7 jinis Ficus kanggo kebon gedhe

Tampilan microcarpa Ficus diwasa

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Ficus minangka wit gedhe banget, nanging sing sejatine gampang banget, bisa uga bisa ditemokake ing nursery sing ditandhani tanduran njero ruangan, sing dadi masalah. Lan amarga, sepisanan, ora ana siji-sijine tanduran sing ana ing njero ruangan, nanging ana akeh, amarga iklim, ora bisa ana ing njaba omah, lan nomer loro, tanduran iki sing bakal dakkandhani babagan kebutuhan akeh papan, kajaba sawetara spesies.

Dheweke ora pas ing njero flat, kajaba nganti suwe kita kepengin duwe alas sing jelas 🙂. Pancen bener manawa tanduran pot ora bakal tuwuh kaya ing lemah, nanging isih penting milih sing endi sing bakal dituku kanggo ngindhari masalah. Dadi saiki kita bakal ndeleng macem-macem jinis Ficus ing kebon gedhe.

Ficus benghalensis

Ndeleng Ficus benghalensis

Gambar - Flickr / Bernard DUPONT

Dikenal minangka wit banyan utawa mencek, yaiku wit sing diwiwiti minangka endemik epifit ing India, Sri Lanka lan Bangladesh. Iki minangka tanduran sing ngasilake oyod udara sing ngidini cabang lan mula godhong tuwuh lan kuwat. Nalika oyot kasebut kena ing lemah, tingkat pertumbuhane bakal saya cepet lan umur hoste wiwit ana ing bebaya serius.

Pungkasane, bagasi tuan rumah mati lan bosok, nanging anjir aneh bakal wis nggawe batang oyot - saiki diarani fulcreas lan dudu udara. Banjur bisa uga wis tekan dhuwur 30 nganti 40 meterNanging yen dheweke ora puas amarga mateni siji tanduran, dheweke bakal pindhah menyang tanduran sabanjure. Mula, umume ora ditemokake spesimen sing manggoni area nganti 12 ewu meter persegi ing habitat asile.

Ora tahan adhem utawa es.

Artikel sing gegandhengan:
Wujude cekak gedhe tenan

Ficus Benjamin

Tampilan Ficus benjamina diwasa ing taman

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo

Ficus benjamina dikenal kanthi jeneng boxwood, laurel India, amate, karet benjamina utawa matapalo. Asal saka Asia Kidul lan Tenggara, lan Australia Kidul lan Lor, saiki dadi wit resmi Bangkok, Thailand.

Sanajan jenenge 'benjamina', aja diapusi: kalebu salah sawijining genus sing paling cilik, nanging minangka wit sing tekan dhuwure 15 meter, kanthi batang kandel diameteripun 40-60cm. Godhonge bentuke lonjong, dawane 6-13cm, lan ngasilake woh-wohan cilik sing, ing papan dununge, dadi panganan saka macem-macem manuk.

Nolak nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Ficus benjamina, wit sing sampurna kanggo menehi teduh

Ficus elastis

Tampilan elicica Ficus

Gambar - Flickr / Dinesh Valke

Dikenal minangka wit gomero utawa karet, minangka wit asli India sisih lor-wetan lan Indonesia sisih kulon sing bisa tekan 40 meter (arang 60m) kanthi diameter batang nganti 2 meter. Iki kalebu ing klompok Epicosis Ficus, yaiku Ficus sing wiwit urip minangka tanduran epifhytic, tuwuh ing wit-witan liyane, lan nalika ngasilake oyod udara, nggawe buttresses sing tetep dilebokake ing lemah.

Godhongé amba, ijoé padhang, lan dawa 10 nganti 35cm kanthi ambane 5 nganti 15cm. Woh cilik, dawane 1cm, lan isine winih siji.

Ana macem-macem jinis, kayata Ficus elastica 'Robusta' utawa mung Ficus robusta, sing duwe godhong paling gedhe, utawa godhong warna-warni (ijo lan kuning). Apa wae, tanduran kanggo kebon kanthi iklim tropis utawa sedang, tanpa frosts utawa lemah nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Ficus elastica utawa Gomero

Ficus macrophylla

Tampilan macrophylla Ficus diwasa

Gambar - Wikimedia / Mattinbgn

Dikenal minangka ara Moreton Bay, minangka wit cekak epifit sing asale saka Teluk Moreton, ing Queensland (Australia). Biasane diwiwiti kanthi germinal ing cabang tanduran liya, lan pungkasane dadi hoste. Suwe-suwe, oyot Ficus nggeget, nanging nalika hoste mati, bakal duwe batang sing apik kanthi oyod aerial.

Udakara nganti 60 meter, kanthi batang kandel nganti diameter 2m. Godhonge dawa, elips, lan dawane 15 nganti 30cm. Ngasilake woh-wohan kanthi diameter 2 nganti 2,5 cm, sing bisa dipangan nanging hambar.

Nolak frosts nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Ficus macrophylla

Ficus microcarp

Ficus microcarpa ing taman

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Dikenal minangka laurel India utawa Yucatec, iku spesies sing asale saka Asia Kidul lan Tenggara sing bisa tekan dhuwur 15 meter, kadhang 20m. Makutha kasebut akeh banget, kasusun saka godhong 4 nganti 13cm, ijo tuwa lan kulit. Wohé sithik, 1cm.

Iki dianggep minangka tanduran invasi ing Hawaii, Florida, Bermuda, Amerika Tengah lan Amerika Selatan. Nolak nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Ficus microcarp

Ficus agama

Tampilan agama enom Ficus

Gambar - Wikimedia / Vinayaraj

Dikenal minangka ara pagoda, ara suci, pipal utawa wit bo, minangka wit sing asale saka Nepal, India, China kidul-kulon, Indochina lan Vietnam sisih wetan sing, beda karo sing wis kita deleng nganti saiki, asem utawa semi-godid amarga urip ing iklim tropis kanthi mangsa rendheng.

Ukurane bisa nganti 35-40 meter, kanthi batang nganti diameter 3 meter. Godhongé korde, kanthi tendril khas ing pucuké, lan dawane 10 nganti 17cm kanthi ambane 8 nganti 12cm. Woh cilik, ukurane diameter 1 nganti 1,5cm.

Nolak kadhemen lan beku nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Apa wit Bodhi iku?

ficus rubiginosa

Ficus rubiginosa ing kebon gedhe

Gambar - Flickr / Pete

Dikenal minangka ara Port Jackson, ara cilik utawa ara sing cethane, yaiku wit sing diwiwiti minangka epifit sing asale ing sisih wétan Australia sing tekan dhuwure nganti 30 meter. Godhong kasebut ovate dadi elips, lan dawane 6-10cm kanthi lebar 1-4cm. Iki ngasilake woh-wohan cilik, udakara sak sentimeter.

Mirip banget karo ficus sing kuwat, nanging bedane karo godhonge, sing luwih cilik ing F. rubiginosa.

Iki digunakake kanthi wiyar minangka tanduran hias, nanging sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan manggon ing Amerika Serikat, kalebu spesies invasif ing sawetara titik. Nolak frosts sing ringkih nganti -7ºC.

Artikel sing gegandhengan:
Ficus australis (Ficus rubiginosa)

Apa sampeyan mikir babagan jinis Ficus iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elizabeth mogrovejo ngandika

    Informatif banget artikel iki. Aku tresna!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun banget Elizabeth 🙂