Kapan lan cara nandur mrico?

Wiji cabai

Mrica minangka tanduran hortikultura sing tuwuh luwih cepet lan luwih produktif. Kajaba iku, budidaya pancen sederhana, mula saka kene aku ngajak sampeyan, yen sampeyan duwe anak, putu utawa ponakan lanang, tulung tulungi sampeyan nandur, amarga sanajan ora bakal nyoba mengko, mesthine bakal duwe seneng banget nonton cara bibit tuwuh lan berkembang.

Dadi, supaya ora nggatekake pitepangane, ayo dideleng kapan lan kepiye cara mrica ditandur kanggo mupangati mangsa.

Kapan disebar?

Mrica, sing jenenge ilmiah yaiku Capsicum taun, yaiku tanduran taneman sing disebar ing musim semi, mung sawise risiko frost liwati. Kanthi cara iki, woh-wohan bisa siyap kanggo panen ing mangsa panas. Nanging ing endi disebar? Ya, iki ana pendapat kanggo kabeh selera. Aku seneng nyebar ing nampan winih (kaya iki saka Kene) banjur tandur winih ing lemah utawa dilebokake ing pot, nanging ana sing nandur langsung ing kebon.

Kepiye carane disebar?

Ing wiji

Yen kita pengin nyebar wiji ing wiji, kita kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, kita kudu isi karo substrat kanggo bibit (sampeyan bisa entuk Kene) lan banyu.
  2. Kapindho, kita nyelehake maksimal rong wiji ing saben soket lan nutupi lapisan substrat tipis.
  3. Katelu, kita banyu maneh, wektu iki nganggo sprayer, lan sijine label kanthi tanggal nyebar supaya kontrol luwih akeh.
  4. Papat lan pungkasan, kita pasang wiji ing njaba, ing srengenge kebak lan kita mesthekake yen landasan ora bakal kelembapan.

Sing pertama bakal berkembang ing 5-7 dina, nanging kudu dijaga nganti tekan dhuwur udakara 7-10cm, sing bakal dadi wayahe pindhah menyang pot utawa ing kebon.

Ing kebon

Yen kita pengin nyebar wiji ing kebon, kita kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, kita kudu mbusak kabeh ramuan lan watu liar sing ana.
  2. Kapindho, kita ndudhuk alur cilik udakara 5cm utawa kurang sethithik ninggalake jarak udakara 20cm ing antarane, lan kita instal sistem irigasi tetes.
  3. Katelu, kita ngombe banyu susu lan nyelehake wiji kanthi jarak 5-6cm ing antarane.
  4. Papat, kita nutupi karo rereget sithik.
  5. Kaping lima lan pungkasan, kita banyu maneh supaya lembab ing lumahing bumi.

Supaya lemah tetep lembab (nanging ora dibanjiri), mula bakal germinasi sajrone 5-7 dina.

Tanduran cabai mekar

Tandur sing apik! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.