Karakteristik godhong ek

Godhong oak

Gambar - Wikimedia / chemazgz

Godhong oak minangka bagean saka wit sing apik banget, amarga sampeyan bisa ngrasakake iyub-iyub sing nyenengake nalika musim panas, sing mesthi diapresiasi, luwih-luwih yen sampeyan ana ing wilayah sing suhu luwih saka 30 derajat Celcius ing musim kasebut.

Nanging uga disaranake ngerti manawa ana gunane liyane, liyane sing sampeyan ora ngerti lan bisa uga, sampeyan bakal nambah padhang.

Apa oak deciduous utawa evergreen?

Quercus ilex Rotundifolia

La Oak Holm, sing jenenge ilmiah Quercus ilex, yaiku wit sing cemeng asli saka wilayah Mediterania. Iki uga dikenal minangka chaparro / ao carrasca, lan minangka salah sawijining saka sawetara Quercus (yen dudu siji-sijine) sing ngidinke suhu musim panas lan musim panas sing cukup dawa.

Kepiye ciri khas sheet sampeyan?

Godhonge wulu wuda, ijo peteng ing sisih ndhuwur lan luwih entheng ing sisih ngisor., sing ditutupi kembang abu-abu. Dheweke diwenehi eri kuwat sing thukul saka kontur nalika wit isih enom, nanging nalika tuwuh godhong sing thukul saka cabang paling dhuwur ora ana.

Amarga ciri khas kasebut, oak holm bisa ngindhari kakehan banyu, amarga bisa urip ing wilayah sing kena srengenge.

Minangka penasaran, ucapake tetep ing tanduran rata-rata 2,7 taun sadurunge tiba.

Godhong ek kanggo opo?

Tampilan godhong oak

Gambar - Wikimedia / Line1

Saliyane nyedhiyakake iyub-iyub 🙂, duwe panggunaan liyane sing menarik bangetamarga efektif minangka antiseptik, nglawan diare, kanggo nambah kesehatan kulit, kanggo ngatasi pembengkakan uterus utawa wasir, utawa kanggo mungkasi pendarahan menstruasi.

Kepiye carane nyiapake?

  • Panggunaan internal: gawe infus nganggo setengah sendok godhong garing saben sak banyu. Dheweke njupuk telung cangkir saben dina sajrone mangan.
  • Panganggone eksternal: bagean saka kulit digiling karo bagean saka godhong, banjur decoction ditrapake nganggo kompres menyang wilayah sing kena pengaruh.

Apa sampeyan ngerti panggunaan kasebut?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Masiel ngandika

    Halo, sore sing apik banget, aku ora ngerti apa godhong incino sing digunakake kanggo perawatan kasebut lan apa manfaate liyane saka godhong oak