Tanduran transplantasi

Stroberi

Yen sampeyan ndeleng dhewe ing kahanan sing dibutuhake taneman tanduran, nanging sampeyan ora ngerti manawa waktune paling pas utawa yen ngenteni luwih suwe, sampeyan wis begja. Dina iki kita bakal ngomong kanthi tepat babagan iki: nalika tanduran bisa ditandur, kabeh. Gumantung saka iklim, gumantung karo jinis tanduran, sanajan gumantung karo wektu sing ana dhewe, kita bakal transplan sawayah-wayah.

Kajaba iku, kita bakal menehi sawetara tips perawatan sawise perawatan sawise transplan tanduran lan sing perlu kanggo pulih.

Napa tanduran kudu ditransplantasikan?

Transplantasi penting banget, amarga gumantung saka iku bisa terus tuwuh. Nanging isih ana alesan liyane sing kita jelasake ing video iki:

Nalika transplantasi tanduran

daphne mambu

Tanduran ora dicocogake karo transplantasi, amarga ing habitat alami ora ana sing bisa mbukak, nggawa metu saka lemah lan dilebokake ing panggon liya. Mula, penting supaya dheweke ngerti manawa suda kegiyatane.; yaiku, yen tuwuhing tingkat tuwuh, amarga yen kedadeyan, mula kita bisa transplan. Ana "pangecualian" (tinimbang pengecualian, apa sing kedadeyan yaiku ana sawetara sing tahan banget sing bakal ngidini kita nglumpati aturan kasebut), nanging umume kita kudu ngetutake tanggalan sing wis ditulis ing gen kasebut ngerti kapan kita bisa nindakake lan kapan ora.

  • Tanduran kebon: Tanduran kebon sing ditandur winih kudu dipindhah menyang pot sing luwih gedhe utawa lemah sanalika duwe minimal rong pasang godhong sejati. Yen sampeyan lagi tiba ing musim salju lan urip ing iklim sing adhem mongso adhem, mula ora bakal ditransfer nganti tekan musim semi utawa sampeyan duwe omah kaca sing digawe panas.
  • Tanduran perennial / taunan / biennial: Kanthi tanduran iki, sampeyan bakal ngetutake saran sing padha karo sing ana ing kebon, yaiku: transplantasi yen sampeyan duwe godhong sejati, lebokake sunar srengenge utawa semi-shade (gumantung karo spesies).
  • Wit (deciduous lan evergreen): Wit kudu ditanam ing pungkasan mangsa salju, sadurunge musim semi mlebu lan wiwit tuwuh. Ing godhong, bisa ditanam ing musim gugur, nalika wis ilang kabeh godhong.
  • Grubbery: Shrubs bakal ditanem sadurunge musim semi.
  • Kaktus lan succulents: Tanduran iki bisa ditandur nalika musim semi lan musim panas, yen kudu ati-ati khusus kanggo mbusak bal ROOT tanpa rusak.
  • Tanduran karnivora: Tanduran karnivora dianjurake kanggo transplan nalika musim semi sadurunge tangi saka hibernasi, nanging uga bisa ditindakake nalika musim panas.
  • Palem: Wektu sing cocog kanggo transplantasi yaiku ing musim semi.

Yen sampeyan duwe kewajiban transplantasi tanduran tanpa musim, luwih-luwih yen tanduran sing pengin digawa saka lemah menyang lemah utawa kosok baline, ati-ati banget supaya ora ngganggu bal ROOT.

Kepiye cara transplantasi tanduran?

Ngalih saka pot menyang tanduran kayane gampang banget, nanging nyatane ora gampang. Sampeyan kudu mikir sing transplantasi babar pisan ora wajar kanggo dhewekeWiwit wiji mau germin nganti pungkasan, dheweke tetep tetep ing papan sing padha saben dina. Banjur, kanthi ngganti wadhah kasebut, dheweke kepeksa ngetokake energi sing, ing habitat alami utawa yen ditandur ing kebon, dheweke ora prelu.

