Jinis kacang-kacangan

nutup gambar sawetara cah ayu ing mangkuk kaca

Chickpeas minangka panganan sing kalebu unsur liyane, sampeyan bisa nyiyapake pasugatan sing enak kanggo dikonsumsi manungsa. Dadi, saiki sampeyan bisa nemokake macem-macem resep. Nanging, ana akeh informasi sing durung dingerteni, kaloro saka properti lan gizi. Nanging sing paling penting isih ana lan sing ora digatekake, yaiku macem-macem jinis pitik sing ana.

Dadi dina iki kita bakal nyebutake sawetara jinis legum sing laris lan dikonsumsi, kanthi cara supaya sampeyan bisa mbedakake masing-masing lan ngerti panganan sing bisa digawe gumantung saka jinis pitik.

Sawetara sifat nyenengake

bokor gelas kebak kacang

Sadurunge miwiti bisnis karo wong lanang, sampeyan pengin ngerti konsumsi cah ayu nggawa manfaate banget kanggo masarakat. Umume cah ayu duwe udakara 20% protein sayuran kanggo saben 100 gram sing dikonsumsi. Iki ditambahake manawa ana sumber protein sing gedhe, kalium, vitamin B, zat besi, mineral lan liya-liyane. Dadi, sampeyan ora duwe alasan ora ngonsumsi kacang-kacangan.

Macem-macem jinis pitik

Wiwit awal, kita wis ngandhani ana udakara 40 macem-macem jinis kacang buncis. Ing ngisor iki kita bakal menehi jeneng sing paling relevan lan sing paling akeh dikonsumsi ing Spanyol.

Spanyol

Iki uga dikenal minangka chickpea lan paling misuwur ing kabeh jinis. Katoné awujud bentuk bola kanthi warna kuning utawa krim, gumantung saka mature.  Kajaba iku, duwe jinis beak sing rada pocapan ing pungkasane lan kulite cenderung dadi kisut. Lan thanks kanggo karakteristik kulit sing digunakake ing pawon akeh.

Putih susu

Kanggo golek pametu saka kacang ayam iki sampeyan kudu ngunjungi Andalusia utawa Extremadura kanggo ndeleng perkebunan Milky White cedhak. Alesané spesies iki ditanam amarga kualitas anak ayam dhéwé sing dhuwur. Meh padha karo varian pertama, iki duwe warna krim, nanging cenderung putih. 

Nanging sing mbedakake karo sing sadurunge yaiku bentuk gandum iki warata lan dawa. Ing babagan tekstur, cukup kenceng lan yen wis mateng, bakal entuk konsistensi sing lancar, cocog kanggo nyiyapake rebusan utawa persiapan sing kuat.

Venus Andalusian

Gandum iki asale saka kebon Granada lan, kaya rong biji sadurunge, ana gandhengane karo kulawarga kabuli. Babagan bentuk cah ayu iki, manjang lan ukurane gedhe dibandhingake karo kacang-kacangan liyane.

Sawise dheweke Venus Andalusian Wis siyap, rasane kuat lan kuat. Iki nggawe pilihan sing sampurna kanggo nyiyapake panganan lan panganan.  Sanajan iki dudu seleramu, Sampeyan uga bisa nggunakake anak ayam iki kanggo nyiyapake salad utawa krim. Malah serba guna, sampeyan bisa nyiyapake tepung gandum nganggo jinis iki.

Chamad

cah ayu ing piring

Tampilan cah ayu iki mirip karo persik, nanging kanthi versi sing luwih cilikDikenal ing basa Spanyol minangka woh hidrasi lan budidayane Katon utamane ing Andalusia, sanajan uga ing Granada ana papan sing tuwuh Chamad. Minangka babagan bentuk, kita bisa ujar manawa penampilane melengkung ing pucuk sing ana ing sisih ngisor. 

Warnane ono krime lan teksture yen mateng wis alus, sanajan intensitas rasane ora kuwat yen dibandhingake karo sedulur liyane. Perlu dielingake sampeyan bisa masak utawa nyiyapake puree lan krim nganggo jinis ketik iki.

Pedrosillano

Ing kasus iki yaiku cah ayu cilik banget lan kanthi bentuk bola. Biasane, budidaya iki biasane katon ing kutha-kutha kayata Salmantino de Pedrosillo el Ralo.  Sanajan umume umume ndeleng perkebunan jinis apik ing propinsi kayata Andalusia, Castilla la Mancha lan Castilla y León. Minangka kanggo kulit, iku alus kanggo disentuh lan dipérang karo garis sing mbukak liwat kabeh tengah

Kasunyatan penasaran babagan jinis kacang buncis yaiku nalika masak, butuh wektu masak luwih dawa tinimbang liyane sing wis kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.