Basa Manuk (Globularia salicina)

Tampilan loji salicina Globularia

Yen sampeyan butuh semak ing kebon utawa teras sing gampang dirawat lan uga bisa ngasilake kembang sing penasaran, salah sawijining pilihan sing paling apik ilat manukamarga bakal katon apik banget ing taun iki kanthi nduwe godhong ijo.

Sabanjure, aku bakal ngomong babagan dheweke, yen sampeyan wis rampung maca artikel iki, sampeyan ngerti apa ciri lan perawatan.

Asal lan ciri

Kembang salicina globularia

Protagonis kita minangka semak cemara sing asli ing kepulauan Madeira lan Kepulauan Canary tengah lan kulon. Jeneng ilmiah yaiku Globularia salicina, nanging umume dikenal minangka ilat manuk utawa lalat umum. Tekan dhuwur nganti 2 meter, lan godhong lanceolate, utuh, glabrous lan dawa ukurane 3,5-7 x 0,5-3cm.

Kembang kasebut diklumpukake ing perbungaan kanthi bentuk kepala globular putih kandhel kanthi pusat kebiruan. Woh kasebut minangka kenari kanthi wiji coklat peteng 1mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran salicina Globularia

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: lemah kudu subur, kanthi saluran sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis. Yen di pot, kudu nggunakake pupuk kanthi bentuk cair supaya pembuangan terus apik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: ing musim semi. Yen wis ana ing pot, mula kudu ditanam saben rong taun maneh.
  • Rustitasitas: ora ndhukung kadhemen utawa beku. Suhu minimal sing ditahan yaiku 5ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? Apa sampeyan wis krungu babagan dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.