Mula, transplantasi kalebu pangowahan sing, yen ora ditindakake kanthi apik, bisa banget nglelehake, nganti bisa ilang selawase, tanpa obat. Kanggo ngindhari iki, disaranake banget tindakake langkah iki kanthi langkah-langkah sing bakal dijelasake cara transplantasi tanduran:

Pilih pot

Sampeyan bisa uga minangka salah sawijining perkara sing paling penting lan kita kudu luwih nggatekake nalika ngerti babagan cara transplantasi tanduran. Panci sing sempit banget ora bakal ngewangi kita, nanging wiji sing amba banget ora bakal ana, amarga tanduran bisa nandhang kena banyu. Dadi, kepiye sampeyan ngerti sing bakal dipilih? Kanthi ndeleng tanduran dhewe lan kepiye cara ngembangake. Kanggo duwe ide kurang luwih, aku bisa menehi pitutur marang kowe:

  • Tanduran sing bakal gedhe (wit kurma, wit, pring, lsp) mbutuhake wadhah sing umure paling sethithik 4cm luwih jero.
  • Bulbous, herbaceous lan padha bisa ditandur tanpa kasusahan ing pot sing ukurane luwih jembar tinimbang jerone.
  • Kaktus, succulents lan sapanunggalane Bakal gumantung karo spesies sing dimaksud, nanging umume umume butuh pot sing jembar 2-3cm tinimbang sing sadurunge.
  • ing bonsai Dheweke kudu ditanam ing nampan sing dituju, cukup jembar supaya sistem oyot bisa cocog.
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye milih pot kanggo tanduran?

Plastik utawa lempung? Iki minangka pitakon sing apik banget. Amarga ana rong bahan sing beda banget, kita bakal nemokake apa kalemahan lan kekurangan saben jinis:

Panci plastik

panci plastik

  • Kaluwihan: iku larang regane, entheng lan mula gampang diangkut utawa dipindhah.
  • Kekirangan: suwe-suwe cahyo srengenge surem banget, nyebabake pecah. Kajaba iku, yen sampeyan manggon ing wilayah sing panas banget, panas banget, bisa mbebayani oyot. Masalah liyane sing penting yaiku ora keropos, dadi sistem root sampeyan bakal akeh masalah rooting kanthi apik.

Panci lempung

panci lempung

  • Kaluwihan: ngidini oyot bisa berkembang kanthi bener, lan tahan banget. Dheweke uga ornamen banget, lan bobot sing pas kanggo nahan angin luwih apik tinimbang pot plastik.
  • Kekirangan: regane luwih dhuwur, lan gampang pecah nalika tiba ing lemah.

Siapke landasan

Substrat kanggo tanduran

Sawise kita milih pot, wayahe nyiyapake landasan. Amarga ana macem-macem jinis tanduran lan masing-masing duwe kabutuhane dhewe, mula luwih becik sampeyan maca Pandhuan supaya sampeyan ngerti campuran apa sing kudu dilebokake ing tanduran.

Sanalika bumi wis siyap, kita bakal ngisi wadhah kasebut, nganti sethithik kurang saka setengah.

Ekstraksi tanduran

tanduran kanggo transplan

Saiki teka bagean sing paling angel: mbusak tanduran saka pot sing lawas. Kaya sing wis dikomentari, sampeyan kudu ati-ati banget supaya bal ROOT (roti bumi) ora runtuh, yen mengko bakal luwih angel ngatasi transplan kasebut. Supaya luwih gampang lan minimalake risiko ana masalah, kita bakal banyu kanthi sak tenane, direndhem kabeh landasan kanthi apik.

Banjur Kita bakal menehi pukulan kanggo pot kanggo nyoba nggawe lemah "copot" saka kono, kita bakal njupuk tanduran ing sisih dhasar batang utawa batang utama, lan kita bakal narik. Pancen kudu metu kanthi gampang, nanging yen ora, utawa yen katon ana oyot ing njaba pot, apa sing bakal ditindakake yaiku motong wadhah kasebut kanthi gunting.

