Kapan lan kepiye carane transplantasi anggrek?

Anggrek ditanem ing musim semi

ing anggrek Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling elegan sing biasane ana ing njero omah. Kanggo umume, dheweke minangka kembang sing paling apik lan apik banget, uga kepengin weruh. kadang malah nganggo bentuk kewan.

Nanging supaya bisa tuwuh kanthi apik, mula kudu diganti saka wektu ke wektu. Sampeyan kudu ngerti nalika transplantasi anggrek lan cara nindakake kanthi bener. Mula, kita bakal nerangake kepiye cara nggawe transplantasi anggrek.

Kapan transplantasi anggrek?

Temokake cara transplantasi anggrek

ing anggrek Iki minangka tanduran sing wiwit tuwuh ing musim semi, nalika suhu wiwit munggah saka 10-15ºC. Dadi, sing ideal yaiku transplantasi sadurunge sadurunge kedadeyan, yaiku, pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi, saben rong taun. Kanthi cara iki, tanduran bisa urip maneh tanpa ana masalah, amarga lingkungane dadi luwih anget.

Ing sawetara acara, luwih gampang ngenteni luwih suwe priksa manawa ora ana es ing musim semi. Iki uga gumantung saka ngendi kita duwe tanduran. Yen ing njero omah, umume luwih dilindhungi saka beku lan perubahan suhu.

Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing entheng, ing endi ora ana frosts, sampeyan bisa nindakake ing musim gugur, yen wis rampung ngembang.

Ana sawetara pratandha sing ngandhani nalika transplantasi anggrek. Kita mung kudu mriksa pratandha kasebut:

  • Salah sawijining bagean saka anggrek sing tuwuh paling gedhe yaiku oyot, mula umume ngamati sawetara oyot sing tuwuh ing sadhuwure landasan lan ing njaba pot. Ing kene kita kudu transplantasi anggrek.
  • Sampeyan bisa uga amarga sampeyan ora duwe akeh oyot ing njaba pot nanging sampeyan bisa ndeleng manawa oyot kasebut manggoni kabeh interior pot.
  • ROOT sing rusak banget utawa garing bisa diamati lan warna coklat. Iki tegese kudu ditransfer menyang pot sing luwih gedhe.
  • Ana kalane ora prelu ngowahi ukuran pot, nanging prune oyot supaya bisa diresiki. Sengaja uga disaranake ngganti landasan.
  • Anggrek butuh landasan cahya sing ngidini hawa bisa nembus. Yen wiwit jajan, umume yen anggrek kudu ditransplantasikan liwat landasan sing rusak.

Kepiye cara transplantasi anggrek?

Sing pertama kudu nyiyapake apa sing bakal digunakake, yaiku:

  • Pot kembang: mesthine kudu ora ana warna yen anggrek epifit, lan digawe saka plastik. Anggrèk epifit yaiku oyot pangeboman lan ora prelu ana ing lemah. Ing kasus kasebut, kita duwe macem-macem mekanisme irigasi lan macem-macem anggrek epifit.
  • Substratum: kulit pinus yaiku epifit, utawa serat klapa kanthi gambut ireng dicampur ing bagean sing padha yen ana ing daratan.
  • Mbanyoni bisa: kanthi banyu udan, utawa diasem nganggo jeruk nipis (aku saranake nambah cairan setengah lemon menyang 1 liter cairan larang regane).
  • Bola lempung sing ditambahi utawa sinila: kanggo nambah got. Ing sistem got yaiku kapasitas lemah kanggo nyedhot banyu irigasi saben dina. Tanduran apa wae sing duwe saluran pembuangan iku penting, apamaneh tanduran sing ora ngidinke puding. Kanthi saluran pembuangan sing apik, pot ora bakal nglumpukake banyu.

Sawise, bakal ditransfer ing ngisor iki:

Anggrèk epifit

  1. Rendhem pot ing banyu suwene 2 jam sadurunge transplantasi.
  2. Copot tanduran saka pot.
  3. Copot alon-alon landasan apa wae.
  4. Isi pot nganggo lapisan bal lempung 1cm.
  5. Tambahake landasan.
  6. Tandur anggrek.
  7. Rampungake ngisi pot karo landasan.
  8. Lan banyu.

Anggrek terrestrial

  1. Lebokake lapisan bal lempung ing pot sing anyar.
  2. Isi karo landasan sithik.
  3. Pilih anggrek banjur tandur ing pot sing anyar.
  4. Rampungake isi karo landasan.
  5. Lan banyu.

Dadi anggrek sampeyan bisa terus tuwuh kanthi normal.

