm saka lemah, apa luwih gampang kanggo motong kabeh cabang sing garing sadurunge tunas? Sadurunge, matur nuwun kanthi sanget kanggo perhatian.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alicia.
      Ora, luwih becik ngenteni suwe maneh, nganti thukul apik. Banjur sampeyan bisa ngethok garing.
      A Salam.

  154.   Antonio Hernandez ngandika

    Good morning.

    Aku duwe tabachin setinggi 5 meter, mesthi diiseni godhong lan kembang ing saben musim semi katon apik banget lan asri nanging nalika musim gugur taun kepungkur, nalika wiwit ilang godhonge, aku ngethok cabang sing paling dawa, aku mesthi rampung, nanging wektu iki aku malah ngilangi cabang-cabang cilik sing mung kari cabang-cabang gedhe lan utama, sing durung nate tak lakoni nganti wulu. Nganti saiki mung tunas cilik sing durung thukul lan sithik kembang sing ora ana godhong, aku kuwatir banget karo witku, apa sing kudu daklakoni supaya pulih? Aku ora nate nemoni masalah amarga hama, wit tetep ijo kanthi mung sawetara cabang garing sing ilang tutup. Thanks in advance kanggo balesan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Antonio.
      Aku nyaranake nambah pupuk organik (pupuk saka kewan hérbal, guano, kompos ...). Lapisan sing apik - udakara 5cm - dicampur karo lapisan lemah sing paling cethek.
      Kanthi mangkono bisa dadi paling apik kanggo sampeyan.
      A Salam.

  155.   Mirna Esther López Hernández ngandika

    Hai piye kabare! Aku wis nemokake kaca sampeyan lan sampeyan, deleng witku udakara udakara wolung taun ing papan sing ditandur, nanging sawetara wulan kepungkur wiwit garing, amarga aku ora duwe pangerten saben ngowahi godhong , Dakkira wayahe mangsamu ganti, jebule kabeh cabang dadi garing, mula dak potong, saiki aku mung duwe batang murni sing isih urip, pitakonku kenapa bisa garing, kanthi cara apa apa aku bisa pulih? iku wit sing apik banget lan aku ora pengin kelangan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirna.
      Wayahe sabar 🙂
      Intine, yen dheweke isih urip, ana pangarep-arep. Nanging nganti udakara 3 wulan kepungkur, ora bakal bisa dingerteni manawa dheweke wis mari utawa ora.
      Siraman saben 3-4 dina, banjur enteni.
      A Salam.

  156.   Cesar Diaz ngandika

    Hai Monica, aku anyar ngolah kebon, nanging nalika ketemu wit-witan cilik kasebut, aku narik kawigaten lan bareng karo garwaku, aku nindakake tugas kanggo nyelidiki carane ngasilake, lan saka limang wiji 4 germinine nanging siji-siji Saiki kita mung kari siji, tanduran cilik umure lagi sewulan lan mula ora tuwuh, mula langsung ora srengenge. Pitakonanku, kenapa ing dina-dina pungkasan iki godhonge tiba kaya dheweke sedhih? o Napa sampeyan mikir kahanan iki kedadeyan. Matur suwun amarga sampeyan wis nggatekake lan muga-muga bisa mbantu aku entuk wit kasebut.

    Salam saka Jalisco, Meksiko.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Wit-witan ing wiwitan umur (lan isih umur 1-2 taun) gampang banget kena serangan jamur. Kanggo ngindhari masalah, dheweke kudu diobati kanthi rutin nganggo fungisida, utawa disiram ing lemah nganggo tembaga utawa belerang. Kanthi cara iki, dheweke bakal bisa maju.
      A Salam.

