Klorosis wesi utawa kekurangan zat besi ing tanduran

godhong kanthi klorosis utawa kurang zat besi

Tanduran, kayata manungsa, asring duwe defisit nutrisi. Ing kasus iki, ing antarane masalah sing bisa ditandur tanduran yaiku klorosis besi, uga dikenal minangka kekurangan zat besi ing tanduran. Wesi iku penting banget amarga kekurangan wesi bisa nyebabake defoliasi.

Ana macem-macem unsur sing bisa nyebabake klorosis zat besi, yaiku unsur sing paling umum Polusi CO2 lan anané lemah lempung banget lan wedhi, amarga sing terakhir nyebabake wesi bisa mobilisasi, mula ora tekan tanduran.

Kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan duwe klorosis wesi?

Pancen gampang banget, kita kudu tliti kanthi tliti tanduran, utamane tanduran godhong, amarga dheweke dheweke malih dadi warna kuning nalika kurang wesi.

Penyebab liyane kenapa tanduran kita bisa lara amarga kurang zat besi ing ciri lemah, iki bakal nemtokake manawa serapan zat besi ngasilake utawa ora.

ing suhu sing panas banget utawa adhem Iki uga bisa nyebabake ngilangake mineral penting iki ing nutrisi tanduran. Kajaba iku, penyebab penting liyane klorosis zat besi yaiku cahya berlebihan.

Gumantung saka tanduran, spesies sing butuh cahya ora bakal nyebabake masalahKosok baline, kanggo spesimen sing ora mbutuhake cahya ekstrem, iki bisa nyebabake rasa ora nyaman ing pangembangan lan panyerepan zat besi.

Ing urutan ide sing padha uga ana tanduran sing diarani klorik, lan iki gampang diidentifikasi amarga anane ing wesi akeh.

PH lemah minangka faktor dhasar ing pangembangan lan tuwuhing tanduraneMula, lemah sing duwe pH sing dhuwur bisa nyipta kekurangan zat besi ing tanduran, saengga bisa nyegah urip sing sehat. Saliyane, keluwihan karbonat Dheweke nggawe tanduran ing omah kita utawa tanduran sing tuwuh kanthi bebas, kurang nyerep zat besi, ngasilake klorosis besi.

Kita kudu ngati-ati banget karo bahan kimia lan unsur sing ana ing lemah nalika nggawe tanduran, amarga ngarsane logam kayata nikel, tembaga, magnesium, kromium lan seng, kalebu akeh banget, supaya tanduran ora nyedhot zat besi kanthi cara sing subur, mula bakal ngrusak tanduran kita.

Komplikasi apa sing bisa ditindakake klorosis besi utawa kekurangan zat besi ing tanduran?

Biasane, godhong tanduran kita mati, proses iki dikenal nekrosis godhong. Kanthi cara sing padha, bisa nyebabake defoliasi tanduran.

Kepiye cara nyimpen tanduran yen klorosis besi?

godhong anjir kurang wesi

Yen kita nemtokake manawa spesimen duwe kekurangan zat besi, sing penting kanggo nambah umur tanduran yaiku tuku a kompos ngemot chelate wesi, prinsip aktif iki mbantu tanduran kanggo nyuplai nutrisi sing kudu disedhiyakake ing lemah.

Panganggone pupuk jinis iki bakal njamin manawa tanduran kita nyedhot zat besi. Kajaba iku, tanduran woh bakal terus ngasilake woh-wohan sing ukurane padha utawa luwih apik, godhonge ora bakal tiba utawa malih dadi kuning, saengga bisa duwe kaendahan lan umur dawa.

Penting banget, yen minangka penyayang tanduran, kita mesthi mesthi nggatekake pangowahan sing bisa ditemokake, amarga saka iki ngasilake solusi sing bisa ditindakake tumrap penyakit utawa hama miturut saben gejala sing ditampilake.

Sampeyan kudu eling yen saben pupuk, fungisida lan nutrisi dirancang kanggo saben masalah lan kanggo saben spesies tanduran, mula sing paling cocog lan cocog kanggo spesimen kita kudu dipilih.

Elinga yen klorosis besi utawa kekurangan zat besi penting banget kanggo tanduran kita supaya sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Virginia ngandika

    Aku duwe tanduran godhonge wis dadi kuning lan bintik-bintik putih. Aku sekarat, apa sing disaranake?