Kepiye cara germine wiji ing omah nganggo barang sing didaur ulang?

Ana akeh wiji sing bisa germin ing omah

Bosen ing omah? Apa sampeyan yakin manawa sajrone ngisolasi sampeyan ora bisa nindakake tugas ngolah kebon babar pisan? Yen sampeyan wis mangsuli ya salah siji saka rong pitakonan kasebut, coba dakcritakake: pasang sarung tangan, saiki wayahe nyebar. Serius, iku pesen (luwih kaya rekomendasi 😉). Awak kudu obah, lan pikiran butuh stimulasi. Ngadhepi kahanan kasebut, ora ana sing kaya - terus-terusan tanduran sing tuwuh, utawa wiwit ditindakake. Malah bocah cilik bakal entuk bathi, amarga bakal bisa ngerti kepiye lair palawija, lan malah yakin manawa wani nulungi.

Ing pirang-pirang artikel, kita ngomong babagan kasunyatan manawa tuwuh, tanduran butuh sinar srengenge, bisa uga ora cukup ing omah, nanging ora ateges ora ana sing bisa ditandur. Nyatane, ana akeh sing mesthi bakal menehi sampeyan lan kulawarga luwih saka siji bungahe. Dadi ayo dideleng cara germin wiji ing omah nggunakake barang sing wis ana lan / utawa karo sing bisa dipikolehi tanpa kudu metu saka omah.

Apa sing kudu ditanam wiji?

Wiji butuh cahya, banyu lan lemah kanggo germin

Supaya pengalaman dadi pengayaan, penting kanggo miwiti ing wiwitan, yaiku kanggo ngerteni apa sing dibutuhake tanduran supaya bisa germin. Sejatine, dheweke butuh telung prekara: cahya, lemah lan banyu.. Jumlahe lan / utawa intensitas beda-beda gumantung saka jinis tanduran apa, uga spesies sing kalebu; Contone, kembang srengenge mung bakal germin yen ana ing lemah lan kena sunar srengenge; ing sisih liyane, geranium bakal luwih apik yen ana, uga ing lemah, nanging ing semi-shade.

Contone liyane, tanduran banyu utawa tanduran kali, kayata alang-alang, lili banyu utawa papirus, germin ing lingkungan akuatik, kayata kali utawa rawa. Kanggo niru kahanan kasebut, ing budidaya sing ditindakake yaiku nyebar ing gelas nganggo banyu, utawa mbungkus wiji ing kertas pawon sing sadurunge wis dibasahi banyu.

Dhaptar barang sing bisa digunakake kanggo nandur

Apa sing bisa digunakake kanggo nyebar wiji yen dilarang metu saka omah? Dina iki, thanks kanggo Internet, kasunyatane padha kaya nalika sampeyan bisa. Nanging supaya ora tuku barang-barang sing ora penting, kita bakal mriksa ing njero omah kanggo ndeleng apa sing ditemokake. Contone:

Bibit krasan

Kothak karton migunani minangka winih winih

Kothak karton apa wae, tanpa tutup sisih lan laminasi, bakal dadi wiji.

Sampeyan mesthi bakal nemokake sawetara iki:

  • Wadhah susu: yen wis kosong, resiki kanthi banyu lan sabun piring banjur gaweni bolongan cilik ing pangkalan nganggo gunting.
  • Kacamata yogurt: sami-sami.
  • Botol banyu plastik: Yen wis kosong, bor bolongan ing pangkal.
  • Kothak karton: iki kudu dilaminasi, nggunakake superglue utawa lem liyane sing padha. Sampeyan bisa nggunakake tas Grosir. Banjur, nggawe bolongan ing pangkalan. Kajaba iku, sampeyan kudu mbusak tutup ing sisih siji.
  • Kardus laminasi: sampeyan bisa nggawe seedbed dhewe nganggo karton jinis iki, ukuran sing dikarepake. Aja lali nggawe bolongan apa sing bakal dadi basis.

Yen wis siyap, utawa meh siap, sampeyan bisa menehi motivasi kanggo anak yen kudu ngecet rai njaba saka bibit anyar iki kanthi warna sing paling disenengi.

Kaleng mbanyoni krasan

Botol plastik bakal dadi kaleng banyu

Yen sampeyan ora duwe kamar mandhi konvensional nanging sampeyan duwe botol plastik sederhana ing omah, sampeyan ora kudu kuwatir 😉. Ing tutup, utawa yen sampeyan seneng luwih murah, ing sisih plastik transparan, wenehi bolongan cilik kanthi pucuk gunting. Iki kanggo wong-wong sing banyune bakal metu.

Pikirake yen ukurane saya gedhe, saya kuwat bakal metu lan botol kasebut bakal luwih cepet. Mula penting nggawe akeh bolongan cilik supaya banyune metu alon-alon nanging mesthi.

