Kokingamas, langkah demi langkah kanggo nggawe sampeyan dhewe

Kokeama

Kowe ngerti apa a kokedama? Iki minangka tanduran sing modis banget lan lair saka teknik Jepang sing ngidini spesimen bisa urip ing kanthong lumut tanpa butuh pot kembang.

La kokedama wis rampung karo nang tanduran Lan sampeyan bisa nindakake kanthi sabar lan langkah demi langkah tanpa panjaluk sing gedhe.

Apa sing kudu digawe kokedama yaiku:
• 1 tanduran cilik
• Lemah lemah
• Lemah kanggo bonsai (lemah akadama)
• lumut garing
• Godhong lumut
• Pasangan gunting
• Utas katun
• Sarung tangan kebon
• 1 toples banyu
Ing bab pisanan sampeyan kudu milih houseplant lan ngresiki oyot ngusap alon-alon kanggo ngilangi rereget. Banjur sampeyan kudu nyelehake lumut sing garing ing banyu nganti lembab.

Langkah kaping telu yaiku njupuk lumut sawetara sing wis udan bungkus oyot tanduran remet alon-alon kanggo ngilangi banyu sing akeh. Banjur sampeyan kudu mbungkus lumut nganggo benang katun nganti werni werni.

Sabanjure yaiku nyampur lemah pot karo lemah bonsai kanthi nggunakake banyu sithik. Sampeyan bisa nambah lendhot kanthi sithik nganti werni padhet. Banjur sampeyan kudu dibagi bal dadi loro kanggo dilebokake ing tengah-tengah oyot sing sadurunge dibungkus lumut lan pungkasane gabung karo bal lempung maneh.

Nalika werni lempung digabung, tutup nganggo godhong lumut lan, pungkasane, lebokake ing piring utawa bungkus nganggo benang yen sampeyan pengin digantung.

Apa sampeyan wani nindakake?

Informasi luwih lengkap - Iga Adam

Foto lan sumber - Kluwarga total


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   maria ngandika

    Aku duwe kokedamas sing diwenehake, nanging dheweke ala banget yaiku tongkat banyu lan liyane wit kurma sing bisa dilewati
    didhasarake ing pot kanggo njupuk maneh?

  2.   Amerika ngandika

    Nyuwun pangapunten, ing dhaptar materi ora nyebutake lendhut lan langkah-langkah sing kudu ditindakake, apa sampeyan bisa menehi penjelasan marang aku? 🙂

    1.    Gabriel Gurola ngandika

      Amerika, lempung digawe kanthi nyampur lemah pot, lemah bonsai, lan banyu sithik.