Bunga Madu (Melianthus major)

Kembang madu minangka semak sedheng

Gambar - Wikimedia / James Gaither

Kembang madu minangka tanduran sing nduweni godhong lan kembang sing apik banget. Iki minangka semak semak sing dhuwuré 2 nganti 3 meter kanthi jembaré 1 nganti 3 meter, saéngga menarik banget kanggo nandur ing cedhak dalan, utawa ing teras utawa teras gedhe.

Sanadyan perlu, bisa dipotong, contone, yen sampeyan pengin tuwuh ing pot, utawa yen kebon ora amba lan sampeyan butuh tanduran kasebut duwe bantalan sing kompak.

Kepiye kembang madu?

Kembang madu minangka semak evergreen

Gambar - Wikimedia / Don McCulley

Iki minangka semak evergreen endemik ing Afrika Kidul kanthi jeneng ilmiah Melianthus utama. Ing Spanyol dikenal minangka kembang madu utawa kembang madu raksasa, wiwit batang kembang tekan dawane nganti 80 sentimeter, lan kembangé spike abang dawane watara 5 sentimeter. Nanging godhongé ora adoh saka mburi: padha pinnate, werna ijo-biru sing éndah, lan dawane antara 30 nganti 50 sentimeter.

Kekurangan sing kasebut mung yaiku sakèhé bagéané ana racun, kajaba nektar kembangé. Yen ana bocah cilik utawa pets, luwih becik ditanam ing wilayah sing ora ana akses, utawa dilebokake ing saubengé tanduran liya supaya ora bisa nyedhaki.

Kepiye perawatan sing dibutuhake?

El Melianthus utama iku shrub kaendahan tunggal. Sampurna kanggo tuwuh ing wilayah tropis, nanging uga ing wilayah sedheng kanthi musim dingin sing entheng. Miturut sawetara portal Inggris, kayata PFaf.org, bisa tahan beku, nanging yen kita nganggep asal-usule, luwih becik suhu tetep dhuwur ing saindhenging taun supaya ora ngalami karusakan.

Kanggo ngerti carane ngurus, kita bakal nerangake kanthi rinci ing ngisor iki:

Lokasi

Kembang madu raksasa Bisa ditanam ing papan sing srengenge langsung sumunar, utawa ing iyub-iyub. Nanging ya, yen kita milih kanggo nglindhungi saka lintang raja, iku trep kanggo njupuk menyang wilayah kang ana kajelasan, amarga iku perlu akèh cahya kanggo tuwuh ing kahanan.

Bumi

  • Pot kembang: Kowe arep ngobong? Banjur isi karo substrat universal (didol Kene), nanging luwih dhisik nambahake lapisan lempung vulkanik utawa arlite kanggo tanduran (didol Kene). Iki bakal nambah saluran banyu, lan uga bakal nyuda risiko rotting.
  • Taman: nandur ing lemah minangka pilihan sing paling disaranake. Kanthi iki digayuh yen tuwuh luwih cepet, kanthi kekuatan lan kesehatan luwih akeh. Kajaba iku, bisa ngidinke macem-macem lemah, nanging kudu duwe saluran banyu sing apik. Yen ora, yen sampeyan kompak banget lan angel nyerep banyu, sampeyan kudu nggawe bolongan lan nyampur bumi karo perlite ing bagean sing padha.

Irigasi

Sampeyan kudu disiram kanthi asring ing musim panasutamané nalika gelombang panas. Iki bakal ditindakake 3 utawa 4 kaping seminggu sajrone musim iki, amarga lemah garing kanthi cepet lan, amarga tanduran uga tuwuh, kebutuhan kanggo hidrasi mundhak.

Nalika suhu mudhun, sampeyan bakal mulai nyuda banyu. Kanthi cara iki, kita nyegah oyod supaya ora nampa banyu sing luwih akeh tinimbang sing dibutuhake sajrone sawetara wulan sing tuwuh minimal.

Nalika arep nyirami, Sampeyan kudu moisten bumi, priksa manawa iku soaking uga. Yen ana ing pot lan kita wis sijine piring ing ngisor, iku kudu lemes sawise saben mbanyoni.

Pelanggan

Kembang madu minangka tanduran semak

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

El Melianthus utama bisa dibayar ing awal musim semi nganti pungkasan mangsa panas. Kanggo iki, bisa nggunakake pupuk sing cocog kanggo tani organik, kayata pupuk kandang, kompos utawa humus. Siji-sijine, yen sampeyan duwe tanduran ing pot, gunakake pupuk cair, utawa yen sampeyan luwih seneng teken, amarga yen sampeyan milih nggunakake produk granulated utawa bubuk kanthi rutin, ing pungkasan tanduran kasebut rusak, amarga saluran banyu bumi saya tambah parah. .

Multiplikasi

Kembang madu raksasa multiplies dening wiji ing spring. Padha kudu disebar ing pot, utawa ing tray alveoli, sijine maksimal rong unit ing saben siji nutupi karo. substrat iki. Elinga yen tanduran kasebut tuwuh kanthi cepet, mula luwih becik dilebokake sawetara wiji ing saben wiji supaya mengko, nalika dhuwure udakara 15 sentimeter, luwih gampang ditandur ing pot liyane.

Sawise padha disebar, bakal digawa menyang luar negeri, lan bakal dilebokake ing papan sing srengenge. Banjur, bakal disiram saben-saben perlu, nyegah lemah supaya ora garing.

Pruning

Sampeyan bisa prune Panjenengan Melianthus utama sawise ngembang, utawa ing pungkasan mangsa yen isih spesimen enom sing durung kembang. Sampeyan kudu mbusak cabang sing rusak utawa ringkih, lan uga ngethok dawa sing dianggep wis akeh banget.

Rustitasitas

Miturut sumber sing dikonsultasi, kembang madu tahan nganti -8ºC. Ing wilayah Mediterania, bisa ditanam ing njaba kabeh taun, nanging ing wilayah sing luwih adhem butuh perlindungan nalika musim dingin.

Apa gunane?

Kembang madu minangka semak kanthi kembang abang

Gambar - Wikimedia / JMK

Senadyan kasunyatan manawa bagean liyane beracun yen dicerna, kembang madu minangka tanduran sing menarik kanggo tuwuh ing lemah lan ing pot. Uga, sampeyan kudu ngerti nektar kembange uga digunakake minangka pemanis.

Apa sampeyan mikir babagan Melianthus utama?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)