Kepiye carane dirawat Peperomia?

peperomia

Yen sampeyan nate menyang nursery lan ngunjungi omah kaca ing njero ruangan, mesthine sampeyan nemokake sawetara tanduran sing apik banget: peperomia. Dheweke asring uga bisa didol ing pasar lokal, amarga duweni nilai hias sing dhuwur, saengga angel nolak godaan kanggo tuku paling ora siji.

Mula, ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, sifat lan perawatan peperomia.

Karakteristik utama

perawatan peperomia

Dheweke duwe tampilan sing alus, saengga kita bisa mikir yen rapuh banget. Nanging sejatine, sanajan ora nuntut luwih akeh tinimbang tanduran njero ruangan konvensional, perawatan kasebut cocog kanggo kabeh wong, tanpa preduli pengalaman sing ana ing pangopènan tanduran. Iki minangka tanduran sing asale saka wilayah tropis lan subtropis ing wilayah Laut Pasifik. Iki kalebu kulawarga Piperáceae lan tanduran iki kalebu godhong daging.

Godhong tanduran iki beda-beda warna ing siji spesies liyane. Nanging, kabeh padha menonjol amarga duwe rasa seneng banget. Ing kasus iki, apa sing mbantu dekorasi interior tanduran iki dudu kembang, nanging godhonge. Kumpulan pirang-pirang spesies kalebu klompok peperomias bisa mbantu ngasilake kaendahan ing njero ruangan. Iki minangka tanduran sing ora tuwuh gagang sing dawa banget, nanging tuwuh kanthi nambah ukuran godhonge.

Kembang kasebut sepele lan ora duwe tampilan hias. Dheweke tuwuh bebarengan nganggo paku putih lan ukurane cilik banget. Tanduran iki digunakake minangka tanduran ing njero ruangan, sanajan ing musim panas disaranake dilebokake ing njaba. Iki minangka tanduran sing ora udan udan godhong lan yen ana ing njero omah kudu diselehake ing papan sing padhang nanging tanpa sinar srengenge tiba langsung ing godhong.

Perawatan Peperomia

macem-macem peperomias

Kanggo menehi perawatan sing paling apik, kudu ngerti asal-usule. Tanduran iki tuwuh ing wilayah tropis lan subtropis ing saindenging jagad, utamane Amerika Selatan sisih lor. Yen dipikirake, kita wis ngerti manawa sensitif banget marang kadhemen lan beku, mula kita kudu golek sudhut sing padhang, nanging tanpa srengenge langsung ing omah sing dilindhungi saka draf (adhem lan anget), lan ing ing endi suhu tetep ana ing ndhuwur 10ºC.

Kelembapan lingkungan uga kudu dhuwur, mula kita bakal nyelehake pot ing piring kanthi watu hiasan lembab, utawa gelas utawa mangkuk sing ana banyu ing saubenge. Aku ora menehi saran supaya sampeyan nyemprot, amarga godhong bisa gampang bosok.

Yen ngomong babagan irigasi, mula bakal langka. Godhonge nyimpen akeh banyu, mula yen kakehan banyu, bisa ilang. Dadi kita bakal banyu sok-sok: saben 7-10 dina suwene panas, lan saben 15 dina ing mangsa adhem. Luwih becik ngelak tinimbang duwe landhesan puddled. Kita uga bisa njupuk kauntungan kanggo mbayar pupuk cair nalika musim semi lan musim panas.

Lan kanthi cara iki, yen sampeyan ndeleng manawa oyot tuwuh metu saka bolongan pembuangan utawa mula "kenceng", ganti pot nalika musim semi. Gunakake landasan keropos, kayata gambut ireng lan perlite dicampur ing bagean sing padha.

Tips babagan peperomia

peperomia obtusifolia

Amarga duwe kaendahan sing apik banget, mula ora mung digunakake nalika dipisahake. Sampeyan menarik kanggo nggabungake minangka macem-macem jinis liyane kanggo nggawe kontras sing apik. Yen kita tuku tanduran iki ing pusat kebon, kita kudu priksa manawa godhonge seger lan bentuke kompak. Penting banget dipriksa sadurunge dituku yen ora duwe hama. Sampeyan kudu ndeleng kanthi cetha ing sisih ngisor godhong, ing gagang lan cedhak landasan.

