Wit Magnolia (Magnolia grandiflora)

Magnolia minangka wit kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / KENPEI

La Simbah Magnolia yaiku wit sing apik banget. Dikenal minangka magnolia, duwe godhong dawa kanthi warna peteng sing apik, lan kembang putih hiasan kaya nalika kembang mekar nggawe pemandangan sing apik banget sing sampeyan ora pengin njupuk, nanging akeh foto.

Tanduran iki digunakake kanthi wiyar minangka tanduran hias, amarga uga ngasilake iyub-iyub nalika musim panas, sing cocog kanggo nglindhungi awake dhewe saka raja lintang nalika semana.

Ciri khas saka Simbah Magnolia

Protagonis kita minangka wit sing ijo (yaiku, sing tetep ijo) sing asale saka Amerika Serikat sisih kidul wétan, saka North Carolina nganti Texas lan Florida. Jeneng ilmiah yaiku Simbah Magnolia, lan jeneng umum yaiku magnolia, magnolia utawa magnolia umum. Iki kalebu kulawarga botani Mangoliaceae.

Tingkat pertumbuhane rada alon, lan bisa uga butuh 4-5 taun nganti tekan sak meter. Yen wis diwasa, bisa nganti 35 meter. Godhonge dawa, dawa nganti 20 sentimeter, sederhana, ovate, warna ijo tuwa lan tekstur kulit.

Kepiye kembang magnolia?

Magnolia grandiflora duwe kembang gedhe

Gambar - Flickr / Cathy Flanagan

Ing musim semi, ngasilake kembang putih wangi sing diameteripun 30 inci.. Iki kasusun saka 3 sepal lan ing antarane 6 lan 12 kelopak oval, saliyane stamen. Mula, dheweke kalebu hermafrodit, mula ora gumantung karo kewan sing nyerbuk kanggo ngasilake woh.

Nalika endhog dibuahi, wiwit diwasa dadi infrutescence sing bentuk kerucut lan ing njero kono kita bakal nemokake wiji, sing dawa elongated ing abang. Nanging supaya kedadeyan kasebut, wit magnolia kudu diwasa, amarga umure udakara 10 taun - saka winih germinates- nganti ngasilake dhewe; lan sanajan mangkono, butuh wektu 15 taun maneh nganti menehi wiji paling akeh.

Woh magnolia ditabuh ing musim dingin
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara nyebarake woh magnolia?

"Masalah" utawa kekurangan wit magnolia yaiku, sanajan periode urip cukup suwe (guneman pirang-pirang taun yen disimpen ing papan sing dilindhungi), mung 50% kabeh sing diproduksi bakal germin.

Apa bedane magnolia lan magnolia?

Kaloro istilah kasebut digunakake kanggo ngomong babagan wit sing padha. Nanging penting kanggo nggatekake magnolia, kanthi »m» ing huruf kapital, nuduhake genus botani sing kalebu; Y magnolia minangka salah sawijining jeneng sing umum, bebarengan karo magnolia kanthi huruf cilik "m".

Kepiye perawatan wit magnolia?

Yen sampeyan pengin duwe siji utawa luwih spesimen ing kebon, turuti saran:

Lokasi

Evergreens minangka tanduran ijo, kayata Magnolia grandiflora

Gambar - Flickr / Salomé Bielsa

Wit magnolia bisa tahan srengenge langsung yen swasana alus lan lembab. Mula, yen kondhisi kasebut dipenuhi ing papan sing sampeyanenggoni, sampeyan bisa nyedhiyakake sunar srengenge nalika sampeyan aklimatisasi sadurunge, mula yen sampeyan bakal ngobong.

Yen ing wilayah sampeyan derajat asolasi banget ing musim panas, kayata ing Mediterania, luwih becik ing semi-shade utawa malah ing wilayah sing diwenehake saringan, liwat bolong shading (didol Kene) utawa padha.

Lantai

Supaya aku bisa tuwuh kanthi becik penting yen lemah duwe pH sing rada asam, ing antarane 5 lan 6,5. Ing lemah watu gamping, akeh masalah sing bisa tuwuh amarga ora ana zat besi.

Irigasi lan asor

ing Simbah Magnolia dheweke seneng lingkungan sing adhem lan lembab. Sampeyan butuh siraman rutin, saben 2-3 dina ing mangsa panas lan saben 3-4 dina suwene taun. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing biasane udan udan, wit mesthi apik.