  157.   Ibeth Wong ngandika

    Aku duwe framboyan sing ditandur ing wulan November kepungkur, nanging aku pengin pindhah, apa bakal dadi wektu sing tepat kanggo nindakake? Sadurunge tuwuh luwih akeh, kudu ukuran kaya 1.80 meter utawa kurang.
    Coba jero udakara 80cm lan aku pasang bak ngisor karo tabung PVC supaya banyu tekan oyot ... sawetara dina kepungkur aku weruh godhonge dadi kuning ... apa amarga gelombang panas? Aku manggon ing Monterrey

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ibeth.
      Ya, gelombang panas bisa mengaruhi wit-witan sing isih enom, luwih-luwih yen ditandur mung sethithik.
      Sampeyan bisa mindhah ing pungkasan mangsa.
      A Salam.

  158.   wadul ngandika

    Halo… Aku manggon ing Vieques, Puerto Rico. Aku duwe 3 rempah-rempah sing sehat, kabeh cahya abang. Dheweke mung katon kaya kudung putih ing bagasi. Aku ora bisa ndeleng serangga sing nggawe.
    Apa aku nyemprotake? karo opo

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Waldo.
      Aku nyaranake ngobati fungisida, yaiku produk kanggo jamur.
      Muga-muga bisa dadi luwih apik.
      A Salam.

  159.   IGNACIO ngandika

    Sugeng enjang Monica, aku ora nate nulis komentar, nanging aku seneng banget carane sampeyan bisa mbantu wong-wong sing ora ngerti.
    Aku manggon ing sawijining kutha cilik ing Valencia (Spanyol), lan ing wulan Mei aku tuku Flamboyant ing nursery ing Prancis. Tanduran iki ditandur ing pot gedhe, nanging ing teras sing madhep sisih lor-wétan. Ing mangsa panas aku langsung srengenge ing teras lan ing musim salju aku ora, mung ing wayah awan, ing pojokan.
    Suhu ing Mediterania, ora biasane beku, nyatane ing taun iki kita durung mudhun ing ngisor 5ºC, nanging sejatine aku cukup berangin.
    Dakkandhani ..., wit teka nggawa telung cabang lan godhong lan dhuwure udakara. 1mt… ..rasane rada lara. Aku transplan nganggo landasan, perlite lan humus, lan sajrone telung wulan, aku tikel ukuran lan jembaré tikel kaping pindho. Pancene apik banget, luar biasa digawe apik lan gedhe (tanpa kembang) Sasi kepungkur lan aku mikir utamane amarga angin gedhe, godhonge ilang kabeh. Wis dikupas kabeh. Aku pengin mikir yen musim semi bakal thukul maneh. Aku banyu kanthi banyu anget. Apa luwih becik saiki kanggo ngethok cabang kanggo ngethok? Apa sampeyan mikir yen godhonge ilang kabeh?
    Punapa mawon, matur nuwun kanthi rumiyin.
    Salam lan ketemu mengko

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ignacio.
      Ya lumrah. Aja padha sumelang. Oalah, goleki nglindhungi, kayata bolong anti-es (Dheweke adol kanthi amazon, nanging uga ing nursery). Ringan, murah, apik kanggo dipakai lan praktis banget, amarga bisa nglindhungi hawa adhem.

      Aku uga menehi saran supaya sampeyan nambahake loro sendok cilik nitrofoska, saben 15 dina. Iki bakal nggawe oyot tetep anget, sing bakal bisa tuwuh wit kasebut.

      Lan liyane ... ngenteni.

      Yen sampeyan duwe pitakon maneh, takon. 🙂

      A Salam.

  160.   IGNACIO ngandika

    Monica, matur nuwun kanthi cepet, aku bakal ngethok cabang lan nggawe klone, kanggo ndeleng yen arep musim semi sabanjure.
    Lan aku bakal netepi apa sing sampeyan dhawuhi.

    Aku bakal ngandhani kepiye cara kerjaku.

