Greville grumbul (Grevillea juniperina)

Kembang juniperina grevillea

Gambar - Wikimedia / Melburnian

Aku mesthi ujar lan mesthi dakkandhakake: Grevillea minangka tanduran sing ngasilake kembang sing, kepengin weruh, minangka keajaiban, kanthi nilai hias sing dhuwur banget.

Nanging yen kita nambahake manawa ana spesies, kayata Grevillea juniperina, sing ora tuwuh luwih saka udakara telung meter lan malah bisa luwih cekak, isih bisa ditemokake ing iklim sing diadaptasi lan apa sing dikarepake.

Asal lan ciri

Tampilan juniperina Grevillea

Gambar - Flickr / Tony Rodd

Keajaiban tanduran iki minangka endemik semak cemara ing New South Wales wétan lan sisih kidul-wétan Queensland ing Australia. Wutah nganti ndhuwur antara 0,2 lan 3 meter, kanthi bantalan sing biasane kompak lan bunder, nanging bisa awangun wit cilik. Godhonge lanceolate, rada kulit, dawane antara 0,5 nganti 3,5 cm.

Mekar wiwit pertengahan mangsa panas nganti musim panas, ngasilake kembang kaya labuh utawa laut kaya warna-warna: abang, jambon, kuning, oranye, utawa kehijauan.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang kuning grevillea juniperina

Apa sampeyan pengin ngerti cara ngrawat? Mangkene pandhuan mini sing bakal menehi pitunjuk babagan cara supaya sehat banget:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: substrat sing tuwuh universal dicampur karo 20% saka arlite utawa pipi.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: udakara 2-3 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 5-7 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, luwih becik dibuahi nganggo guano (cair), yaiku pupuk organik kanthi efisiensi sing cepet banget. Sampeyan bisa entuk Kene.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Tandur dhisik ing kamar panas (pot, tray, lsp) lan transfer menyang pot saben nalika oyot metu saka bolongan got.
  • Pruning: pungkasan mangsa adhem.
  • Rustitasitas: tahan apik uga kadhemen lan frosts nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Grevillea juniperina?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.