Ngenalake tanduran menyang pot sing anyar

Sawise mbusak saka 'omah' sing lawas, mula bakal dilebokake ing papan sing anyar. Kanggo nindakake iki, kanthi gampang kita kudu mesthekake manawa ana ing tengah, lan ora dhuwur banget utawa ora endhek ing pojok pot. Sing ideal mesthi ana ing ngisor iki, udakara 0,5cm; Kanthi cara iki, nalika ngilekake banyu, kita bakal bisa nyaring kabeh banyu sing ditambahake.

Rampung tandur

tanduran ing pot lempung

Meh rampung, sing isih ana isi pot kanthi landasan liyane. Sampeyan kudu menehi tekanan mudhun sethithik, kayata nganggo tangan sing ditutup, saben nambahake lemah, amarga iki kompak lan kita bakal bisa ngerti manawa nambahake jumlah sing pas utawa yen duwe, ing nalisir, kanggo nyopot sithik.

Irigasi lan relokasi

mbanyoni bisa

Pungkasan, kita bakal banyu kanthi tliti lan nyelehake tanduran sing dikasihi ing wilayah sing padhang banget nanging dilindhungi saka srengenge langsung. Sanajan kalebu spesies heliofilik (sun sun), mula luwih becik disaranake supaya dimanjakan sithik ing papan semi-shade nganti kita tuwuh.

Sawise sewulan, kita bisa mbayar. Saiki sampeyan ngerti cara transplantasi tanduran, ayo ndeleng perawatan sing ana sawise proses transplantasi tanduran.

Artikel sing gegandhengan:
Kabeh babagan pupuk

Care sawise transplantasi tanduran

Tanduran Sukulen Transplantasi

Tanduran sing ditanam yaiku kudu diamati sawetara dina kanggo ndeleng kepiye terus. Sampeyan biasane bakal pulih ing wektu cendhak, nanging ana sawetara sing butuh wektu luwih suwe. Mula, kita kudu tetep ngontrol irigasi, ngindhari banyu sing mbebayani.

Kita ora bakal mbayar nganti paling ora sewulan wis kliwat transplantasi, anggere kita weruh tandha tuwuh.

Kabeh, sampeyan bakal weruh kepiye manawa sampeyan bakal nandur tanduran sing sehat lan sehat. Apa sampeyan ngalami kesulitan nalika nerangake tanduran transplan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

45 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   BANGET BANGET ngandika

    KANGGO LELES KANGGO KANGGO NANGGO LAKON

  2.   pegulat ngandika

    Matur nuwun sanget sing data saka rong godhong nyata menehi sinyal transplan
    Aku ora ngerti arep nindakake apa ora ... matur nuwun sanget

  3.   Monica Sanchez ngandika

    Matur suwun

  4.   Luis Alberto Argañaraz ngandika

    Banget informasi babagan masalah transplantasi matur nuwun kanthi sanget. Bangkong

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We seneng yen nguntungake sampeyan, Luis. Salam 🙂

    2.    Silvia ngandika

      Halo, aku duwe kokedama kanggo panci, kepiye cara nindakake prosedur umum?

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Halo Silvia.
        Ya, lakune padha wae. Siji-sijine sing pertama sampeyan kudu mbusak serat klapa sing nutupi oyot kasebut.

        Yen sampeyan ragu-ragu, takon ask

        Greetings.

  5.   diego ngandika

    Nalika aku bisa transplan wit anggur, aku manggon ing sisih kidul ing kene adhem lan aku kudu mindhah tanduran

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Diego.
      Wektu paling apik kanggo transplan yaiku ing musim semi.
      A Salam.

  6.   pangayoman ngandika

    wit sing dipikolehi ing omah kaca bisa ditandur kapan wae

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Amparo.
      Ing mangsa salju, ora dianjurake, luwih-luwih yen ana frosts amarga bisa ngrusak.
      A Salam.

  7.   The Beaver ngandika

    Kapan tanduran geranium bisa ditandur?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Beaver.
      Sampeyan bisa nindakake ing musim semi, sadurunge mekar, utawa sawise.
      A Salam.

