Hama kaktus

Cacti bisa duwe hama

Kaktus misuwur amarga gampang dijaga, lan uga kanggo kaendahane kembang. Kajaba iku, bisa uga ditanam ing pot utawa tanduran, sing pancen apik banget nalika sampeyan pengin duwe ing loteng utawa ing teras, lan / utawa sampeyan ora duwe kebon.

Nanging ora preduli dirawat kanthi apik, ana sawetara serangga sing bisa ngrusak koleksi kita kanthi cepet, kajaba kita mandheg. Dadi Ayo goleki hama kaktus lan cara ngilangi.

Spider abang

Tambang laba-laba minangka salah sawijining hama sing paling umum

Gambar - Wikimedia / Gilles San Martin

La Laba-laba abang Iki minangka serangga sing mengaruhi macem-macem jinis tanduran, kalebu kaktus. Sanajan jenenge, Mite yaiku tungau sing duwe awak oval, oranye yen wadon utawa kekuningan yen lanang. 

Iki nyebar ing musim semi lan musim panas, mangan ing getah. Gampang dibedakake amarga ngasilake benang sutra kanggo pindhah saka sisih liyane.

Rusak

Nalika kaktus ngalami serangan laba-laba laba-laba, apa sing bakal kedadeyan yaiku awak sampeyan bakal miwiti nuduhake warna. 

Perawatan

Yen sampeyan pengin ngilangi utawa nyuda tanduran, kita saranake ngresiki kaktus nganggo banyu luwih dhisik. Yen wabah iki ora nyebar, obat iki asring luwih saka cukup. Nanging yen katon maneh, coba ditambani nganggo minyak neem (didol Kene) utawa nganggo acarisida (didol Kene).

Keong lan slug

Keong bisa mangan kaktus

Keong uga siput minangka kewan sing metu ing mangsa rendheng. Iki ora minangka wabah penyakit kaya kaktus, nanging amarga kasenengane, mula dijaga supaya ora adoh saka tanduran.

Dheweke mangan kabeh bagean kaktus, ora preduli yen duwe duri utawa ora. Dadi sampeyan kudu waspada.

Rusak

Kaktus bakal menehi cokotan jero luwih utawa kurang ing endi wae ing awak sampeyan. Yen tanduran sing dimaksud sethithik, bisa uga "ngilang" sewengi, mung bakal eri.

Perawatan

Pangobatan paling apik yaiku nyegah. Lindhungi tanduran kanthi nggawe jinis omah kaca kanthi kelambu utawa bolong kawat kanthi bolongan cilik (kaya sing digunakake kanggo pagar utawa ing kandhang pitik).

Yen sampeyan nemokake keong utawa siput, gawanen adoh saka tanduran, paling ora 40 meter saka papane.

Yen wis ana sawetara kaktus, sampeyan bisa ngobati molluscicides (ati-ati yen sampeyan duwe kucing lan / utawa segawon, amarga beracun), utawa cuka. Ing artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

Mealybugs

Cottony mealybug ing tanduran

Gambar - Wikimedia / Whitney Cranshaw

Iki minangka hama utama lan paling ala sing bisa diduweni kaktus, luwih-luwih yen ditandur ing iklim panas utawa panas kaya ing wilayah Mediterania. Ana macem-macem jinis, nanging sing paling nyerang tetanduran favorit ing ndhuwur telu: si cottony, sing wujude bunder lan wernane putih; mealybugs tameng, yaiku sing nganggo karangan coklat tuwa; lan sing kaya limpet, kaya louse San José, wernané coklat-abu-abu.

Kabeh mau tuwuh nalika wulan panas lan garing taun, dadi nalika musim panas nalika kita bakal ngerteni paling akeh. Nanging ora bakal rumangsa nunggu sawetara nalika musim semi yen kita manggon ing wilayah sing anget, amarga ing papan kasebut lumrah yen dheweke miwiti kegiyatan sadurunge musim panas teka.

Rusak

Serangga iki padha mangan ing gandum saka kaktus, sing ilang tenaga lan kesehatan. Uga, ing dununge, tanduran bakal ilang warna. Yen kahanane suwe banget, bisa uga ana akeh karbohidrat sing malah nyawa kaktus dadi bahaya banget.

Perawatan

Saka pengalamanku dhewe, perawatan sing paling apik, amarga efektifitas sing cepet lan amarga produk alami, yaiku bumi sing diatomi (didol Kene). Iki duwe wêdakakêna pethak, sing ditindakake yaiku nembus awak serangga, ing kasus iki mealybug, nyebabake mati amarga dehidrasi.

Nanging mesthi wae ana cara liya kanggo ngilangi:

  • Kanthi banyu lan sabun netral: Gunakake sikat cilik kanggo ngresiki kaktus, saéngga nyegah sampeyan saka lara dhewe.
  • Insektisida kimiaBahan kimia anti-mealybugs bisa migunani banget, nanging gunakake miturut pandhuan sing digunakake.
  • Permethrin: yaiku insektisida alami. Dheweke migunani nalika wabah iki durung nyebar.