Karakteristik anggrek

Transplantasi anggrek ditindakake kanthi ati-ati

Anggrèk minangka tanduran sing ngalami sawetara owah-owahan ing taun-taun pungkasan amarga macem-macem migrasi lan adaptasi lingkungan. Adaptasi kasebut nyebabake munculé macem-macem jinis lan saben kembang duwé kekhususan ing saben spesies. Nanging, ana sawetara ciri sing misuwur kabeh lan sing nggawe dheweke kalebu ing klompok sing padha.

Anggrek dheweke duwe telung sepal, kelopak loro lan lambe sing bisa narik kawigaten serangga penyerbukan sing bakal tanggung jawab ngembangake kekuwatane. Bentuk anggrek ngidini tawon lan serangga penyerbukan liyane kanggo ndhelik ing kembang kanthi nyaman. Struktur reproduksi dibentuk dening kolom sing nduweni fungsi kabeh bagean utama.

Babagan woh-wohan anggrek iki kapsul Isine ing njero wiji kanthi ukuran kembang cilik. Apa sing ngidini nyebar kanthi cepet ing wilayah. Liwat adaptasi lan pangowahan kasebut kanggo ningkatake lingkungan lan daya saing karo tetanduran liyane, bisa ngasilake kabeh mekanisme reproduksi kasebut.

Nalika tanduran mekar, mula saya narik kawigaten gagang kembang muter 180 derajat sadurunge dibukak kanggo nyedhiyakake bibir polinator. Iki dikenal minangka resupinasi lan minangka salah sawijining proses paling penasaran sing wis didokumentasikake dening peneliti.

Beda karo kembang liyane dheweke minangka produsen nektar. Nectar minangka zat sing larang regane kanggo kabeh penyerbuk. Iki njamin tanduran supaya bisa duwe reproduksi sing meh bisa dipercaya sanajan ing kahanan sing ala. Iki tegese kudu pollinator supaya bisa ngasilake wiji lan berkembang ing wilayah kasebut.

Iki minangka sebab kenapa anggrek sukses banget lan meh ditemokake ing saindenging jagad. Nanging, elinga yen butuh perawatan lan yen kita pengin anggrek transplan Saka pot menyang pot liyane, sampeyan kudu nggatekake wektu setaun lan mekanisme transplantasi supaya ora ngrusak tanduran.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

33 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jacinto Martin ngandika

    Wigati
    Aku mikir isih ana pitakon liyane ing mbesuk, nanging sing pertama dipikirake yaiku babagan banyu irigasi.
    Aku nyathet ing kaca sampeyan nyaranake mbanyoni banyu udan utawa nganggo banyu sing diisi asam lemon lan pitakon spesifikku ora liya yaiku apa banyu iki bisa diganti karo sing diwenehake dening perusahaan distribusi banyu mata air: khusus, banyu ngombe iki sing perusahaan sing nyedhiyakake aku asale saka sumber sing dununge ana ing gunung sing padha karo spring Lanjarón ing Granada, lan pancen banyu sing bisa dikonsumsi manungsa. Aku kepengin weruh manawa unsur cair kasebut saka Granada apik kanggo kembangku. Aku duwe dipladenias, anggrek, mawar Sevillian, kembang sepatu, miltonia, gazanias lan lantanas.
    Aku matur nuwun sadurunge kanggo tanggepan.
    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jacinto.
      Ya, banyune apik banget kanggo tanduran kasebut. Sampeyan bisa nggunakake tanpa masalah 🙂.
      A Salam.

  2.   brenda ngandika

    Halo, aku duwe sawetara anggrek sing dipasang ing bagasi wit (medlar) lan aku arep pindhah lan aku pengin nggawa dheweke menyang omahku sing anyar, amarga ibuku kuwi. Kepiye cara supaya aku bisa metu saka trunk iki lan transplantasi menyang pot, utawa batang liyane? Matur nuwun sanget Aku mung minggu iki kanggo nindakake.
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Brenda.
      Sampeyan bisa misahake oyot saka batang kanthi sethithik kanthi tliti lan tliti, banjur tanduran ing pot plastik bening nganggo kulit pinus.
      A Salam.

  3.   Ana ngandika

    Halo, aku duwe anggrek phalaenopsis suwene 2 taun. Sing pertama ngembang tanpa masalah, nanging ing taun kapindho, tinimbang mekar tanduran anyar tuwuh ing saben batang kembang. Saiki aku katon ringkih lan sanajan ana 3 oyod anyar sing tuwuh, sisane saya parah. Aku ngerti manawa musim panas dudu wektu sing tepat kanggo transplantasi, nanging apa sampeyan bisa nyoba kanggo ngobati oyot lan nyoba nyimpen? Apa sing sampeyan saranake?
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Tinimbang transplantasi, aku nyaranake mbanyoni nganggo hormon rooting krasan (Kene nerangake carane entuk): Iki bakal mbantu ngetokake oyot anyar, sing bakal menehi kekuwatan.
      A Salam.

