Macem-macem apel

jinis apel

Apel minangka salah sawijining woh-wohan sing paling akeh dikonsumsi. Thanks kanggo kabeh mupangate, ana akeh sing duwe "predilection" nalika ngonsumsi buah. Nanging, ora akeh sing ngerti jinis apel manawa ana sing bisa ngerteni ing supermarket kanggo tukang sayur.

Mula, dina iki kita bakal ngrembug karo sampeyan babagan pinten, sing paling apik lan aspek apel liyane sing bakal nindakake, yen sampeyan durung ngonsumsi sedina sadurunge, sampeyan bakal nindakake lan nikmati .

Ana pirang-pirang jinis apel?

Ana pirang-pirang jinis apel?

Babagan pisanan sing kudu dingerteni babagan macem-macem apel yaiku ora ana macem-macem jinis. Utawa ora telu utawa papat sing bisa ditemokake ing sayuran utawa supermarket, nanging ing saindenging jagad ana luwih saka 7500 macem-macem.

Ya, kita ora nggawe nomer sing salah uga ora nambah angka tambahan; Kasunyatane, sing paling aman yaiku, suwe-suwe, kita bakal bisa ndeleng manawa jumlah kasebut saya mundhak amarga ana macem-macem jinis apel sing metu lan bakal ngidini kita ngerti jinis buah liyane (kanthi mupangate). Kanthi macem-macem jinis kasebut, kira-kira bakal mbutuhake wektu udakara 20 taun kanggo nyoba kabeh.

Ora ana sangsi manawa kabeh apel nutrisi lan njaga kabeh mupangate. Kabeh mau kalebu kasusun saka 85% banyu, digunakake kanggo cemilan ing antarane panganan, migunani kanggo untu lan duwe macem-macem panggunaan gastronomi, ora mung minangka panganan cuci mulut, nanging uga kalebu iringan ing kursus pertama lan kaloro.

Ngomong babagan macem-macem apel bisa uga mboseni lan abot banget. Nanging sing bisa kita lakoni yaiku nyritakake babagan sawetara, dibagi dadi pirang-pirang klompok.

Varietas apel kuno

Varietas apel kuno

Kanthi akeh macem-macem jinis apel, ora bisa ditolak manawa ana sing luwih tuwa tinimbang liyane. Nanging, kita yakin manawa, yen nyebutake sawetara, kita bakal ngerti manawa sampeyan ora ngerti, sampeyan uga ora bakal krungu bab kasebut. Lan iku ndadekake pangertèn; varietas iki meh ora dibudidayakake maneh utawa meh ilang.

Kita bisa ngutip sampeyan, kayata:

  • Isi putih. Iki apel sing khas banget amarga duwe kulit kuning sing cahya banget, meh putih, kaya daginge. Cilik, ora luwih gedhe tinimbang tinju lan bisa tuwuh bunder utawa dawa.
  • Sharopai. Apel iki ing sisih ndhuwur bisa rata, supaya tuwuh bunder nanging bentuke ora teratur. Werna, nalika durung siyap, ijo kuning. Nanging, nalika mateng, garis-garis abang katon lan, yen wis siyap mangan, latar mburi kuning. Minangka kanggo rasa, jus lan gandum.
  • Antonovka. Kanthi bentuk bunder lan rasa asam banget, apel kasebut ijo ing musim panas lan kuning semu nalika wis mateng, durung dingerteni, nanging kalebu varietas paling tuwa.
  • Nanging nano. Apel iki alon-alon pulih, nanging iki minangka salah siji sing paling tuwa sing ana lan nawakake apel cilik (nano), kaya sing diandharake. Wit apel sing menehi uga cilik.
  • Apel Marranera. Apelé amba lan ijo semu ijo, nanging diwenehi warna abang. Bunder banget, sanajan rada rata, rada.
  • Apel garing. Iki minangka salah sawijining sing paling tuwa sing ana, lan nyatane ing pirang-pirang wilayah kasebut langka. Wit apel ngasilake rong panen setahun, sing ora umum ana ing wit buah. Iki ijo lan abang, kanthi daging kuning cahya lan rasane kuwat.
  • Gravenstein. Apel iki dikenal wiwit taun 1700an utawa udakara taun kasebut. Katon ing Amerika Serikat lan rasane asem, padha banget karo rasa anggur putih. Kulite lancip lan jus banget.

