Ngrawat kaktus sing dicangkok

Kaktus dicangkok minangka tanduran sing butuh perawatan khusus

Kaktus dicangkok minangka tanduran khusus, amarga entuk warna sing dudu umume nalika tuwuh saka oyod dhewe. Nanging sabenere amarga gumantung marang oyot dhasar supaya bisa urip, mula kala-kala rada angel dijaga amarga rasa atose lan atose saya mudhun.

Dheweke ayu banget, lan uga duwe sawetara kaluwihan sing ora bisa kita tingali ing kaktus biasa. Amarga alasan iki, budidaya kasebut narik kawigaten, nanging kaya sing dakkandhakake, sampeyan kudu ngerti carane ngurus dheweke.

Kepiye cara ngrawat kaktus sing dicangkok?

Kaktus sing dicangkok semi-bayangan

Gambar - Wikimedia / Yercaud-elango

Kaktus dicangkok minangka tanduran sing ora akeh papan, amarga tuwuhane diwatesi karo ukuran batang (kaktus sing tuwuh). Yaiku, yen gagang oyot (uga diarani sikil cangkok) kandelane telung sentimeter, cangkok mung bisa dhiameter kasebut. A) Ya, Kita bisa nganggep manawa bisa disimpen ing pot nganti suwene urip.

Iki minangka warta sing apik kanggo wong sing ora duwe kebon lan / utawa ora duwe papan kanggo nandur tanduran, amarga bisa digunakake kanggo dekorasi tabel ing loteng utawa teras kayata; lan sanajan sampeyan duwe kamar sing akeh cahya, bisa tuwuh ing ruangan kasebut kanthi apik.

Nanging kepiye carane bisa dirawat?

Lokasi

Apa sampeyan kudu nyelehake srengenge kanthi lengkap? Sejatine yaiku ora. Sejatine yen kaktus tuwuh ing sinar srengenge langsung, nanging mung nalika tuwuh ing oyod dhewe. Cangkok, amarga bedane beda-beda, ora bisa nahan pengaruh langsung saka sinaran surya.

Mula, dheweke kudu dijaga ing wilayah sing jelas, nanging ora liya. Yen digunakake minangka tanduran ing njero ruangan, ora dilebokake ing sandhing jendhela, AC, radiator, utawa barang sing padha amarga bisa kobong lan / utawa garing.

Bumi

Ora preduli apa bakal ditandur ing pot utawa ing kebon, panggunaan substrat cahya iku penting. Kaktus sing dicangkok sensitif banget marang banyu, luwih saka umume, saengga supaya ora njupuk risiko mula ditandur ing apung (didol Kene), utawa ing campuran akadama utawa bata sing dicincang kanthi gambut ireng 30%.

Yen sampeyan pengin dilebokake ing lemah, sampeyan kudu nggawe bolongan kira-kira sikil kira-kira udakara seket, banjur lebokake sepotong bolong shading ing pangkal supaya oyot mung bisa kontak karo apung utawa campuran akadama nganggo gambut. Sawise rampung, kaktus diiseni lan ditandur.

Irigasi

Mesthi kudu langka, ora luwih saka kaping pindho saben minggu lan mung ing mangsa panas. Ing wektu liyane taun, irigasi bakal luwih akeh, saben 15 nganti 20 dina. Nanging ya: aja udan tanduran amarga wis bosok.

Yen ana ing pot, sampeyan aja nyelehake piring ing ngisor, amarga banyune tetep ora mandheg, lan akibate, oyod bakal mati klelep.

Pelanggan

Sampeyan bisa pupuk kaktus sing dicangkok nganggo pupuk cair khusus kanggo jinis tanduran iki (didol Kene), ing musim semi lan musim panas. Supaya ora ana risiko overdosis, sing bakal ngobong oyot dhisik lan kaktus mengko, pituduh panggunaan kudu ditindakake.