  8.   Sari ngandika

    Sugeng enjing wiji kula sampun germin lan pirang-pirang batang sing apik lan godhong alit sampun medal. Aku mbayangno iki dudu "godhong sejati", kepiye sampeyan bisa ngerti? Apa ana kira-kira wektu kanggo nembus?
    Aku isih duwe ing wiji sing ditutupi film transparan, kapan luwih becik mbusak film kasebut lan bisa ngombe?

    Matur nuwun kanthi sanget lan sugeng kanggo blog.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sari.
      Godhong pertama, katotyon, biasane bentuke bunder. Iki minangka godhong sing gampang banget lan umure ringkes (rata-rata 2 minggu).
      Godhong sejati katon ora suwe sawise winih germin. Sanalika wiwit muncul, para krotyon wiwit layu.

      Saiki sampeyan bisa mbusak film iki, amarga wis ana godhong, sanajan primitif, bisa fotosintesis lan tuwuh.

      Mangkene, yen durung, aku nyaranake nyemprotake bibit kanthi fungisida, amarga jamur iki bisa mateni pirang-pirang dina. Nindakake nalika surup, nalika srengenge surup.

      Salam lan matur nuwun. We seneng sampeyan seneng blog 🙂

  9.   Adelaide ngandika

    sugeng siang kula kepengin ngerti jam pinten sing paling pas kanggo transplantasi grumbulan tuladhane genit

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Helo Adelaide.
      Bisa ditransplantasikan sawayah-wayah, ing papan sing direksa srengenge langsung.
      Wektu sing paling disaranake kanggo transplantasi tanduran sing sampeyan sebut yaiku ing musim semi, sadurunge mekar.
      A Salam.

  10.   Jorge ngandika

    Halo, aku tuku wit tipa ing nursery lan ditandur banjur godhonge ambruk nanging wis 2 wulan kepungkur, wis tekan wulan katelu lan isih ora thukul nanging gagange isih ijo suwene sampeyan mikir njupuk utawa aku wis ilang. mergo?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Sajrone gedhe isih ijo, ana pangarep-arep.
      Banyu kaping loro utawa telu saben minggu ing mangsa panas lan kurang sithik ing taun iki.
      Ing musim semi, mesthi tunas kanthi becik.
      A Salam.

  11.   Richard Rodriguez ngandika

    Hai Monica, pitakon saka Venezuela. Aku duwe Physalis peruviana (ushuva; chuchuva; alquequenje lan sewu jeneng liyane) sing kebeneran tuwuh ing pot ing endi aku nandur tanduran oregano. Aku ora milih nalika tuwuh wiwit aku mikir bisa uga tomat utawa waluh. Kanggo ngringkes, tuwuh saya gedhe lan nalika arep disingkirake, anakku ngidentifikasi minangka tanduran sing kasebut ing wiwitan. Saiki lagi metokake woh. Ana ing panci kerucut sing jero 16 cm lan diameter 16 cm, ukurane cilik banget kanggo kalorone tanduran! Kayane apik lan kebak "lentera" (akeh). Aku arep transplantasi menyang pot liyane, nanging aku wedi yen bakal ngrusak. Apa sampeyan bisa nuntun aku babagan iki? Ing kene kita mung duwe rong musim: musim salju sing ora udan banget lan musim panas sing panas banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Richard.
      Nalika metokake woh, ora dianjurake kanggo transplantasi, amarga bakal dipeksa nggunakake energi ekstra sing ora ana ing wektu iki, amarga kabeh digunakake, kajaba tetep urip, kanggo woh-wohan. Pangowahan pot saiki bakal ngrugekake dheweke.
      Apa sing bisa sampeyan lakoni yaiku ngenteni woh-wohan kasebut rampung mateng, banjur ya, ganti pot kasebut. Kepiye carane rampung? Kanthi ati-ati lan sabar banget:
      -Pisanan, siram tanduran, supaya lemah direndhem.
      -Kadua, ekstrak tanduran saka wadhah.
      -Katelu, ngenali oyot Physalis (cukup digali lemah sithik saka permukaan bal oyot, ing endi tuwuh).
      -Kapapat, copot akeh rereget saka oyot Physalis.
      -Kalima, uwal oyot. Supaya apik, sampeyan bisa nyelehake werni ROOT utawa roti bumi ing wadhah sing ana banyu. Kanthi cara iki sampeyan bisa mbusak luwih akeh lemah tanpa ngrusak oyot.
      -Campur, tandur tanduran ing pot siji. Kanggo kasus Physalis tartamtu, aku menehi saran supaya sampeyan ngombe banyu udakara telu nganti kaping papat seminggu kanthi hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk).
      A Salam.