Yen sampeyan ora bisa menehi apa-apa kanggo wong-wong sing duwe rasa sing apik kanggo tanduran, Peperomia minangka salah sawijining pilihan sing paling apik. Sanajan duwe perawatan sing luwih rumit, luwih becik kanggo kabeh wong sing pengin miwiti tanduran ing omah. Kanthi cara iki, dheweke bisa sinau ngrampungake tanduran sing rada nuntut supaya bisa sinau kabeh aspek dhasar.

Amarga seneng tuwuh lan berkembang ing papan sing teduh, dadi tanduran sing cocog kanggo tuwuh ing njero omah. Kaya sing wis kasebut sadurunge, supaya tanduran iki tahan suwe, Penting banget supaya ora entuk sinar srengenge langsung. Lokasi sing ideal yaiku cedhak jendhela sing ana ing orientasi kidul. Cukup kanthi njaga lemah sing lembab lan ora ngeculake landasan, kita bisa nyegah penyakit jamur.

Yen pengin njaga tanduran iki kanthi sehat ing saben wektu, mula butuh pupuk. Peperomia butuh pupuk cair kayata humus nanging mung sawetara dosis. Biasane butuh lapisan tipis setengah sentimeter humus ing lemah kanggo menehi nutrisi kanthi becik. Musim kompos luwih becik ditindakake nalika musim semi.

Reproduksi, hama lan penyakit

Yen kita pengin ngasilake peperomia, kita kudu nggatekake sawetara aspek. Sing pertama yaiku tanduran iki wiwit duwe tunas cilik ing sakiwa tengene. Tunas iki bisa dipisahake kanthi tliti kanthi tliti supaya ora tugel. Tunas duwe rootlet cilik dhewe banjur tunas iki kudu dilebokake ing landasan entheng. Kanggo nyelehake ing pot kita bisa nggunakake pot kanthi vermikulit utawa perlite. Kita bakal njaga ing kene nganti bisa didirikan kanthi mandhiri.

Ing sisih liyane, kita bisa ngekstrak godhong saka tanduran ibu lan dijaga ing banyu nganti oyot. Tanduran kasebut banjur bisa digawe ing lemah sing subur lan subur. Kanthi cara iki, bisa luwih cepet germin tinimbang saka wiji. Amarga peperomia seneng duwe kelembapan lan iyub-iyub, mula kudu ngerti yen iklim kudu suhu paling sithik nganti bisa. Iki amarga suhu sing sithik lan mbantu proses stimulasi kanggo tuwuh vegetatif nalika musim semi teka.

Biasane penyakit kasebut ora kena pengaruh. Siji-sijine sing bisa nyerang yaiku cangkang. Yen musim panas banget panas lan garing, ing Laba-laba abang uga bisa dadi masalah.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan peperomia lan perawatane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

27 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Aixa gomez ngandika

    Halo, yen aku nyiram banyu kanthi piring, suwene aku kudu ninggalake sajian kasebut supaya bisa nyedhot banyu? , lan sepira gedhene piring kasebut kudu ana gandhengane karo pot. Contone, violet Afrika disiram liwat banyu ing sajian mung 20 menit ing musim panas saben 7 dina lan ing mangsa adhem saben 15 dina. Dina / wektu sesambungan yen ora bosok oyot / tanduran.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Aixa.
      Yen pot kasebut diameteripun 10,5cm, sampeyan bisa nyelehake piring 11cm, diameteripun maksimal 12cm. Sampeyan kudu ninggalake sajian udakara 15 menit.
      A Salam.

      1.    Jenny ngandika

        Informasi kasebut apik banget, amarga yen aku butuh perawatan kasebut, matur nuwun

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Matur suwun Jenny.

