Cerraja (Sonchus congestus)

Tanduran juru kunci

Gambar - www3.gobiernodecanarias.org

Tanduran sing dikenal minangka juru kunci narik banget yen tuwuh ing kebon lan teras. Kanthi ati-ati, gampang banget kanggo nduwe pojok khusus ing endi wae, amarga godhonge duwe bentuk sing ora mesthi katon 😉.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh babagan dheweke, ing artikel iki Aku bakal menehi pitutur marang kowe babagan ciri khas lan cara ngurus kasebut.

Asal lan ciri

Bilah juru kunci

Tukang kunci, sing jenenge ilmiah Sonchus congestus, minangka endemik semak cemara ing Kepulauan Canary, khusus kanggo Tenerife ing Sierra Anaga lan ing pesisir lor kanthi ketinggian antara 100-800 meter ing sadhuwure segara, lan ing wilayah tengah lan sisih lor Gran Canaria. Tekan dhuwur nganti 1 meter, lan gagange godhong Gamelan lan duwe lobus segi telu nganti bunder. Iki bentuk rosette sing apik banget.

Endhas kembang amba, ambane 4 nganti 5 sentimeter, lan warnane kuning. Dheweke cukup ngelingake sing diprodhuksi dandelion (Taraxacum officinale).

Apa sing dadi perhatiane?

Wiji juru kunci

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: sampeyan kudu banyu saben lemah meh garing, kurang luwih 2-3 kali seminggu.
  • Pelanggan: menarik kanggo mbayar saka musim semi nganti pungkasan musim panas pupuk ekologis. Yen di pot, luwih becik nggunakake pupuk cair supaya pembuangan tetep bener.
  • Wabah lan penyakit: tahan banget, nanging bisa uga nandur tanduran apa wae, yen kahanan sing tuwuh ora cocog bisa kena aphids, mealybugs utawa Laba-laba abang sing diperangi karo insektisida spesifik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Rustitasitas: ndhukung frosts ringkih nganti -2ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.