Yen lingkungan garing banget, aja ragu-ragu nyemprotake godhonge saben dinane. Lan iki carane sampeyan nyegah supaya ora kakehan banyu, lan akibate, dadi coklat. Iki minangka wit sing godhonge cepet ilang warna nalika kondisine ora pas, nanging iki minangka masalah sing gampang dicegah.

Banyu irigasi kudu udan utawa asam. Yen sampeyan ora duwe cara kanggo golek, cukup tambahi 1 liter banyu lan cair cairan jeruk nipis utawa sawetara tetes cuka. Jumlah kasebut bakal beda-beda gumantung karo pH banyu kasebut, sing bisa diukur nganggo meter pH digital (didol Kene) tuladhane. Mesthi ora kurang banget; kanthi udakara 4-6 bakal cukup.

Pelanggan

Sajrone musim semi lan musim panas, sampeyan kudu mbayar Pupuk organik utawa nganggo pupuk kanggo tanduran acidophilic (didol Kene) sing bakal ditemokake ing nursery lan toko kebon. Yen sampeyan milih sing terakhir, sampeyan kudu ngetutake instruksi sing kasebut ing paket supaya ora ana risiko overdosis.

Pruning

Iku ora necesary. Bakal cukup kanggo mbusak cabang sing garing, ringkih utawa lara. Yen dipotong, bakal ngilangi kaendahan alami wit magnolia, amarga iki minangka wit sing entuk makutha bunder dhewe.

Lan ing kasus apa wae, yen sampeyan arep prune, rampung ing pungkasan mangsa lan nganggo alat pruning sing cocog. Ing kasus iki, gunting anvil kanggo cabang enom sing kurang saka 1 sentimeter; lan gergaji tangan (didol Kene) kanggo cabang semi-kayu utawa kayu 2 cm utawa luwih kandel.

Hama

Ora biasane duwe. Mungkin sawetara cottony mealybug utawa sawetara aphid yen lingkungan garing banget, nanging ora serius. Dheweke bisa gelut karo bumi sing beda-beda (didol Kene) ora masalah.

Penyakit Magnolia

Wit magnolia bisa duwe sawetara penyakit sajrone urip, lan kalebu:

  • Chancre: iki penyakit sing ditularake jamur sing umume nyebabake spesimen gedhe. Yen kita ndeleng manawa ana siji cabang sing tiba-tiba garing, lan sisane katon apik, kita bakal nyopot. Nanging kita uga kudu ngerti yen kulit kayu katon, utawa yen cabang duwe simpul utawa benjolan ora normal. Iki diobati nganggo fungisida (didol Kene).
  • Kayu bosok- Kedadeyan nalika kulit kayu njerone bosok, nyebabake godhong bakal garing. Iki uga diatasi nganggo fungisida.
  • Titik jamur: bisa dadi bintik oranye utawa abu-abu, kanthi ukuran lan bentuk sing beda-beda. Luwih becik dipotong bagian sing kena pengaruh lan diobati nganggo fungisida serbaguna (didol Kene).
  • Titik godhong ganggang: bintik-bintik abu-abu, coklat, oranye utawa ijo, umume bentuke bunder nanging bisa dawa ing sisih sisih godhong utawa ing lading. Diobati kanthi ngilangi bagean sing kena pengaruh, lan njaga wit magnolia sing sehat.

Bisa uga duwe godhong coklat, amarga, contone, mbanyoni sing berlebihan, utawa sinar srengenge langsung.

Multiplikasi Magnolia

La Simbah Magnolia Bisa ditambah karo kabeh cara: wiji, stek, cangkokan lan lapisan. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Woh saka wit magnolia minangka infrutescence

Wiji dheweke kudu diklumpukake ing musim gugur, sanalika woh mateng. Yen ora ana spesimen ing cedhak, uga kudu dipikolehi nalika musim gugur (Oktober / November ing Hemisfer Lor).

Sawise diresiki, bisa langsung ditanam ing pot kanthi medium sing tuwuh universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha, utawa bisa di stratifikasi ing kulkas suwene telung wulan udakara 4ºC ing tupperware kanthi vermikulit.

Motong

Cara motong utawa staking rumit ing wit magnolia, nanging iki cara sing paling digunakake. Wis rampung kaya mangkene:

  1. Kanggo nambah Magnolia kanthi stek, njupuk batang semi-kayu sing katon luwih sehat lan kuwat ing pungkasan musim semi.
  2. Dhasar stek banjur diresiki karo hormon rooting (kayata estas).
  3. Banjur ditandur ing pot kanthi bagean sing padha dicampur karo landasan tanduran asam lan perlite.
  4. Banjur, panas dilebokake ing latar mburi lan disemprotake kanthi rutin.