Banyu

Banyu kanggo ngilekake wiji wiji mesthine kudu bisa murni. Sing paling cocog yaiku udan sing ora tercemar, nanging ora kabeh kita manggon ing wilayah sing asring udan; saengga banyu kemasan sing cocog kanggo dikonsumsi manungsa uga bakal disedhiyakake, lan uga banyu tunyuk yen sadurunge wis nginep sewengi.

Substratum

Substrat yaiku soko sing, yen ora duwe, sampeyan kudu tuku tuladhane Kene. Yen landasan lawas digunakake maneh lan ana patogen (jamur, virus, bakteri, utawa endhog serangga ganas) bakal nyebabake akeh masalah.

Saiki, dheweke uga bakal ngladeni sampeyan, kanggo sawetara wektu nganti germin, kayata:

  • Katun: kudu dibasahi sadurunge kanthi banyu.
  • Kertas pawon: pasang wiji, bungkus karo kertas, banjur lembab karo banyu.
  • Kasa lan sapanunggalane: padha.

Fungisida krasan

Jamur mateni wiji lan bibit meh sewengi. Kanggo ngindhari iki, luwih-luwih yen nandur wit utawa semak, Disaranake sampeyan duwe tembaga utawa belerang bubuk ing tangan, utawa gagal, kayu manis (uga bubuk). Kanthi iki, sampeyan bakal tetep adoh saka winih winih.

Wiji germination ing omah langkah demi langkah

Kanggo germin wiji ing omah sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Pisanan, lebokake ing gelas banyu sajrone 24 jam. Dina sabanjure sampeyan bakal ngerti endi sing meh bakal germin (bakal dadi sing mudhun) lan endi sing ora.
  2. Banjur isi seedbed sing wis dipilih kanthi landasan.
  3. Banjur lebokake maksimal 2-3 wiji ing njero, lan tutup nganggo landasan tipis.
  4. Pungkasan, taburi kayu manis, belerang, utawa tembaga, lan banyu.

Yen ing wektu iki sampeyan ora duwe substrat, bungkus ing kertas pawon, contone nganggo kayu manis sing wis disiram, banjur lebokake ing tupperware supaya lembab.

Saiki, bakal tetep nemokake papan wiji ing kamar kanthi gamblang omah, lan priksa manawa landasan tetep lembab.

Apa tanduran sing bakal germin apik ing omah?

Umumé, tanduran sing bakal duwe germinasi sing luwih apik lan pangembangan sabanjure sing optimal ing njero ruangan yaiku, yen tuwuh ing njobo, bisa diselehake ing srengenge lan ing semi-shade Ya, dheweke bakal tuwuh kanthi bener tanpa preduli jumlah cahya sing ditampa. Untunge, ana akeh:

Wit-witan lan shrubs

Ana macem-macem jinis wit lan semak sing urip ing wilayah sing srengenge ora langsung tekan. Yen sampeyan duwe ruangan ing ruangan sing sithik sithik, sithik kaya balkon, sampeyan bisa nandur kaya ing ngisor iki:

Wit katresnan

Wit katresnan iku wit cilik sing bisa ditandur ing omah

Gambar - Wikimedia / Batsv

El wit katresnan utawa wit judas Wit godhong apik banget sing diisi kembang jambon ing musim semi, sadurunge godhonge thukul. Ndhuwur dhuwur maksimal 12 meter, sanajan sing normal yaiku ora ngluwihi 4-5 meter, mula bisa uga dianggep wit cilik utawa uga grumbul gedhe. Nolak pruning lan frost nganti -18ºC.

Tuku wiji Kene.

Bauhinia

Tampilan variegata Bauhinia sing isih enom

Gambar - Wikimedia / Daniel Capilla

ing Bauhinia utawa sikil sapi yaiku wit godhong cilik sing tekan dhuwur 5 nganti 6 meter, arang 7 meter. Sanajan mangkono, dheweke ngidinke pemangkasan kanthi becik, saengga bisa dijaga luwih kaya grumbul utawa wit. Kembange apik, gedhe, jambon, abang utawa putih. Kaya ora cukup, bisa tahan adhem lan frost nganti -7ºC.

Sampeyan pengin wiji? Klik kene.

Heather

Heather minangka semak cilik

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

La heather utawa calluna yaiku semak cemara sing umure meh udakara meter lan setengah. Godhongé cilik, kaya kembangé, sing ana ing lilac. Sprout iki wiwit musim panas nganti musim gugur, klompok ing kembang empuk spiky. Ora ngidini jeruk nipis, nanging ngidinke pruning lan frost nganti -12ºC.

Gondho

Tumbuh aromatik ing omah saka wiji? Pancen! Nopo mboten? Umume ndeleng ing njaba, ing kebon, teras lan teras, nanging ana luwih saka siji sing bisa ditemokake ing njero omah. Iku kalebu sawetara:

Parsley

Parsley bisa ditandur ing omah

El peterseli Iki minangka tanduran dwitahunan (urip rong taun) budidaya taunan sing tekan dhuwure 20 nganti 75 sentimeter. Godhonge duwe bentuk petioled, mulus utawa kriting, lan umume digunakake minangka pendamping utawa dekorasi salad, sup, tortilla, lsp. sanajan uga bisa dipangan.