    Ndeleng sampeyan rauh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Untunge 🙂

  161.   Wedang Naomi ngandika

    Halo Monica, aku duwe loro Flamboyan, umur 3 taun ing pot, musim panas iki ana kembang wulu metu ing loro lan aku ora ngerti yen kembang, lan saka kana ana kacang sing tuwuh ukuran lan njupuk warna oker, bakal dadi wiji, Pitakonane apa benere kacang metu dhisik banjur ing sawijining dina, warna abang sing diarepake bakal mekar ??, utawa apa campuran karo tanduran sing ana ing cedhak , endi papirus? Aku nyelehake pot ing papan perlindungan saka tanduran nalika musim salju. (sing menehi jinis kembang kanthi wulu). salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Noemi.
      Tanduran mung bisa dilintasi karo wong liya kulawarga sing padha. Contone, ing flamboyan, kulawargane yaiku Fabaceae, mula mung bisa dilintasi karo Delonix liyane, uga Caesalpinia, Cassia, Robinia, lan liya-liyane.

      Ngatasi keraguan sampeyan, sawise polinasi, kelopak tiba lan legum dibentuk karo wiji. Yen kelopak durung tiba, utawa ora kabeh, iku arang banget, nanging dakkira ora bakal suwe tiba.

      Salam 🙂

  162.   Jason ngandika

    Salam, apa sampeyan bisa menehi rekomendasi panggonan ing Puerto Rico ing ngendi aku bisa nemokake wong Flamboyan ing lokasi sing subur lan katon apik banget, sing bisa dakpoto?

  163.   Valeria abigail ngandika

    Halo Monica
    Aku duwe Flamboyan gedhe, udakara 10 meter, nanging durung tau kembang. Woh-wohan iki ngasilake godhong sing cukup, nanging ora ana kembang, sing katon aneh banget amarga aku ndeleng yen ing kutha iki wit-witan kasebut mesthi mekar akeh. Apa sampeyan ngerti apa sing bisa nyebabake?
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai valeria.
      Sampeyan bisa uga butuh kompos, utawa wektu sampeyan durung teka
      Semono uga, yen ora, aku saranake nambahake kompos organik saka wektu ke wektu, kayata conto pupuk sapi.
      Kanthi cara iki bakal duwe kekuwatan sing luwih gedhe lan bakal cepet mekar.
      A Salam.

  164.   Jeremias Perrone ngandika

    Dhuh !. Aku penyayang Flamboyan ... Aku ARGENTIN, nanging saben taun aku nggawa wiji saka Kuba sing dak tresnani. Aku bisa germin sawetara, lan aku terus tuwuh kanthi tuwuh siji, sing wis umure 3 taun, ganti pot!. Wis udakara Dawane 1,5 meter lan apik banget ... nanging aku pengin diterusake menyang EARTH ... lan aku ora ngerti WAKTU KANG KANG KENE.
    Aku manggon ing pedalaman Argentina (Córdoba) ing endi minimal musim dingin -1 utawa -2 derajat (ing pertengahan Juli) lan mangsa panas nganti 40 °. Wit kasebut slamet kanthi sampurna, nanging ing wayah adhem JUNI-JULAI aku mesthi duwe interior sing padhang!
    Apa sampeyan bakal nulungi aku ngerti yen bakal dadi wektu sing tepat kanggo terjemahan ing wilayahku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jeremias.
      Flamboyant minangka wit sing ora tahan es, lan kudu ditandur ing lemah nalika musim semi yen suhu udakara 20ºC utawa luwih.
      Untunge 🙂

  165.   paul ngandika

    Halo, aku duwe wiji flamboyan, nanging iklim kutha saya musuhan, ing mangsa adhem suhu minimal tekan -1 "ing wayah wengi" (nganti -3 ing wayah wengi ekstrem) ing sisa taun kasebut fluktuasi 5 derajat ( ing wayah wengi), lan nalika awan udakara antara 14 - 16 derajat ing mangsa adhem, lan ing mangsa panas antara 15 - 19 derajat …… .. pitakonku babagan apa sing kudu daklakoni kanggo aklimatisasi ing sekitar kutha. flamboyan ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Paul.
      Flamboyan ora tahan es. Saka pengalaman, dakkandhani, nganti -1ºC, utawa -1,5ºC, bisa tahan nalika suhu mundhak cepet nganti ndhuwur 0 derajat, nanging sing paling apik yaiku ora adhem.

