Rosa bankia (Rosa bankiae Lutea)

karakteristik Rosa bankia Ora mung istana sing pantes duwe Rosa Banksia (Rosa bankiae Lutea), sampeyan banget sampeyan kudu duwe dheweke ing omah kanggo dheweke godhong sing subur lan gampang dirawat. Kembang sing asale saka China sisih kulon diarani jeneng garwane Sir Joseph Banks.

William Keer ditugasake menehi crita katresnan sing apik ing taun 1807, sawise ekspedisi sing ditugasake Sir Banks menyang negara wétan. Ing buket gedhe kembang kuning kuning pucet nampa jenenge nalika teka ing Eropa.

Karakteristik Rosa bankia

Rosa bankia digunakake kanthi akeh dening para landscaper Episode iki nggawe tanduran apik banget digunakake dening tukang kebon lan tukang kebon sing nggunakake iki amarga kembang awal ing wiwitan musim semi, amarga ora duwe eri lan aroma violet sing surem.

Ing taun-taun pungkasan spesies liya ditemokake nanging kabeh inspirasi saka "Mawar kuning Lady Banks".

Pamulihan kebon ing Istana Rosecliff ing Newport saiki nuduhake relevan lan kamulyan sing diduweni Rosa bankia kanggo ornamen satus mengko ing AS.

Nganti saiki, semak kembang mawar sing paling gedhe lan paling sejahtera ditandur ing atap omah pedesaan ing Tombstone, Arizona, nolak kahanan garing. Iki minangka conto urip sing bisa ditindakake.

Profesional botani negesake manawa amarga tanduran sing tuwuh ing alam, mula ora prelu dibutuhake pitulung, yaiku semak semak sing biasane duwe godhong ijo, ora umum ing jagad mawar.

Care

Tetep kuning kembang kasebut ora rumit, yaiku tanduran sing seneng srengenge yen mbutuhake lemah sing subur lan subur kanggo tuwuh nganti dhuwur nganti enem meter. Yen sampeyan manggon ing wilayah pesisir, iki mawar sing dibutuhake kanggo kebon sampeyan.

Lemah optimal sampeyan kudu longgar supaya oyot bisa tuwuh, kaya dhukungan kudu ditawakake supaya bisa munggah, umum banget kanggo ndeleng ing pager, pergola lan tembok.

Rosa Banksia cocog kanggo sing ora duwe akeh wektu, wiwit irigasi bisa dadi sporadis, anggere ana asor ing lemah lan bahan organik sing apik. Kelompok nyaranake supaya kaping pindho saben minggu ora apik, sanajan sampeyan kudu yakin manawa lemah wis garing.

Biasane ing pungkasan mangsa nalika kompos digawe, nanging mung ing musim semi, bahan kimia bisa digunakake kanggo entuk kembang sing akeh banjur bisa prune. Gawan kasebut yaiku supaya sampeyan ora bisa prune sadurunge ngembang, luwih becik sajrone rong taun kapisan.

Kepiye cara ndeteksi hama?

kudu sinau ndeteksi hama kanthi ndeteksi hama saka Rosa Banksia Sanajan semak belukar kuwat, kadhang kala sampeyan bisa entuk jamur bubuk. Sajrone mangsa adhem lan asor ngasilake kahanan, nanging srengenge musim panas ora bisa ngobati.

Biasane bintik-bintik putih biasane katon ing godhong sing luwih anyar. Dheweke uga cacat lan kerut sadurunge tiba, nanging kembang mung siji sing ora nuduhake gejala.

Sejatine, kerja pencegahan sing apik kudu ditindakake ngindhari infeksi tanduran, amarga ora irit banget kanggo ngilangake jamur kasebut. Spesialis nyaranake perawatan karo produk adhedhasar belerang lan perawatan kasebut tegese ngontrol suhu lan asor, ngindhari succulence ing kain, ngilangi area sing kontaminasi, disinfeksi alat kasebut.

Pruning ing Rosa bankiae Lutea

Mawar kulawarga Banksia kudu dipotong sawise ngembang, nanging ati-ati, kita ora kudu ngethok kembang mawar sajrone rong taun kapisan tuwuh kanggo entuk ukuran sing pas.

Nalika mawar wiwit mekar, mung bisa dipotong sawise ngembang. Tanduran iki mekar ing ranting saka grumbul mawar taun kepungkur, mula ora bakal dipotong nalika musim semi, amarga kita ora bakal duwe roses sajrone taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   hugo ezequiel lopez ngandika

    Ayu tenan
    Aku ing Patagonia, Commodore Rivadavia.
    Biasane suhu ora ana ing ngisor -3, nanging angin gedhe.
    Apa sampeyan ngerti kepiye tanduran iki nolak angin?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hugo.
      Tanduran kembang mawar umume tahan karo angin, nanging kabeh gumantung karo sepira kerepe lan ing intensitas apa.
      Ora padha sajrone sawetara dina saben taun, udakara udakara 40-50km / jam, tinimbang pirang-pirang minggu utawa wulan kanthi 60-70km / jam utawa luwih.

      Yen sampeyan pengin duwe bangkit bangkit, aku nyaranake nglindhungi sethithik saka angin, yen ngono. Contone, nganggo konifer utawa sijine ing pojok.

      Yen sampeyan duwe pitakon, takon 🙂

      Greetings.

  2.   Mirta ngandika

    Halo! Aku seneng karo grumbul mawar iki, ana kanca sing nembe motong, sing umure wis pirang-pirang taun, lan dheweke wis menehi pirang-pirang polong, nanging dheweke kandha yen ora ditandur kaya kembang mawar liyane ... apa sampeyan bisa nerangake cara nandur? Aku isih duwe ing ember karo banyu ...
    Aku duwe akeh kebon lan aku wis nyedhiyakake papan kanggo dheweke karo pasangan sing bakal nampa srengenge esuk lan bisa dilindhungi angin ... Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mirta.

      Sampeyan bisa ngisi dhasar karo kayu manis utawa sawetara rooting krasan, banjur tandur ing pot kanthi lemah.

      Mesthi wae, wektu paling apik kanggo nindakake yaiku ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi.

      Greetings.