Aja nganti kurang wiji.

Rue

Rue minangka gondho arum sing germinates ing omah

Tanduran sing dikenal kanthi jeneng rue Wangi sing arum banget: godhonge menehi aroma sing ora disenengi sawetara, nanging sing liyane bakal sengit. Yaiku semak cilik sing dhuwuré 50 nganti 100 sentimeter ditondoi kanthi nduwe godhong ijo peteng sing rasane pait. Amarga iku, asring digunakake kanthi jumlah sethithik, dhewe utawa bawang, bawang putih lan / utawa mrico.

Entuk wiji.

Thyme

Thyme minangka semak aromatik cilik sing urip apik ing omah

El thyme Yaiku semak utawa semak ukuran cilik dhuwuré antara 15 lan 40 sentimeter. Nggawe aroma sing kuat lan nyenengake. Iki ngasilake godhong lan floret cilik wiwit musim semi nganti musim panas. Ing pawon digunakake minangka bumbu kanggo godhok, sosis, saos, nanging ora kena dikombinasikake karo oregano utawa marjoram.

Golek wiji? Tuku ing kene.

Wiwitane

Yen sampeyan pengin miwiti jagad kebon kutha, sanajan sampeyan ana ing omah tanpa bisa mangkat, sampeyan bisa nindakake. Saiki, iki sawetara sing bakal tuwuh kanthi becik ing kahanan njero ruangan (nanging ya, bibit kudu dilebokake ing kamar kanthi luwih cetha saka omah):

Swiss chard

Chard Swiss minangka ramuan biennial sing germinate apik ing omah

Chard minangka ramuan biennial (umure rong taun: ing kaping pisanan ngasilake godhong, lan nomer loro mekar lan mati), sanajan ditandur dadi taunan. Tekan dhuwur udakara 40 sentimeter utawa luwih, lan dibudidayakake kanggo godhonge. Karo sampeyan, sampeyan bisa nggawe salad enak kanthi nggunakake godhong sing paling enom, utawa bahan sing wis masak ing sajian.

Tuku siki.

Stroberi

Tanduran stroberi cilik, lan bisa dipangan

Apa ana ing kulawarga sing seneng mangan stroberi? Yen mangkono, sampeyan ngerti: nyebar 😉. Iki minangka tanduran perennial cilik, udakara 20 sentimeter, sing ngasilake woh-wohan abang sing bisa dipangan. Iki dikonsumsi seger, bisa uga minangka cemilan, ing salad buah, nganggo krim, utawa ing bentuk es krim utawa smoothie.

Entuk wiji.

Kacang buncis

Kacang fava minangka tanduran sing ngasilake wiji sing bisa dipangan

Gambar - Bloem Wikimedia / Meneerke

Tanduran kacang amba minangka tanduran sing cepet banget ing dhuwur 1,6 meter. Ditanam kanggo wiji, wiji fava, sing bisa dipangan seger utawa diresiki.

Apa sampeyan pengin nyebar? klik.

Flores

Yen sampeyan pengin omah duwe alasan kanggo esem saben esuk, tanduran kembang ora bakal ora ana:

Begonia tuberous

Begonias minangka tanduran sing cocog kanggo tuwuh ing omah

Gambar - Wikimedia / Maja Dumat saka Deutschland (Jerman)

Begonia minangka ramuan abadi sing tuwuh nganti 50 sentimeter. Kembangé cilik, apik banget, diameteripun udakara 3 sentimeter lan wernané jambon. Mekar meh kabeh taun, utamane wiwit musim semi nganti musim panas.

Entuk wiji.

Kembang aster Afrika

Gerberas minangka tanduran sing ngasilake kembang sing apik banget

Gambar - Wikimedia / Ziko

Sampeyan uga bisa ngerti dheweke kanthi jeneng gerbera. Iki minangka tanduran herba sing cukup saka utawa saka tekan dhuwure udakara 30 nganti 40 sentimeter, lan sing ngasilake kembang sing padha karo kembang aster warna kayata abang, jambon utawa oranye ing musim semi-musim panas.

Apa sampeyan pengin nyebar gerberas? Aja entek wiji.

Violet Afrika

Violet Afrika minangka tanduran cilik sing ngasilake kembang sing apik

Gambar - Wikimedia / Wildfeuer

La Violet Afrika utawa Saintpaulia yaiku tanduran taneman sing tuwuh nganti udakara 15 sentimeter. Godhonge wernan lan wulu banget, mula krasa alus yen diresiki. Iki ngasilake kembang cilik udakara 3 sentimeter, putih, ungu, ungu utawa biru muda nalika musim semi lan musim panas.

Entuk.

Dadi, apa sampeyan wani nyebar wiji ing omah? Yen sampeyan ujar ya, sampeyan bakal bisa ngerteni manawa sampeyan bakal seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.