Jaguarcillo (Halimium umbellatum)

grumbul kebak kembang putih cilik

El Halimium umbellatum Iki kalebu spesies sing kalebu kulawarga Cistaceae. Bisa dingerteni kanthi macem-macem jeneng, kayata thyme putih, juagarcillo, revieja, tamarilla, Andalusian xagz, lan liya-liyane.

Wutahipun gumantung gumantung karo subspesies, ing sisih kulon kulon Afrika uga ing Semenanjung Iberia, khusus ing wilayah Mediterania. Uga bisa ditemokake ing papan sing apik loro ing tengah lan ing sisih lor-kulon Semenanjung Iberia, kanthi cara sing padha ing Yunani, Libanon, Rhodes lan Prancis. Etimologi tembung kasebut duwe rong bagean, yaiku Yunani lan Italia. Tembung kapisan asale saka Yunani lan tegese «orgaza utawa salgada", Lan umbellatum epithet Latin tegese" bentuke kaya payung. "

Karakteristik umlimatum Halimium

semak kanthi cabang sing tipis banget lan kembang putih akeh

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal sinau luwih akeh babagan karakteristik thyme putih utawa jaguarcillo, tandurane, yen ana jinis penyakit utawa hama sing bisa nyebabake, uga papan dununge tuwuh.

Tanduran ing sisih ngisor iki awujud kayu, paling ora 60 cm, sanajan ukuran iki bisa beda-beda lan dadi luwih cilik. Godhong kasebut ora duwe gagang lan ditemokake ing pirang-pirang batang, dawa saka udakara 8 mm nganti 20 mm, uga sempit udakara 2,5 mm nganti 6 mm, lan umume, ing pinggire, digulung.

Rambut kira-kira telung rambut sing beda-beda lan amarga efek salah siji rambut kasebut lengket. Tanduran iki mekar nalika musim semi lan musim panas, duwe lima kelopak putih lan ukuran 7 mm nganti 15 mm. Beda karo kulawarga liya, dheweke rada kerut, ora diwarnani, lan telung sepal sing wujude ijo lan runcing kasebut katon ana ing calyx. Nduwe stamen akeh lan stigma sing lurus.

Distribusi kasebut ing klompok sing ukurane ana siji nganti wolung kembang ing sadawane dawa batang. Mekar ing musim semi, sajrone wulan Mei lan Juni, uga dianggep kembang hermaphrodite.

Habitat

Biasane tanduran iki tuwuh ing heaths sing akeh genetika. Dheweke duwe iklim sub-Mediterania, amarga papane ora adhem lan lembab. Sampeyan ditemokake ing lemah sing duwe silikat sithik lan ing wilayah udakara 400 nganti 1.800 meter ing dhuwur. Distribusi tanduran iki yaiku Iberia Afrika Lor lan bisa ditemokake ing antarane tanduran thyme utawa suketan sing kurang apik lan reresik kayu ek ing ndhuwur lemah sing wedhi.

Budaya

Iki minangka tanduran sing tuwuh ing papan sing akeh cahya, ora bisa tuwuh ing papan teduh. Dheweke tahan suhu dhuwur, sanajan bisa tahan variasi suhu sing beda, sanajan ekstrem banget. Asam saka lemah sing kedadeyan bisa dadi pH 3.5 utawa 5.5. Opo maneh, bisa tuwuh ing lemah tanpa nitrogen.

Tanduran iki ora duwe kasempatan nuwuhake penyakit utawa diserang sawetara jinis hama. Iki bisa uga amarga ana ing mujur nengen sing panas lan ing tebing bisa bebas saka iki. Yen dikarepake, bisa ditandur ing kebon omah, nambah rasa seneng ing malang, sanajan habitat normal bisa beda banget.

Care

telung kembang putih sithik ing sakupenge kembang sing arep metu

Kabeh tanduran iku penting, ora preduli saka asale utawa cirine. Sing liar duwe peran penting, amarga liwat wiji, dheweke nindakake siklus reproduksi. Mula, ora mung menehi warna lanskap, nanging uga ngreksa spesies kasebut, narik serangga lan manuk sing nindakake polinasi. Wis berkembang tanpa intervensi manungsa, dheweke duwe kualitas biologis sing hebat.

Ngerti jinis flora sing bisa ana ing wilayah kita, penting banget kanggo ngerti kepiye carane njaga, uga ngujo kembang sing diwenehake. Sampeyan kudu njaga habitat tanduran kasebut, amarga pangembangane bisa dadi regane penting kanggo wilayah sing tuwuh, mula dadi kewajiban saben wong kanggo kolaborasi luwih sithik lan mbantu supaya bisa dijaga luwih suwe lan nggawe kesadaran supaya ora bisa ngrusak iki lan akeh spesies liyane sing tuwuh ing lingkungan alam bébas ing saindenging jagad.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.