Transplan

Bakal cukup kanggo ngganti sepisan utawa kaping pindho sajrone urip. Wis rampung ing musim semi, yen wis maju lan es isih adoh, kaya ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu milih panci sing ukurane 3-4 sentimeter luwih dhuwur tinimbang sing saiki sampeyan duwe.
  2. Banjur iseni nganggo sithik apung utawa campuran gambut kanthi perlite ing bagean sing padha, lan elinga yen kaktus sing ditandur saiki ora kudu dawa.
  3. Sabanjure, copot tanduran saka pot sing 'lawas' lan tandur ing sing anyar, dadi pusat.
  4. Banjur rampung ngisi.
  5. Lan pungkasane, banyu.

Rustitasitas

Kaktus sing dicangkok padha sensitif kadhemen. Mesthi ora disimpen ing njaba yen suhu mudhun kurang saka 0 derajat.

Napa kaktus sing dicangkok diwarnai?

Gymnocalycium minangka kaktus sing asring dicangkok

Gambar - Wikimedia / Wikipedia

Saiki amarga wis ngerti carane ngrawat, sampeyan bisa uga mikir kenapa kaktus iki diwarnai. Lha iki iku amarga ora duwe klorofil, pigmen sing menehi warna ijo lan amarga bisa nindakake fotosintesis.

Pramila kita ujar manawa dheweke pancen gumantung karo batang, amarga dheweke sing bisa urip kanthi oyot dhewe. Amarga iku, sampeyan uga kudu mesthekake yen ora srengenge, amarga bakal cepet banget.

Suwene apa kaktus sing dicangkok?

Paling asring dikira yen cacti sing dicangkok urip kanthi ringkes, nanging kasunyatane yen dirawat kanthi bener, bisa urip padha kaya oyot sing duwe dhewe. 

Sing bisa muncul yaiku kelangan warna, amarga ora nampa panganan sing dibutuhake, utawa amarga oyot saya lara. Yen kedadeyan kasebut, dheweke kudu diganti dadi batang liyane, sing nggawa aku menyang ...:

Kepiye cara nyangkok kaktus?

Yen sampeyan pengin nyusun kaktus, Disaranake ditindakake nalika musim semi utawa awal musim panas, kaya ing ngisor iki:

  1. Langkah kapisan kanggo nyuburake tanduran seminggu sadurunge ditandur.
  2. Sawise wektu kasebut, sampeyan kudu ngethok batang cilik kanthi cukur sadurunge disinfeksi karo alkohol farmasi.
  3. Saiki, copot oyot saka kaktus sing pengin dicangkok, uga nganggo silet sing diinfeksi.
  4. Langkah sabanjure gabung karo rong bagean kasebut, supaya cincin siji lan sijine padha pas. Yaiku, ora penting yen dheweke pusat, nanging loro-lorone dering gabung.
  5. Pungkasane, sampeyan kudu gabung karo pita elastis lan lebokake ing bayangan sepele.

Kira-kira 15 dina, yen wis lumaku, kabeh bakal siyap lan sampeyan bisa ngilangi karet karet kasebut. Yen gagal, cukup copot cangkok lan potong luwih akeh banjur baleni langkah-langkahe.

Apa kaktus rootstock?

Kaktus sing dicangkok sensitif karo kadhemen

Gambar - Wikimedia / Christer Johansson

Kaktus sing paling digunakake minangka batang yaiku:

  • Hylocereus: paling akeh, amarga tuwuh cepet. Mesthine, dheweke urip sithik: udakara 5 taun, nanging bisa dicangkok maneh tanpa masalah.
  • Echinopsis: padha gawe cangkok urip suwe banget.
  • Myrtillocactus: utamane ing M. geometrians. Dheweke uga tuwuh kanthi cepet.

Napa cacti dicangkok?

Pungkasan, sampeyan kudu nambah kaktus kasebut dicangkok kanthi macem-macem sebab, sing umume ana papat:

  • Ayo padha tuwuh luwih cepet.
  • Simpen kaktus sing lara.
  • Jaga kaktus sing bentuké pucuk.
  • Lan mesthine entuk manawa dheweke duwe warna sing apik banget, kaya sing ditindakake ing Gymnocalycium mihanovichi.

KTP kanggo tuku kaktus sing dicangkok?

Yen sampeyan wani, sampeyan bisa tuku saka kene:

Dadi, muga-muga sampeyan wis sinau akeh babagan kaktus sing dicangkok.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.