Tanduran njero ruangan sing dhuwur

Ana akeh tanduran njero ruangan sing dhuwur

Tanduran njero ruangan sing gedhe cocog kanggo ing ruangan sing wiyar, kayata ruang tamu utawa ruang makan. Diselehake ing wilayah tartamtu, supaya bisa tuwuh tanpa ngalangi dalane, dheweke bakal nggumunake ruangan lan ora bakal nyebabake masalah.

Nanging, Apa tanduran njero ruangan sing dhuwur kasebut? Lan kepiye carane dirawat? Sabanjure kita bakal nemokake.

Areca (Lutescens dypsis)

Dypsis lutescens minangka wit palem kanthi multi-batang

Gambar - Wikimedia / Mokkie

La Lutescens dypsis Yaiku wit kurma sing umume digunakake kanggo dekorasi interior, mula ora bisa ilang saka dhaptar iki. Nanging dakkandhani: dhuwure bisa ngluwihi 3 meter, dadi dudu tanduran sing paling disaranake ing njero omah, kajaba plafon sing dhuwur banget. Sanajan mangkono, urip ing panci bisa urip pirang-pirang taun suwene, udakara umure udakara 2 meter.

Godhongé ijo, pinnate lan dawa banget: dawane udakara 3-4 meter. Amarga multi-cell, cenderung ngasilake pirang-pirang kayu sing kandel udakara 4-5 sentimeter.

Care

Loro saka njupuk ukuran, kudu dilebokake ing ruangan sing akeh banget cahya. Ing njero omah butuh cahya kanggo tuwuh, yen ora ilang warna lan kekuwatan. Kajaba iku, utamane nalika musim panas, kudu disemprot banyu seger utawa sulingan, amarga mbutuhake kelembapan sing dhuwur. Kanggo ngrampungake, sampeyan kudu tetep adoh saka konsep.

Pring

Ana macem-macem jinis pring sing bisa ana ing pot

Ana akeh jinis pring, Phyllostachys, Bambusa, Dendrocalamus, lan liya-liyane dawa. Sawetara bisa dhuwure 20 meter lan mula ora cocog digunakake ing njero ruangan, nanging ana liyane cilik sing becik, kayata Fargesia rufa sing arang banget ngluwihi 2 meter, Indocalamus tesselatus (1 meter) utawa ing Multiplex Bambusa (3 meter).

Care

Tanduran iki Dheweke kudu disimpen ing wilayah sing akeh cahya, lan mesthi adoh saka draf. Kajaba iku, dheweke kudu sering disiram, luwih-luwih nalika musim panas.

Adam's Rib (Monstera sing enak)

Monstera duwe godhong gedhe

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

La monstera Iki minangka tanduran pendakian sing dawane bisa nganti 20 meter yen dhukungan, lan sing duwe godhong gedhe sing dawane antara 20 lan 90 sentimeter lan ambane 20 nganti 80 sentimeter. Cukup ngideni pruning kanthi cukup, mula ukurane ing kasus iki aja kuwatir banget.

Care

Iki minangka tanduran sing ora butuh cahya sing padha karo liyane, mula luwih becik yen ana ing ruangan tanpa windows (nanging ana kejelasan). Ya pancen: Penting, yen lingkungan garing banget, godhonge disemprotake kadang-kadang supaya bisa tetep hidrasi.. Mesthi wae kudu disiram saben sawetara dina, kajaba ing mangsa adhem yen kudu disiram sethithik.

Ficus benjamina

El Ficus benjamina Iki minangka wit sing ijo lan ijo tekan dhuwur maksimal 15 meter, nanging ing pot langka langka 3 meter. Godhonge sederhana, lan dawane antara 6 nganti 13 sentimeter.

Care

Yen sampeyan pengin ing njero omah sampeyan kudu golek papan sing akeh, akeh cahya alami. Kajaba iku, sampeyan kudu menehi siraman sing moderat, lan sampeyan nandur ing pot sing luwih gedhe saben 3 taun utawa luwih.

Kentia (Howea forsteriana)

Kentia minangka wit kurma sing tuwuh alon

La kenthia Yaiku wit kurma sing asri kanthi siji batang bisa ngukur nganti 15 meter. Godhonge pucet, ijo tuwa, dawane udakara 4 meter. Wis misuwur banget ing njero omah, amarga ora entheng kaya tuladhane ing Lutescens dypsis.

Care

Sanajan tanduran sing bisa dadi dhuwur banget, tuwuh saya alon, saengga gampang tuwuh ing pot sajrone pirang-pirang taun. Kajaba iku, amarga ora tahan hawa adhem lan frost nganti -4ºC, sampeyan duwe pilihan yen ana ing ngarep omah, yen jembar. Banyu udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, kurang ing mangsa adhem, lan aja lali nandur ing pot sing luwih gedhe saben 3-4 taun.

Wit kurma Lounge (Chamaedorea elegan)

Kelapa palem minangka kebon omah sing dhuwur

Gambar - Wikimedia / Pluume321

La ruang tamu wit kurma yaiku tanduran sing umure bisa nganti 2 meter. Pancen asring didol ing pot kanthi pirang-pirang bibit utawa bibit, nanging sejatine minangka wit kurma tunggal. Iki tipis banget, udakara kira-kira 2 sentimeter nalika mateng, lan dinobatkan nganggo godhong pucuk udakara udakara meter.

Care

Supaya aku ora bisa apa-apa sampeyan kudu nyelehake ing kamar sing akeh cahya, nanging adoh saka windows yen ora, sampeyan bisa ngalami sunar srengenge (amarga efek kaca pembesar). Siraman saka wektu kanggo wektu supaya ora garing, lan pupuk nalika musim semi lan musim panas karo pupuk khusus kanggo wit kurma.

Tongkat banyu utawa Batang Brasil (Dracaena wangi)

La Dracaena wangi iku grumbul sing bisa tuwuh nganti 6 meter, kanthi godhong nganti 1 meter. Untunge, tuwuh iki alon banget, lan luwih akeh yen ditandur ing pot, dadi tanduran sing cocog kanggo tuwuh ing njero omah yen duwe cahya.

Care

Sanajan umume diarani palo de agua, iki minangka tanduran sing, yen disimpen ing banyu utawa ing pot tanpa bolongan, bakal cepet bosok. Sing paling apik yaiku ditanam ing wadhah sing ana bolongan ing pangkalane, lan lemah sing entheng bisa disuwak. (sampeyan bisa nggunakake kaktus sing adol Kene contone), utawa serat klapa. Sampeyan uga kudu ngombe 2 utawa 3 kaping seminggu ing mangsa panas, kajaba ing mangsa adhem yen frekuensi kudu luwih murah.

Strelitzia nikolai

La Strelitzia nikolai Tanduran iki padha karo manuk swarga (Strelitzia), nanging luwih gedhe, lan kajaba iku biasane ora ngasilake nyedhot nganti sawetara taun kepungkur. Dhuwur maksimal yaiku 8 meter, kanthi godhong nganti 3 meter kanthi ambane 1,5 meter. Kembang kasebut kebiruan, putih utawa lilac lan duwe spirhe biru peteng.

Care

Tingkat pertumbuhane cukup alon. Aku dhewe bisa ngandhani yen aku duwe lemah wiwit taun 2016 kayane, lan miturutku mung tuwuh udakara 5 sentimeter saben taun. Ing pot, tuwuh dadi luwih sithik, mula luwih apik yen ana ing jero ruangan. Nanging mesthine ora kekurangan cahya, utawa banyu ing mangsa panas.

Tanduran njero ruangan sing endi sing paling disenengi iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.