Klorosis: piala sing gampang dicegah

Bonsai mulberry

Nalika tanduran sehat, godhonge duwe warna ijo sing katon apik. Nanging, yen kita ngerti yen wiwit kuning ... bisa uga minangka tandha masalah serius. Ing babagan kesehatan tanduran, masalah iki diarani klorosis, sing diwenehi minangka tanduran ora bisa nyedhot zat besi utawa magnesium kanthi cukup liwat sistem oyot, lan godhonge wiwit kuning. Lan yen ora cepet ditanggulangi, godhong iki cenderung tiba.

Nanging ora perlu kuwatir. Klorosis, ora ketompo kepiye rumit, iku bisa dicegah lan, luwih-luwih, tumindak ala sing gampang dikendhaleni. Apa sampeyan pengin ngerti sawetara langkah supaya tanduran ora prelu nandhang masalah iki? Kita bakal nerangake sampeyan ing ngisor iki.

Klorosis

Banyu irigasi

Ing kasus paling umum, klorosis dituduhake dening a jeruk nipis ing banyu. Jeruk nipis nyegah wesi supaya ora diserap oyot. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing banyune angel banget, sampeyan bisa nambah sawetara tetes cuka lemon menyang banyu irigasi kanggo nyuda pH, lan nggampangake panyerepan zat besi, utawa tuku pupuk khusus kanggo tanduran asamofil lan pasang sawetara irungnya ing banyu sadurunge disiram.

Yen sampeyan ora ngerti utawa ora yakin apa jinis banyu sing ana, sampeyan bisa tuku strip pH lan nganalisa kanthi cepet lan murah. Elinga yen pH sing luwih gedhe tinimbang utawa padha karo 7 dianggep chalky, dene 4 nganti 6 dianggep asam.

Substratum

Kita duwe banyu irigasi sing apik banget, nanging substrat… bisa uga ora cocog kanggo tanduran sampeyan. Penting, ngerti PH banyu kaya ing landasan, amarga ora ana gunané ngombe tanduran acidofilus kanthi banyu udan ing lemah sing duwé pH sing dhuwur banget.

Ing kasus iki, luwih becik transplantasi tanduran iki, lan ganti landasan kanggo sing pH kurang; utawa nambah lumut gambut.

Lokasi

Kadhangkala kedadeyan klorosis amarga tanduran kasebut ana ing papan sing ora cocog. Minangka aturan umum, kabeh tanduran kudu ana ing njaba; Nanging, yen ana ing njero omah, mesthine kudu adoh saka rancangan.

Kajaba iku, ati-ati karo pupuk lan insektisida. Kita bakal tansah ngetutake rekomendasi pabrikan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.