  12.   Carlos Estrada ngandika

    Sugeng enjang, nggunakake mupangat situs iki, aku arep takon: rong wulan kepungkur, aku tuwuh loro wit alpukat sawise lair ing rong kontainer kanthi banyu, nganti saiki, salah sijine mung ngganti warna godhonge, wungu lan saiki ijo lan padhang; nanging sing liyane duwe godhong sedhih, opaque lan wiji dadi pucet, gagange dadi peteng. Apa sing bisa aku lakoni, utawa bakal normal?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Sampeyan bisa uga jamur sing ngrusak sampeyan. Sampeyan bisa nyiram nganggo tembaga utawa belerang, nanging yen gagang dadi peteng… iku tandha ora apik.
      Nambani sing liyane uga, yen ngono.
      Aja dilebokake ing srengenge sawise perawatan, amarga bisa ngobong.
      A Salam.

  13.   Beatriz ngandika

    Sugeng dalu! Aku mung tuku wit pachuca, aku manggon ing Madrid lan aku pengin ngerti apa aku kudu ngenteni musim semi supaya bisa transplan, sepira kerepe kudu dilakoni lan yen saben-saben aku kudu nyelehake lan luwih gedhe panci Uga nalika dipangkas lan yen perlu kompos utawa pupuk.

    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.
      Kanggo transplantasi Pachira sampeyan kudu ngenteni musim semi. Sampeyan kudu pindhah menyang pot sing luwih gedhe (udakara 3-4cm luwih amba saben wektu).
      Sampeyan ora prune prune, nanging sampeyan kudu mbayar musim semi lan musim panas kanthi pupuk cair, kayata guano, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
      A Salam.

  14.   alfonso perez ngandika

    Hai Monica, aku duwe tanduran ing pot, diarani kembang lilin, aku pengin ditandur ing lemah, suwene sampeyan menehi saran lan apa sing kudu aku lakoni; Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alfonso.
      Sampeyan bisa nindakake ing musim semi. Nanging maksud sampeyan Hoya carnosa utawa Chamelaucium uncinatum? Aku takon sampeyan amarga sing pertama ora tahan es.
      A Salam.

  15.   Carla ngandika

    Halo, aku wis transplantasi antthurium sawise rong taun, nanging nalika dilebokake ing pot anyar, aku ngerti yen ora mudhun. Aku ora ngerti apa amarga lemah sing wis disiapake isih asat banget, nanging aku rumangsa wis ngombe cukup banyu lan aku wedi bakal ngelem. Sing kudu tak lakoni? Aku ndeleng dheweke sedhih, nggawe aku sedhih

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Carla.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk pot kasebut lan lebokake wadhah sing diwenehi banyu sajrone 30 menit. Mangkene bumi bakal dadi lembab kabeh.
      A Salam.

  16.   Ingrid S. ngandika

    Hai Carla, aku nyebar wiji carambolo 2 dina kepungkur sing wis lair, apa sing kudu aku lakoni supaya ora rusak?
    Pitakon liyane, apa aku kudu nyemprotake tanduran sing dak transplantasi saben dina nganti urip? Hawane panas banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ingrid.
      Kayane sampeyan salah jeneng. Kita ora duwe Carla minangka editor 🙂
      Supaya ora seda, sampeyan bisa nyemprotake tembaga utawa belerang ing permukaan landasan sepisan saben wulan.
      Aku ora nyaranake nyemprot amarga bisa mati amarga jamur.
      A Salam.