  2.   Chesana ngandika

    Aku duwe masalah liyane karo peperomias, mula aku golek cara ngombe kanthi bener. Lan aku ngerti yen sampeyan mung siji sing ujar ora kudu pulverize godhong (kabeh sing wis dakwaca ing situs liyane padha ngomong ya) ... mula saiki aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Apa sing aku lakoni: apa aku nyemprot utawa ora?

    Kanggo ngrekam, sampeyan mung siji (uga) sing wis takon apa sing kudu tak lakoni.

    Matur nuwun kanggo pitulung ... tansah.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Chesana.
      Ora, aku ora nyaranake nyemprot amarga godhong bisa gampang bosok.
      Kanggo ngindhari masalah mbanyoni, sampeyan kudu tuku asor lemah, lan iki bisa nimbang pot yen wis disiram lan bola-bali sawise sawetara dina. Amarga lemah garing sing bobote kurang saka lemah teles, beda-beda bobot sing bisa dadi pedoman.
      Yen ana piring ing ngisor, copot banyu luwih saka sepuluh menit sawise disiram.
      Salam. 🙂

  3.   Angie Collazos ngandika

    Halo, piye kabare? Aku duwe trerachya peperomia lan weruh yen godhonge ditekuk. Aku ora ngerti yen amarga kurang utawa kakehan irigasi! Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Angie.
      Apa sampeyan duwe ing papan sing padhang lan dilindhungi saka adhem? Yen mangkono, bakal dadi masalah mbanyoni, kaya sing sampeyan ujar.
      Kanggo ngerteni, aku nyaranake sampeyan mriksa kelembapan bumi. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa masang teken kayu sing lancip (yen metu akeh lemah sing nemplek, sampeyan ora kudu disiram), utawa timbang pot kasebut sawise disiram lan bola-bali sawise sawetara dina (amarga lemah teles bobote tinimbang lemah garing, lan Bedane bobot iki bisa dadi pandhuan).
      A Salam.

  4.   Alvaro Fraile ngandika

    Halo !! Aku wis entuk Peperomia dina iki lan aku pengin ngerti yen ganti dadi pot, kudu duwe ciri khas kayata bolongan utawa sing kaya ngono. Matur nuwun !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Alvaro.
      Yo wis. Panci kasebut kudu nduwe bolongan supaya banyu sing bisa uwal bisa uwal, yen ora tandurane ora bakal bisa urip.
      Kanggo nambah saluran, aku nyaranake nyelehake lapisan lempung vulkanik utawa kerikil luwih dhisik, supaya oyot ora bakal kontak karo banyu.
      A Salam.

  5.   Gladys Cuellar Laupa ngandika

    Sugeng siang, aku duwe pepemia sing dakgawe rong wulan kepungkur. Aku nyiram saben sepuluh dina. Pitakonku kenapa godhong lan kembang ditekuk. Ana ing sunaraku jendhela nanging ora sunar srengenge. Aku manggon ing Lima. Matur suwun wangsulan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gladys.
      Yen ana ing jejere jendhela, lampu sing mlebu bisa ngobong godhong, amarga bisa nyebabake kaca pembesar.
      Aku nyaranake sampeyan mindhahake luwih adoh saka jendhela, mula mesthi bakal pulih.
      A Salam.

  6.   Marisa ngandika

    Halo Aku duwe loro peperomias sing meh ilang godhonge. Dheweke ngandhani yen bisa uga banyu sing akeh banget, nanging aku pengin ngerti apa bisa mbalekake nalika musim semi utawa aku bakal ilang amarga ilang.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marisa.
      Peperomia sensitif banget marang kakehan banyu.
      Yen sampeyan ana ing Spanyol lan amarga kita lagi musim salju, kemungkinan bakal bisa urip sithik 🙁
      Aja disiram mung sewulan sepisan banjur enteni.
      Muga-muga sukses.

  7.   Ana ngandika

    Halo !! Aku duwe peperonia lan aku ora ngerti kenapa godhonge tiba ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Bisa uga amarga adhem, kakehan utawa kurang banyu.
      Artikel kasebut nerangake cara ngrampungake, nanging yen sampeyan duwe pitakon sampeyan bisa ngubungi kita.
      A Salam.