      Kanggo nguntungake, sampeyan kudu mbayar musim semi lan musim panas kanthi pupuk kayata guano, sing sugih gizi lan efektif banget. Lan nalika mudhun ing ngisor 10ºC, lindhungi kanthi kain anti-frost utawa ing omah kaca.

      Muga-muga sukses.

      Greetings.

  166.   Adrian Velazquez ngandika

    Halo, sugeng enjang, framboyan saya tiba, godhonge dadi kuning banjur rontog, apa sing disaranake dilebokake, wis ana dhuwure 2 meter sadurunge, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adrian.

      Apa sampeyan ana ing belahan langit sisih lor utawa kidul? Aku takon sampeyan amarga yen sampeyan ana ing mangsa adhem, utawa yen wis wiwit adhem ing wilayah sampeyan, umume godhong bakal tiba yen suhu mudhun ngisor 10ºC.

      Yen ora, irigasi bisa uga ora nyukupi. Sepira kerepe sampeyan nyiram? Umume, yen cuaca panas banget (suhu 30ºC utawa luwih) lan garing, sampeyan kudu ngombe udakara 3 utawa kaping 4 kaping seminggu.

      Matur suwun!

  167.   Gustavo Pareja ngandika

    Hai Monica, cathetan sampeyan babagan Flamboyan menarik banget lan ilustrasi, aku mung duwe pitakon. Aku duwe tunas wiji udakara 3/4 wulan ing pot, aku ora ngerti manawa kena langsung menyang srengenge utawa kudu ngurus manawa ora kaya ngono?
    Saking sampun matur nuwun sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gustavo.

      Matur suwun, lan dakkandhani: papan winih flamboyan bisa dilebokake langsung ing srengenge, supaya nalika winih germin tuwuh wiwit wiwitan kena cahya langsung.

      Ing kasus sampeyan, amarga wis germinal, sampeyan kudu mboko sithik sunar srengenge, supaya ora bisa kobong.

      Matur suwun!

  168.   Isabel Griño ngandika

    Sugeng Enjing,
    Aku duwe flamboyan wiwit udakara 10 taun kepungkur, durung mekar nanging ora apa-apa.
    Siji-sijine mung udakara 6 wulan, kayata tetes transparan lan lengket. Apa saka wit kasebut dhewe utawa kalebu hama?
    Aku seneng komentar sampeyan.
    Matur suwun sanget lan salam
    Isabel Grino

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo isbael.

      Mbok dheweke saka wit dhewe, getah.
      Nanging delengen godhonge kanggo ndeleng apa kena wabah.
      Utawa ngirim sawetara foto menyang facebook yen sampeyan pengin.

      Greetings.

  169.   Daniela ngandika

    . Jessica Aku wis seminggu suwene ing kene lan ora ngerti apa sebabe utamane aku kudu ngenteni maneh utawa apa sing bisa daklakoni, utawa suwene wektu suwene

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniela.

      Perlu rong nganti telung minggu. Salam!

  170.   Juliet Quiroz ngandika

    Menarik banget, aku seneng sewu matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun sanget, Juliet.

  171.   Claudia Rodriguez ngandika

    Halo, aku duwe franboyan gedhe, taun iki udane udan deres lan ora ijo banget, saben dinane godhong kuning luwih akeh, kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.

      Apa lemah sing ditandur? Maksude, apa puding bisa wujud nalika udan deres? Yen kedadeyan kasebut, oyot bakal angel, yaiku ing pot utawa ing lemah.

      Dadi, aku menehi saran supaya nggunakake fungisida sing ngemot tembaga, amarga jamur katon nalika lemah udan lan oyot alus.

      Lan ngenteni kanggo ndeleng. Muga-muga dheweke bisa pulih.

      Greetings.

  172.   manyabrocoli ngandika

    Ing kasusku, aku ora duwe masalah tuwuh saka wiji, lan umure wis 10 taun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik, mesthine saiki bakal dadi wit sing apik 🙂