Weevil utawa weevil ireng

Weevil bisa nyebabake cacti

Gambar - Wikimedia / Nanosanchez

Weevil ireng ing agaves (Akupunktur skypofofor), amarga iki luwih dikenal, Iki minangka wiji sing napsu ing tahap larva nyebabake kerusakan serius, ora mung ing wayah es, nanging uga kanggo akeh kaktus.

Sing wadon endhog ing njero tanduran, nganti tekan tatune. Banjur menet iki, lan mangan kaktus. Suwe-suwe, saya ringkih.

Rusak

Wiwitane rada angel dideleng, amarga kaktus bisa uga ora apa-apa. Nanging kita bisa ngerti gagange ilang kenceng, utawa dheweke tiba.

Perawatan

Perawatan kalebu nglamar insektisida kayata chlorpyrifos menyang kaktus nalika musim semi lan musim panas. Yen kita ngerti manawa wabah kasebut wis tekan wilayah kasebut, mula dianjurake kanggo nambani sewulan iki kanthi insektisida iki lan wulan sabanjure nganggo imidacloprid.

Aphids

Semut seneng multiplikasi kutu kutu

Aphids o aphids serangga cilik banget, udakara 0,5 sentimeter utawa kurang, sing kaya mealybugs disenengi dening panas lan, uga, lingkungan sing garing. Sampeyan kudu ujar manawa ing kaktus minangka hama langka, ing succulents luwih katon. Nanging kita uga pengin nyakup amarga padha menehi wiji, khusus tunas kembang lan bagean sing paling lembut ing tanduran.

Awak bisa coklat, ijo, abang, utawa ireng, lan bisa dingerteni dening antena loro sing dawa. Dheweke asring nggawe hubungan simbiosis karo semut, amarga aphid nggawe rahasia madu sing disenengi.

Rusak

Ing kaktus kerusakan sing bakal kita tingali ing tunas kembang luwih saka apa-apa. Iki bakal tetep ditutup, amarga ora bisa dibukak amarga kutu kasebut bakal nyegah. Akibate, tanduran bakal nggunakake energi lan sumber daya kanggo ngasilake kembang kanthi sia-sia.

Perawatan

Yen sampeyan golek obat alami, disaranake sampeyan golek ladybugs. Iki minangka predator alami aphid, lan uga migunani banget kanggo kebon amarga kembang uga bisa nyerbuk.

Cara liya kanggo ngilangi yaiku nganggo insektisida kayata bumi diatom, utawa bahan kimia liyane kayata anti-aphid (didol Kene).

Mabur mulch

Mabur mulsa minangka hama kaktus

Gambar - Wikimedia / xpda

La mabur mulsa Iki minangka serangga sing umum banget ing tanduran sing ditandur ing pot, lan utamane karo lemah sing tetep suwe saya lembab. Iku kalebu kulawarga sciaridae, lan awake ireng, sebabe uga dikenal minangka lalat ireng.

Iki bisa dideleng kapan wae ing taun iki, nanging luwih seneng musim semi lan musim panas amarga endhog nalika endhog disimpen ing lemah lan bisa ditetas.

Rusak

Spesimen diwasa ora nyebabake kerusakan, ngluwihi endhog. Nanging malah larva feed ing bagean tender kaktus sing ana ing sangisore permukaan landasan; yaiku saka oyot. Mula, tanduran iki bakal mandheg tuwuh lan bisa dadi ringkih banget.

Perawatan

Ana sawetara obat sing bisa digunakake kanggo ngilangi serangan mabur mulsa. Contone, sampeyan bisa nyelehake jebakan lengket kuning (didol Kene) cedhak cacti, utawa nambani minyak neem. Pilihan liyane yaiku ngenalake cengkeh kayu manis menyang landasan, utawa nyelehake kulit jeruk sing dicincang (lemon, oranye, lsp) ing sisih ndhuwur.

Wisata

serangga thrips

ing lelungan padha kaya earwigs nanging luwih cilik, dawane 2 milimeter. Iki minangka hama tanduran sing ditandur ing omah kaca lan ing njobo, lan kegiyatane tuwuh sajrone musim semi lan musim panas.

Kaya kutu apid, kita uga ora bakal bisa ndeleng ing kaktus, amarga padha duwe resep kanggo tanduran kanthi godhong. Saiki, dheweke uga bisa ngrusak kembang kanthi menehi getah.

Rusak

Padha karo sing nyebabake kutu; iki: kuncup kembang sing ora mbukak lan tiba, lan kelopak sing rupane ora apik.

Perawatan

Kanggo ngilangi thrips sampeyan bisa nggunakake serangga kaya sabun kalium utawa minyak neem. Nanging sampeyan uga kudu ngerti manawa sampeyan duwe pilihan kanggo ngresiki tunas kembang nganggo sabun lan banyu.

Muga-muga bisa migunani banget kanggo sampeyan lan sampeyan bisa ngenali wabah kaktus sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)