  4.   Rosy herrera ngandika

    Aku duwe anggrek liar sing ana ing bagasi lumut lan godhonge dadi kuning lan lumut lagi sekarat. Apa sing bisa dak lakoni…?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rosy.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Lumut minangka tanduran sing butuh banyu saben dinane, yen ora cepet wiwit garing.
      Gegayutan karo anggrek, aku nyaranake transfer menyang pot, kanthi kulit pinus, amarga ora seneng oyot tansah teles.
      A Salam.

  5.   Trujillo seneng ngandika

    Halo Aku ragu-ragu arep transplantasi anggrek, amarga lagi tuwuh godhong anyar. Aku wedi yen pangowahan bakal mandhegake tuwuhing godhong, utawa bakal ngrugekake kabeh. Aku ngenteni saran sampeyan sing bakal daklakoni.
    Sukur
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Happiness (jeneng sing apik, 🙂).
      Ora, aku ora nyaranake transplantasi saiki. Ngenteni rampung nggawe sheet banjur sampeyan bisa nindakake.
      A Salam.

  6.   Bisa ngandika

    Halo, nalika transplantasi anggrek aku kudu ngethok oyot sing garing, amarga aku wedi yen anggrekku bakal mati, duwe oyot anyar nanging tuwuh «bantuan kula«

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mei.
      Ya, sampeyan bisa motong oyot sing garing nganggo gunting sing sadurunge ora kena infeksi alkohol farmasi.
      A Salam.

  7.   Elizabeth mamani ngandika

    Matur nuwun kanggo pitulung sampeyan, aku anyar kanggo anggrek.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Elizabeth

  8.   Ligia Sanchez E. ngandika

    Halo! Apa ora wektu kanggo transplantasi anggrek? Aku ngapresiasi wangsulan!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ligia.
      Ora, ora masalah. Coba wae ora entuk sinar srengenge langsung. 🙂
      A Salam.

  9.   Monica ngandika

    Halo Aku duwe bangsawan dendrobium karo bocah, nanging tongkat sing bakal dilairake wis tuwa lan cilik lan malih dadi kuning. Sawetara dina kepungkur aku duwe 2 bocah lan siji wis tiwas. Isih durung gedhe. Nduwe 2 oyod cilik lan 2 godhong (ana 3 lan ilang siji). Apa sing bisa tak lakoni? Aku pikirane oyot ora sehat ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello monica
      Saka apa sing sampeyan critakake, kayane bocah iki uga bakal ngalami nasib sing padha karo sing pertama. Bisa uga rod sing diturunake, mula wis tuwa, ora duwe kapasitas menehi panganan kaya biasane.
      Sampeyan bisa nyoba nulungi dheweke kanthi cara nyubur anggrek nganggo pupuk khusus kanggo tanduran iki, kanggo ngerteni kepiye.
      A Salam.

  10.   Andrea ngandika

    Halo! Aku wis ngalami phalaenopsis sajrone rong taun saiki lan aku ngerti aku kudu transplan amarga oyot wis metu lan ana ing pot sing cilik banget. Wektu transplantasi yaiku pungkasan mangsa salju, nanging batang kembang bakal metu. Apa aku bakal bisa transplan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andrea.
      Ora, yen lagi mekar, luwih becik ngenteni nganti rampung. 🙂
      A Salam.

  11.   Maria ngandika

    Halo, aku anyar duwe anggrek, dheweke wis diwenehake, sawetara dina kepungkur, akeh kembang lan liyane sing dibukak, pitakonku, dudu pangowahan pot, nganti taun ngarep, apa kudu ing pot transparan? aku wis ndeleng dheweke ing kaca. Nanging amarga wis ilang yen ana ing kaca, oyot bisa bosok. ' Sepira kaping pirang-pirang wulan disiram lan banyu kemul iku ora apa-apa? Utawa kudu diwenehi banyu khusus? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Ya, sampeyan bisa ngganti pot sing bolongan taun ngarep, nalika durung mekar. Yen ana ing gelas, oyot bosok.
      Babagan irigasi: sampeyan kudu banyu nalika oyot katon putih, kayata banyu kemasan, nanging aja nganti banyu sing akeh jeruk nipis.
      A Salam.

  12.   Adelino Caridade ngandika

    Boa noite minangka anggrek minhas duwe akeh kewan omo bisa uga piolho gostava ngerti utawa apa sing bakal ditindakake

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Adelino.
      Sampeyan bisa nyopot nganggo kain sing dicelupake ing alkohol apotek 🙂
      A Salam.

