+9 jinis wit kurma sing ana ing pot

Chamaedorea elegan

Wit palem apik banget, tanduran sing apik lan apik gaya, nanging biasane ditandur ing kebon. Umume umume, mula ora bisa ditandur ing pot, nanging, sanajan sawetara, ana sing bisa ditandur ing pot.

Yen sampeyan pengin ngerti jinis palma sing paling cocog, ing kene sampeyan duwe pilihan.

Jinis wit kurma cilik utawa kurcaci

Yen sampeyan nggoleki kurma utawa telapak tangan cilik kanggo tuwuh ing pot, sampeyan kudu ngerti yen umume spesies sing duwe ciri kasebut ora bisa ngatasi adhem. Nanging iki ora kudu kuwatir banget, amarga sampeyan bisa nggawa ing njero ruangan nalika musim salju.

Butia panahan

Pamana Butia minangka wit kurma cilik

Gambar - Flickr / Mauricio Mercadante

La Butia panahan Iki minangka spesies paling cilik ing genus saka Butia. Dikenal minangka wit kurma ing lapangan, lan umure mung tekan sak meter. Batang kasebut kandel udakara 30-35 sentimeter, lan dilantik nganggo godhong ijo zaitun sing pucuk banget.

Sampeyan kudu nyelehake ing area sing cerah, utawa ing semi-shade. Yen ora, tahan frosts banget, nganti -2ºC.

Genus Chamaedorea

Chamaedorea nutckeimii

Chamaedorea nutckeimii

Genus sawit Chamaedorea arupa spesies sing cocog kanggo tuwuh ing pot. Umume ora dhuwur saka 2-3 meter, nanging uga sing tuwuh paling akeh, kayata Chamaedorea radicalisAmarga duwe bagasi sing tipis, sampeyan ora bakal kudu ditibakake menyang lemah. Ana sing godhong pinnate kaya Chaamedorea elegan sing bisa dideleng ing gambar sing judhul artikel, utawa nganggo lembar sing ora dibagi, kaya sing ana ing gambar ing ndhuwur.

Tanduran iki paling cocog tuwuh ing wilayah sing surya ora langsung tekan, ing njero ruangan lan njobo ruangan - angger suhu minimal luwih dhuwur tinimbang -3ºC-.

Spesies sing paling cocog kanggo pot yaiku:

  • Chamaedorea elegan: yaiku tanduran kanthi siji batang sing biasane didol ing pot kanthi akeh bibit. Godhonge mencet, wernane ijo.
  • Chamaedorea ernesti-augustii: Iki minangka wit kurma tunggal-batang sing dhuwure 2 meter. Godhonge ana bifid, godhonge amba.
  • Chamaedorea metallica: iku uwuh sing penasaran banget, sing duwe godhong bifid; yaiku kanthi rong leaflet wiyar, ijo-ijo utawa metalik. Dhuwure nganti 3 meter.
  • Chamaedorea oblongata: iki uga kalebu spesies kanthi bagasi siji sing ukurane nganti 3 meter. Godhonge pinnate, kanthi pinnae utawa leaflet sing amba.
  • Chamaedorea radicalis: minangka spesies sing umume ngembangake batang tunggal, sanajan bisa uga ora. Dhuwure maksimal 4 meter, lan godhonge mencet, ijo.

Chamaerops humilis

Kelapa sawit minangka wit kurma cilik

Gambar - Wikimedia / Juan Emilio Prades Bel

ing Chamaerops humilis Pancen dheweke duwe kecenderungan kanggo ngeterake bocah cilik, nanging bisa urip kanthi becik panci semen utawa materi liyane, ing endi bakal tuwuh tanpa ngluwihi Dhuwur 4 meter. Dheweke duwe godhong-godhongan ijo, webbed lan kekandelan batang maksimum 20-25cm. Dadi, terusake lan pasang Chamaerops ing teras sing cerah. Nolak nganti -7ºC.

Dypsis minuta

Spesimen Dypsis minuta

Gambar - PACSOA

La Dypsis minuta iku sejatine wit kurma kurcaci. Tumbuh mung 50 sentimeter, lan tuwuh udakara 5-8 godhong garpu kanthi warna ijo. Iku arang banget, nanging yen sampeyan entuk, mesthine sampeyan bakal kaget, nanging sampeyan kudu ngerti manawa kalebu spesies tropis; Tegese, ora nolak adhem utawa adhem babar pisan.

Suhu sing paling becik antara 30ºC lan minimal 10ºC. Kajaba iku, butuh asor dhuwur, lan perlindungan saka srengenge.

Nannorhops ritchieana

Ndeleng ritcheana Nannorhops

Gambar - Flickr / Gambar

La Nannorhops ritchieana yaiku palem multikaula, kanthi pakulinan shrubby. Tekan dhuwur 1 nganti 3 meter. Godhong kasebut bentuke kipas, lan bisa dadi ijo-biru-glaucous, utawa ijo gumantung saka macem-macem. Iki dudu spesies sing umum banget, nanging kita ngira iki duweni potensi akeh, amarga tahan kekeringan lan suhu dhuwur (40-45ºC) kanthi apik. Uga ndhukung kadhemen lan frosts nganti -4ºC.

