Timor moor (Fumana thymifolia)

Deleng saka Fumana thymifolia

Gambar - Wikimedia / Franz Xaver

La Fumana thymifolia Iki minangka shrub cilik sing bakal ditemokake ing lemah sing kurang gizi ing Mediterania Kulon. Nyatane, sabenere iki ndadekake kepentingan khusus tuwuh ing kebon kanthi ciri lan kahanan sing padha. Sanajan uga pilihan sing apik banget ing pot, contone ing teras.

Pangopènane gampang banget. Lan sampeyan ngerti apa? Iki duwe sifat obat. Sabanjure aku bakal menehi pitutur marang kowe carane ngurus lan panggunaan apa sing diwenehake 🙂.

Asal lan ciri

Deleng saka Fumana thymifolia

Gambar - Flickr / ELPpes !!

Punika a shrub evergreen dikenal minangka thyme Moorish utawa thyme rockrose sing tuwuh antara 30 nganti 50 sentimeter. Cabang iki padhet, kanthi cabang sing tipis banget kurang saka 0,5cm, saka godhong lurus bisa thukul dadi fascicles.

Kembang, sing throut wiwit pungkasan mangsa salju nganti musim semi, kalebu hermaphrodit, lan diklumpukake kanthi kembang nganti 3 nganti 6, kasusun saka 5 sepal ijo, 5 kelopak kuning, stamen gedhe lan pistil kanthi gaya sing wis maju. Woh iku kapsul garing.

Nggunakake

Kajaba ora bisa digunakake minangka ornamen, nduweni sifat diuretik. Kanggo nindakake iki, kabeh tanduran wis mateng.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran timumifolia Fumana

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Yen sampeyan pengin duwe spesimen Fumana thymifolia, disaranake sampeyan kudu ngrampungake kanthi cara ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Taman: thukul ing lempung, lemah calcareous, gizi kurang.
    • Panci: landasan budidaya universal bisa digunakake, dicampur utawa ora kanthi 30% saka mutiara.
  • Irigasi: Moderate ing mangsa panas, nyoba supaya tanah kasebut ora garing suwe, lan saiki saya sithik.
  • Pelanggan: yen ing lemah ora prelu, nanging yen ana ing pot disaranake dibuahi guano (cair) sawise indikasi sing kasebut ing paket kasebut. Sampeyan bisa entuk Kene.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -5ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.