Kepiye jinis buah oak lan kepiye cara nyebarake?

Woh-wohan Oak

Oak minangka salah sawijining wit rontog sing paling gedhe ing alas Hemisphere Lor. Wutah kanthi tingkat sing alon banget, meh 10cm saben taun, nanging tahan banget. Yen saben tanduran duwe motone dhewe, protagonis bisa uga "alon, nanging mesthi."

Amarga kaendahan, karat, lan katrampilan urip luwih saka 500 taun, akeh sing kepengin saben taun nandur woh wit ek kanggo ditandur ing kebon. Yen sampeyan salah sawijining, ing ngisor iki kita bakal nerangake kepiye carane lan carane disebar.

Kepiye woh-wohan saka oak?

Acorn wit

Oak minangka wit sing, kanthi dhuwure 35 meter lan makutha 6-7m, minangka tanduran sing cocog kanggo menehi shade. Yen kita nambah manawa ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan, apa cara sing luwih apik tinimbang nandur lan entuk kebon sing luar biasa, bener? Acorn, yaiku cara ngerti, duwe bentuk sing khas banget nalika rampung diwasa, nalika musim gugur.

Dheweke obate-oblong, kanthi jinis tutup sing dibentuk dening timbangan meh rata, slate. Dawane udakara 3 nganti 5cm, lan warnane coklat. Ing salah sawijining pucuk, dheweke duwe batang coklat, peduncle, ing endi tanduran ibu menehi nutrisi sing dibutuhake kanggo pembangunan.

Kepiye cara nandur?

Bibit oak utawa jubah Quercus

Woh-wohan Oak kudu diklumpukake yen wis diwasa, amarga nalika iku kudu ditandur supaya bisa germin sanalika bali maneh. Dadi tanduran sing wis biasa adhem, sing paling trep yaiku tandur biji ing pot ing njaba kanthi medium utawa mulch sing tuwuh lan jagad kasebut bakal lumaku. Nanging, apa sing kedadeyan yen kita urip ing wilayah sing mongso adhem banget lan frosts meh ora kedadeyan?

Ing kasus iki, stratify kudu ana ing kulkas sajrone 3 wulan kanthi suhu 6ºC. Stratifikasi artifisial minangka metode sing tujuane kanggo nuladha kahanan sing bakal ditemokake wiji yen ana ing papan dununge. Wis rampung kaya ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu njupuk tupperware sing digawe saka plastik transparan lan duwe tutup.
  2. Banjur, terus diisi nganggo vermikulit nganti setengah.
  3. Banjur biji kasebut dilebokake lan ditutupi karo vermikulit.
  4. Tembaga utawa belerang banjur disiram ing lumahing supaya ora tuwuh jamur.
  5. Pungkasane, disiram, supaya ora ana banyu, lan tupperware dilebokake ing kulkas (ing bagean susu, sosis, lsp) dilebokake.

Seminggu pisan, dianjurake kanggo mbukak tupperware. Kanthi cara iki, udhara bakal dianyarake lan, kanthi sengaja, kemungkinan jamur bisa muncul bakal luwih suda.

Sawise telung wulan, ing musim semi, kita bisa nandur biji ing pot, kanthi semi-shade. Mesthi ora bakal mbutuhake luwih saka sawetara minggu kanggo germin 😉.

Tanduran sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Harold ngandika

    Halo, aku pengin ngerti wektu sing paling apik ing taun iki lan yen ana wektu tartamtu kanggo nandur wit oak.
    Aku duwe telung ruang kanggo nindakake. Loro ing lembah cauca Vijes (Suhu rata-rata 19 ° C nganti 30 ° C, kanthi 1.755 meter ing sadhuwure segara) lan Pichinde (Suhu rata-rata 15 ° C nganti 25 ° C, kanthi 2.750 meter ing sadhuwure segara) lan liyane ing Cauca (Suhu rata-rata Popayán: 13 ° C nganti 22 ° C, dununge ana ing ketinggian 1.738 meter ing sadhuwure segara, masl) Kolombia

    Matur suwun Harold
    buengobiernocauca@gmail.com

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Harold.
      Oak (Quercus) ora bisa urip ing iklim tropis. Sampeyan butuh suhu kanggo mudhun ing ngisor 0º ing musim salju.
      Saliyane, ditandur nalika musim gugur, sabenere dadi adhem lan germinates nalika musim semi.
      A Salam.

  2.   Sofia ngandika

    Apa bisa dipangan? Kepiye cara nyiyapake supaya bisa nggunakake?