Phoenix roebellini

Phoenix roebellinii minangka wit kurma cilik

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La Phoenix roebellinii iku salah sawijining genus Phoenix sing paling cilik. Dhuwure nganti 2 meter, lan uga duwe batang tipis, diameteripun nganti 20cm. Godhonge wis pucet, lan cenderung mudhun, karakteristik sing tanpa mangu-mangu, menarik banget amarga katon endah banget.

Wit palem iki bakal katon apik ing kamar sing padhang, utawa ing njaba kanthi sudhut sing teduh. Ndhukung nganti -3ºC.

Raphis excelsa

Raphis excelsa

Gambar - Sawit Raphis

La Raphis excelsa Yaiku wit kurma sing biasane didol minangka tanduran ing njero ruangan, lan kepengin banget. Nduwe godhong webbed, kanthi leaflet sing jelas banget, kanthi warna ijo peteng. Menarik banget yen ana ing njero omah, wiwit dhuwure ora ngluwihi 3 meter, lan batange tetep tipis banget, nganti 5 sentimeter.

Uga bisa diduweni ing njaba yen iklim tropis, ing wilayah kasebut bayangan separo.

repens Serenoa

Repen Serenoa yaiku sawit cilik lan multikaule

Gambar - Flickr / Scott Zona

La repens Serenoa Yaiku palem multicaule sing dhuwuré luwih saka 3 meter. Godhonge ana ing kurma, kanthi warna ijo sing apik. Saliyane kaendahan alam, narik kawigaten manawa bisa urip ing macem-macem iklim, wiwit sedang nganti tropis.

Sijine ing srengenge, banyu saben wektu, lan sampeyan mung kudu nindakake siji: nikmati kanthi lengkap. Nolak nganti -4ºC.

Thrinax parviflora

Deleng saka Thrinax parviflora, wit kurma sing bisa ditemokake ing pot

Gambar - Wikimedia / Kyle Wicomb

La Thrinax parviflora Yaiku palem multicaule sing bisa tuwuh antara 1 nganti 10 meter, kanthi batang sing tipis banget diameteripun meh 15 sentimeter. Amarga iku, sanajan tuwuh akeh, ora butuh papan akeh, lan bisa pot tanpa masalah. Godhonge ana ing web web, lan warnane ijo.

Iki minangka tanduran sing kudu ditandur ing wilayah sing cerah, dadi yen bisa, luwih becik dijaga ing njaba. Siji-sijine kekurangan yaiku ora ndhukung frosts, mung nganti -1ºC lan kasedhiya yen waktune lan suwe banget.

Apa sampeyan ngerti wit kurma cilik iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Roxana Pacheco ngandika

    Hai, sugeng enjang ..

    Apa sampeyan bisa nulungi aku; Aku duwe tanduran roebellinii Phoenix nganggo tangan loro (kaya kembaran kembar), saka tangan siji, kabeh tangan cilik godhong padha meneng, lan aku mung njaga batang murni kasebut.

    Pitakonanku yaiku: apa tuwuh akeh godhong ing batang kasebut? Apa sing kudu aku lakoni supaya ora garing? Apa aku bisa njaluk maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Roxana.
      Yen pucuk, yaiku pandhuan tuwuh, durung kena pengaruh, godhong anyar bakal thukul; yen ora bisa rampung. Kanggo ngerteni, sing kudu ditindakake yaiku ngenteni 🙁. Yen sampeyan ndeleng yen batang kasebut dadi ireng lan wiwit ora katon, sampeyan bisa motong lan masang tempel ing tatu (ing wit kurma) supaya jamur ora rusak.

      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Penting, supaya ora ana lemah sing lembab, amarga yen oyot bisa gampang bosok. Yen ana piring ing ngisor, copot banyu luwih saka sepuluh menit sawise disiram.

      A Salam.

  2.   valeria ngandika

    hello, aku duwe wit kurma sing arep dak lebokake pot gedhe… oke?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai valeria.
      Nuwun sewu, nanging aku ora ngerti sampeyan. Apa wit palem iku? Yen kalebu salah sawijining genus Phoenix utawa Syagrus, aku ora nyaranake. Dheweke bisa tuwuh ing pot ing sawetara taun, nanging bakal teka nalika dheweke kudu ana ing lemah.

      Yen sampeyan pengin, hubungi kita liwat profil Facebook lan kirim foto. Kita bakal nanggapi sampeyan sanalika bisa.

      A Salam.

  3.   LUIS CARLOS THOMAS ngandika

    Apik
    Aku pengin duwe wit kurma sing mesthi ana ing pot (20-30 liter), sing menehi rekomendasi kanggo endi? Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Luis Carlos.

      Luwih saka wit kurma, aku nyaranake Cyca, uga Cycas revoluta utawa Cycas circinalis.

      Yen sampeyan pengin ya utawa ya wit kurma, Phoenix roebellini iku sing paling apik ing pot.

      Matur suwun!