Kerajinan Tangan

Cara grafting digunakake kanggo njupuk spesimen sing tuwuh luwih cepet utawa entuk varietas anyar. Wis rampung ing ngisor iki:

  1. Ing wiwitan musim semi tanduran entuk saka wiji saka Magnolia o magnolia acuminata sing bakal dadi batang oyot.
  2. Ing pungkasan mangsa panas, sampeyan bisa terus nyangkok M. grandiflora, nggawe cangkokan sisih.
  3. Sawise digandhengake karo tape raffia utawa grafting, dilebokake ing kothak wiji udakara 10 dina supaya sendhi bisa mari.
  4. Jam enem minggu wis siyap.

Dilapisi

Cara lapisan sing gampang bisa ditindakake kanthi sukses ing wiwitan musim semi, nggunakake cabang enom 1 nganti 2 taun. Kanggo iku, kaya ing ngisor iki:

  1. Sing pertama milih cabang lan gawe cincin kulit kayu.
  2. Banjur dibasahi banyu lan diinfus karo hormon rooting.
  3. Sabanjure, njupuk sepotong plastik ireng, tutup cabang lan tahan ing sisih siji.
  4. Sawise iku, diisi lumut gambut sing sadurunge dibasahi banyu, lan sisih liyane dijepit.
  5. Pungkasan, perlu dibasahi lahan gambut kanthi jarum suntik sing diisi banyu saben wektu.

Rustitasitas

Nanging ndhukung frosts uga nganti -18ºC, nanging suhu luwih saka 30ºC bisa mengaruhi sampeyan.

Apa sampeyan bisa duwe wit magnolia pot?

Ya ora disaranake, amarga ana wit sing tuwuh gedhe banget. Elinga yen dhuwure bisa nganti 30 meter. Nanging yen dipikirake yen tuwuh alon-alon, mula bakal tuwuh ing pot sajrone pirang-pirang taun. Kanggo nindakake iki, apa sing kudu ditindakake yaiku menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: kita bakal sijine ing njaba, ing semi-shade.
  • Substratum: penting nggunakake substrat kanggo tanduran asem utawa serat klapa (didol Kene) dadi sampeyan ora nemoni masalah.
  • Irigasi: kita bakal ngombe kaping pirang-pirang minggu ing mangsa panas, lan sepisan utawa kaping pindho seminggu suwene taun. Banyu kasebut kudu udan utawa kanthi pH sing kurang, antara 4 lan 6.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas kudu dibuahi karo pupuk cair kanggo tanduran asam miturut pandhuane pabrike. Yen sampeyan pengin nggunakake pupuk alami, guano bakal apik.
  • Transplan: saben 3 utawa 4 taun, kita kudu nandur wit magnolia ing pot sing luwih gedhe. Panci jarene udakara 10 sentimeter luwih jembar lan luwih dhuwur tinimbang »sing lawas».

Migunakake saka Simbah Magnolia

Magnolia minangka tanduran ijo

Gambar - Wikimedia / Nolege

Iki minangka wit sing biasane digunakake minangka tanduran kebon, nanging Apa sampeyan ngerti uga duwe sifat obat? Iki digunakake kanggo ngatasi lan ngobati penyakit sistem pencernaan, kanggo nyuda stres lan kuatir, lan uga kanggo masalah pernafasan kayata panandhang asma utawa bronkitis.

Apa warna magnolia sing paling umum?

Tujuane. Akeh spesies magnolia, kalebu protagonis kita, duwe kembang putih, sanajan ana pangecualian, kayata magnolia soulangean, kang wis roses.

Tuku wit magnolia ing endi?

Sampeyan bisa tuku wit magnolia Kene.

Apa sampeyan mikir babagan wit iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Camellia ngandika

    Halo Monica, minangka saran sampeyan pancen migunani. Aku duwe 1 sithik 1 cm lan liyane sing arep metu, ayo padha ndeleng apa bisa tuwuh 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Camelia.
      Sprinkle substrat nganggo tembaga utawa belerang supaya jamur ora kena infeksi. Dadi bisa tuwuh tanpa masalah.
      Salam lan matur nuwun kanggo tembung sampeyan 🙂.

  2.   Ruben zavala ngandika

    Aku duwe udakara udakara 1 setengah meter, aku tresna banget karo tanduran iki lan kembang-kembang sing asri, pérangan endi sing digunakake kanggo obat-obatan lan cara iki digunakake Matur suwun informasi, rangkul!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ruben.
      Kembang sing diliwati lenga digunakake.
      Salam 🙂

    2.    Ebun ngandika

      Apa akar magnolia invasif?
      Sepira adohe saka pipa lan bangunan?
      Thanks in advance kanggo jawaban.