  17.   adrian garcia ngandika

    Aku duwe iresine lan aku pengin takon apa wis akeh, apa bisa transplan? : v

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Adrian.
      Ya, sampeyan bisa transplan nalika musim semi.
      A Salam.

  18.   graciela ngandika

    Hai Aku nyebar loro wiji medlar, nalika udakara 10 cm, dina Setu iki aku ditanam dadi rong pot individu. Salah sijine sampurna lan liyane duwe godhong sing rada ringkih ... dakkira bakal nutupi kanggo ngiyatake. Apa ideku bener?
    Aku bakal ngurmati wangsulan kasebut amarga wiji duwe nilai afektif sing istimewa lan minangka prestasi kanggo ndeleng tuwuh !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Graciela.
      Ora, apa sing kedadeyan ing tanduran cilik sampeyan yaiku diserang jamur. Lumrah banget ing tanduran sing isih enom (info liyane Kene).
      Sprinkle tembaga utawa belerang ing landasan lan banyu.
      A Salam.

  19.   Nabi Musa ngandika

    artikel banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik, kita seneng sampeyan seneng 🙂

  20.   Walter Suarez ngandika

    Good evening,
    Aku nyebar germin wiji lan wiji semangka kanthi kapisah ing wadhah serbet basah.
    Apa proses transplan?

    Matur suwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Walter.

      Kaya ing ngisor iki:

      1.- Iseni pot cilik -gawe diameter 6,5cm- karo landasan lan banyu.
      2.- Gawe bolongan ing tengah landasan.
      3.- Lebokake winih germination kanthi ati-ati, lan oyod dikubur.

      Transplantasi sabanjure yaiku nalika tanduran wis duwe oyot sing metu liwat bolongan pot. Banjur sampeyan bisa nandur ing kebon utawa ing pot sing luwih gedhe.

      Nalika semana, dina iku teka, lebokake ing papan sing akeh cahya nanging tanpa menehi langsung, amarga bisa ngobong. Yen duwe 2-3 pasang godhong, mbaka sithik srawung karo srengenge.

      Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

      Greetings.

  21.   Elsa Dijaga ngandika

    Napa penting banget kanggo transplantasi tanduran kanthi bagean gedhe saka lemah? Sing duwe mupangate?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elsa.

      Iki ditindakake kanthi cara iki supaya ora ngrusak oyot. Kurang ditangani, luwih becik kemungkinan ngatasi transplan kasebut.

      Greetings.

  22.   Claudia ngandika

    Sawise transplan kembang srengenge, suwene suwene wektu kanggo nyelehake srengenge?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.

      Yen durung nate srengenge, sampeyan kudu biyasa mbaka sethithik supaya ora kobong. Nganti seminggu siji utawa rong jam sampeyan kudu srengenge nalika esuk utawa sore; minggu candhake bakal rong utawa telung jam; sabanjure 3 utawa 4 jam lsp.

      Matur suwun!

  23.   Luz ngandika

    Sugeng ndalu lan kepiye carane lan kapan aku transplantasi pakis mangga ing omahe ibuku dheweke ngandhani yen dheweke wis ora nindakake luwih saka 10 taun lan aku mikir sing padha kedadeyan karo pupuk bisa dakkandhakake lan matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Luz.
      Sampeyan bisa ngganti pot ing musim semi, utawa yen ana ing njero ruangan, kapan wae ing taun kajaba sing paling adhem. Pot anyar kudu duwe bolongan ing dhasare, lan ambane kira-kira 7 sentimeter tinimbang sing sampeyan duwe saiki.

      Langkah-langkah sing kudu ditindakake diterangake ing artikel kasebut: https://www.jardineriaon.com/cuando-es-el-momento-de-trasplantar.html#Como_trasplantar_una_planta

      Sawise seminggu, bisa dibuahi karo pupuk cair kanggo tanduran, miturut pandhuan kanggo nggunakake.

      Thanks!