  13.   Gyn Agui ngandika

    Aku duwe anggrek sing wis ngeculake kabeh kembang, mung ana rong batang, yen ana kembang, ana kuncup kembang ing saben tongkat, nanging jebule wis garing lan ora katon, ana 5 godhong ijo banget, pitakonku yaiku. Sawise suwe anggone mekar maneh, utawa yen rodane wis garing, apa sampeyan menehi saran kanggo menehi pupuk? Matur nuwun, aku ngenteni komentar sampeyan. salam!
    ,

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gyn.
      Anggrek biasane mekar setaun sepisan.
      Yen duwe godhong ijo iku mung kari ngenteni 🙂
      Ing kasus apa wae, sampeyan bisa pupuk karo pupuk khusus kanggo anggrek miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut. Sampeyan bakal bisa didol ing nursery.
      A Salam.

  14.   Esteban ngandika

    Halo Monica,

    kita duwe anggrek Phalaenopsis lan akeh sangsi babagan:

    - Godhong batang: kudu dikethok ing sawetara titik (contone: nalika ngganti landasan)?
    - Cabang sisih ndhuwur: saka batang vertikal, sadurunge wong liya wis lair ing sisih ndhuwur kanthi transversal. Saiki yen ora ana kembang, apa cabang-cabang iki bisa dipotong kanggo ngilangi bobot saka tanduran lan nggawe kembang thukul ing endi asline? Batang sing nuntun batang utama kudu nyokong bobot luwih akeh.
    - Substrat: sampeyan nuduhake pangowahan substrat saben 2 taun, sing ditindakake taun kepungkur nanging tanpa nambah lempung, apa sampeyan menehi saran supaya bisa nindakake taun iki maneh?

    Matur suwun sadurunge sadurunge wis mbantu.

    Salam,
    Maria lan Esteban

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Esteban.
      Aku pitutur marang kowe:
      -Aja ngethok godhong apa wae, kajaba yen lara (empuk, bosok, utawa garing kabeh).
      -Aku ora menehi saran kanggo motong. Sampeyan bakal ngilangi kekuwatane kanthi godhong ijo sing kurang 🙂
      -Saka sampeyan ngandhani, mesthine sampeyan duwe tanduran sing apik, mula ora prelu ngowahi landasan.

      Yen ana pitakonan anyar, aku iki.

      A Salam.

  15.   Rosa Maria Rius Gil ngandika

    Yen anggrekku entuk godhong kuning, ana apa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rosa Maria.

      Yen godhong ngisor, sing paling tuwa, umume dadi kuning.
      Nanging yen paling anyar, mula amarga ana masalah nalika ngilekake banyu.

      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Kene ana pandhuan perawatan anggrek yen bisa mbantu sampeyan.

      Matur suwun!

  16.   Gustavo ngandika

    Halo, aku manggon ing Buenos Aires ing peternakan sing ana frost udakara 10 taun kepungkur, aku mbagi loro bolam saka pot gedhe (diameter 50 cm dawane 50 cm) karo anggrek sing ditransplantasikan menyang pot kanthi ukuran sing padha (sing dudu aku transplantasi maneh lan menehi rong batang saben taun ing wektu iki (umure sewulan). Aku nggawe divisi liyane karo tanduran anyar sing diwenehi lan nggabungake pot anyar 20 nganti 20 cm, menehi godhong lan Pitakonanku yaiku 1) Kepiye cara aku bisa nganyari landasan pot gedhe? 2) 'Apa sing bisa daklakoni karo sing ana ing pot cilik lan durung ngembangake kembang 3)' Apa aku kudu terus mbagi bohlam? Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi sing diwenehake ing ndhuwur lan komentar, cetha banget .- Rangkulan, virtual kanggo jarak lan pandemi .-

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gustavo.

      Apa aku mangsuli:

      1.- Yen anggrek iku kepenak ing pot kasebut, aku ora nyaranake nganyari landasan. Sing bisa sampeyan lakoni yaiku pupuk nganggo pupuk khusus kanggo anggrek kanthi instruksi ing wadhah kasebut. Kanthi cara iki, sampeyan ora bakal kekurangan gizi.

      2.- Sabar 🙂 Tanduran, sanajan adhine utawa putri saka wong tuwa sing padha, beda-beda sithik: sawetara tuwuh luwih cepet tinimbang liyane, utawa mengko kembang ... Maneh, kompos anggrek bisa mbantu.

      3.- Iki bakal gumantung saka ukuran anggrek. Yen sampeyan ngerti manawa wis tuwuh akeh, lan menehi kesan yen wis ngrebut kabeh pot sing ana, mula disaranake misahake bolam.

      Yen sampeyan duwe pitakon liyane, hubungi kami.

      A ngrangkul 🙂

  17.   Maria Rosa Pereyra Galban ngandika

    Anggrèk sing pengin dipisahake karo tanduran ibu dipasang ing batang lan ana 3 oyod udara. Kepiye carane aku kudu nindakake? Luwih becik dipisahake utawa ditinggalake kaya saiki. Matur suwun