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Rocio.

        Ora kaya sing invasif kaya Ficus, umpamane, nanging dianjurake kanggo nandur wit udakara 7 meter saka pipa lan liya-liyane.

        Salam 🙂

  3.   Carlos Clemente ngandika

    Aku duwe magnolia sing umure udakara 20 taun. Ing taun kapisan (10-12) dheweke ayu banget lan nanas wiji iku lemu. Suwene sawetara taun lan saya suwe saya suwe saya godhong, godhonge cilik banget lan winih winih cilik.
    aspek kasebut saya mlarat lan yen terus kaya iki, dakkira bakal ilang.
    Sawijining srengenge padhang lan pungkasan iki musim panas panas banget kanthi suhu sekitar 40º
    Aku seneng yen sampeyan menehi informasi babagan aku bisa nyimpen.
    muchas gracias
    Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.

      Magnolia ora seneng karo iklim sing panas banget. Apike, ing mangsa panas ora bakal nganti ndhuwur 30ºC, lan yen bakal, wit kasebut kudu ana ing semi-shade.

      Saran kula, yen sampeyan bisa, pindhah menyang panggonan sing ora langsung kena srengenge. Nanging yen ora bisa ditindakake, apa sampeyan wis mikir tetanduran wit ing sakiwa tengene bisa iyub-iyub? Mungkin a Cercis siliquastrum utawa sing hackberry.

      Greetings.

  4.   Maria del Carmen ngandika

    Sampeyan wis nggawe aku yakin. Aku nggoleki wit sing apik kanggo kebonku lan aku bakal nandur wit magnolia.
    Matur nuwun banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik, Maria del Carmen. Yen sampeyan duwe pitakon, saiki utawa mengko, hubungi kita maneh 🙂

      Matur suwun!

  5.   Sedulur ngandika

    Aku duwe magnolia pot ing teras. Godhong saka ndhuwur wis wiwit coklat lan garing. Godhong cedhak oyot tetep ijo.
    Aku ora ngerti yen amarga kekurangan irigasi sanajan saben 20 dina dak siram
    Ana ing teras kanthi srengenge awan lan awan.
    Apa sampeyan bisa nulungi aku?
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mellow.

      Saka petungan sampeyan, kayane sunar srengenge. Aku menehi saran supaya sampeyan ngganti papane, utawa menehi parasol utawa sing padha, saengga kanthi cara iki dilindhungi saka raja lintang.

      Greetings.

  6.   EvelynL. ngandika

    Ringkesan LUAR BIASA sing apik iki. Aku isih ragu babagan cara nggawe seedbed ing Amerika Selatan (Chili) Aku penggemar lan aku bakal nggawe seedbed (musim panas) muga-muga bisa digunakake kanggo aku. Aku duwe wit sing umure luwih saka 15 taun lan apik banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Evelyn.

      Matur nuwun, iki mesthi wit sing apik banget.

      Kanggo ngerti cara nggawe wiji, disaranake diwaca artikel iki.

      Greetings.

  7.   VINCENT ngandika

    Artikel sing apik banget, aku duwe 2 Magnolios 12 meter. Ing dhuwur, dheweke wiwit garing amarga kelembapan ing lemah ngisor lempung banget, aku nambani kanthi nyuda irigasi, ngetrapake fungisida, nguatake nutrisi karo unsur utama lan suntingan. Dheweke njupuk telung perawatan sajrone 40 dina yen wis pulih, nanging alon-alon. Dheweke uga duwe bal cilik saka HAY Natal (tillansia recurvata). Aku wis nyopot, kayane kabeh lancar. Yen aku sijine bolong suntingan 50/50. Apa dheweke bakal nambah? Ing mangsa panas kita tekan suhu 35 ° C. Lan asor relatif kurang. Iku panas garing. Ana saran?. Sugeng rawuh lan matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Suwene sampeyan duwe? Aku takon sampeyan amarga yen luwih saka 2-3 taun kepungkur, srengenge uga panas sing dakkira ora masalah, amarga wis bisa aklimatisasi.

      Yen sampeyan ngerteni yen nyuda irigasi lagi pulih, mula sampurna. Sampeyan uga bisa njupuk kauntungan lan pupuk, kanthi pupuk khusus kanggo tanduran asem, miturut pandhuan ing wadhah kasebut.

      Matur suwun!