  8.   Andrea vera Figueroa ngandika

    Aku duwe peperonia lan godhonge kuning lan padha tiba apa sing bisa daklakoni

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andrea.
      Bisa uga kurang cahya (dudu srengenge langsung) utawa banyu sing akeh banget.
      Penting, dilebokake ing wilayah sing padhang lan banyu sithik, paling kaping 2 saben minggu nalika musim panas.
      A Salam.

  9.   Poinsettia ngandika

    Ayo ndeleng. Kepiye sampeyan bisa ngomong ing wiwitan teks yen Peperomia cocog kanggo kabeh wong ujar sawetara baris sawise ngati-ati nalika nyemprotake, ati-ati karo banyu yen sampeyan ngluwihi banyu, ati-ati karo liyane, ati-ati karo liyane? Amarga Dudu tanduran kanggo para pamula. Titik. Sampeyan kudu ngerti apa sing kudu ditulis

  10.   Lucia Reyes T. ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi. Aku sinau akeh! Peperomia saya apik, nanging aku duwe ing teras.
    Lan wis tahan sanajan suhu rendheng ing musim salju.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun komentar. Lan nikmati tanduranmu 🙂

  11.   Nadia ngandika

    Halo! Aku duwe peperomia sing beda-beda lan mula ora bakal ilang sawetara godhong (aku saiki ing Argentina, musim semi). Batang anyar, batang dadi coklat lan "dipotong" saka pangkalan. Lan kanthi sing paling tuwa lan paling gedhe, dheweke ambruk. Kuwi bisa kedadeyan ?. Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nadia.

      Kita butuh informasi luwih sithik kanggo mbantu sampeyan:

      - Apa srengenge utawa cahya menehi langsung?
      -Sampeyan asring ngombe?
      -Apa ing pot? Lan yen mangkono, apa pot kasebut duwe bolongan? Apa sampeyan duwe piring ing ngisor?

      Ana sawetara sebab sing bisa nyebabake: ngilekake banyu berlebihan, cahya srengenge, lemah sing ora cepet ngilangi banyu.

      Yen pengin, sampeyan bisa ngirim sawetara foto tanduran menyang facebook.

      Greetings.

  12.   Sebastian CS ngandika

    Halo! Informasi terkenal, sugeng lan matur nuwun!
    Aku arep takon marang sampeyan, aku duwe Mirror Peperomia sawetara wulan kepungkur, duwe 3 paku sing dhuwur banget yaiku kembang lan saiki mung ana "wiji" cilik sing tetep ... Pitakonku yaiku gawe piala kanggo nyopot paku, kanthi cara sing padha wis tuwuh anyar.
    Matur nuwun sanget!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Sebastian.

      Yen garing sampeyan bisa motong tanpa masalah, nanging yen isih ijo, aku nyaranake sampeyan ngenteni sawetara.
      Ora bakal lara banget, nanging yen ijo amarga tanduran isih dipangan.

      Greetings.

  13.   Jacky ngandika

    Good morning

    Aku duwe peperomia ing pawon adoh saka cendhela, sinar matahari ora kena ... Aku saben 15 dina nyirami nanging akhir-akhir iki aku ndeleng godhong berair (ringkih) mula aku nyoba ngeculake banyu saben minggu lan aku nyekel nganggo tongkat lan pancing kanggo ngangkat godhonge ... apa sing sampeyan saranake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jacky.

      Apa tanduran sampeyan duwe piring ing sangisore? Sanajan sampeyan ngombe saben 15 dina, yen sajian kasebut mesthi meh utawa meh mesthi duwe banyu, oyot bakal dibanjiri lan bakal mati.
      Mula, sawise saben mbanyoni iku penting kanggo mbuwang sajian. Kanthi cara iki sampeyan ngindhari masalah.

      Nanging bisa uga nalika nyiram sampeyan ora nambah cukup banyu. Sampeyan kudu nambah nganti lemah wis lembab, yaiku nganti metu liwat bolongan pot.

      Greetings.