Apa jinis Wisteria sing ana?

Wisteria utawa wisteria minangka shrub deciduous

Apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem jinis Wisteria? Tanduran semak iki cocog kanggo ditandur ing kebon gedhe, utawa uga ing ukuran cilik lan medium yen dipotong kanthi rutin, amarga tahan banget kanggo potongan cabang, mula bisa digawe bonsai.

Kaya-kaya ora cukup, tandurane gampang banget. Nyatane, kanthi dilebokake ing semi-shade, kanthi lemah asem, lan disiram nganggo frekuensi tartamtu, bakal apik banget. Nanging ya, sampeyan kudu ngerti macem-macem jinis sing ana, amarga sanajan kabeh dirawat kanthi cara sing padha, bisa uga kita milih sing khusus 😉.

Apa asale saka Wisteria?

Wisteria minangka semak pendakian kanthi kembang gantung

Tanduran iki, uga dikenal kanthi jeneng wisteria utawa wisteria, dheweke minangka tanduran semak kanthi kebiasaan memanjat asli saka Australia sisih wétan, lan negara-negara Asia kayata China, Korea, lan Jepang. Umume digunakake minangka tanduran hias, ing kebon uga ing teras lan teras, amarga adaptasi lan kaendahane.

Dheweke kalebu genus Wisteria, sing kasusun saka sepuluh spesies sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Apa jinis Wisteria sing ana?

Wisteria brachybotrys (syn. Wisteria venusta)

Silky wisteria

Gambar - Wikimedia / Meneerke Bloem

Dikenal minangka wisteria sutra utawa wisteria putih, kalebu spesies sing asale saka Jepang. Dhuwuré 10 meter biasane, sanajan sampeyan bisa ngatasi. Godhonge mencet, dawa nganti 35cm, kasusun saka 13 pinnae utawa leaflet ijo.

Kembangé diklompokaké ing klompok sing digantung dawa 15cm, lan putih. Woh kasebut minangka legume beracun.

Nolak frosts nganti -20ºC.

Wisteria floribunda

Kembang floribunda wisteria

Gambar - Flickr / Tanaka Juyooh

Dikenal kanthi jeneng wisteria Jepang utawa wisteria jepang, lan asli saka Jepang, 🙂.  Tuwuh ing dhuwur 30 meter, kanthi macem-macem dhukungan. Batang kasebut ditekuk ing dhukungan, lan saka senyawa kasebut, godhong pucuk, dawane 10 nganti 30 cm, throut. Dheweke duwe 9 nganti 13 pinnae utawa leaflet dawane 2 nganti 6cm.

Iki ngasilake klompok kembang paling gedhe ing kabeh jinis, dawane nganti 50 sentimeter, lan wernane putih, ungu utawa biru. Woh iki minangka legum coklat velvety sing dawane 5-10cm lan rampung nalika musim panas. Iki beracun.

Bisa urip luwih saka 50 taun, lan tahan beku nganti -18ºC.

Frutescens Wisteria

Frutescens Wisteria

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Dikenal minangka wisteria Amerika, minangka semak asli Amerika Serikat, wiwit Virginia nganti Texas. Uga tuwuh ing Florida, Iowa, Michigan, lan New York. Wutah nganti paling dhuwur 15 meter, kanthi godhong pinnate 9-15 leaflet ijo.

Klompok kembang dawane 5 nganti 15cm, sing paling cilik ing genus kasebut, lan digawe saka kembang bluish. Woh-wohan iki legume dawa 5 nganti 10 cm sing mateng ing mangsa panas.

Nolak frosts nganti -20ºC tanpa kangelan.

Wisteria x formosa

Tanduran wisteria x formosa

Gambar - www.plantes-et-nature.fr

Iki hibrida saka Wisteria chinensis con Wisteria floribunda. Wutah nganti dhuwur luwih saka 20 meter, kanthi batang pendakian sing godhonge duwe 9-13 leaflet ijo utawa tunas pinnae.

Kembangé diklompokaké ing klompok gantung warna ungu utawa jambon, lan asring ngasilake legum tanpa wiji utawa tanpa wiji steril, amarga cara mung kanggo ngasilake yaiku nganggo potongan.

Nolak frosts nganti -18ºC.

Wisteria sinensis

Wisteria sinensis

Dikenal minangka Visteria Cina utawa wisteria, minangka spesies endemik ing Tiongkok, khusus ing provinsi Guangxi, Guizhou, Hebei, Henan, Hubei, Shaanxi lan Yunnan. Dhuwuré antara 20 lan 30 meter, kanthi godhong godhong-godhongan sing cukup kandhel yaiku godhong sing dibentuk dening 9-13 leaflet oblong nganti dawa 25cm lan ijo padhang.

Iki ngasilake kembang ing kelompok 15-20cm dawa, putih, ungu utawa biru. Woh iki minangka legum beracun kanthi warna coklat, baldu, lan dawane 5 nganti 10 cm.

Kaya "sedulur", semak semak, nanging bisa dibentuk dadi bentuk arboreal. Nolak nganti -18ºC lan umur umure udakara 100 taun.

Apa panggunaan kasebut diwenehake?

Wisteria minangka shrub sing njupuk papan sing apik

Wisteria digunakake khusus kanggo keperluan hias:

Taman

Yaiku tanduran sing padha katon apik ing kisiing pergolas, nutupi tembok lan tembok - kanthi dhukungan-,… Anggere dilindhungi srengenge langsung lan dirawat kanthi bener, saben musim semi bakal ngasilake klompok kembang sing larang regane saben musim semi.

Panci

Sanajan nggunakake akeh papan, dheweke minangka pendaki sing nolak pruning kanthi apik, mula luwih becik ditanam ing pot utawa pot, kanthi dipikirake kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, dilindhungi saka srengenge langsung, yen ora bakal kobong.
  • Substratum: digunakake kanggo tanduran asem (didol Kene) utawa, yen iklim Mediterania, akadama (didol Kene) kanthi 30% kiryuzuna (didol Kene).
  • Irigasi: 4-5 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun. Gunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, kanthi pupuk kanggo tanduran asam, kaya sing didol Kene.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa nyingkirake batang sing garing, lara, ringkih utawa rusak, lan potong sing tuwuh saya gedhe.
  • Transplan: saben 3 taun, ing musim semi.

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga sampeyan seneng ndeleng wisteria 'liyane' 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   antonio nuñez ngandika

    Halo, kabarmu, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut.

    Apik banget yen sampeyan bisa nggawe artikel babagan hama utawa jamur sing nyerang tanduran sing apik iki

    Pitakon babagan subyek sing dakusulake, aku duwe Wisteria (adhedhasar informasi ing Artikel, mesthine sinensis utawa floribunda) lan aku ngerti yen sawetara bintik kuning wis wiwit katon ing pucuk godhong sing luwih lawas, lan ing godhong Anyar wis metu kaya mince.

    Tanduranku cilik, aku wis ngancani setaun, aku tuku lan sejatine aku ora ngerti yen ngethok utawa winih

    Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku.

    Salam lan akeh banget