Varietas apel awal

Varietas apel awal

Apel awal ditondoi kanthi daging alus, nanging garing lan asale banget, mula mung penyayang apel sejati, lan jinis apel sing seneng.

Woh iki minangka woh sing mateng ing pungkasan wulan Juli lan, sing mentas dipetik, duwe rasa seger banget lan jus, nanging suwe-suwe ganti.

Minangka jinis apel awal, sing sejatine ana sawetara, sanajan ora pati misuwur. Sawetara kalebu:

  • James sedhih. Apel sing malah duwe lagu, ujar manawa, yen siyap mangan, dheweke duwe daging asem, pedhes lan cemlorot, sawise sawetara dina, dadi garing, hambar lan mealy.
  • Clark putih. Uga diarani apel Agustus, apel jagung, macem-macem oatmeal utawa Jakobiapfel. Rasane asem lan mealy.
  • retina. Rasa pait lan seger banget.
  • Julka. Ukurane bunder lan cilik. Kanthi rasa pait.
  • Galmac. Iki minangka favorit Swiss lan rasane cukup legi, ora nguntungke, uga garing, sanajan wis pirang-pirang dina utawa pirang-pirang minggu.
  • Awal. Varietas iki, diarani Awal dhewe, asli saka Galicia. Pulp putih kanthi tekstur tengah lan jus, nanging sawetara asam, amarga uga rada legi. Aromane bakal ngelingake babagan anise.

Macem-macem apel Spanyol

Ing Spanyol apel duwe papan khusus. Lan iku ora mung tuwuh siji utawa rong jinis, nanging gumantung karo kulit, sampeyan duwe macem-macem pilihan. Contone:

  • Kulit kuning: sampeyan duwe Golden, Gala lan Pippin. Sanajan kasunyatan manawa sing pungkasan katon luwih ijo tinimbang kuning, nanging kalebu ing klompok iki.
  • Kulit ijo: Granny Smith lan Verde Maiden, sing pungkasane durung dingerteni akeh amarga ora dipasarake kaya sing sadurunge.
  • Kulit abang: Siji Abang Awal, Abang Enak lan Starking.

Meh kabeh ditandur ing saindenging Spanyol, sanajan woh mangsan biasane kalebu ing wulan Agustus nganti Januari (wiwit Februari nganti Juli biasane ora lan wiwit Mei nalika akeh apel sing teka ing meja sampeyan diimpor) tetep nganti udakara September).

Apa apel sing paling apik?

Saben wong beda-beda lan tegese saben wong luwih seneng siji apel utawa liyane. Contone, yen sampeyan salah siji sing seneng manis, apel Emas iku sing paling apik, kanthi rasa legi sing kuat lan rasa sing lembut kanthi tekstur sing asri lan nyenengake. Kosok baline, yen sampeyan nggoleki apel asam banget, Granny Smith minangka duweke, dadi asam yen sampeyan ngethok, oksidasi lan sithik banget bisa nggawa ing langit-langit.

Uga iku bakal gumantung saka panggunaan sing pengin diwenehake. Contone, ing Apel abang Dheweke ora cocog kanggo manggang, nanging sing liyane (Emas) cocog kanggo tugas iki. Minangka kanggo sing ijo, iku kanca sing apik banget kanggo pasugatan, nanging kita bakal menyang sing kuning kanggo gulali; utawa uga sing abang yen ora dipanggang.

Umume, apel sing paling apik yaiku:

  • Reds: Dheweke duwe luwih akeh gula lan luwih legi tinimbang sing ijo, kanthi kandungan zat besi sing dhuwur lan sampurna kanggo nglawan selesma lan flu, uga penuaan kulit.
  • Ijo: yaiku sing paling ora duwe gula lan paling disaranake kanggo penderita diabetes. Luwih asem lan kolesterol luwih murah. Dheweke ngrewangi untu kanthi ngganti suling untu sing sampurna.
  • Kuning: dheweke manis, sanajan gumantung karo macem-macem sing sampeyan pilih. Dheweke nglindhungi jantung lan sistem kekebalan awak amarga kandungan vitamin C.

Lan sampeyan? Apa jinis apel sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.